Konzistence vajecne smesi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

16.1.2005 12:58
Neregistrovaný uživatel

Jake konzistence by mela byt vajecnice? Ma otazka smeruje zda ma byt vice podilu vejce nebo strouhanky a zda maji byt vetsi ci mensi kousky surovin rozmelnene, nebo zda to ma byt cele takove sypke a rozmelneno dukladne do prasku...

Neregistrovaný uživatel

16.1.2005 17:07
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jake konzistence by mela byt vajecnice? Ma otazka smeruje zda ma byt vice podilu vejce nebo strouhanky a zda maji byt vetsi ci mensi kousky surovin rozmelnene, nebo zda to ma byt cele takove sypke a rozmelneno dukladne do prasku...

Je lepší, když míchanice je sypká, aby se ptákům moc nelepila. Pochopitelně nedělám vaječnou míchanici jen z vajec (receptů je celá řada a jistě každý chovatel má ten svůj osvědčený recept), každopádně strouhanky dávám nakonec právě tolik, aby výsledek byl víceméně sypký. Velikost kousků bych doporučoval podle druhu ptáků, jimž bude určena. Za univerzální velikost bych považoval z vajíčka udělat kousky plus mínus 5-6mm, ale oni si poradí i s většími. Ptáci totiž spíš berou kousky, než nějaký prášek.
Zdraví Aleš.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2005 21:07
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jake konzistence by mela byt vajecnice? Ma otazka smeruje zda ma byt vice podilu vejce nebo strouhanky a zda maji byt vetsi ci mensi kousky surovin rozmelnene, nebo zda to ma byt cele takove sypke a rozmelneno dukladne do prasku...

já vůbec strouhanku nedávám, dávám piškot, protože mi vymřel celý odchov mladých po podání této míchanice. Prý to bylo způsobeno nadměrným nožstvím určité latky-třeba určitého tuku-nevím. Vím, že to způsobovali určité rohlíky a nejen u mne.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2005 15:39
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
já vůbec strouhanku nedávám, dávám piškot, protože mi vymřel celý odchov mladých po podání této míchanice. Prý to bylo způsobeno nadměrným nožstvím určité latky-třeba určitého tuku-nevím. Vím, že to způsobovali určité rohlíky a nejen u mne.

Víc než třicet let je u mě strouhanka hlavním objemovým dílem vaječné míchanice a neprojevila se žádná negativa. Myslím, že Tvůj problém byl někde jinde.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2005 21:41
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
já vůbec strouhanku nedávám, dávám piškot, protože mi vymřel celý odchov mladých po podání této míchanice. Prý to bylo způsobeno nadměrným nožstvím určité latky-třeba určitého tuku-nevím. Vím, že to způsobovali určité rohlíky a nejen u mne.

již několik let podávám v době hnízdění nakrájané rohlíky na jednohubky,posypané Vitamixem a trochu navlhčené. Někteří papoušci si na toto tak navykli,že míchanici odmítají.Nikdy jsem neměl s rohlíky a ani se strouhankou žádné problémy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík