Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.63.142
Tak,uz nejaky ten patek planujeme kozicky,vybiram plemeno,studuju co se da a ted sem se dozvedela,ze nas soused,ktery na svou budu jede tak 2x tydne a je rad chytry,by chtel taky kozy.Coz o to,jen at je ma...i kdyz teda,pokud nevedel,ze je chceme my,ani ho to nenapadlo,ale to je jedno.Priteli rekl,ze ma koupene pletivo a ze chce okolo 100 az 200 koz!!!! A to na pozemku 0,60hektaru,kde mu polovinu pozemku zabira vinna reva a stromky s ovocem,ktere je liny obrat.Mam z toho hruzu a doufam,ze jen keca,jinak si to neumim predstavit,to bude tyrani tolik kozicek:((
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.63.142
Zvlast kdyz uz ted vim o kozach vic nez on,ach jo:( Nabidli jsme mu cukety a ani nevedel,co to je:( tak mam strach o ty zviratka,ze nebude vedet a nebude schopen se o ne postarat,jinak nevim.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.208.156
Řešila bych to, až tam zvířata budou. A chce to obrnit se trpělivostí a neskákat ještě kolem těch jeho zvířat. Chce to sledovat a když to bude hrůza pozvat veterináře . Nic jiného. Jinak se z toho zblázníte.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.63.142
Tak to ano,nejprve si pockam az tam nejake bude mit a uvidime,ale teda to je taky nazor,ze koupim si kozy a necham je past,1x denne jim dam vodu a seno a zas pujdu pryc
Tam to je ciste o kseftu,fuj
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.197
Nebojte, soused kecá, už ho vidím, jak investuje nějakých 200-400 tisíc do takového dtáda. Možná se mu jen tak mimochodem zmiňte o legislativě, jako teda jestli už má zaregistrovaný hospodářství, prohoďte něco o kontrolách a uvidíte, jestli se mu do toho ještě bude chtít
.
Neumím si ani představit, že by člověk během jednoho roku sehnal najednou 200koz, možná 20, ale ne 200. To by je musel asi přivézt ze zahraničí a to b bylo ještě dražší. Dana
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.246.214
Klídek, to vás je štengruje, když někde zaslechl o vašich záměrech. Jo, a ví ten dobrák, že se kozy taky dojí???
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.63.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Klídek, to vás je štengruje, když někde zaslechl o vašich záměrech. Jo, a ví ten dobrák, že se kozy taky dojí???
On by chtel chovat kozy jenom na maso a je fakt,ze nevim,kdo by je dojil.Momentalne ma autodpravu,jezdi s nakladakem a nedari se mu,tak si rekl,ze by zkusil tohle,ale pochybuju,ze vi neco o registrovani.Kdyz bude jeste neco obkecavat,tak mu to nadhodim:)Dik za napad,jo a ta kontrola taky:)Pred mesicem jeden soused kousek od nas zas prodal cele sve stado ovecek,mel suffolk,odesel pracovat do Rakouska.Bylo nam jich lito,proste je vehnal na pastvu,coz byl zanedbany vinohrad,mel to oplocene,ale stejne mu utikali a nedaval jim ani vodu,vubec
Jsem rada,ze je nakonec prodal,nechal si jen 4 jehnatka,o ktere se mu staraji rodice nebo kdo a taky nemaji vodu
,ale porad lip nez kdyz jich mel na kousku 60kusu.Kdyz je tam privezli,zrovna sme sli kolem,dal mi podrzet mesicni jehnatko,drzela sem prvne v ruce takove miminko,ale hned bylo poznat podvyziveni.Celou dobu hledala mamu,ani ji nenasla,proste pulku stada neprivezl a nestaral se,jestli ma matku u sebe nebo ne.A ta mrnava ji k sobe porad volala,a na druhy den kdyz sme sli s deckama za ni,tak uz lezela pod stloupkem mrtva
A to se nas ptal,jestli nejakou ovecku malou nechceme koupit za 50eur a to byli zanedbane atd..No jo,jenze nemame podminky na chov. jinak bych si nejakou vzala urcite a dala ji poradku. Dalsi treti soused ma zas diru v plote,kterou se na nas hnal pitbull,ale nakonec ho k sobe stihnul zavolat,diru vsak neopravil,...Ale jinak mame dobre sousedy,tedy zatim si to myslim.Nemam rada,kdyz si nekdo poridi zvirata a pak se o ne nestara.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.226.66
prilis to riesite. nechajte susedov susedmi nech si robia co chcu a sledujte co sa deje na vasom dvore. take ciny, ako prave robite, by sa vam jedneho pekneho dna mohli nepekne vypomstit.
Michal H.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.223.244
Tomu říkáte dobré sousedské vztahy
#l vždyť na nich nenecháte nit suchou
. Když se vám něco nelíbí,tak se to říká do očí
,proč to řešíte tady,co si od toho slibujete
. Roklanka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.226.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tomu říkáte dobré sousedské vztahy
#l vždyť na nich nenecháte nit suchou
. Když se vám něco nelíbí,tak se to říká do očí
,proč to řešíte tady,co si od toho slibujete
. Roklanka
presne tak. napr. moj sused ma chudaka beagla cely den a celu noc zavreteho vo voliere 2x2 metre s budou 1x1 meter (lebo ked bol vypusteny na zahrade, natrhol kusok hupacej sedacky...). raz som mu povedal ze to ma daleko od optimalnych podmienok pre psa. tym to ale konci. je to jeho pes. lutovat ho lutujem ale moje pravomoci koncia pred mojim plotom, tak to neriesim. lebo ani nemozem.
Michal h.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.197
Zcela chápu zadavatelku, že mít za plotem stádo stovky hladových a asi špatně zabezpečených koz je nepříjemné a nevidím nic špatnýho na tom, že to tady ventiluje. Od toho snad tady jsme, abysme si vzájemně radili a brečeli si na rameni, když nás něco takového postihne.
Já mám na sousedy poměrně štěstí a chápu, že moje ZOO někomu z nich nemusí být po chuti, proto se snažím být s nimi v co nejlepším vztahu. Na vesnici hlavně platí, že dobrý soused je lepší než daleký brácha. A když sousedovo ovčák měl olezlá záda od prašiviny a měsíc se s tím nic nedělo, jen se to zhoršovalo, takže bylo vidět, že to soused neřeší, nemávla jsem rukou s tím, že je to jeho pes a mě se to netýká...normálně jsem za ním zašla a nabídla mu, že mu psa vykoupu v Neostomozanu, protože vím, že tu ta prašivina řádí. Světe div se, nevynadal mi, nekoukal na mě divně, prostě přivedl psa a pomohl mi s koupelí. A ještě poděloval. A když si druhý soused pořídil na zahradu dvě ovečky a berana, nabídla jsem mu, že se na mě může obrátit o pomoc, kdyby něco nevěděl. Přišel na jaře celý vyplesklý, že se mu ovce bahní a neví co s tím. Takže jsem "odborně" ošetřila pupíky a dala selen a gumičky na ocásek, dostala jsem za to čkoládu.
Když my budeme milí k lidem kolem sebe, je pravděpodobné, že budou milí i oni na nás. A spíš si pak nechají poradit - třeba o tom, že ovce potřebují vodu. Dana
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.63.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zcela chápu zadavatelku, že mít za plotem stádo stovky hladových a asi špatně zabezpečených koz je nepříjemné a nevidím nic špatnýho na tom, že to tady ventiluje. Od toho snad tady jsme, abysme si vzájemně radili a brečeli si na rameni, když nás něco takového postihne.
Já mám na sousedy poměrně štěstí a chápu, že moje ZOO někomu z nich nemusí být po chuti, proto se snažím být s nimi v co nejlepším vztahu. Na vesnici hlavně platí, že dobrý soused je lepší než daleký brácha. A když sousedovo ovčák měl olezlá záda od prašiviny a měsíc se s tím nic nedělo, jen se to zhoršovalo, takže bylo vidět, že to soused neřeší, nemávla jsem rukou s tím, že je to jeho pes a mě se to netýká...normálně jsem za ním zašla a nabídla mu, že mu psa vykoupu v Neostomozanu, protože vím, že tu ta prašivina řádí. Světe div se, nevynadal mi, nekoukal na mě divně, prostě přivedl psa a pomohl mi s koupelí. A ještě poděloval. A když si druhý soused pořídil na zahradu dvě ovečky a berana, nabídla jsem mu, že se na mě může obrátit o pomoc, kdyby něco nevěděl. Přišel na jaře celý vyplesklý, že se mu ovce bahní a neví co s tím. Takže jsem "odborně" ošetřila pupíky a dala selen a gumičky na ocásek, dostala jsem za to čkoládu.
Když my budeme milí k lidem kolem sebe, je pravděpodobné, že budou milí i oni na nás. A spíš si pak nechají poradit - třeba o tom, že ovce potřebují vodu. Dana
Moc dekuju Dano,presne tak sem to myslela.Samozrejme,at si dela co chce ze?Nato ma kazdy pravo,ale zas nechci mit uplne klapky na usich,kdyz se bude jednat o tyrani.Chci mit dobre sousedske vztahy a zarucene nejsem typ cloveka,ktery kouka lidem do zahrad a libuje si v tom,ze hleda chyby.Jen sem chtela napsat,ze i taci lide jsou,kterym je fuk,v jakych podminkach budou jejich zvirata,hlavne aby byl byznys....snad jich bude co nejmene a bude vic takovych,kterym na zdravi chovu zalezi.Tot vse:)asi se uz tak brzo ventilovat nebudu,aby ste me nepochopili nekdo nejak jinak,ale jo asi to mozna tak vyznelo,ale zapskla starena ze mne snad casem nebude:))
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.194
Dano, vy jste přišla s nabídkou konkrétní pomoci v okamžiku, kdy se něco dělo a to je v pořádku. jenže nemůžu si pomoct, zadavatelka tady obrazně řečeno stahuje kalhoty a při tom je brod ještě v nedohlednu, nemluvě o tom, že jde jen o její předpoklady a spekulace, jak by to třeba jednou mohlo být a nejedná se o reálnou situaci. nemůžu si pomoct, ale zdá se mi to spíš jako "hysterický katastrofický scénář" a tudíž v tomto okamžiku zbytečný. a aby se zadavatelka nečertila, tyhle "scénáře" jsem taky schopná vyprodukovat, ale zatím se mi ještě nestalo, že by se naplnily ![]()
Radka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.223.244
Milá Dano,konkrétní pomoc ,to je jiná věc.Sousedy si člověk nevybírá a je to i opačně. Taky jsem sousedovi ubytovala jehňata,když si naivně myslel,že mu je udrží ohradník,přes to,že v rodném stádě se pásly na obrovských pozemcích. Stejně tak druhému sousedovi, nimrodovi,který si zase myslel,že skamarádí dospělou bachyni s malýma selátkama od jiné bachyně a bude to jedna šťastná rodina
.Poskytla jsem mu chlívek,než bachyni dá jinam. Ale psát hypotetické možnosti,co se může stát ,mi připadá ........
. Roklanka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.51.72
Tak když už se to tady řeší ,tak si myslím ,že pan soused je fantasta . Na na 0,6 ha mít 200-400 koz? Totam budou stát hlava na hlavě? Vždyť to není reálné. A co kozím ? To není jedna koza. A kde veme najednou tolik koz. Dobrou kozu aby pohledal ,natož takové stádo ,ale kdyby je už sehnal ,tak je nemá kam dát ,má malý pozemek a další potřebuje na uskladnění krmiva a toho hnoje ,nebo výkalů kolik bude mít. Pokud to soused zrealizuje ,tak já si jenom přeji ať se mají zvířata dobře. Renata
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.164.145
Nevím, když by hodně sekal... a dával jim to.... bylas někdy v Pěnčíně.
:-)))
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.51.72
Ale ti nemají půl hektaru. Mají to pro kozy perfektní ,sice nejsou na pastvě ,ale mají se tam velmi dobře. Na to jak je to veliký chov ,tak klobouk dolů. Renata
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.63.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milá Dano,konkrétní pomoc ,to je jiná věc.Sousedy si člověk nevybírá a je to i opačně. Taky jsem sousedovi ubytovala jehňata,když si naivně myslel,že mu je udrží ohradník,přes to,že v rodném stádě se pásly na obrovských pozemcích. Stejně tak druhému sousedovi, nimrodovi,který si zase myslel,že skamarádí dospělou bachyni s malýma selátkama od jiné bachyně a bude to jedna šťastná rodina
.Poskytla jsem mu chlívek,než bachyni dá jinam. Ale psát hypotetické možnosti,co se může stát ,mi připadá ........
. Roklanka
Chapu,clovek se obcas potrebuje pobavit....Souseda neberu az tak vazne,psala sem to jenom s nadsazkou,ze snad to s tolika kozama nemysli vazne.Chtela sem jen dat najevo svou obavu,presto,ze si myslim,ze to je nerealne,ale chtela sem se o to podelit.To je toho,ze delam katastroficke scenare....Mozna v te chvili me hned nenapadlo,ze to vypada,jakoze sem blbec ja a ne soused
O nic neslo,nevedela sem,ze se tady muzou psat jenom odkazy,ktere vam vyhovuji...Bohuzel na mou skodu,byvam trochu ukvapena a sve pocity dokazu hned napsat bez premysleni....Asi bych to mela zmenit.
K sousedovi,co nedava oveckam vodu,tak tomu malinke umirali,ani nevedel,ze tam lezi obcas i par dni,proste doufam,ze se neco podobneho nestane v me blizkosti.Pokud jo,rada pomuzu,to je samozrejme.A kdybych mela primo psat coby kdyby,to bych vedela na roman
Takze zusstanu u slov Doufam a uvidime