Neregistrovaný uživatel
Dobry den,privezla jsem si od more sepiove kosti a chtela bych je dat kamaradce pro papouska-myslim amazonana a nevim zda mu v takovem stavu-je tvrda primo z more nemuze ublizit.Docetla jsem se nekde,ze se musi vylouhovat kvuli vysokemu obsahu soli.Poradte prosim at papouchovi neublizime.Dekuji za radu a preji pekny den Hanka
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobry den,privezla jsem si od more sepiove kosti a chtela bych je dat kamaradce pro papouska-myslim amazonana a nevim zda mu v takovem stavu-je tvrda primo z more nemuze ublizit.Docetla jsem se nekde,ze se musi vylouhovat kvuli vysokemu obsahu soli.Poradte prosim at papouchovi neublizime.Dekuji za radu a preji pekny den Hanka
Nech ty sépiovky vyluhovat ve vodě asi 2 dny a pak je nech uschnou ale né na prudké slunci nebo na prudké teplotě,víc ti neporadim chovu zdar Petr
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobry den,privezla jsem si od more sepiove kosti a chtela bych je dat kamaradce pro papouska-myslim amazonana a nevim zda mu v takovem stavu-je tvrda primo z more nemuze ublizit.Docetla jsem se nekde,ze se musi vylouhovat kvuli vysokemu obsahu soli.Poradte prosim at papouchovi neublizime.Dekuji za radu a preji pekny den Hanka
Prodávané sepiové kosti také pocházejí ze sběrů na pobřeží. Před expedicí se máčí ve sladké vodě a pak se nechávají vysušit. Z dovezených od moře je tedy nutné vylouhovat sůl - viz předcházející příspěvek. Během těch cca 2 dnů louhování bych několikrát vyměnil vodu.
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobry den,privezla jsem si od more sepiove kosti a chtela bych je dat kamaradce pro papouska-myslim amazonana a nevim zda mu v takovem stavu-je tvrda primo z more nemuze ublizit.Docetla jsem se nekde,ze se musi vylouhovat kvuli vysokemu obsahu soli.Poradte prosim at papouchovi neublizime.Dekuji za radu a preji pekny den Hanka
Záleží odkud jsi je přivezla. Kdo jezdí na moře, tak ví co dělají proudy a jak se krásně bordel z jihu Istrie dopluje až do Rijeky, tam se zahusti a zase odpluje na jih. Z takovych lokalit bych sepiovky rozhodně nevozila. Já občas přírodní sépiovky dávám, ale ty jsou z oblastí kde někdy ani neznají benzín a velké přístavy jsou v nedohlednu.
Takouvou sépiovku pak vyvařuji cca po 10 min. v několika vodách.