Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.1.2011 22:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.97

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
http://www.novinky.cz/koktejl/221924-vezu-kozla-na-rande-argumentoval-opily-ridic-policistum.html

Jiřina

:-)) jednou přišel na chat, do naší místnosti ovce a kozy chlapík,jestli by se mohl zeptat,jak převážímě kozy v autě. Tak jsem mu řekla,že je vozím volně v autě :-)),že to sice není podle pravidel,ale zvířata jsou spokojená a klidná.Podivil se a pak nám sdělil,že to ví,neb je policajt smajlík. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

10.1.2011 23:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.32

JÁ JE VOZÍM TAKY VOLNĚ V AUTĚ A JSOU KLIDNÉ, JEDNOU JSEM ZKOUŠELA PŘEVOZ V KUFRU SE SVÁZANÝMA NOHAMA NEŽ JSME DOJELI DOMŮ ASI 12KM KOZA BYLA ROZVÁZANÁ A V KUFRU BYL RACHOT JAJO PŘI ZEMĚTŘESENÍ, CHUDÁK KOZA , PAK UŽ JEN NA VOLNO V AUTĚ A NIKDY SE TAM NEVYČURAJÍ, SUPER HOLKY ČISTOTNÉ

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 07:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155

Vezla jsem si v létě 4měsíční kozičku od Roklanky, máme to k nám asi 250km. Já jsem řídila, manžel jí držel vzadu na klíně. Když koza leží, prý nečůrá ani nekaká. Není to pravda. Manžel byl celej mokrej, sedačku jsme pod ním sice zakryli igelitem, ale někudy to proteklo, auto jsme pak sušili a větrali několik týdnů a ještě dnes, když si někdo přisedne, prý cam cítí něco jako hnůj. No a kozí korálky občas vymetám ještě dnes smajlík. Ale Amálka je skvělá, stálo to za to smajlík. Dana

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 09:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vezla jsem si v létě 4měsíční kozičku od Roklanky, máme to k nám asi 250km. Já jsem řídila, manžel jí držel vzadu na klíně. Když koza leží, prý nečůrá ani nekaká. Není to pravda. Manžel byl celej mokrej, sedačku jsme pod ním sice zakryli igelitem, ale někudy to proteklo, auto jsme pak sušili a větrali několik týdnů a ještě dnes, když si někdo přisedne, prý cam cítí něco jako hnůj. No a kozí korálky občas vymetám ještě dnes smajlík. Ale Amálka je skvělá, stálo to za to smajlík. Dana

Myslím, že to bylo jen tou dlouhou cestou .-(, u nás se vozí kozenky ke kozlovi do sousední vesnice, také volně v autě. Zatím vždy v čistotě a v pohodě, bez komplikací, jen jim musím přidržovat hlavu. Jsou rohaté, tak aby se nestalo něco nepříjemného.
Je pravda, že auto pak celý den větrám, ale to je z kozenek cítit kozelsmajlík.
Nedovedla bych si představit, že bych je svazovala, ale letos manžel vyrobí dřevěný box na vozík za auto, tak uvidíme jak to dopadne:-)
Dita

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 09:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.145

Tuhle jsme si vezly s kamarádkou dvě kozy v kufru - auta- sundaly jsme přepážku, holky tam vedle sebe naprosto v pohodě - ležely a koukaly z okýnka.
V Železném Brodě - na náměstí - malé cikáně volá: "Mami, oni tam vezou srnky..."
smajlík
smajlík
Ječmi.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 09:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.70

My jsme převoz oveček k nám upgradovali postupem doby. První se vezli v ad hoc smotnované dřevěné nástavbě na vozíku, kterou jsme zaplachtovali. Do vozíku nastali seno, aby se jim tam dobře bydlelo. Po příjezdu na místo bylo seno fuč, no auta za náma měla asi radost smajlík. Beran se pak vezl v kufru naší almery, sklopili jsme mu zadní sedačku (jelikož to nebyl kombík, tak ať může koukat ven). Auto jsme pak větrali asi půl roku a náš vrchní opravář si pořád na něco stěžoval, když lezl dovniř smajlík No a teď máme tranzita, ve kterém jsou kotce pro převoz psů na závody, v nich sláma a tam se ovečkám při cestě parádně bydlí. Horní patro může koukat i ven a zdravit kolemjedoucí. Ti z toho pak mají šok, když projíždíme a bečí nám auto a vzadu na ně koukají zvědavé čumáky.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.50

Já jsem vezla odrostlého beránka v krátké octávce v kufru, byl svázaný. Když jsem cestou na chvíli musela zastavit a odejít asi na 15 minut něco zařídit, alarm houkal každou chvíli, jak kopal kolem sebe. Musel se chudák bát. Udělal pár bobků, ale nepočůral se.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.74

My vezli pár kamerunskách jehňátek 3 - 4 měsíce navolno v kufru fabie kombi. Nemám tam mříž, tak jsme měla hrůzu z toho, jak mi budou ovce lítat po autě a přítel bude viset přes sedadlo aby je tam udržel smajlík Ale byli hodní, cestou leželi a ani jsme o nich nevěděli. Je fakt že byla tma. Pak jsem vezla 8měsíční samotnou a ta byla svázaná. Naštěstí, protože tahle ovce je magor, ta by mi asi prošla sklem.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.140

My ich vozime v starej skodovke, vyberieme zadne sedadla a tam su na volno, obcas stoja obcas sedia ale mecia a bobkuju o dusu. Ked sme naposledy viezli 8mesacneho capka, so "zatatymi usami" som uvazovala nad tým ze intenzívny zvuk je priam vrazedny nastro jsmajlík Dalsiu polhodinu toho intenzivneho mecania by som uz asi bez nasledkov nezvladlasmajlík:-)) Ale mame ich radi:-)
M.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.53

Co já zatím měl zkušenost s transportem, dali jsme dvě menší do takových coby gumových necek (prodávají v Hornbachu pro zedníky) a sami seděli jak přikovaný, je pravda že trochu čůrali. Auto zapácholo jen několik hodin, jinak v poho...Druhou, větší a samotnou jsme vezli docela daleko, opět pohodářka - jen se vyčurala - stoupla si, přimekla a čurála - bohužel na dálnici a pak si do toho opět lehla a bez problému jsme dojeli. Vyndali vaničku, vymyli a druhý den po vyvětrání už nic nebylo cítit. A vozidlo - krátká Fabie:-|

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 14:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Tak, já, když si jela pro kozenu,se zetěm a dcerou, tak jsme ji museli dát na zadní sedadlo,seděla, jak přibitá, jen pozorovala ve městě projíždějící a lidi, co na ni koukali,co že to tam sedí za zvíře na zadním sedadle,pak se vykadila a vyčůrala na koberečky, z toho vzniklla kaše, která zalezla ze´tovi do každé škvírky gumového koberečku, celou cestu měl auto z okýnka,aby se neposr...,dcera se pak otočila z předního sedadla a měla pře očima řitní otvor s padajícíma bobkama a já si prodloužila život o min. 10 let, jak jsme se s dcerou nasmály .nakonec zeť podotkl, babi, snad si příště nevymyslíš krááávu.Lenka

Neregistrovaný uživatel

11.1.2011 17:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.153

To mi keď sme si viezli domov našu novú lízu v Kufri citroen xantia combi tak som jej dal dole plato, že aby ju netlačilo a aby sa mohla volne postaviť, bola kludná a disciplinovaná ani nešpinila a od majiteľky čo sme ju kúpili tak bola taká čistá že ani nesmrdela.
Povedali sme si že sa po ceste zastavíme na 5 min. u manželkinho bratranca niečo vyzdvihnúť a ideme dalej, veď je kludná 5 min. vydrží, samozrejme vonku bolo cca 22C tak sme nechali vodičove okno dokorán nech jej nie je teplo.

A ked sme sa vracali k autu tak asi pri 3 susedovi sa pásla koza a manželka vraví " aha niekomu utiekla koza a podobá sa našej Líze" No a ja som už tušil čo ma doma čaká Nekonečné vysávanie auta od Líziných chlpov " boli všade" .

Neregistrovaný uživatel

13.1.2011 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.134

My taky vezli v autě v kufru a koukali na ně cestou. Pochcané bylo teda všechno (dvě ovce), ale jak byly malé, ještě to asi nesmrdělo tak moc :o) Chci se teď všech zeptat, nevíte, jak je to se zákony? Kdby nás chytli policajti? Jak se mají kozy a ovce převížet a vědí to vůbec sami policisté? Mám z toho vždycky hrůzu, kdyby nás chytlismajlík A vozík kvůli tomu pořizovat je drahé...

Neregistrovaný uživatel

13.1.2011 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

No pokud vím, živá zvířata snad může přepravovat jen speciální řidič ve speciálním autě a musí na to mít speciální školení. Koneckonců, v hlášení o převozu zvířat by se mělo vyplnit, kdo a jakým autem to vezl, mytam vždycky napíšeme "pěšky", i kdyžje to 200km smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.1.2011 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.155

My do kolonky dopravce nepíšeme nic, nikdy nám nepřišel chybník. Ovce převážíme v osobním autě. Sklopíme zadní sedačky a používáme přepravku pro větší plemeno psů. Dospod vany dáme starý pytel a nasteleme slámou, aby měly holky pohodlí. Jsou úplně v pohodě, všude vidí a většinou si po pár kilometrech lehnou a přežvykují. :-)

Neregistrovaný uživatel

13.1.2011 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.201

Nedávno jsem si vezla kozenu cca 300 km. S tím, že jsem sledovala vesnice, kdybych náhodou narazila na policisty, že budu říkat, že jedu jenom tady ze sousední vesnice do sousední ke kozlovi.
Moc si to nepamatuji, ale tuším do 50 km je třeba razítko veterináře, větší dálku pak přepravce a nějaké razítko hygieny.
S kozenama ráda jezdím v našem kombíku ke kozlovi, jedu jak připosraná a nikdo na mne netroubí, jen se kochám užaslými pohledy mužů, kteří by mne jinak za mou jízdu přizabili. ivankapri

Neregistrovaný uživatel

14.1.2011 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.92

Když jsme vezli našeho berana, tak na káře doma udělanou dřevenou bednu a ještě sme ho pro jistotu svázali. No a co čert nechtěl policejní kontrola. Policista si vzal doklady od auta ridičák a občanku, začal obcházet auto ale dál než k tej káře s přepravkou nedošel a zůstal stát a koukal na toho berana. Můžu říct, že se na doklady ani nepodíval, jen se zeptal jestli je ten beran živej. Po ujištění že ano nám podal doklady a řekl: "Jeďte." Myslím, že tam chudák stojí dodnes. Katka

Neregistrovaný uživatel

15.1.2011 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.22

Kupte si plachtu pro převoz psů, my ji používáme, dá se připevnit za opěrky předních sedadel a na zadních sedadlech. Tak také vozíme nejen velkého psa, ale i kozičky, když jedeme na námluvy ke kozlovi do vedlejší vesnice.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík