Domácí výroba tyčinek pro papoušky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

11.11.2004 16:28
Neregistrovaný uživatel

V předešlém dotazu někdo uveřejnil svoji domácí výrobu tyčinek,bohužel neuvedl množství a taky nemám představu jak taková tyčinka zatuhne.Podělte se s námi chovateli o recepty pro domácí výrobu.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2004 18:18
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V předešlém dotazu někdo uveřejnil svoji domácí výrobu tyčinek,bohužel neuvedl množství a taky nemám představu jak taková tyčinka zatuhne.Podělte se s námi chovateli o recepty pro domácí výrobu.

Dá se to samozřejmě upéct

Neregistrovaný uživatel

11.11.2004 19:49
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dá se to samozřejmě upéct

a jak dlouho se to má péct a na jakou teplotu

Neregistrovaný uživatel

12.11.2004 13:07
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
a jak dlouho se to má péct a na jakou teplotu

Tak jsem něco našla na Parrotu:

100 g múky /najlepšie celozrnná alebo pomiešaná zo šrotom/
1 vajíčko
2 polievkové lyžice medu

všetko spolu dobre premiešať, masa by mala dobre lepiť na lyžicu

vmiešať zmes zrna podľa výberu aby zostala len tenká vrstava cesta,
ktorá všetko dobre drží pohromade

pre zavesenie môžeme použiť drevené tyčky, retiazky alebo drát,
ktoré zapracujeme donútra

cestom naplníme napr. prázdne papierové kotúčiky od toaletného papiera, alebo s kuchynských utierok, prípadne naplníme papierové kartóny od vajíčok
karton sa dá po upečení bez problémov odstrániť

môžete vyformovať aj malé guľky, pričom si do rúk vezmete malé semiačka, ktorými ich obalíte ;)

všetko uložiť na plech vyložený papierom na pečenie a piecť v trúbe cca 20 minút pri 180-200 stupňov

po vychladnutí nám to pekne stvrdne, dá sa to pekne uskladniť a čo je najdôležitejšie nenájdete tam žiadne umelé prísady, mole, červíky apod.

prajem papúchom dobrú chuť 8-)

Neregistrovaný uživatel

12.11.2004 13:11
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jsem něco našla na Parrotu:

100 g múky /najlepšie celozrnná alebo pomiešaná zo šrotom/
1 vajíčko
2 polievkové lyžice medu

všetko spolu dobre premiešať, masa by mala dobre lepiť na lyžicu

vmiešať zmes zrna podľa výberu aby zostala len tenká vrstava cesta,
ktorá všetko dobre drží pohromade

pre zavesenie môžeme použiť drevené tyčky, retiazky alebo drát,
ktoré zapracujeme donútra

cestom naplníme napr. prázdne papierové kotúčiky od toaletného papiera, alebo s kuchynských utierok, prípadne naplníme papierové kartóny od vajíčok
karton sa dá po upečení bez problémov odstrániť

môžete vyformovať aj malé guľky, pričom si do rúk vezmete malé semiačka, ktorými ich obalíte ;)

všetko uložiť na plech vyložený papierom na pečenie a piecť v trúbe cca 20 minút pri 180-200 stupňov

po vychladnutí nám to pekne stvrdne, dá sa to pekne uskladniť a čo je najdôležitejšie nenájdete tam žiadne umelé prísady, mole, červíky apod.

prajem papúchom dobrú chuť 8-)

http://www.parrotclub.sk/de/fd/printthread.php?id=132

Neregistrovaný uživatel

12.11.2004 14:03
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
http://www.parrotclub.sk/de/fd/printthread.php?id=132

A mrkněte ještě sem - stačí jen na ten obsah tyčinek (pro inspiraci)

http://www.bird-box.de/index.php?Kategorie_ID=48&Artikel_ID=959

Neregistrovaný uživatel

15.11.2004 13:38
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A mrkněte ještě sem - stačí jen na ten obsah tyčinek (pro inspiraci)

http://www.bird-box.de/index.php?Kategorie_ID=48&Artikel_ID=959

...určitě to nepečtě déle, než 15 min. Já to spálil...

Neregistrovaný uživatel

15.11.2004 14:50
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
...určitě to nepečtě déle, než 15 min. Já to spálil...

Ja nevim, ale tim pecenim neztrati nahodou semena vitaminy a dulezite vyzivne slozky?

Neregistrovaný uživatel

15.11.2004 21:03
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
...určitě to nepečtě déle, než 15 min. Já to spálil...

my to dělali v remosce a taky jsme to trochu připekli. Ale dělali jsme to v pečícím papíru a příště max 12-13 minut. Akorát se toho Rozárka ještě nedotkla.

Neregistrovaný uživatel

12.5.2014 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.95

to si taky myslím. Já to chci zkusit usušit v sušičce potravin

Neregistrovaný uživatel

13.5.2014 09:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.2

Dobrý den. Zkuste se podívat tady : http://beautifulbird.be/birdie-bread/

Neregistrovaný uživatel

13.5.2014 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.193

Nevíte ještě někdo další recepty ? Ty odkazy na cizí stránky jsou o ničem, když neumíte jazyk.

6.1.2018 12:06
Fox015

XXX.XXX.112.5

Ja som nemala celozrnnú múku tak som dala pšeničnu :) a korely sa idu potomto pobiť :) a semiačka som dala arašidy :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík