Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.18
Přeji pěkný den,na výstavě jsem viděl krásné ovečky plemene Kerry Hill nemohl by někdo napsat neco bližšího o těchto ovečkách myslím náročnost chovu kde se dají sehnat atd.Moc děkuji Pavel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.176
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přeji pěkný den,na výstavě jsem viděl krásné ovečky plemene Kerry Hill nemohl by někdo napsat neco bližšího o těchto ovečkách myslím náročnost chovu kde se dají sehnat atd.Moc děkuji Pavel
V ČR je stádečko cca 10.ti ks tohoto plemene. Cena jehnic se pohybuje okolo 10000,-. Potom o nich už vím jen to že jsou menšího rámce a mělo by to být masné plemeno... Pokud někdo dá víc info, budu sama ráda. Monika
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.29
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V ČR je stádečko cca 10.ti ks tohoto plemene. Cena jehnic se pohybuje okolo 10000,-. Potom o nich už vím jen to že jsou menšího rámce a mělo by to být masné plemeno... Pokud někdo dá víc info, budu sama ráda. Monika
Tak pokud se někdo prokousáte tou angličtinou, tak:
Description
A well-balanced sturdy sheep with ears set high and free from wool. A black nose and sharply defined black and white makings on the head and legs. Both ewes and rams are hornless. It is a handsome sheep, with a dense fleece, which is unusually white. The fleece handles well and is amongst the softest of British wools. Average staple length is 10cm (4in.). Average weight of fleece is 2.7kg. Bradford Count 54 - 56's. In both ewes and rams teeth should be regular and meet the pad neither undershot or overshot. The Kerry Hill sheep are good on their feet and good in their teeth. Average mature weighs 55-65kg, rams 65-70kg.
Society details
KERRY HILL FLOCK BOOK SOCIETY
Sec. Mrs Pam Chilman
The Bramleys, Broadheath, Presteigne, Powys LD8 2HG
Tel: 01544 267353
Tady jsou jejich stránky
www.kerryhill.net
Doufám, že jsem vás moc neodradila
Zuzka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.132
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pěkný den, s ovečkami jsem se stkala na nákupním trhu ve Strakonicích a chová je Jana Vohryzková, Třešovice, 38601 Strakonice. Jednalo se o beránky ve věku 6 měsíců a měli v tu dobu 40-42 kg. Byli to jedináčci a měli genotyp ARR/ARR. Oproti masným suffolkům, charolákům a zwartblům byli dost jemní, spíše trochu jako romanovky. Zato barevnost je neobyčejně líbivá. O chovu jsem se moc nedozvěděla, jen že jsou nenáročné, temperamentní a myslím, že chovatelka uváděla jako kombinované plemeno. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to pěkné plemeno, kombinovaného užitkového typu, temperamentní (něco jako charollais). Problém je, že jich je málo a pokud budete později hledat nepříbuzného berana, tak jedině z dovozu za velký peníz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pěkný den, s ovečkami jsem se stkala na nákupním trhu ve Strakonicích a chová je Jana Vohryzková, Třešovice, 38601 Strakonice. Jednalo se o beránky ve věku 6 měsíců a měli v tu dobu 40-42 kg. Byli to jedináčci a měli genotyp ARR/ARR. Oproti masným suffolkům, charolákům a zwartblům byli dost jemní, spíše trochu jako romanovky. Zato barevnost je neobyčejně líbivá. O chovu jsem se moc nedozvěděla, jen že jsou nenáročné, temperamentní a myslím, že chovatelka uváděla jako kombinované plemeno. Dana
mám od Jany berana, jsou jemní, ale nikoli málo zmasilí, mají prostě jemnější vzhled, také to není čistý masňák, je to kombinované plemeno maso - vlna (jemná) jsou nenároční a stran temperamentu bych řekla, že jsou mírní, nekonfliktní, ale distinguovaní, nejsou to mazlíci, drží se bokem. Mají velmi dobrou chodivost a jsou to dobré matky. Jana sama má první stádo v republice a přivezla 10+1 tuším, ale dnes už jen její stádo je jednou takové, něco je rozprodáno a málokdo zabije takovou krásnou ovečku.... Pravda je, že ani já si zatím neumím představit, jak vedu na porážku malého kerry hilláčka, zatímco u malých safolčáčků a cherolaiňáčků a romanováčků problém až tak nemám...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Description
A well-balanced sturdy sheep with ears set high and free from wool. A black nose and sharply defined black and white makings on the head and legs. Both ewes and rams are hornless. It is a handsome sheep, with a dense fleece, which is unusually white. The fleece handles well and is amongst the softest of British wools. Average staple length is 10cm (4in.). Average weight of fleece is 2.7kg. Bradford Count 54 - 56's. In both ewes and rams teeth should be regular and meet the pad neither undershot or overshot. The Kerry Hill sheep are good on their feet and good in their teeth. Average mature weighs 55-65kg, rams 65-70kg.
Society details
Sec. Mrs Pam Chilman
Tady jsou jejich stránky
www.kerryhill.net
Zuzka
Mám-li být upřímná, tak se mi barvou i stavbou těla víc líbí normální Suffolk. Zuzka F.
PS: Ale jsou srandovní, jak mají pruhatý nožky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Description
Society details
Sec. Mrs Pam Chilman
Tady jsou jejich stránky
www.kerryhill.net
Zuzka
Já přispěju strojovým překladam výše uvedeného anglického textu. Je to poučné a zároveň dosti srandovní čtení:
Překlad: anglicky » česky
Society details
Dobře vyvážená-robustní ovce s ušima stanovit vysoké a bez vlny. Černý nos a ostře definované černé a bílé složení na hlavu a nohy. Oba bahnic a beranů jsou bezrohý. Je to hezký ovcí, s hustou srst, která je nezvykle bílý. Rouno zvládá dobře a je mezi nejměkčí britských wools. Průměrná základní délka je 10 cm (4 palce). Průměrná hmotnost rouna je 2,7 kg. Bradford hraběte 54 - 56 let. V obou bahnic a beranů zubů by mělo být pravidelné a splňují podložky ani předčasně nebo přestřelil. Na Kerry Hill ovce jsou dobrý na nohy a dobrý v jejich zubů. Průměrné zralou váží 55-65kg, beranů 65-70kg.
Společnost informací
Kerry HILL plemenné knihy SPOLEČNOST
Ivan