Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.2.2005 12:10
Neregistrovaný uživatel

Můžete někdo sdělit jestli máte zkušennosti s podáváním míchanice,kterou máte udělanou do zásoby v mrazáku?
Nemají ptaci potom průjmy?Díky za informace.

Neregistrovaný uživatel

10.2.2005 12:35
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Můžete někdo sdělit jestli máte zkušennosti s podáváním míchanice,kterou máte udělanou do zásoby v mrazáku?
Nemají ptaci potom průjmy?Díky za informace.

Míchanice, jakož i všechna potrava pro exoty se nesmí podávat chlazená - rovnou z lednice!

Neregistrovaný uživatel

10.2.2005 14:37
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Míchanice, jakož i všechna potrava pro exoty se nesmí podávat chlazená - rovnou z lednice!

Ještě tak mít schopnost rozlišovat pojmy: mražené a chlazené, že ano?

Ale nyní již opravdu k tomu, na co se tazatel ptá: Sám vaječnou míchanici dlouhá léta připravuji jako polotovar do zásoby na dobu uskladnění cca 14 dnů tak, že nastrouhám vejce a smíchám s menším množstvím strouhanky tak, aby byla míchanice sypká. Dám na malý polystyrénový tácek a přetáhnu mikrotenovým sáčkem, uzavřu, zamrazím a uskladňuji při teplotě minimálně minus 18 stupňů C.
Odeberu množství podle potřeby, rozdrobím do misky, přisypu hned podle zvyklostí díl suché vaječné směsi, která si takto natáhne potřebnou vlhkost a nechám při pokojové teplotě chvíli rozmrazit. Přidám nakrájené zelené krmení popř. strouhanou mrkev, vitamínové přípravky a na požadovanou konzistenci zahustím strouhankou. Část zkrmím hned ráno, zbytek dám do lednice a zkrmím odpoledne.
Dosud jsem neměl v chovu žádné zdravotní problémy a tento postup mi umožňuje minimalizovat čas věnovaný přípravě míchanice.
Je nutné však dodržovat minimálně tato pravidla:

1. Zmražený polotovar skladovat při teplotě minimálně minus 18
stupňů C, což je teplota běžná u dobře fungujícího mražáku

2.Nesmí dojít k rozmražení a opakovanému zmražení polotovaru,
pozor při odběru potřebného množství z mražáku, odebrat a
zásobu okamžitě schovat do mražáku, protože směs poměrně
rychle roztává

3.V lednici skladsovat míchanici připravenou z tohoto polotovaru
skladovat maximálně 8 hodin

4.V mražáku neskladovat polotovar delší dobu, hrozí nebezpečí
napadení plísněmi, které se kupodivu mohou množit i v
minusových teplotách. Svoje by o tom mohli vyprávět hygienici
zabývající se kontrolami mrazírenského zboží.
14-ti denní skladování je vyzkoušeno bez jakéhokoliv rizika.

5. Ke skladování, přípravě a podávání míchanice samozřejmě
používat vždy čisté nádobí, dodržovat základní hygienické
zásady

Tímto způsobem jsem postupoval i v době, kdy jsem se specializoval na chov amad Gouldové. Kdo se jejich chovem zabýval, jistě potvrdí, že jsou to jedni z nejcitlivějších exotů na jakákoliv zdravotní rizika.

Svůj vyzkoušený postup a názor nikomu nechci vnucovat, naopak bylo by vhodné, kdyby se ozvali další chovatelé se svými zkušenostmi v této oblasti.

Zdraví: Petr

Neregistrovaný uživatel

10.2.2005 15:22
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě tak mít schopnost rozlišovat pojmy: mražené a chlazené, že ano?

Ale nyní již opravdu k tomu, na co se tazatel ptá: Sám vaječnou míchanici dlouhá léta připravuji jako polotovar do zásoby na dobu uskladnění cca 14 dnů tak, že nastrouhám vejce a smíchám s menším množstvím strouhanky tak, aby byla míchanice sypká. Dám na malý polystyrénový tácek a přetáhnu mikrotenovým sáčkem, uzavřu, zamrazím a uskladňuji při teplotě minimálně minus 18 stupňů C.
Odeberu množství podle potřeby, rozdrobím do misky, přisypu hned podle zvyklostí díl suché vaječné směsi, která si takto natáhne potřebnou vlhkost a nechám při pokojové teplotě chvíli rozmrazit. Přidám nakrájené zelené krmení popř. strouhanou mrkev, vitamínové přípravky a na požadovanou konzistenci zahustím strouhankou. Část zkrmím hned ráno, zbytek dám do lednice a zkrmím odpoledne.
Dosud jsem neměl v chovu žádné zdravotní problémy a tento postup mi umožňuje minimalizovat čas věnovaný přípravě míchanice.
Je nutné však dodržovat minimálně tato pravidla:

1. Zmražený polotovar skladovat při teplotě minimálně minus 18
stupňů C, což je teplota běžná u dobře fungujícího mražáku

2.Nesmí dojít k rozmražení a opakovanému zmražení polotovaru,
pozor při odběru potřebného množství z mražáku, odebrat a
zásobu okamžitě schovat do mražáku, protože směs poměrně
rychle roztává

3.V lednici skladsovat míchanici připravenou z tohoto polotovaru
skladovat maximálně 8 hodin

4.V mražáku neskladovat polotovar delší dobu, hrozí nebezpečí
napadení plísněmi, které se kupodivu mohou množit i v
minusových teplotách. Svoje by o tom mohli vyprávět hygienici
zabývající se kontrolami mrazírenského zboží.
14-ti denní skladování je vyzkoušeno bez jakéhokoliv rizika.

5. Ke skladování, přípravě a podávání míchanice samozřejmě
používat vždy čisté nádobí, dodržovat základní hygienické
zásady

Tímto způsobem jsem postupoval i v době, kdy jsem se specializoval na chov amad Gouldové. Kdo se jejich chovem zabýval, jistě potvrdí, že jsou to jedni z nejcitlivějších exotů na jakákoliv zdravotní rizika.

Svůj vyzkoušený postup a názor nikomu nechci vnucovat, naopak bylo by vhodné, kdyby se ozvali další chovatelé se svými zkušenostmi v této oblasti.

Zdraví: Petr

Petře,
děkuji za vyčerpávájící odpověď.Míra.

Neregistrovaný uživatel

10.2.2005 22:01
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Petře,
děkuji za vyčerpávájící odpověď.Míra.

Míra, len preboha never týmto bludom, že ušetril čas, ved uvaril vajco a pridal strúhanku no a ostatné až pri krmení a čo tým získal.

Dávaj denne čerstvé krmivo a je to pre vtákov to najlepšie. Do mrazáku dávaj nezrelé klasy semien v lete aby si mal k jarnému krminiu ale nie vajíčko.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 06:42
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Míra, len preboha never týmto bludom, že ušetril čas, ved uvaril vajco a pridal strúhanku no a ostatné až pri krmení a čo tým získal.

Dávaj denne čerstvé krmivo a je to pre vtákov to najlepšie. Do mrazáku dávaj nezrelé klasy semien v lete aby si mal k jarnému krminiu ale nie vajíčko.

Moje zkušenosti se zmrazováním uvařených vajec taky nejsou nejlepší. Nevěřím na nějakou úsporu času, ale řeším tento problém každé Velikonoce, kdy mě celá rodina vajíčky zahrne, abych je zkrmil. Samozřejmě jsem zkoušel i výše popsaný způsob, ale i takto mi po rozmražení vznikne blemtanice nevalného vzhledu i vůně. To, že ji nakonec přebiju dalšími ingrediencemi už moc nezachrání. O výživné hodnotě této stravy bych si dovolil pochybovat, i když snad není zrovna závadná.
Takže moje rada zní: Pokud to není nutné, VEJCE NEZMRAZOVAT!

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 07:26
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Moje zkušenosti se zmrazováním uvařených vajec taky nejsou nejlepší. Nevěřím na nějakou úsporu času, ale řeším tento problém každé Velikonoce, kdy mě celá rodina vajíčky zahrne, abych je zkrmil. Samozřejmě jsem zkoušel i výše popsaný způsob, ale i takto mi po rozmražení vznikne blemtanice nevalného vzhledu i vůně. To, že ji nakonec přebiju dalšími ingrediencemi už moc nezachrání. O výživné hodnotě této stravy bych si dovolil pochybovat, i když snad není zrovna závadná.
Takže moje rada zní: Pokud to není nutné, VEJCE NEZMRAZOVAT!

Pánové,

promiňte, ale vaše reakce jsou důkazem toho, že když dva dělají totéž, není to totéž.

Pokud vám zniká po rozmražení "blemtanice" nevalného vzhledu i vůně, je problém na vaší straně, dáváte pravděpodobně mnoho strouhanky před zmražením. To by však vyžadovalo zapojit do svého jednání trochu logiky.

Zpracovávat "dary" známých po velikonocích do míchanice pro ptáky bych si vůbec netroufnul. Přestože vařené vejce ve skořápce je poměrně trvanlivé, nikdy nevíte, kolik dnů vařená vejce na velikonoce ležala někde při běžné pokojové teplotě.

Vaše pochybnosti o výživné hodnotě snad nemyslíte ani trošku vážně. To bychom se vraceli někam do středověku a celý průmysl zpracování mražených potravin by byl jeden velký podvod, že?
Ubezpečuji Vás, že správný způsob zmražení nemá na výživnou hodnotu vliv.

Nechci se samozřejmě pouštět do obsáhlých diskuzí, ani nikomu tento postup vnucovat. Ubezpečuji, že při dodržení teplot a hygieny je naprosto bezpečný.

Nechť si každý vyzkouší a vybere svůj postup, který bude mu a jeho exotům vyhovovat.

Zdraví: Petr

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 07:31
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Moje zkušenosti se zmrazováním uvařených vajec taky nejsou nejlepší. Nevěřím na nějakou úsporu času, ale řeším tento problém každé Velikonoce, kdy mě celá rodina vajíčky zahrne, abych je zkrmil. Samozřejmě jsem zkoušel i výše popsaný způsob, ale i takto mi po rozmražení vznikne blemtanice nevalného vzhledu i vůně. To, že ji nakonec přebiju dalšími ingrediencemi už moc nezachrání. O výživné hodnotě této stravy bych si dovolil pochybovat, i když snad není zrovna závadná.
Takže moje rada zní: Pokud to není nutné, VEJCE NEZMRAZOVAT!

Odzkoušel jsem několik postupů, ale zatím nejlepší se mi zdá navařit si vejce do zásoby. Uvařím např. 8 vajec a pak mám na 4 dny po 2 vejcích zásobu. Večer vyndám mrkev a ráno ji nastrouhám s vejcem + přísady a zkrmím než jdu do práce. Šetřím energii na uvaření, ráno mám vejce hned k dispozici a krmím s ní ráno. Dávám takové množství, aby ji do večera sežrali a nezůstala do dalšího dne. Martin

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 09:52
Neregistrovaný uživatel

Martin, tak to robím aj ja. Petre, ty si ale kapacita na mrazenú potravinu, ale zabudol si že mrazené potraviny sa mrazia šokom pri vysokej teplote mínus a nie postupne celý den na -18.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 10:44
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Můžete někdo sdělit jestli máte zkušennosti s podáváním míchanice,kterou máte udělanou do zásoby v mrazáku?
Nemají ptaci potom průjmy?Díky za informace.

Já osobně jsem také řešil problém, jak co nejvíce uspořit čas a námahu při připravování míchanic a směsí na dokrmení mladých. Musím přiznat, že Petrův postup je naprosto logický, sám jsem metodou pokus omyl nakonec dospěl ke stejnému. Při vaření do zásoby využívám malé plastikové krabičky a celou várku jsem dělal na týden. Míchanici jsem zmrazoval sypkou a co nejvíce suchou. Pojivé, vlhké přísady dodávám teprve až po rozmražení, což je chvilka. Stejným způsobem jsem si připravoval vlastní směs na dokrmení andulek či agapornisů, když bylo třeba. Tu jsem zmrazil již jako hotovou směs na jednotlivé dávky (protože se stejně musí zahřívat, rozmrazovaní už je v pohodě). Nikdy nebyl problém s průjmem a ani žádné výživové nedostatky se mi neprojevily.
Pochybuji, že to někdo z vás kritizujících někdy vůbec vyzkoušel. Současné mrazničky dokáží velmi rychle zmrazit cokoli. Nechápu jak se nad tím může někdo vůbec pozastavovat.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 11:37
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Martin, tak to robím aj ja. Petre, ty si ale kapacita na mrazenú potravinu, ale zabudol si že mrazené potraviny sa mrazia šokom pri vysokej teplote mínus a nie postupne celý den na -18.

Vážený příteli,
nezabudol jsem, že průmyslová příprava mražených potravin se odehrává šokovým mražením.

Pouze jsem nechtěl mást dalšími infoprmacemi, které nejsou při skladování polotovaru vaječné míchanice v mnou doporučované délce 14- ti dnů podstatné,některé hlavy, které viditelně nestíhají" - viz. některé reakce diskutujících.

Také je snad již všeobecně známo, že mražáky mají program přechodného rychlého zmražení.
Předpokládám, že se pořád bavíme o samostatném mrazícím zařízení, které opravdu mrazí a ne o nějaké netěsnící "mrazící" schránce ve vysloužilé lednici, kde to "vytáhnete" tak maximálně něco málo pod bod mrazu.

Pánové, všechno jde. Chce to jen trochu logiky a odvahu zkusit něco nového.
Nicméně opakuji: nikomu nic nenutím, je to na svobodném rozhodnutí každého chovatele.


Zdraví: Petr

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 12:44
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já osobně jsem také řešil problém, jak co nejvíce uspořit čas a námahu při připravování míchanic a směsí na dokrmení mladých. Musím přiznat, že Petrův postup je naprosto logický, sám jsem metodou pokus omyl nakonec dospěl ke stejnému. Při vaření do zásoby využívám malé plastikové krabičky a celou várku jsem dělal na týden. Míchanici jsem zmrazoval sypkou a co nejvíce suchou. Pojivé, vlhké přísady dodávám teprve až po rozmražení, což je chvilka. Stejným způsobem jsem si připravoval vlastní směs na dokrmení andulek či agapornisů, když bylo třeba. Tu jsem zmrazil již jako hotovou směs na jednotlivé dávky (protože se stejně musí zahřívat, rozmrazovaní už je v pohodě). Nikdy nebyl problém s průjmem a ani žádné výživové nedostatky se mi neprojevily.
Pochybuji, že to někdo z vás kritizujících někdy vůbec vyzkoušel. Současné mrazničky dokáží velmi rychle zmrazit cokoli. Nechápu jak se nad tím může někdo vůbec pozastavovat.

Připojuji se k názoru, že to opravdu funguje bez jakýchkoliv potíží.

Sám tento postup dlouhá léta používám u mutačních neofém, všechno v pohodě. K postupu, který popsal Petr nemám co dodat.
Zdůraznil bych snad jen opravdu ještě víc tu hygienu.

Pouze se divím, že je ještě vůbec někdo ochoten se zde v rámci diskuze seriozně podělit s ostatními o svoje zkušenosti, když je některými "nedonošenými" jedinci neomaleně napadán.
Ale to je stále dokola omílaná písnička.

Viktor

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 16:36
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Připojuji se k názoru, že to opravdu funguje bez jakýchkoliv potíží.

Sám tento postup dlouhá léta používám u mutačních neofém, všechno v pohodě. K postupu, který popsal Petr nemám co dodat.
Zdůraznil bych snad jen opravdu ještě víc tu hygienu.

Pouze se divím, že je ještě vůbec někdo ochoten se zde v rámci diskuze seriozně podělit s ostatními o svoje zkušenosti, když je některými "nedonošenými" jedinci neomaleně napadán.
Ale to je stále dokola omílaná písnička.

Viktor

Tu každá diskusia končí urazeným vševedom, Už som to tu písal a je to znovu tak. Nezabudajte, že o radu sa pýtaju chovatelia s malým množstvom vtákov a tým je určite nanič mrazit vajíčka, ked má spotrebu jedneho na dva dni. Treba im povedať , že je to možné ale výhoda pre vtákov to určite nie je, určite sú riziká.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 17:07
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tu každá diskusia končí urazeným vševedom, Už som to tu písal a je to znovu tak. Nezabudajte, že o radu sa pýtaju chovatelia s malým množstvom vtákov a tým je určite nanič mrazit vajíčka, ked má spotrebu jedneho na dva dni. Treba im povedať , že je to možné ale výhoda pre vtákov to určite nie je, určite sú riziká.

No původně jsem se nechtěl do této diskuze zapojit, ale pokud někdo chová méně ptáků, tak si myslím, že bych míchanici připravil čerstvou. A pokud chcete ušetřit čas, tak postavte vajíčka vařit mezitím dejte čerstvou vodu ptákům. No pak vajíčka vhoďte do mixéru i s potřebnýma vědoma, jako je ovoce, zelenina, piškoty, strouhanky, vitamíny, prostě cokoliv a rozmixujte. Nechte chvilku vychladnout. Mezitím můžete dělat jiné věci třeba uklidit kolem klecí atd. No a je to moc práce vám to nedá, ale vím, že dotaz zněl jinak.

Hicks.
dwayne.hicks@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 17:49
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tu každá diskusia končí urazeným vševedom, Už som to tu písal a je to znovu tak. Nezabudajte, že o radu sa pýtaju chovatelia s malým množstvom vtákov a tým je určite nanič mrazit vajíčka, ked má spotrebu jedneho na dva dni. Treba im povedať , že je to možné ale výhoda pre vtákov to určite nie je, určite sú riziká.

Ty „mudrc“!!!. Ty neraď nikomu čo má iným radiť, veď práve o tom je diskusia , že každý radí tak ako to má odskúšané a ako sa mu to osvedčilo. V tejto konkrétnej diskusii ide tiež aj o to, aby niekto kto má doma jeden pár zebričiek a odchovávajú mu ,nemusel každý deň variť vajíčko, keď mu jedno stačí na 5 dní a teda ho môže nastrúhať a zamraziť. To ti treba všetko písať po lopate aby si to pochopil.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 18:13
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No původně jsem se nechtěl do této diskuze zapojit, ale pokud někdo chová méně ptáků, tak si myslím, že bych míchanici připravil čerstvou. A pokud chcete ušetřit čas, tak postavte vajíčka vařit mezitím dejte čerstvou vodu ptákům. No pak vajíčka vhoďte do mixéru i s potřebnýma vědoma, jako je ovoce, zelenina, piškoty, strouhanky, vitamíny, prostě cokoliv a rozmixujte. Nechte chvilku vychladnout. Mezitím můžete dělat jiné věci třeba uklidit kolem klecí atd. No a je to moc práce vám to nedá, ale vím, že dotaz zněl jinak.

Hicks.
dwayne.hicks@seznam.cz

Hicks je zase nejchytřejší. Hurá! Karel

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 18:40
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ty „mudrc“!!!. Ty neraď nikomu čo má iným radiť, veď práve o tom je diskusia , že každý radí tak ako to má odskúšané a ako sa mu to osvedčilo. V tejto konkrétnej diskusii ide tiež aj o to, aby niekto kto má doma jeden pár zebričiek a odchovávajú mu ,nemusel každý deň variť vajíčko, keď mu jedno stačí na 5 dní a teda ho môže nastrúhať a zamraziť. To ti treba všetko písať po lopate aby si to pochopil.

chovatelia nechovajte sa ako ekonómovia. Chovajte vtákov normálne a to je denne vymienajte vodu, denne zarábajte miešanku a denne kontrolujte vtákov, alebo sa na to vyserte a predávajte krmivá pre vtákov, o tie sa tolko nemusíte starať.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 19:55
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hicks je zase nejchytřejší. Hurá! Karel

Karel zase jako vždy září a zase nic sám neporadí.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 20:22
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
chovatelia nechovajte sa ako ekonómovia. Chovajte vtákov normálne a to je denne vymienajte vodu, denne zarábajte miešanku a denne kontrolujte vtákov, alebo sa na to vyserte a predávajte krmivá pre vtákov, o tie sa tolko nemusíte starať.

Pane,

vy si to "zarábajte" jak sám chcete a pokud se chcete zúčastňovat této diskuze, vybítejte laskavě výrazy.

Nebo u vás je to běžné?

Helena


Neregistrovaný uživatel

11.2.2005 20:33
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
chovatelia nechovajte sa ako ekonómovia. Chovajte vtákov normálne a to je denne vymienajte vodu, denne zarábajte miešanku a denne kontrolujte vtákov, alebo sa na to vyserte a predávajte krmivá pre vtákov, o tie sa tolko nemusíte starať.

LIDI zamyslete se nad sebou.
Na každý příspěvek jsou tu průměrně 3 - 4 odpovědi, avšak jakmile se tu objeví možnost se trochu pohádat, je tu odpovědí habaděj, když jsou všichni tak chytří mělo by být tolik odpovědí na každý dotaz to by byla paráda.
Můj názor je míchanici nezamrazovat, uvařit několik vajíček, která vám potom v obyčejné ledničce vydrží 3 dny zcela čerstvá (jednou za 3 dny snad 10 minut obětovat může každý). Já to takto praktikuji již spoustu let a metodu měnit nehodlám. Se zamražením nemám žádné zkušenosti proto ho nemohu ani odsoudit ani doporučit, jen říkám svůj názor.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2005 16:01
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
chovatelia nechovajte sa ako ekonómovia. Chovajte vtákov normálne a to je denne vymienajte vodu, denne zarábajte miešanku a denne kontrolujte vtákov, alebo sa na to vyserte a predávajte krmivá pre vtákov, o tie sa tolko nemusíte starať.

Zajímalo by mě co je normální. To jak tady probíhá diskuse? Prostě nemůžete strávit, že to dělá někdo jinak !!! Pochopte to konečně, že každý člověk je jiný.
Prostě je mražená a nemražená míchanice a basta. Pecko

Neregistrovaný uživatel

12.2.2005 19:18
Neregistrovaný uživatel

Keby tu boli len Slovaci co tu robia bordel, tak by to bola jedna z najlepsich diskusii.
Co sa tyka mrazenia, ak sa to mrazi spravne (sokove mrazenie) a pouzivaju za nezavadne suroviny tak nie je problem.

Oplati sa hlavne pre tich co maju viac chovancov. Sam uprednostnujem vzdy cerstvu stravu co sa tyka miesanky, zeleniny a ovocia. (Granule hadam do cerstvej stravy nepatria, neviem) Ale zase pocet mojich chovancov neprekracuje cislo 30.
Majte sa pekne
Gery1

Neregistrovaný uživatel

12.2.2005 21:38
Neregistrovaný uživatel

Jeden slovák, ktorý sa hanbí za svoje meno tu narobí najviac bordelu. Proste nedokáže akceptovať iný názor a myslí si, že keď chová 30 rokov zebričky môže vynášať neotrasiteľné súdy a tvrdiť, že len jeho pravda a spôsoby sú tie správne.
Takto to vyzerá, keď niekto absolvuje začiatočnícky kurz výpočtovej techniky. Vie sa pripojiť na internet a písať , ale móresu a slušnosti ho to nenaučí.
Ospravedlňujem sa ostatným diskutujúcim za nekultúrnosť tohto „ krajana „.

P.S. Ak má niekto dobré skúsenosti s mrazením vaječnej miešaniny a používa to s úspechom už dlhšiu dobu, tak nie je čo dodať a určite je to použiteľný spôsob, aspoň v jeho podmienkach.
Je len dobré , keď sa tu človek dozvie o rôznych veciach, ktoré sám nepozná, alebo s nimi nemá skúsenosti.

marekburansky@stonline.sk

Přidejte reakci

Přidat smajlík