Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.20
Včera se nám narodila krásná kozička ,proto vybíráme hezké jméno ,ale žádné nás nenapadá.Napište jméno ,které se Vám líbí nebo jak se jmenuje Vaše koza .Prosím nepište Líza ,protože se tak jmenuje její máma.Moc děkuji za vaše příspěvky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.80
my máme Máňu a Béďu (Bedřišku)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.116
Naše se jmenují Peppi -Pepina a Bella - Belinka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.88
Já dávám kůzlatům jména podle třeba vzhledu, chování atd. Takže máme doma Lízu (u tohoto jména jsem se moc nenadřela, jelikož to byla první koza, tak nic jiného mě v tu dobu nenapadlo) Pak máme Bětku, tam se mi zase tohle jméno líbí, pak Bělku, jelikož je celá bílá, nikdy se snad ani neumazala je taková čistotná, pak máme Dorotku, je to taková Dorota, neví kam by vlezla a pak mečí a mečí, protože si neumí poradit jak zpátky
Kůzlata která od nás již odešla byla Eliška (to jméno si dal nový majitel při zamluvení) a Fidorka, protože měla uši jak strýček Fido a hnědá byla jak čokoláda, takže Fidorka. Kozlík co se narodil dostal jméno Čert, jeho máma je Bělka a otec je celý hnědý, takže jsme černou barvu tedy nečekali, takže překvapení Čertík. No a náš kozel je Tramp, říkáme mu Trampíno, ale už k nám s tímto jménem přišel, ale chovatelka ho pojmenovala po pohádce Lady a Tramp, měl ještě sestru, byl z dvojčat, takže Lady a Tramp
Iva K.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.90
Mám ovečky: Stelinka ,Stázinka,Evelína, Jasmínka,Berta, Rozárka,paní Ofka,Barunka ,Amálka,Kačenka,Dora ,Dorotka,Johanka než dávám jméno vždy si to rozmyslím aby jí sedlo. Tak šťastný výběr Milena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.159
Máme kamerunský kozičky Píšťalku (Pišta), Doubravku a kůzlátka jsou Borůvka, Malenka a Bertík. Vloni byla kůzlátka Amálka a Lojzík a táta všech byl Kamil ( Kamínek).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.111
tak naše kozy se jmenují čertice-jako malá byla čert-navíc rohatá druhá je terezka po lásce našeho 9-ti letého syna.ovečky jsou mufí-po JŮ A HELE,amálka,adéla,emilka a beran je Emil-po mém otci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.54
Já mam hnědou kozičku Rozárku..ale moc na to neslyší, tudíž myslím, že to ani nemá moc cenu pojmenovávat..asi jen pro svůj dobrý pocit..:D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204
My máme Kadlu,Madlu,Mášu,Dášu,Bětku,Hnědku a Janinu.Staré kozy na jména i slyší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.114
mi mame Alfu, Rózu, Bertu, Verču, Julču , Sněhurku, Zvonilku,(ty dvě si pojmenovala dcera 6let), Trdlo a kastrovaneho kozlíka Řízečka (to aby s i zvyknul co bude na podzim)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.2
Zdravím, my máme Klotyldu a Matyldu!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mam hnědou kozičku Rozárku..ale moc na to neslyší, tudíž myslím, že to ani nemá moc cenu pojmenovávat..asi jen pro svůj dobrý pocit..:D
Kozy jsou velice chytré.Naše koza Pepina nejen že na své jméno slyší,ale když jí oslovím,tak dokonce odpoví (samozřejmě zamečením-né že by se mě zeptala co po ní zas chci)Druhé kozičce Belince jsou teprve 3 měsíce a na své jméno již reaguje,což mě samotnou překvapilo.13ti měs kozlík taktéž,ten dokonce rozlišuje - řeknu-li Mates ví,že se na něj zlobim a radši se mi vyhne,ale když řeknu Matýsku,tak přiklusá a zvědavě očumuje co mu chci
Hermouš se jmenuje Lízák,ovšem na to moc neslyší,ale když řeknu Lizi,tak ano.Pak tu jsou ještě dva 2,5 měsíční kozlíci ale ty nereagují,protože jména nemají - čeká je mrazák
Takže stačí je často oslovovat jmény a ony si to zapamatují,nejsou to hloupá zvířata.Mě osobně přivolání usnadnuje manipulaci s nimi,nemusím se je doprošovat a honit po pastvě,ani vodit za obojky netřeba..A musim říct,že mám spíš víc vychovanější a rozumnější kozy,než toho psího střeštěnce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V současnosti mám 23koz,každá má své jméno a slyší na ně,polovina se na zavolání ozve.Jména dostávaly po prsatých kamarádách ,když došly kamarádky,nastoupil kalendář
. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V současnosti mám 23koz,každá má své jméno a slyší na ně,polovina se na zavolání ozve.Jména dostávaly po prsatých kamarádách ,když došly kamarádky,nastoupil kalendář
. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.37
Naše kozičky jsou Adélka a Bětka, nejstarší ovečka má jméno Mája - pokračuju v tradici mojí babičky, u které se ovečky jmenovaly vždycky takhle, pak máme Májenku, Romču, Princeznu, Cikánku, Prskatou, Jarušku, Mařenu, Laděnku, Dorinku,Stařenku, všechny ještě nemám pojmenované. Jména dávám postupně podle vzhledu, chování a povaze.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.96
já mam máňu a lízu ale lízu uz máte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
. Roklanka
Roklanko, to je super s těmi prsatými kamarádkami Jste mě po ránu pobavila
Jinak naše kozy také na jméno slyší a také reagují na tón, kterým to jméno řeknu. Třeba kozlík, když ho zavolám Trampíno, tak je u mě coby dup s vidinou mazlení, jak mu řeknu Trampe, tak už ví, že dělá něco, co se mi nelíbí. Stějně tak všechny kozy a nejsou to staré kozy, všechny mají teprve +- jeden rok.
Iva K.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.27
Prsatý kámošky byli moc dobrý ,nakonec jsme se rozhodli pro Belinku.Moc se to k ní hodí ,protože je strašně rozkošná když pije od mámy tak mlaská a když jí struk vypadne z tlamičky tak jakoby kníká a vzteká se.Dnes byla poprvé venku máma se od ní nehla na krok.Už začíná pomalu i jančit.Třeba šla a trošku si poskočila.Jsou jí teprv 2 dny tak všichni doufáme ,že bude zdravá a najde hodné chovatele.Moc dík všem co sem přidali jména.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.190
Zdravím všechny, jména jsou fakt pěkná. Naše kozeny se některá jmenuje i podle čísla v uchu- Devítka, Sedmička, jedna u dojení kope-Kopačka, jedna neustále řve-jako její matka, tak se jmenuje Celá máma, pak máme Rohatou, Další, Kozenu , Pašáka,jedna je Prádelnička, jedna se jmenuje Obojek, jedna Gorbačov-udělal se jí na boku hnědý flek, jedna je Šmachťavá, Blažková a pak spoustu ženských jmen.Inspirace je nepřeberně, stačí se rozhlédnout kolem. A když přijde nějaká návštěva v době dojení a slyší, jak na kozeny voláme, trhají se smíchy. Je to pro ně fajn zpestření.
Tak se mějte všichni fajn a ať nám nenaprší do sena . zdraví Jahůdka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.244
Mě se líbilo jméno Krasomila. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prsatý kámošky byli moc dobrý ,nakonec jsme se rozhodli pro Belinku.Moc se to k ní hodí ,protože je strašně rozkošná když pije od mámy tak mlaská a když jí struk vypadne z tlamičky tak jakoby kníká a vzteká se.Dnes byla poprvé venku máma se od ní nehla na krok.Už začíná pomalu i jančit.Třeba šla a trošku si poskočila.Jsou jí teprv 2 dny tak všichni doufáme ,že bude zdravá a najde hodné chovatele.Moc dík všem co sem přidali jména.
My měli Belu a Barču, dvojčata, Bela je bílá a Barča černá (už obě bydlí jinde a myslím, že se mají obě dobře, i když po Barušce, která u nás byla mnohem déle, je mi pořád ještě smutno). S kůzlaty si užijete, toho skotačení ještě bude, až vás to možná bude někdy i mrzet (ale přeju vám, aby ne..). M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.193
Kazinka Rozinka Holčička Ninuška Sannynka Rorynka Luisa a Lotka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.20
Zadavatelka:My už měli mraky kůzlátek kozičky i kozlíky vždycky s nimi byla obrovská sranda.Posílám fotku té naší nové jen tak pro pokoukání :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.155
My máme Lízu,Rozu,Bětku,Fandu,Šárku,Ervu,Sandy,Mandy,Béžovou a Bílou.Kůzlata jsou po maminkách malá Fanda a tak.Staré kozy na jména slyší a jsou skoro jako pejsci.Mladé si také naučím,jen co se začnou dojit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.114
Zdravím naše kozičky jsou Babetka, Dorotka, Matylda, Jasmína, Květa, Růžena, Jiřina, Maruška a Liduna po mně .
Kozlíci Bertík, Bobeš, Artuš, Leopold, Ignác, Cyril, Pepa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.71
My máme Doru (s tím jménem už jsme ji koupili a "dorota" je to teda pořádná. Ta na to slyší, ale málokdy poslechne. jen se podívá a pak si dál dělá, co chce. Pak máme Toničku, ale voláme na ni Tondo, takže náhodní kolemjdoucí volají: Jé, vy máte i kozla! (Tonda má vemeno skoro až na zem). Ta na jméno přiběhne. Teď máme pětiměsíční Rozáru. Z kozího nebe se na nás dívají Agáta (podle Hanychové, ale ta naše byla chytřejší) a Růžena. Jo a když už jsem někde výše četla o tom Řízkovi, u nás se každej kozel jmenoval vždycky Klobás, abychom si zvykali. Hana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.98
Neradi dáváme lidská jména, takže máme Čiku, Nutku (protože mi ji prodejce vnutil), Burandu - poloviční burská obryně, Ladovku- vypadá jak od Lady, Pampelišku, Vlašku - prodal nám ji pan Vlach, Ould lady - mrchu hubenou, Hoblinku, Sněhurku, Vločku, Tu malou, Klapku, jen jednou jsme koupili berana - od paní, která pojmenovala vždy podle jmen v kalendáři, aby si pamatoval kdy přesně se narodili. Byl to pár - narozen 1.5. - on se jmenoval Svátek, ona Práce. Ji bych si nikdy nekoupila. I tak jí mám dost.
Ječmi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neradi dáváme lidská jména, takže máme Čiku, Nutku (protože mi ji prodejce vnutil), Burandu - poloviční burská obryně, Ladovku- vypadá jak od Lady, Pampelišku, Vlašku - prodal nám ji pan Vlach, Ould lady - mrchu hubenou, Hoblinku, Sněhurku, Vločku, Tu malou, Klapku, jen jednou jsme koupili berana - od paní, která pojmenovala vždy podle jmen v kalendáři, aby si pamatoval kdy přesně se narodili. Byl to pár - narozen 1.5. - on se jmenoval Svátek, ona Práce. Ji bych si nikdy nekoupila. I tak jí mám dost.
Ječmi.
To muselo být super, když na ně volala Svátku Práce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.185
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.185
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.37
Naše kozeny Rozinka, Agáta a Kamzík(skáče po zdi jak kamzík, nic jiného mě u ní nenapadlo:)), kozička po Rozince je Růženka
Ať pěkně roste a prospívá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.5
My měli Tipa a Ťapa, Bobeše a Kokeše, Barborku, Lujzu, Julču, Marušku, Terezku, Roháčka, Olivera...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.220
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ječmi.
To mi připomíná ,když šli rodiče do důchodu,pokusili se hospodařit. Prase se jmenovalo Rohlíček (tehdejší ministr zemědělství) a nejblbější ovce se jmenovala Kabrhelová)po velmi aktivní člence strany) Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To mi připomíná ,když šli rodiče do důchodu,pokusili se hospodařit. Prase se jmenovalo Rohlíček (tehdejší ministr zemědělství) a nejblbější ovce se jmenovala Kabrhelová)po velmi aktivní člence strany) Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.118
Porody jsou na spadnutí, až se vrátíme z kozína a ovčína, budem zas vymýšlet jména - hoďte sem někdo něco prosím , mi chybí invence od písmen L, K, S
. pro inspiraci ostatním - máme Vrtuli (podle uší, které byly na novorozeném kůzleti skoro větší než kůzle samo), Makovici (od pana makovce), ostatní takové normální....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.38
Já mám kozy Terezku a Elišku, kozla Frantu. Potom ještě ovečku Marušku, dvě jeh%nata zatím nepojmenovaná a berana Bohouše
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.54
My dostali Zoru, Mazlika, zoře se narodila Linda, pak jsme přikoupili dvě bílé rohatou Růženku, bezrohou Bezinku, dostali jsme Tanju - budiž jí lehká zem, a nakonec přišla Lumen, tak bílá, až září.. Odešli nám do světa kozlík Gruffallo (rodiče dětí znají), Shana a Mocca (podle barvy).Už se těším na letošní vymýšlení.. některé jdou hned, jiné mi trvají až dva týdny, než "přistanou"..R
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.68
Tak já pořídila první kozu, klasická bílá koza, jmenovala se Líza,po připuštění porodila 3 kluky..Pankrác, Servác a Bonifác.K líze jsem dokoupila od jednoho dědy kozu s dvěma holkama tak to byly Mia(máma) a Šíva a Puntík,Mia porodila další rok po nechaném Bonifácovi Kamila, narodil se na Kamila v březnu.Pak jsem koupila kříženou burku Rozinku,to je koza k nezaplacení,hodná, nikdy neřve,furt hlava dole a pase se i když už skoro není na čem,neutíká!..Ta loni porodila Richiho,toho si koupili jako svatební dar.. byl krásnej s klapatýma ušima..A pak kup století,další podílová burka ale neskutečnej kamzík, fuurt řve,fuurt má málo žrádla a řve, že chce jiný..no tak je to Blondýna.A poslední loni koupená mlada bílá koza-Grandice..Jsem zvědavá co kozy letos porodí a jaké se mi v hlavě stvoří jména..Tak chovu zdar!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.251
Sranda, fakt se bavím :D Máme takové klasiky: kozel Bobeš, pak Máňa, Luna, Jůlinka (takový chrastítko..). První kozlíček se narodil těsně po Třech králích, tedy je to Kašpar - kašpárek. Ovečky Bella, její dcera Nella, pak naše zlatá Maruška. Berani Zoro (linie na Z) a Jouda (je to jouda) a skopec Lamík (když byl miminko, vypadal jak lama...) :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.251
Sranda, fakt se bavím :D Máme takové klasiky: kozel Bobeš, pak Máňa, Luna, Jůlinka (takový chrastítko..). První kozlíček se narodil těsně po Třech králích, tedy je to Kašpar - kašpárek. Ovečky Bella, její dcera Nella, pak naše zlatá Maruška. Berani Zoro (linie na Z) a Jouda (je to jouda) a skopec Lamík (když byl miminko, vypadal jak lama...) :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.121
Výborné téma,lidičky moc jste mne pobavili a to v mém věku nebývá tak často. Tři roky jsem z Prahy v nejmenší pr....světa s žádnými sousedskými vztahy. První rok jsem si pořídila 4 kozenky, vždy sestry. První byly hnědé krátkosrsté, rohatá Růženka a bezrohá Boženka. Pak bílé krátkosrsté sestry, Beruška a Brouček. Kozla Matěje jsme dostali zadarmo, byl to přerostlý kameruňák a dokonalý hlídač kůzlat. Za rok první porody a vykulená majitelka bez zkušeností.Dozvěděla jsem se, že před porodem, krom nalití vemínka se značně zvětší i pulina
a taky jo a když jsem to poprvé viděla,tak první co mi napadlo, byly rty Angeliny Jolie a narodila se dvojčata kozičky a bylo jasno Angelina a Jolie.Pak rodila hnědá Boženka a měla jedináčka a protože byl sám, byl to Sam.Pak rodil Brouček a měla jedináčka kozlíka Emanuela podle uší, které se mu nakonec srovnaly a ten jako jedinný skončil v mrazáku.Nakonec rodila rohatá Růžena-šéfová a rodila na Cyrila a Metoděje a porodila dva kluky a zase bylo jasno-Cyril a Metoděj.Vloni byl pouze jeden porod od bílé Berušky a rodila na Valentýna a narodil se kozlík a kozička. Kozlík Valentýn a kozička Jiřina po kamarádce(mimochodem prsaté). Na začátku léta jsem Matěje darovala do zoo koutku a pořídila si půlročního 100% anglonúbijského kozlíka Oskara.Je neuvěřitelně chytrý,dnes právě oslavil 1 rok. Naučil se otevírat za kliku vstupní dveře a pak sežere na co přijde. Na podzim jsem prodala Růženku a Berušku, Brouček zahynul. V lese jsme našli kozenku bílou a dali jí jméno Lízinka, budou jí 2 roky. Včera hnědá Boženka porodila po Oskarovi trojčata, všechna jsou po něm a jsou naprosto úžasná. Dva kozlíci a poslední nejmenší kozička. Prostřední kozlík,takový neposeda, mi hned přistál v klíně a já si ,nevím proč, vzpomněla na tchána (4 roky je mrtvý) a tak je to Karlík a zákonitě kozička je Věruška, po té nejhodnější tchýni, moc jí to pobavilo. Ten největší a nejsvětlejší kozlík jméno nemá, nic mne nenapadlo,ale určitě napadne. Vždy je to dílo okamžiku, žádné velké přemýšlení. Jedinné jméno,které jsem měla připravené je Vendulka a je to pro přeštickou sviňku, kterou jsem před týdnem dovezla
. Všem stejně postiženým přeji chovu zdar !!!!! HK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.121
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.29
Já se na našich zvířatech vyžívám, dostávají jména, co by se mi líbila pro děti - ale jelikož jmen je hodně a dětí málo..tak to zůstává na kozy, ovce a spol :) Aktuálně máme Bohunku, Bětušku a Viktorku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.91
Tetka: Beruška a Růžena jsou moje dvě úžasné kozičky od tetky, která píše výše :-D. Jinak máme Rozinku - rohatá, bezinku - bezrohá, Cecilu - ukecaná a anglonubijský kozlíky - Bobeš a Jonáš. Ovečky máme: Klaunici - půl obličeje černý, Krávu - strakatej obličej a BE BE - je totálně vymaštěná . Krávu máme Žofinku - je to zlatíčko, pak DOubravku - holštýnka a Kejtu - ta jde na podzim na jatka ;-) a měli jsme býčka - to byl Bůček :-D. Kozlíka Samuela a pak kozlíky na seřrání, vždycky se jmenovali po nějakém chutném jídle - řízek, ovárek, Ňamínek....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.4
Zdravím Vás všechny stejně postižený,
naše první kozenka se jmenovala klasicky Lízinka a už je to víc jak 20 let co jsme si jí přivezli,její první dceruška byla Matylda a další rok měla Bambulku a Balóna,všichni jsou už v kozím nebíčku,ale jejich potomky si stále držím a i přez nová plemena nechávám i kozičky po zakladatelce chovu.
Pak byly s různými jmény a teď posledních pár let jsem dávala kozenkám jména,aby měla koncovku -uška,tak jsem měla:Anušku,Barušku,Berušku,Cilušku,Darušku,Hedušku a mám Gabušku,Matušku(Matylda III),Zrzušku,Esmeraldušku a už končím s koncovkou a jsou zas různá jména:zakoupená Klárka a Uršula-Ušula(dle uší),loni narozené:Beruška a Brouček,Bertička a Bertík,Cibulka,Cip a Cap,Cipísek a Cipísková a Ágnes.
Tomu všemu velí miláček Matěj II
letos jsou už narozené:Dorynka a Dorotka a ještě musím vymyslet nějaká pěkná jména pro holčičku a kluka,též se začínajícím písmenkem D,ale možná udělám opět výjimku a klučíka pojmenuji Terčík nebo Srdíčko,protože má na zádech terč se srdíčkem uprostřed. A jeho sestřička bude asi Darunka.
Od samého začátku dávám kůzlátkům jména,aby začínala písmenkem,podle toho,kolikátý má jejich mamka vrh.Takže první vrh je od písmenka A,atd.
Občas udělám výjímku.
Příští porod bude až na březen,tak si chvilku dáme pauzu a budem si užívat kůzlátek a rozmazlování jich.
Mějte se báječně a šťastné porody
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Výborné téma,lidičky moc jste mne pobavili a to v mém věku nebývá tak často. Tři roky jsem z Prahy v nejmenší pr....světa s žádnými sousedskými vztahy. První rok jsem si pořídila 4 kozenky, vždy sestry. První byly hnědé krátkosrsté, rohatá Růženka a bezrohá Boženka. Pak bílé krátkosrsté sestry, Beruška a Brouček. Kozla Matěje jsme dostali zadarmo, byl to přerostlý kameruňák a dokonalý hlídač kůzlat. Za rok první porody a vykulená majitelka bez zkušeností.Dozvěděla jsem se, že před porodem, krom nalití vemínka se značně zvětší i pulina
a taky jo a když jsem to poprvé viděla,tak první co mi napadlo, byly rty Angeliny Jolie a narodila se dvojčata kozičky a bylo jasno Angelina a Jolie.Pak rodila hnědá Boženka a měla jedináčka a protože byl sám, byl to Sam.Pak rodil Brouček a měla jedináčka kozlíka Emanuela podle uší, které se mu nakonec srovnaly a ten jako jedinný skončil v mrazáku.Nakonec rodila rohatá Růžena-šéfová a rodila na Cyrila a Metoděje a porodila dva kluky a zase bylo jasno-Cyril a Metoděj.Vloni byl pouze jeden porod od bílé Berušky a rodila na Valentýna a narodil se kozlík a kozička. Kozlík Valentýn a kozička Jiřina po kamarádce(mimochodem prsaté). Na začátku léta jsem Matěje darovala do zoo koutku a pořídila si půlročního 100% anglonúbijského kozlíka Oskara.Je neuvěřitelně chytrý,dnes právě oslavil 1 rok. Naučil se otevírat za kliku vstupní dveře a pak sežere na co přijde. Na podzim jsem prodala Růženku a Berušku, Brouček zahynul. V lese jsme našli kozenku bílou a dali jí jméno Lízinka, budou jí 2 roky. Včera hnědá Boženka porodila po Oskarovi trojčata, všechna jsou po něm a jsou naprosto úžasná. Dva kozlíci a poslední nejmenší kozička. Prostřední kozlík,takový neposeda, mi hned přistál v klíně a já si ,nevím proč, vzpomněla na tchána (4 roky je mrtvý) a tak je to Karlík a zákonitě kozička je Věruška, po té nejhodnější tchýni, moc jí to pobavilo. Ten největší a nejsvětlejší kozlík jméno nemá, nic mne nenapadlo,ale určitě napadne. Vždy je to dílo okamžiku, žádné velké přemýšlení. Jedinné jméno,které jsem měla připravené je Vendulka a je to pro přeštickou sviňku, kterou jsem před týdnem dovezla
Do rána jsem vymyslela jméno pro toho kozlíka na obrázku - Hermelín, moc mi ho připomíná hebkostí,barvou a vůbec
.. HK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tetka: Beruška a Růžena jsou moje dvě úžasné kozičky od tetky, která píše výše :-D. Jinak máme Rozinku - rohatá, bezinku - bezrohá, Cecilu - ukecaná a anglonubijský kozlíky - Bobeš a Jonáš. Ovečky máme: Klaunici - půl obličeje černý, Krávu - strakatej obličej a BE BE - je totálně vymaštěná . Krávu máme Žofinku - je to zlatíčko, pak DOubravku - holštýnka a Kejtu - ta jde na podzim na jatka ;-) a měli jsme býčka - to byl Bůček :-D. Kozlíka Samuela a pak kozlíky na seřrání, vždycky se jmenovali po nějakém chutném jídle - řízek, ovárek, Ňamínek....
Růženka a Beruška se přestěhovaly ze Šumavy na třeboňsko k příbuzným a mají se stejně dobře jako tady. Moc ti přeji, aby ti daly tak krásná kůzlata jako daly zde. Já se těším na tu čistou anglonúbijku, za chvilku se narodí a za 2-3 měsíce hurá pro ní !!!!! V předchozím příspěvku zaznělo jméno Viktorka, to se mi líbí,tak to asi bude Viktorka. Díky za nápad. HK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Růženka a Beruška se přestěhovaly ze Šumavy na třeboňsko k příbuzným a mají se stejně dobře jako tady. Moc ti přeji, aby ti daly tak krásná kůzlata jako daly zde. Já se těším na tu čistou anglonúbijku, za chvilku se narodí a za 2-3 měsíce hurá pro ní !!!!! V předchozím příspěvku zaznělo jméno Viktorka, to se mi líbí,tak to asi bude Viktorka. Díky za nápad. HK
Tak ať není moc ukřičená (jak Viktorka u splavu)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.118
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak se dá v lese najít bílá kozenka????
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.29
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak se dá v lese najít bílá kozenka????
Tak třeba někde mezi břízkami ... když tam lze najít kozáka tak třeba i kozu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.32
naše koza se jmenuje Izabela a má ještě malou dcerku jménem Belinda.
Přeju hodně štěstí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.50
Hodí se kozu pojmenovat po nesympatické sousedce.Můžete pak votat: Julčo, potvoro! Tak aby to slyšela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
naše koza se jmenuje Izabela a má ještě malou dcerku jménem Belinda.
Přeju hodně štěstí.
ja mam kozenky Belinku,Barušku (bára),Elis(Liza),Sisinku,Růženku,Sally (ale rikam ji Nubí)-je to 65%anglonubijka,Roza,kozlika Sannyho,Terinku a pak ovecky Dorotka a Elza.:))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.50
Máme kozičky Áju a Máju....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.210
hezke tema take se pridam... mam kozu Zvědu, Nubku, Trudy, Obru Dobru, Mombasu a Klobasu - Navazu :) jsou sestry no a mela jsem kozu Krobotku ta byla od p. Krobota a Hneduli,,, Pak mame ovecky Beeertu, Baaaaru, Beeedrisku - zvana take Jezevcik, Beeelinu a Beeeatu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.34
To je hezké, Roklanku ještě nemám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.34
Moje koziny - Líza, Rozárka, Meggie, Káča, Az, Spajdi, Darina, Ája, Jarča, Tulajda, Ŕemínek, Modrásek, Koblížek, Klára, Vendula, Linda, Hermína, Kulhajda, Bláža, Źofka, Marcela a ještě kozla Káju-Karlose a pár dalších nepojmenovaných koz které ještě nedojím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.175
Tak my máme Jůlinku, Nelinku, Bětku a Jitku, kozel se jmenuje Emil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.176
Říkejte jí Klaus..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.140
My máme Haňulku a Maňulka, jednoduše Hančí a Mančí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.154
My máme Alžbětu, Rúženu, Julču, Arnoštku, Toničku, Máńu, Žandu, Květu, Lízu, Adélku bílou, Adélku hnědou, Rozárku, Sáru, Elvíru, Pepinu, Marianku, Klotyldu, Sněhurku, Klaudii, Rampušku, Skipi
kozla Jonáše
My mame Ralfa-berana, a holky podle povahy a vzhledu casem dostaly jmena: Kaja- princezna, je to takova dama, Cottonka- bavlna ma krasnou nadychavnou vlnu, Zvonilka- jako nejvecsi pri dovozu dostala zvonecek na krk, Strasilka-je nejplazsi ze stadecka, Usinka- jako uplne mimco ji u chovatele jejich pesan natrhl ousko kdyz mu vlezla do zradla a na jaro pribude kozlicek Valentyn Gallard- Valentyn, protoze jsme se na neho byli v ten den podivat a Gallardo, protoze je to pro nas takove Lamborghiny mezi kozlikama -ale to se jeste muze zmenit podle povahy az si ho privezeme.
Loňský rok měla naše bílá Róza dva krásné kozlíky.Sotva jsem je uviděla, naskočila mi v hlavě jména podle jejich zbarvení, Medíček a Oříšek. A když porodila letos, pomohla jsem na svět zase dvěma krásným kozlíkům a když jsem uviděla, jak jsou zbarvení, věděla jsem, že se k nám zase Medíček a Oříšek vrátili. Ale nakonec jsem toho hnědého s černými nohami pojmenovala Pan holínka a toho světlého Albík.
KatyZedkova

XXX.XXX.82.132
Vím že to sem nepatří, ale potřebuji radu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.
Vím že téma umělé krmení zde již bylo mnohokrát probíráno avšak, mám kozičku, porodila dvojčátka, jedno zcela zdravé, silné-to vím jak, kdy a kolik krmit. Ale druhé je slaboučké a drobounké, máte prosím nějaké rady? jestli krmit víc, nebo po menších intervalech, nebo třeba i nápady jak by se malinká mohla co nejrychleji dostat do plné síly. Kozičce jsou dnes 3 dny
Děkuji.
Přesně takhle mluví o politicích Babiš, konečně světlá vyjímka ...
Ale co jsem to vlastně chtěl? Aha jméno pro mladé. Tak úplně první u nás byla Ušana, cigája s velkýma ušima, narozená císařem, mamina nepřežila tak nám ji ze statku dali. Odchovali jsme jí v koupelně v krabici na sunaru a kravském mléku.
Drebin

XXX.XXX.167.132
My máme 3 kozenky ( Mája, Lucka, Sofie) a jednoho kozla (Vojta).
Gdb

XXX.XXX.176.21
Babička má kozy jménem: Emma, Conny (konynka), Bella, Lisa, Carrotka, Lorinka, Bonnie, Hetti, Lili a Paula
A kozlici, jménem; Erny, Berta (Bertík), Ziggi, Rudy, Dasher, Tasco, Achilles, Bagpuss, Basil, Willy, Cupid, Louis, Cornelius
Jména dávala, většinou sestra tu dobu asi 6 třída. Je to trdlo. ;)
Švidrnochová

XXX.XXX.243.105
My máme ovečky Fifinku,Skvrnku,berana Strašidláka (když byl zavřený v chlívku,strašidelně bečel) a jehně Černoušku.Měli jsme berana Myšpulína a ovci Vlnku, odjeli Miky a Čertík (celý černý),kdysi byl i Bobeš.Kozy
nemáme.
Pufr

XXX.XXX.52.79
Díky za info!
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!