Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.8.2011 17:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.250

Zdravím všechny, možná je to hloupý dotaz, ale hned vysvětlím, jak jsem k tomu přišla....Máme ovečky a ty se žampiónů a píchavek na zahradě rozhodně ani nedotknou. Manžel byl přesvědčen, že koza žere houby. Učitel biologie jim totiž na základní škole říkal, že JEDLÁ HOUBA OD NEJEDLÉ SE DÁ DOBŘE ROZPOZNAT POMOCÍ KOZY! KOZA PRÝ ŽERE HOUBY A NESPLETE SE, JEDOVATOU NESEŽERE, TAKŽE KDYŽ SI ČLOVĚK NENÍ JIST, JESTLI HOUBU MŮŽE JÍST, MÁ JÍ DÁT KOZE. JESTLI SI JI KOZA DÁ, TAK SI MŮŽE HOUBU DÁT V KLIDU I ON.....nějak se mi to nezdá, tak se ptám moudřejších a zkušenějších. Co vy na to? Díky za odpovědi Lucie:-)

Neregistrovaný uživatel

15.8.2011 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156

Nevím jak koza, ale ovce žrala muchomůrku červenou a přežila.Ani jsem nepozorovala, že by měla nějaké zdravotní potíže. Mám patvinu kousek od lesa a těm potvoryám jedovatým se na louce líbí.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2011 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.100

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím všechny, možná je to hloupý dotaz, ale hned vysvětlím, jak jsem k tomu přišla....Máme ovečky a ty se žampiónů a píchavek na zahradě rozhodně ani nedotknou. Manžel byl přesvědčen, že koza žere houby. Učitel biologie jim totiž na základní škole říkal, že JEDLÁ HOUBA OD NEJEDLÉ SE DÁ DOBŘE ROZPOZNAT POMOCÍ KOZY! KOZA PRÝ ŽERE HOUBY A NESPLETE SE, JEDOVATOU NESEŽERE, TAKŽE KDYŽ SI ČLOVĚK NENÍ JIST, JESTLI HOUBU MŮŽE JÍST, MÁ JÍ DÁT KOZE. JESTLI SI JI KOZA DÁ, TAK SI MŮŽE HOUBU DÁT V KLIDU I ON.....nějak se mi to nezdá, tak se ptám moudřejších a zkušenějších. Co vy na to? Díky za odpovědi Lucie:-)

Že byl pan učitel nedotčen mykologií a říkal bludy. Moje kozy nežerou žádné houby,ale pokud se ohnu k hříbkovi,nahrnou se ke mě ,zklamaně odcházejí,nebylo to k jídlu.:-)) Roklanka

Neregistrovaný uživatel

16.8.2011 08:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

určitě houby nežerou, zkoušela jsem to.Lenka.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2011 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77

Psala jsem to tady docela nedávno - paní, co ke mně chodí připouštět, má kozu "nálepku", chodí za ní úplně všude - i do lesa. A nikomu to nevadilo do té doby, než si všimli, že milá koza žere všechny houby, na které přijde. Paní si samozřejmě není jistá, jestli to nemůže koze uškodit. Já nevím - nemám zkušenosti, moje kozy nikdy houby nezajímaly.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

16.8.2011 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.145

Tak já nevím, ale já se se svou jednou kozou pravidelně přetahuju o růžovku. (Masák). Už jsem se naučila vysbírat louku než je pustím. Ale z 18-ti koz je žerou myslím 2.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2011 11:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Chodím s kozama přes les pravidelně, houby nežerou. Kdyby je žraly, stejně bych jejich nezávadnosti nevěřila. Jedna z mých koz se pravidelně cpe do konvalinek. Kdybych jí nechala, tak spase snad celý konvalinkový vršek. A já bych tedy konvalinky do salátu nepřidávala.:-)).
Na atlas hub je větší spolehnutí. Nebo houbu do kapsy a za Roklankou:-)

Neregistrovaný uživatel

16.8.2011 11:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Líza sežrala bramboračku, co jsem neprozřetelně dala vychladnout na parapet. I s houbama a sádlovou jíškou ..... Nezdula se. Blbě jí taky nebylo. smajlík Ani sračku nedostala......
Jedovinka

Neregistrovaný uživatel

16.8.2011 12:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Kanálnice jedna. Bodejť ,bramroračka s houbama mi taky moc chutná.A co jste měli vy k obídku? Renata

Neregistrovaný uživatel

16.8.2011 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.145

TU kozu?????
smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

16.8.2011 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.33

Dobrý večer,
mám kamerunky a ty teda houby žerou. A jak jim jedou. Brala jsem je s sebou na houby, ale vždycky byly rychlejší. Takže, když na houby, tak bez milejch kozenek!!!:-))

Neregistrovaný uživatel

16.8.2011 22:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.127

Mazec :-) Moje blboňky naštěstí houby nežerou, takže mi ty bedly, co mi rostou za barákem, nechávají. jen kozlík, když je viděl poprvé, každou očuchal a naznaje, že to není k žrádlu, je v rozčílení rozdupal, bylo jich asi šest a dost mě vytočil, počítala jsem s nima na oběd :-D.
Dvouměsíční teplokrevné hříbě mi jednou olízalo tečky asi ze tří muchomůrek červených a nic mu nebylo, i když do hlavy mu člověk nevidí: možná mělo bezva večírek :-))))

Mirdanivna

21.9.2017 19:00
Mirdanivna

XXX.XXX.3.228

Je to stary tema, ale akorat sedim na lavce a divam se na svy ovce. A koukam co to tam ta jedna zere. A hele zampion. Regulerne je sbira jeden po druhym(mame jich v ohrade habakuk ze uz se nam to zajedlo). Ale jen jedna ze ctyr. Takze asi sto ovci/koz, sto chuti...

22.9.2017 07:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Jeste ze mate na te pastvine jen ty zampiony kdyz by jste tam mela lysohlavky to by se pak dely veci...

22.9.2017 12:39
fidÍk

XXX.XXX.31.8

Já mám na pastvině žampiony a bedly a nikdy se jich kozy nedotkly.Mají vypaseno a bedly tam trčí jako stožáry...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2017 13:01

Nám žerou z pastvin bedly jenom kolemjdoucí. To jsme takhle zasívali pastvinu a manžel kouká, že je tam políčko krásných bedel, že si je natrhá k obědu na řízky. Než jsme se otočili na kompostárně pro ještě jeden vlečňák kompostu, co rozhazujeme přes semínko na pastvině, bedly "zmizely"...

Domča333923

3.5.2019 14:21
Domča333923

XXX.XXX.248.116

Dobrý deň

Chcem sa tak trochu od veci opýtať , či kozy a ovce môžu nijaké ovocie?😊

3.5.2019 15:08
roklanka

XXX.XXX.46.124

Mohou,ale! Dobrého jen pomálu,pozvolna zvykat a měl by to být spíše pamlsek. Při přežrání jablky( a jiným ovocem) může vzniknout překyselení žaludků a to je průšvih na který mohou uhynout.

6.5.2019 13:09

roklanka napsal(a):
Mohou,ale! Dobrého jen pomálu,pozvolna zvykat a měl by to být spíše pamlsek. Při přežrání jablky( a jiným ovocem) může vzniknout překyselení žaludků a to je průšvih na který mohou uhynout.

Roklanko, zdravím Eva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík