Výroba vaječné směsi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

4.6.2007 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.126

Jak vyrábíte vaječnou směs máte nějaký fígl. Já jsem ji dělal na struhadle a ted' to zkouším na mlýnku na strouhanku. Pochlubte se jak na to.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 08:21
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak vyrábíte vaječnou směs máte nějaký fígl. Já jsem ji dělal na struhadle a ted' to zkouším na mlýnku na strouhanku. Pochlubte se jak na to.

Dobrý den, pokud vím, každý chovatel má svou vlastní vaječnou směs, která je osvědčená a jejíž výroba je jeho tzv. "tajemstvím úspěchu" Moc bych se divil, kdyby Vám její složení někdo napsal

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 08:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, pokud vím, každý chovatel má svou vlastní vaječnou směs, která je osvědčená a jejíž výroba je jeho tzv. "tajemstvím úspěchu" Moc bych se divil, kdyby Vám její složení někdo napsal

Myslel jsem jakým způsobem ji připravují a né co do ní dávají.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.41

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Myslel jsem jakým způsobem ji připravují a né co do ní dávají.

Nevím jaké tajemství ,zadavatel se neptá na složení,ale jen na zpracování,pokud vím hodně známích to dělá podobně.
Já strouhám klasicky na jemném struhadle.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 10:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevím jaké tajemství ,zadavatel se neptá na složení,ale jen na zpracování,pokud vím hodně známích to dělá podobně.
Já strouhám klasicky na jemném struhadle.

strouhám v kuch,robotu a tajemství ? ne, mrkev,celer, pitlik rýže vejce piškoty roboran,hroznový cukr a nesmím zapomenout na jenmo drcené skořápky, používám léta a v pohodě

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 10:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.98

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak vyrábíte vaječnou směs máte nějaký fígl. Já jsem ji dělal na struhadle a ted' to zkouším na mlýnku na strouhanku. Pochlubte se jak na to.

Taky klasika na struhadle, akorát strouhanku dělám ji vždy do zásoby
tak tu na robotu.
Jinak klasika co se tu píše mrkev, vejce, syrový brambor, jabko, petržel, celer, zelený, nať od mrkve, pampelišky, kopřiva,
Prostě co zahrada dá, přidám Roboran, nebo Kolumbin.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 10:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.220

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevím jaké tajemství ,zadavatel se neptá na složení,ale jen na zpracování,pokud vím hodně známích to dělá podobně.
Já strouhám klasicky na jemném struhadle.

Všechno strouhám na struhadle(vejce,mrkev,tvaroh,rohlík)a neměl jsem nikdy žádnej problém

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 11:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.69

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Taky klasika na struhadle, akorát strouhanku dělám ji vždy do zásoby
tak tu na robotu.
Jinak klasika co se tu píše mrkev, vejce, syrový brambor, jabko, petržel, celer, zelený, nať od mrkve, pampelišky, kopřiva,
Prostě co zahrada dá, přidám Roboran, nebo Kolumbin.

Já bych měl spíše otázečku - jak se Vám daří směs uchovat co nejdéle čerstvou?? Hodně úpěchů a odchovů všem diskutujícím

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.76

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já bych měl spíše otázečku - jak se Vám daří směs uchovat co nejdéle čerstvou?? Hodně úpěchů a odchovů všem diskutujícím

Lednice a to ještě tak jen jeden den.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 14:19
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Lednice a to ještě tak jen jeden den.

Já nespotřebovanou část zamrazím a po částech dle potřeby rozmrazuji. Bez potíží. Podobně doma zamrazujeme pečivo. Po rozmrazení je jako čerstvé. Směs vaječnou (podotýkám, že pro kanáry) vyrábím na ručním struhadle vejce : strouhanka zhruba 1:1. Trochu máku ev. uvařené soji není vždy podmínkou. K.E.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.46

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já nespotřebovanou část zamrazím a po částech dle potřeby rozmrazuji. Bez potíží. Podobně doma zamrazujeme pečivo. Po rozmrazení je jako čerstvé. Směs vaječnou (podotýkám, že pro kanáry) vyrábím na ručním struhadle vejce : strouhanka zhruba 1:1. Trochu máku ev. uvařené soji není vždy podmínkou. K.E.

me vydrzi cerstva i dva dny. pak uz ji papousi zbasti a musim dat novou. priprava je jednoducha - vyndam ji z pytliku. myslim, ze se ten pytlik jmenuje ORLUX

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
me vydrzi cerstva i dva dny. pak uz ji papousi zbasti a musim dat novou. priprava je jednoducha - vyndam ji z pytliku. myslim, ze se ten pytlik jmenuje ORLUX

Zadavatel -díky tak to děláme asi všichni stejně, akorát mě překvapil ten mrazák. Co si o tom myslíte vajíčko na mrazák???

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zadavatel -díky tak to děláme asi všichni stejně, akorát mě překvapil ten mrazák. Co si o tom myslíte vajíčko na mrazák???

Vajíčko na mražák také nepovažuji za optimální. Já již druhý rok vaječnou míchanici nedělám, ale krmím suchou vaječnou směsí Quiko. Super výsledky a směs se nekazí a vydrží v misce, dokud ji ptáci nevyžerou.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vajíčko na mražák také nepovažuji za optimální. Já již druhý rok vaječnou míchanici nedělám, ale krmím suchou vaječnou směsí Quiko. Super výsledky a směs se nekazí a vydrží v misce, dokud ji ptáci nevyžerou.

To je sice hezké , ale taky asi o něco dražší ,nebo néé????

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 22:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.135

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je sice hezké , ale taky asi o něco dražší ,nebo néé????

Není důležité, že je dražší, mnohem důležitější je, že s ní nelze některé druhy krmit vůbec.

Neregistrovaný uživatel

5.6.2007 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.135

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Všechno strouhám na struhadle(vejce,mrkev,tvaroh,rohlík)a neměl jsem nikdy žádnej problém

Ti, kdo tvrdí, že neměli nikdy žádný problém, si patrně neuvědomují, že většinu úhynů zaviní chovatel krmením. Nebo vám snad nikdy nic neuhynulo?

Neregistrovaný uživatel

6.6.2007 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.41

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Není důležité, že je dražší, mnohem důležitější je, že s ní nelze některé druhy krmit vůbec.

Moji papoušci tu sucho vyráběnou nechtějí,zkoušel jsem ji i přimýchávat do klasické aby si na to zvykli,ale vždycky zůstala v misce.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2007 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.79

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak vyrábíte vaječnou směs máte nějaký fígl. Já jsem ji dělal na struhadle a ted' to zkouším na mlýnku na strouhanku. Pochlubte se jak na to.

Já si práci usnadňuji tím, že vajíčko nestrouhám, ale prostě ho protlačím přes kovové sítko

Neregistrovaný uživatel

6.6.2007 11:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já si práci usnadňuji tím, že vajíčko nestrouhám, ale prostě ho protlačím přes kovové sítko

není nad to udělat jim tu jejich na kterou jsou zvyklí a nenutit jim nějakou umělinu, těch pár minut nás už nezaničí ne? a nebo nám chlapci píchnou ženušky co?

Neregistrovaný uživatel

6.6.2007 14:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
není nad to udělat jim tu jejich na kterou jsou zvyklí a nenutit jim nějakou umělinu, těch pár minut nás už nezaničí ne? a nebo nám chlapci píchnou ženušky co?

jo ženušky ty nám tak akorát píchnou vidle do zad. Ne ,to byla legrace. Každopádně mě zaujal příspěvek, který tvrdí, že průmyslovými směsmi nelze některé ptáky krmit vůbec. S jakým druhem jste tuto zkušenost učinil?

Neregistrovaný uživatel

7.6.2007 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.244

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak vyrábíte vaječnou směs máte nějaký fígl. Já jsem ji dělal na struhadle a ted' to zkouším na mlýnku na strouhanku. Pochlubte se jak na to.

Nejlepší je čestvě uvařené vejce (cca 12 min) a ptáci si to "naředí" se se zeleným a popř. se suchymi zrninami. Neřešte míchanici, ta není podstatná!

Přidejte reakci

Přidat smajlík