Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.190.188
Mám problém: odkedy som začala kozám dávať po troche natrhanej trávy už cca 3dni mi odmietajú seno, pred tým než som im začala pridávať tú trávu im chutilo. Tej trávy ešte tolko nie je aby stačila na dennú , ani poldennú kŕmnu dávku. Teraz neviem čo a ako, lebo dávať im len šrot a trochu zeleného to ich neuživí ani kozliatka a na trávenie to nie je ideálne...a pritom majú plný senník dobrého sena a celý deň sa ho nedotknú a pýtajú :(
Mám aj sušenú ďatelinu , tú neodmietajú, ale nechcem im jej dať viac ako tretinu dávky suchého. Čo s nimi? Koza je po štvoričkách chudá, potrebuje pribrať a teraz toto...
Bola som sa radiť so susedom , skúseným gazdom, vraví že majú "strnuté zuby-ďasná, po zelenom :) Neviem, mám obavu že sú proste rozkoštované.
M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.113
Přestante zatím dávat trávu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.190.188
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přestante zatím dávat trávu.
Pokúsim sa :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.99
Zkuste jim nedávat ani šrot. Přeji pevné nervy . Určitě řvou jak kráááávy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.54
Jupí, tak som to vydržala a vidím že kozy nevydržia dlho štrajkovať :) Celý deň na mňa smutne kukali a pýtali, ale večer už poslušne začali žrať seno :) Šrot im dávam-aby bolo mlieko pre kozliatka, ale trávu a lucerku som im nedala a zrazu im je aj seno dobré:) Sušenú lucerku im budem dávať len večer, aby dovtedy museli žrať seno... je kvalitné nemajú ním čo ohŕdať :) Ale už aby poriadne napršalo a bolo čo kosiť...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.94
Tak som sa včera tešila predčasne... cez den včera aj dnes stále ten istý scenár, nechcú žrať seno, pýtajú, až ku večeru trochu vidieť že ho ubudlo... Ale mám o ne obavy lebo sú po pôrodoch , dosť doja, a ich príjem energie nemusí dostačovať výdaju...:o(
Zaujímalo by ma či kozám nechávate v senníku seno až kým ho všetko nezjedia až potom dopĺňate... mám dojem že som mala zlý systém a podporovala ich tak v prieberčivosti.
Ja im dávam do senníka cca dávku na dva dni ale vždy , aj v minulosti minimálne polku som po dni likvidovala/pre zajov,prasa/ lebo ju už nechceli, tie zbytky, a pýtali nové. Teraz pri tom štrajkovaní z toho sena ubudlo velmi malo a ja neviem ci ho tam mam aj tak nechat až kým ho všetko nezjedia/co by bol zázrak/ alebo zamenit za nove neprebrane. Ďakujem za rady
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak som sa včera tešila predčasne... cez den včera aj dnes stále ten istý scenár, nechcú žrať seno, pýtajú, až ku večeru trochu vidieť že ho ubudlo... Ale mám o ne obavy lebo sú po pôrodoch , dosť doja, a ich príjem energie nemusí dostačovať výdaju...:o(
Zaujímalo by ma či kozám nechávate v senníku seno až kým ho všetko nezjedia až potom dopĺňate... mám dojem že som mala zlý systém a podporovala ich tak v prieberčivosti.
Ja im dávam do senníka cca dávku na dva dni ale vždy , aj v minulosti minimálne polku som po dni likvidovala/pre zajov,prasa/ lebo ju už nechceli, tie zbytky, a pýtali nové. Teraz pri tom štrajkovaní z toho sena ubudlo velmi malo a ja neviem ci ho tam mam aj tak nechat až kým ho všetko nezjedia/co by bol zázrak/ alebo zamenit za nove neprebrane. Ďakujem za rady
Tak já dávám kozám a ovcím také do krmelce seno, jakmile vidím, že už se na něj moc nehrnou, vezmu vidle a jakoby ho v tom krmelci otočím, načechrám a zase ho baští s chutí. Seno, co jim dávám na noc do kozlína, tak co přes noc nezbaští ráno vyberu a dám krávě, takže zbytky nemám. Ale v tom krmelci ho opravdu otáčím a jen doplňuju. Něco je pravda že vytahají na zem, ale já seno z krmelce nevyhazuji, jen doplňuji.
Iva K.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.97
Žerú vám v tomto období kozy seno? Na trávenie je vraj dobré dávať aj suché seno, len ako to dosiahnuť aby ho žrali keď sú už na zelenom a suché je pre ne teraz nič moc?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.29
nežerou, ani ovce. Mám pocit, že by snad radši chcípli hlady
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.204
Mám menší stádečko koz a problém s krmením sena nemám.Přes noc jesle vyžerou,ráno když jdu doplnit,tak kozy jsou už dávno na pastvě (tráva roste pěkně) a jakmile mě vidí v přístřešku,tak se přiřítí a trávu zajídají již doplněným senem.(nejdřív mi teda prošacujou kapsy)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.178
Naše se taky na seno nehrnou, přes noc krmelec zůstal plný. Ale slámou nepohrdnou, tu si rádi dají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.161
Naše kozy nemají problém se senem, ani když jsou přes den na pastvě, naštěstí.A.
Kukam ze pred 8 rokmi som riesila podobne:-) tentox odmietaju novy balik sena, trava este nie je takze su len na sene a prikrme a ja uz z nich zacinam mat nervy v kybli.v sobotu vecer dostali z toho balika prvy x a odvtedy drzia protestnu hladovku, zobnu si len zanedbatelne mnoztsvo. Pritom to seno je v poriadku, pekne len proste nie je take dokonale ako to co jedli predtym to nase domace seno. Jedna koza ho od prveho dna normalne zerie a ostatne akoby ho ani nepovazovali za jedlo. Stalo sa vam to? Ako dlho najviac strajkovali? Dakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moonika: zkusilas jim to potrisnit osolenou vodou?

uz jen mesic nez bude trava :) muzes stridat prichute :)

moonika: vubec neni zac. Dej vedet jak to pokracuje, jestli treba uz dneska nefutrujou bez suplementu?

Potvory!!! Super zprava :)