Neregistrovaný uživatel

Potřebovala bych poradit jak se vyrábí kozí sýr.Děkuji
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obracíme se na Vás, jelikož máme stejný problém. Kůzlata jsme prodali a koza stále dobře dojí. Chtěli bychom si vyrobit nějaký ten sýreček, ale vůbec nevíme, jak na to. Pokud sami něco vypátráme, ozveme se Vám, a chtěli bychom Vás poprosit, zda-li by jste nás mohla informovat v případě, že to budete vědět dříve, než my.
Děkujeme Šicovi.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neřeknu vám úplně přesný postup, protože sýr dělá moje tchyně, ale mohu to zjistit. Každopádně mléko se nechá v teple zkysnout a pak se na mírném ohni zahřívá, až se oddělí syrovátka od hmoty. Jen si nejsem jistá, kdy se tam přidává syřidlo. Moje tchyně ho tam dává s jogurtem nebo zakysanou smetanou. Zjistím vám podrobnosti, ale také na to přicházela formou pokus - omyl. Po oddělení hmoty se všechno přelije přes sítko a hmota zůstane v sítku a nechá se nad kastrůlkem ještě vykapat a odležet a pak už je to. To je asi ten nejjednodušší sýr.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lidičky, prosím, copak opravdu nikdo nemá žádné zkušenosti s výrobou sýrů a dalších hodnotných produktů z kozího mléka ? Podělte se s námi.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Spousta receptů je v knize "chov koz",která je právě na trhu,vyšla vydalo ji nakladatelství Brázda v roce 2000.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kniha chov koz od nákladatelství Brázda už neni dostupná na trhu bylo vyrobeno několik vytisku muže mně někdo poradit jak si sehnat syřidlo . Děkuji Lenka
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kniha chov koz od nákladatelství Brázda už neni dostupná na trhu bylo vyrobeno několik vytisku muže mně někdo poradit jak si sehnat syřidlo . Děkuji Lenka
Pokud ještě máte zájem o syřidlo, tak se mi ozvěte na tuto adresu. Hezký den. Míla
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud ještě máte zájem o syřidlo, tak se mi ozvěte na tuto adresu. Hezký den. Míla
Prosím o zaslání adresy, nebo telefonního kontaktu na výrobce siřidla - pyrosiřičitan.
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neřeknu vám úplně přesný postup, protože sýr dělá moje tchyně, ale mohu to zjistit. Každopádně mléko se nechá v teple zkysnout a pak se na mírném ohni zahřívá, až se oddělí syrovátka od hmoty. Jen si nejsem jistá, kdy se tam přidává syřidlo. Moje tchyně ho tam dává s jogurtem nebo zakysanou smetanou. Zjistím vám podrobnosti, ale také na to přicházela formou pokus - omyl. Po oddělení hmoty se všechno přelije přes sítko a hmota zůstane v sítku a nechá se nad kastrůlkem ještě vykapat a odležet a pak už je to. To je asi ten nejjednodušší sýr.
Prosím o napsání postupu výroby kozího sýru,popřípadě,kde sehnat syřidlo.
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.165
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den měl bych zájem zda je to možný recept na výrobu kozího sýru děkuji přeji pěkný den zdraví Miloš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den měl bych zájem zda je to možný recept na výrobu kozího sýru děkuji přeji pěkný den zdraví Miloš
Narazil jste na hodně starou diskusi, možná už jste proběhl moderku a jisté možnosti jste objevil. Vyšla zrovna brožurka Domácí zpracování mléka, tam bude receptů nepřeberně, pokud chcete recept z netu, zkuste www.malakozifarma.cz
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Narazil jste na hodně starou diskusi, možná už jste proběhl moderku a jisté možnosti jste objevil. Vyšla zrovna brožurka Domácí zpracování mléka, tam bude receptů nepřeberně, pokud chcete recept z netu, zkuste www.malakozifarma.cz
Jiřina
Pěkný den,
já vás začínam obdivovat, ať se podívám na diskuzi o koních, drůbeži, kozičkách, všude vaše příspěvky. Jsem tu teda teprve krátce, ostatním to asi příjde jako jasňačka. Já si dneska začla pročítak kozí rubriku od konce, abych byla moudřejší a narazila jsem na příspěvek, jak někomu píšete, že je na moc staré diskuzi. No tak to mě dostalo úplně. Jak to děláte? Díky že jste.
Petruše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pěkný den,
já vás začínam obdivovat, ať se podívám na diskuzi o koních, drůbeži, kozičkách, všude vaše příspěvky. Jsem tu teda teprve krátce, ostatním to asi příjde jako jasňačka. Já si dneska začla pročítak kozí rubriku od konce, abych byla moudřejší a narazila jsem na příspěvek, jak někomu píšete, že je na moc staré diskuzi. No tak to mě dostalo úplně. Jak to děláte? Díky že jste.
Petruše.
Díky za pochvalu, až se červenám
Dělám to jednoduše - zvířata mě moc a moc baví, ty domácí, ale i ty volně žijící. Protože jsem městské dítě a moc dobře vím, co těžkostí má takový nezkušený začátečník, který to navíc ještě nemá kde odkoukat, sděluji své poznatky a zkušenosti a jsem ráda, že můžu alespoň tímto způsobem někomu ( a hlavně těm zvířatům ) prospět. Něco si člověk může nastudovat v literatuře, ale poslední dobou je kumšt vybrat si opravdu dobrou a seriózní publikaci. Ovšem úplně nejlepší ze všeho jsou přímé zkušenosti chovatelů a to je ifauna dobrý zdroj. I tak si musí člověk dávat pozor a dívat se, kdo příspěvek uvádí. Anonymové mohou a nemusí být věrohodní - to je nejlépe vidět u psů a u koní. Moc bych nedala za to, že leckterý z anonymních přispěvatelů ani žádné zvíře nechová a plácá jen to, co kde slyšel nebo četl. Ale třeba takový pan Kafka na drůbeži je určitě zkušený a fundovaný chovatel a lze mu věřit docela dobře, i když se třeba v jednotlivostech můžou naše názory nebo zkušenosti lišit.
Jinak ještě taková technická záležitost - když si otevřete třeba tu kozí rubriku, tak máte úplně nahoře "seřadit příspěvky" chronologicky, nebo podle data nejčerstvějšího příspěvku. Abych tedy poslední příspěvky nemusela v textu pracně vyhledávat, zadala jsem tuto možnost a narazila jsem na dotaz tohohle pána už v opravdu "zaprášených" příspěvcích. Není to tedy tak, že bych denně pročítala celou diskuzi, to bych opravdu nedělala nic jiného.
Když nebudete něco vědět, kdykoliv vám rádi tady odpovíme, nejen já osobně, a taky budeme moc rádi, když i vy za čas přidáte svoje vlastní chovatelské zážitky a zkušenosti, to všechno je velmi cenné, i úspěchy i nezdary, každému to může pomoct.
Hezký den a samé krásné zážitky se zvířátky
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na úvod sa chcem priznať, že som žiaden syr ešte nevyrobil, ale minulý týžden som sa začal z kozliatkami striedať v dojení, takže dúfam že čoskoro sa do toho pustím a budú aj dáke prakrické skúsenosti. Pokiaľ ide o recepty, ja budem čerpať z tejto stránky, je ich tam fúra aj z postupom: http://jaknato.webpark.cz/index.html
Peter76
karlosi

XXX.XXX.234.34
ahoj,mám takovou hloupou otázku:
budou kozenky žrát sušený kopřivy,míchat se senem,jaký množství
děkuji za reakce