Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.9.2012 18:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.90

mám dotaz, jsou ještě nějaké jiné ovce , které se nemusejí stříhat ???, na netu jsem našla jen Kamerunské ovce

Neregistrovaný uživatel

26.9.2012 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.101

Ano jsou a je to masné plemeno DORPER . Na jaře z nich vlna v cárech vypadá a přes léto mají chlupy jako kozy. Dobře a často se kříží s kamerunkama na zlepšení masné užitkovosti.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2012 09:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.186

Dobrý den, jen taková moje malá poznámka: v podstatě je mi naprosto jedno, proč hledáte ovce bez vlny ale jen doufám že to není pro to aby jste je nemuseli stříhat. Protože to by pak znamenalo že asi máte s něčím problém. V dnešní době se mi totiž nechce věřit že nemůžete najít střihače!!! Jen já sám tu i jinde inzeruji mnohokrát o této službě. A z vlastní zkušenosti vím že pokud lidé nevolají stříhače tak se stane i to že ovci neodčervují a ani nedělají paznehty Nemluvím o tom že dobrý střihač Vám dá spoustu rad a doporučení. Proto radši doporučuji těm lidem si najmout zahradníka a pro maso zajít do macra. Vyhneme se pak trápení zvířat.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2012 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, jen taková moje malá poznámka: v podstatě je mi naprosto jedno, proč hledáte ovce bez vlny ale jen doufám že to není pro to aby jste je nemuseli stříhat. Protože to by pak znamenalo že asi máte s něčím problém. V dnešní době se mi totiž nechce věřit že nemůžete najít střihače!!! Jen já sám tu i jinde inzeruji mnohokrát o této službě. A z vlastní zkušenosti vím že pokud lidé nevolají stříhače tak se stane i to že ovci neodčervují a ani nedělají paznehty Nemluvím o tom že dobrý střihač Vám dá spoustu rad a doporučení. Proto radši doporučuji těm lidem si najmout zahradníka a pro maso zajít do macra. Vyhneme se pak trápení zvířat.

Proč tak zhurta. Třeba chtějí ovce právě kvůli tomu, aby do Macra nemuseli a měli doma kvalitní vlastní maso - na to snad masná plemena jsou. A o vlnu nestojí. Mě se také ovce ve vlně nelíbí a kdybych si někdy řídila ovce, tak kamerunky, které jsou moc krásné. A také nevím odkud jste a jestli byste jel třeba 100 km ( možná ano, ale mě by se to stříhání pěkně prodražilo ).

Neregistrovaný uživatel

27.9.2012 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.2

Zdravím, no my máme jen dvě jehnice a stříhání i s cestou stálo 900kč, jelikož jsem našla bohužel jen jednoho střihače, takže se ani nedivím, že chtějí ovce bez vlny.Bohužel phm jsou v dnešní době k nezaplacení.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2012 12:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.243

Dokud bude cena stříhání podstatně vyžší než cena ostříhané vlny není se co divit že by každý chtěl ovce bez vlny :-)ML.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2012 20:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.90

info pro - XXX.XXX.209.186, chováme kozi kamerunské a holandské , a přijde nám zbytečné mít vlnu když ji nechcem , a veterinářku máme asi 60m od chalupy tak se nemusíte bát že by jsme neodčervovaly !

Neregistrovaný uživatel

27.9.2012 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.144

OK lidičky takže vy mi tvrdíte že za vlnu nedostanete tolik peněz kolik by jste chtěli (respektive aby to asi bylo zadarmo) ale má otázka je co pro to aby jste za vlnu dostaly peníze uděláte VY?
Dřív byla vlna za 100 Kč i více ale víte proč?
Protože byla DOTOVÁNA tudíž na ,,dotaci,, dosáhl každý ale bohužel dnes jsou dotovány ovce a na tuto dotaci dosáhne z nás jen málokdo. Není to správné ale je to tak. Bohužel se nikdo- ani chovatelé a ani výkupčí vlny nechovají tak aby se něco na ceně vlny změnilo.
Stříhání ovce stojí 45 Kč a za 3 Kg surové vlny střední kvality máte 30Kč takže Vás stříhaní vyjde na 15 Kč za ks a to je pro mnohé chovatele likvydační cena!!!
Nechci zde mluvit o dopravném protože to je věc kterou řešíme všichni ale situace se střihači je taková že je jich u nás v ČR příliš ale bohužel jen pár solidních a slušných, nikdo Vás nenutí aby jste si volali ,,přeborníky a výtěze soutěží,, jenž stříhání živí, ale pokud už tak uděláte tak asi bude trochu jiná cena než u dědečka jenž to dělá po práci. Jen tento rok se objevilo asi 10 nových střihaču ovcí a přivezlo plemeno ,,srstnaté,, tak doufám že budete spokojeni.
A proč tedy když vlna je ,,neprodejná,, ve světě tyto ovce (BEZ VLNY) nechovají masově? Já Vám zde nenadávám neponižuji Vás ani snad doufám neurážím ale jen bych Vás rád popostrčil k jinému myšlení.

Neregistrovaný uživatel

28.9.2012 09:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.234

Mám podezření,že bych těžko hledala někoho,kdo by mi jel ostříhat dvě ovečky za 45kč/ks a taky nemám chuť řešit prodej tak malého množství vlny.Proto jsem ráda,že se tu toto téma nakouslo.Chovám kozy a ovečky bych chtěla jen kvůli lepšímu vypasení pasviny ,a to maximálně 2-3.Ale právě kvůli komplikacím se stříháním je nemám.A že se mi nechce dělat si vrásky se stříháním neznamená,že se o zvířata nestarám,neodčervuju atd..Mám jen hromadu jiných starostí s ostatními zvířaty,dětmi a běžným životem,že si nechci přidělávat další komplikace......Většina z nás nechce chovat ovce na vlnu,tak nevím,proč nám chce někdo vyčítat,že si chceme zjednodušit život plemenem,u kterého tato starost odpadá.......

Neregistrovaný uživatel

28.9.2012 13:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.204

Mám podezření,že bych těžko hledala někoho,kdo by mi jel ostříhat dvě ovečky za 45kč/ks a taky nemám chuť řešit prodej tak malého množství vlny.Proto jsem ráda,že se tu toto téma nakouslo.Chovám kozy a ovečky bych chtěla jen kvůli lepšímu vypasení pasviny ,a to maximálně 2-3.Ale právě kvůli komplikacím se stříháním je nemám.A že se mi nechce dělat si vrásky se stříháním neznamená,že se o zvířata nestarám,neodčervuju atd..Mám jen hromadu jiných starostí s ostatními zvířaty,dětmi a běžným životem,že si nechci přidělávat další komplikace......Většina z nás nechce chovat ovce na vlnu,tak nevím,proč nám chce někdo vyčítat,že si chceme zjednodušit život plemenem,u kterého tato starost odpadá.......

Léta jsem bojovala se stejným problémem, nikde v okolí střihač nebyl a když jsem sehnala, stálo mě ostříháni 10ti hlavého stáda i s cestovným 1600 Kč ( á 110 Kč, zbytek cesta). Takže jsem to pořešila nejprve nůžkama, každý den 2 ovce a bylo. Teď mám el.strojek a spokojenost největší, jenže letos přecházím z ovcí s vlnou na ovce se srstí :-):-)

Neregistrovaný uživatel

28.9.2012 14:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156

Nevím co máte za střihače. Každý rok mám ke stříhání asi 80 kusů. Stříhá mě pán, který se tím živí a víc jak 45Kč/kus si nikdy nenafakturuje a to je i s cestou. Platit 110 Kč/ks, tak to z ních radši nechám opadat. A to jsem letos polovinu nastříhané vlny prodala. Tu druhou bohužel ne, protože byla černá a tu nikdo nechtěl.

Neregistrovaný uživatel

28.9.2012 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.204

Nevím co máte za střihače. Každý rok mám ke stříhání asi 80 kusů. Stříhá mě pán, který se tím živí a víc jak 45Kč/kus si nikdy nenafakturuje a to je i s cestou. Platit 110 Kč/ks, tak to z ních radši nechám opadat. A to jsem letos polovinu nastříhané vlny prodala. Tu druhou bohužel ne, protože byla černá a tu nikdo nechtěl.

Tu jsem nikde střihače nesehnala, přijel mi pán, co byl ochoten dojet cca 70-80km, proto tolik za cestu za cestu... Vlnu rozdávám, kdo si řekne, tomu ji dám, většinou různým sdružením pro hendikepované a pod., nechají si jí vyprat a pak ji předou a dělají z ní různé výrobky. Nikdo ji koupit nechtěl a zadarmo si ji berou alespoň ta sdružení.

Neregistrovaný uživatel

28.9.2012 14:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.37

Ja dal vlnu tetě ktera se zivi restauraváním vseho mozneho. Na neco to pouzije a ze zbytku mi za odmenu mi na zimu uplete rukavice z mojich Texelek... :D
Kuba

Neregistrovaný uživatel

28.9.2012 15:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.2

Tu jsem nikde střihače nesehnala, přijel mi pán, co byl ochoten dojet cca 70-80km, proto tolik za cestu za cestu... Vlnu rozdávám, kdo si řekne, tomu ji dám, většinou různým sdružením pro hendikepované a pod., nechají si jí vyprat a pak ji předou a dělají z ní různé výrobky. Nikdo ji koupit nechtěl a zadarmo si ji berou alespoň ta sdružení.

K nám jel dokonce skoro 100km, protože prostě v okoli Svitav jsem nikoho jiného nenašla, cena 60kč ovce a 15kč paznehty, Zbytek do 900kč cesta. Ale byl super, dokonce mi nabídl možnost připuštění zdarma, těch dvou oveček co mám, jeho masným beranem, říkal, že jsou po něm krásný jehňata. Při představě, že bych ještě kvůli dvěma jehničkám, kupovala plemenného berana a co pak s ním? Máme je především na vypásání zahrady. Možná bylo lepší, kdybych si každý rok koupila dvě jehňata na zahradu do podzimu, ale co už teď. Holky jsou u nás, jsou to chovné jehničky s nárokem na PoP, tak je přece kvůli stříhání nesníme, ale příště bych to tak udělala.

Neregistrovaný uživatel

30.9.2012 18:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.186

Dobrý den,
žijeme ve společnosti kde je cena stanovena smluvně a pokud říkám že střihači jsou tak jsou ale chovatele mezi sebou nekomunikují!!! Mám stáda na které jezdím přes 350km a na cestu si neřeknu víc než 600Kč je to jen o domluvě aby se zbytečně nepřejiždělo víte z peněz za stříhání ovcí (okolo 45Kč za ovci) toho moc při stříháné ovcí v ČR nezbyde a při ujetých km (pro mně kolem 100tis km/rok a ne po cestách ale hruze) musim obměňovat auta velice často. Nemluvím ani o problémech pokud se mi zlomí nůž (cca 600Kč) při stříhání jelikoš chovatel zapomenul na ovci- řetízek, řemínek nebo byl drát či jiný bordel ve vlně... a to nejde nafakturovat Vám neseme to sami (střihači). Pokud nám neuděláte podmínky vhodné na stříhání (stříháme na stráni...) nebo jsou komplikace (dva a více let nestříhaná, splstěná..... vlna, ...) tak se priznám i já že si vezmu klidně100Kč/ovci protože jsem sice féroví ale nenechám sebou jeba, tím že si třeba tento rok někteří chovatelé řekli že nebudou stříhat protože ... Jezdím do jedné vesnice na asi 45 ovcí u 9 chovatelů a ti se dokáží tak domluvit (v jeden den) že na každého výjde cestovné asi 50Kč. VLNA JE PRODEJNÁ. To že ji nedokážete realizovat je chyba ale neházejte ji na někoho jíného začíná to u Vás, pokud špatně chováte nebude ani vlna hezká a za nehezkou vlnu malo peněz.Já vám nerozmlouvám chov srstnatých plemen ale nejsou bez starostí, mě samotnému se líbí. A vím jak to tu v ČR chodí, stačí jen aby někdo řekl které maso (z jakého plemene) je nejchutnější!!!

Neregistrovaný uživatel

30.9.2012 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.200

Náš střihač k nám jezdí asi 40km, vždycky se domluvíme na konkrétní datum asi měsíc předem a pak kontaktuji chovatele v okolních vesnicích, řeknu jim datum a kdo má zájem, ozve se střihačovi. Takhle většinou dáme dohromady kolem 30 ovcí, o cestovné se podělíme a i chovatelé 2 kusů nezaplatí za stříhání víc než 50kč za kus. Kdyby jezdil ke každému zvlášť, zaplatili by takoví lidé třeba 80kč za ostříhání a 200kč za cestu. Všechno je jen o domluvě.

Neregistrovaný uživatel

1.10.2012 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.204

Náš střihač k nám jezdí asi 40km, vždycky se domluvíme na konkrétní datum asi měsíc předem a pak kontaktuji chovatele v okolních vesnicích, řeknu jim datum a kdo má zájem, ozve se střihačovi. Takhle většinou dáme dohromady kolem 30 ovcí, o cestovné se podělíme a i chovatelé 2 kusů nezaplatí za stříhání víc než 50kč za kus. Kdyby jezdil ke každému zvlášť, zaplatili by takoví lidé třeba 80kč za ostříhání a 200kč za cestu. Všechno je jen o domluvě.

Pravda, kolem nás jsou velcí chovatelé ovcí, když jsme se ptali, kdo k nim jezdí, že bychom si ho taky nakontaktovali, poslali nás do háje, asi mají strach :-), nebo se bojí konkurence smajlík ? Nevím, už to neřeším, 5 let jsem to řešila porůznu, jak jsme psala výše - 1) Drahý střihač, 2) Nůžky, 3) El. stojek. Teď už spokojenost největší. Koketuji s myšlenkou, přejít na ovce srstnaté, ovšem odrazuje mě od toho vysoká nadmořská výška, která nesvědčila ani 100% charollais ovcím.

Neregistrovaný uživatel

3.10.2012 12:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

OK lidičky takže vy mi tvrdíte že za vlnu nedostanete tolik peněz kolik by jste chtěli (respektive aby to asi bylo zadarmo) ale má otázka je co pro to aby jste za vlnu dostaly peníze uděláte VY?
Protože byla DOTOVÁNA tudíž na ,,dotaci,, dosáhl každý ale bohužel dnes jsou dotovány ovce a na tuto dotaci dosáhne z nás jen málokdo. Není to správné ale je to tak. Bohužel se nikdo- ani chovatelé a ani výkupčí vlny nechovají tak aby se něco na ceně vlny změnilo.
Stříhání ovce stojí 45 Kč a za 3 Kg surové vlny střední kvality máte 30Kč takže Vás stříhaní vyjde na 15 Kč za ks a to je pro mnohé chovatele likvydační cena!!!
Nechci zde mluvit o dopravném protože to je věc kterou řešíme všichni ale situace se střihači je taková že je jich u nás v ČR příliš ale bohužel jen pár solidních a slušných, nikdo Vás nenutí aby jste si volali ,,přeborníky a výtěze soutěží,, jenž stříhání živí, ale pokud už tak uděláte tak asi bude trochu jiná cena než u dědečka jenž to dělá po práci. Jen tento rok se objevilo asi 10 nových střihaču ovcí a přivezlo plemeno ,,srstnaté,, tak doufám že budete spokojeni.
A proč tedy když vlna je ,,neprodejná,, ve světě tyto ovce (BEZ VLNY) nechovají masově? Já Vám zde nenadávám neponižuji Vás ani snad doufám neurážím ale jen bych Vás rád popostrčil k jinému myšlení.

A kdo Vám řekl, že se ve světě tato plemena masově nechovají? Tak například v USA je právě Dorper čtvrté nejčastěji zaregistrované plemeno ovcí...

Neregistrovaný uživatel

3.10.2012 20:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.144

A kdo Vám řekl, že se ve světě tato plemena masově nechovají? Tak například v USA je právě Dorper čtvrté nejčastěji zaregistrované plemeno ovcí...

A počtem jsou na ? (100tis. 1 mil. ...ks) čistokrevných zvířat? v které části USA nejvíce? v ČR je nejvíc Valašek ale žadná sláva :-(

Neregistrovaný uživatel

3.10.2012 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.200

A jak snášejí v zimě mrazy a jak jsou na tom s porodama? Na většině Ameriky je přece jen tepleji než u nás...

Neregistrovaný uživatel

4.10.2012 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

Dorper se chová po celých USA i v Kanadě. Nejvíc chovatelů je pokud vím v Texasu. Počty bohužel neznám, ale myslím, že jsou to minimálně stovky tisíc. Jinak je Dorper chován i v Austrálii, na Novém Zélandu, v Mexiku, ve Velké Británii, v Německu a Švýcarsku, zkrátka po celém světě. Mrazy snáší dobře, na zimu obroste zimní srstí smíšenou s vlnou, která na jaře vylíná. Všechny moje znalosti jsou ale bohužel jen teoretické, jen mě tyto ovce hodně zajímají... A mimochodem: srstnaté ovce, tedy BEZ VLNY, tvoří zhruba 10% celosvětové populace ovcí.

Neregistrovaný uživatel

4.10.2012 12:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

Ještě k porodům - bahnění každých 8 měsíců, porody jsou snadné a jehňta mají výbornou poporodní vitalitu. Alespoň to tak uvádí literatura.

Neregistrovaný uživatel

4.10.2012 12:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

Smozřejmě ne "jehňta" ale jehňata:-))! A ještě nějaké foto:

Neregistrovaný uživatel

4.10.2012 21:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

A navíc jsou krásné ! Odkud ty fotky jsou ?

Neregistrovaný uživatel

4.10.2012 22:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

Staženo z internetu, samozřejmě. Tyhle konkrétně z nějakého kanadského webu.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2012 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

Pane střihači moc tady nebrečte a neobviňujte lidi! Jestli jste dobrý střihač, tak si za hodinu v pohodě vyděláte 500Kč. Jestli nenajdete na krku řetízek, tak to je váš problém. A kolikrát jste už letos zlomil nůž na drátu? Jak často že obměňujete ty terénní auta? Jestli něco sháníte, měl bych pro vás zánovní Ladu Nivu, ta má myslím velmi dobrou terénní dostupnost. A taky mám pro vás daňové přiznání, toho se nebojte, když máte tak velké náklady, určitě vám ještě berňák něco vrátí.
Plně chápu lidi, kteří mají pár oveček a s cesťákem se jim stříhání pěkně prodraží!!!!!!

Neregistrovaný uživatel

9.10.2012 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.118

Taky jsem byl v šoku z toho jak ovce po střihání těch rychlo střihačů vypadaj.
Letos jsem musel prvně ostřihat naše 2 miniovečky a nakonec jsme to s dcerou zvládli normálníma kvalitníma nůžkama. Střihali jsme opravdu opatrně a nekápla ani kapička krve.
Pak jsme se jeli podívat na práci střihače do "Borovanského mlýna" předváděcí den se vstupným, tady kousek od nás.
Byli jsme v šoku. Ovce byli po střihání samá krev.

tak nevím. Je to normální ??? smajlík

BobCZ - www.ahele.cz

Neregistrovaný uživatel

9.10.2012 11:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156

Není normální, aby byla po stříhání ovce samá krev. I když někdy se stane že je jankovatější a mele s sebou a k nějakému šrámu příjde.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2012 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

Tak se mi povedlo dopátrat se nějakých čísel. Nejsou sice z USA, ale v JAR, tedy zemi původu plemene Dorper, je v současnosti odhadovaný stav těchto ovcí 7 milionů kusů. Jestli tohle není masový chov, tak už nevím. Jistě, je to Jižní Afrika, ale Burské kozy jsou ze stejné oblasti a chová se jich u nás už celkem dost...

Neregistrovaný uživatel

9.10.2012 20:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.82

Pane střihači moc tady nebrečte a neobviňujte lidi! Jestli jste dobrý střihač, tak si za hodinu v pohodě vyděláte 500Kč. Jestli nenajdete na krku řetízek, tak to je váš problém. A kolikrát jste už letos zlomil nůž na drátu? Jak často že obměňujete ty terénní auta? Jestli něco sháníte, měl bych pro vás zánovní Ladu Nivu, ta má myslím velmi dobrou terénní dostupnost. A taky mám pro vás daňové přiznání, toho se nebojte, když máte tak velké náklady, určitě vám ještě berňák něco vrátí.
Plně chápu lidi, kteří mají pár oveček a s cesťákem se jim stříhání pěkně prodraží!!!!!!

Vydělám? No spíš řekněme dostanu zaplaceno za službu a pak odečtu náklady. Pokud bych chtěl vydělávat tak věřte tomu že bych určitě nechtěl stříhat protože kdo řekne něco jako vy tak asi toho moc neví. Jsou samozřejmně horší práce ale pokud to berete tak klidně pojďte pracovat pro mně a pokud vydržíte se mnou pár dní budete moct znovu zopakovat tohle všechno. Já lidi neobvyňuji jen když se zeptám pokud ovce nemají- zvonečky(lalůčky pod krkem) nebo obojky... a dostane se mi odpověď :,,NEmají,, a má ho byď jedna tak je to špatné. Nůž jsem na drátu nezlomil letos ani jeden naštěstí, za posledních 6 let ale 8ks. Teréní auta nemám ale mám felicie i kdyz se mě spíš ptají chovatelé proč si nekoupím ,,teréňák,, abych knim dojel. Lada niva- super ale kam tam dám věci na stříhání a zas tolik na benzín od chovatelů neberu. Daňové přiznání? klidně budu státu platit i 10mil. na daních jen ale až od našeho státu něco dostanu protože mi toho nedal tolik co jsem mu nastrkal já ale to tu jistě nechceme rozebírat :-)
Já nikdy nikoho do stříhání nenutím, rád lidem poradím a pomohu ale věřím že nikdo nebude jako já své ovečky stříhat dvakrát do roka a ještě předstříhávat. Já osobně jsem se ke stříhání dostal abych snížil náklady, a to že jsem prošel 5 kurzy a školenímy narozdíl od jiných ,,střihačů,, jimž stačí jen jeden či žádný tu neřešíme. To že pokud to jde k chovateli nejedu já 200km ale jiný střihač jenž doporučím je běžné a to pro to aby chovatelé nemuseli zbytečně platit, je zde jen problém že není moc střihačů jenž doporučuji.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2012 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.82

Taky jsem byl v šoku z toho jak ovce po střihání těch rychlo střihačů vypadaj.
Letos jsem musel prvně ostřihat naše 2 miniovečky a nakonec jsme to s dcerou zvládli normálníma kvalitníma nůžkama. Střihali jsme opravdu opatrně a nekápla ani kapička krve.
Pak jsme se jeli podívat na práci střihače do "Borovanského mlýna" předváděcí den se vstupným, tady kousek od nás.
Byli jsme v šoku. Ovce byli po střihání samá krev.

tak nevím. Je to normální ??? smajlík

BobCZ - www.ahele.cz

Není to normální ale je stříhnutí a stříhnutí. Zkušené oko pozná proč se to stalo a je li to vážné, lajk nevěří že teče krev. Neomlouvám nikoho ale často to není jen chyba střihače.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2012 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.82

Tak se mi povedlo dopátrat se nějakých čísel. Nejsou sice z USA, ale v JAR, tedy zemi původu plemene Dorper, je v současnosti odhadovaný stav těchto ovcí 7 milionů kusů. Jestli tohle není masový chov, tak už nevím. Jistě, je to Jižní Afrika, ale Burské kozy jsou ze stejné oblasti a chová se jich u nás už celkem dost...

Tak toto ohromilo mne samotného pokud je to pravda tak je to skvělé, mohu Vám jen říci že jezdím celkem dost a to i v zahraničí (evropa) a nesetkávám se s nimi v počtech více jak 5Ks na stádo. Ceskou republiku mám projetou podle mne velice dobře a hlavní můj problém je že to tu je ,,zoo,, každý příveze něco dobrého a nového ale většinou aby to bylo zajímavé a aby zbohatl. To ale pak končí špatně, protože hodně lidí nepozná ani rozšířená plemena natož tak málopočetná a když se narodí kříženec hodně podobný čistokrevnému hned je prodáván a vydávánza .... (plně podporuji chovy čistokrevné jenž dodržují plňě standardy) Já osobně nerealizuji moc čistokrevný chov ale chovám na čistých matkách i otcích (max. kříženci druhé generace) pro lepší vlastnosti ale křížení má konec a již 4 rokem neprodám nikomu nic na chov (beránky kastruji a jehnice neopouští moji stáj živé) protože bojuji za kvalitněší ovce v ČR. Jen málo kdo bere zřetel na potřeby zvířat a to i s ohledem na jejich vhodnost do jistých podmínek a svých možností.
P.S.: Moc čistokrevných burských koz se u nás nechová...

Neregistrovaný uživatel

9.10.2012 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

ano máte pravdu je to u nás takové, mnoho chovatelů chová v malém.Nejsme ani Austrálie,USA a ani Nový Zéland,jsme malá země a nikdy tady nebudou velkochovy jako na těchto kontinentech.Proč vám ale vadí,že mnoho chovatelů nebo zájemců o chov doveze něco nového,podle mne je to věc každého a každý at si doveze co chce.Na svazu to neradi vidí a majitelům nových plemen hází klacky pod nohy,nesmyslné podmínky pro zapsání nových plemen do kontroly užitkovosti a neochota vás funkcionářů zapříčiní to,že se nová plemena budou organizovat jinde než ve svazu.Není se co divit,dáváte chovatelům jako dotace na chovná zvířata jen almužny,jen aby to pokrylo vaše kontroly.že lidi chovají křížence nebo bezpapírová zvířata,také to má počátek tohoto problému na svazu.Proč chovatelé odstupují se svými chovy z kontroly užitkovosti?Z mých známých chovatelů je to několik chovů které už nejsou v kontrole užitkovosti a to třeba z důvodu nevhodného přístupu zástupců svazu kteří provádějí kontroly užitkovosti.Ono,svaz je tady pro chovatele ale my chovatelé je živíme,a mnoho klubů zjišťuje jaká je možnost opustit svaz a chovat a mít cho v kontrole užitkovosti bez svazu.Pozor nejste nenahraditelní

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 00:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122

Vaše O K pane Vlastimile B. mě stále podsouvá myšlenku o vašem IQ. Opakovaně se snažíte
chovatele přesvědčit, že je vlna dobře prodejná a ten kdo ji ,,výhodně" nezpeněží si za to může sám,
protože pro to nic neudělal. Co by jste chtě, aby chovatel dělal s vlnou, když se ceny pohybují od
osmi do možná osnácti, za to nejlepší co může být.
K dřívějším dotovaným cenám za vlnu Vám také něco řeknu, protože to nemůžete pamatovat ve svých
nějakých 26 letech. Tehdy se platilo za nejlepší 150 kč a za ty kaštany ze stehen a břicha 26 kč za kg.
Poslední rok, když se za vlnu ještě platilo, dali cenu, jakou dostávali Státní statky, -220 za kvalitní a 90 kč
za vlnu z noh a břicha. Kdo byl tedy dotovaný?. Drobní chovatelé?.
Co by jste chtěl za péči za 8-10 kč?
Vaše výpočty, že za vlnu chovatel urtží přibližně 30 kč z ovce je také hloupost. Výkup vlny je organizovaný
mizerně a chovalel by s vlnou musel jet většinou spoustu kylometrů a za benzín utratí víc než utrží za
vlnu.Proto se na to raději vykašlou. Vminulosti byl výkup vlny na jaře a na podzim snad v každém
městě. Měli jsme možnost jezdit na dvě místa a nebylo to dál jak 12 km. Dnes máme na výběr, 30-200 km,
při ceně mnohokrát menší.
K vašim hláškám o stříhačích, že je jich v ČR příliš, ale bohužel pár solidních a slušných, mezi které se
nepochybně počítáte, bych řekla asi toto. Když jse byla malá holka na základní škole, tak nám paní,
později soudružka učitelka říkala, když se někdo chlubil. Děti pamatujte si, že staré přísloví tvrdí, že
samochvála smrdí.
Proč Vlastimile děláte z ostatních stříhačů neschopné hlupáky? O začátečnících po kurzu ani nemluvě.
Proč jste absolvoval kurz 5x? .Když jste začínal, tak byly kurzy pro začínající, a pak byla možnost kurz
pro pokročilé. K nám jezdí stříhač, který tolik kurzů neabsolvoval a je skvělý.Stovku ovcí za den ,levou
zadní.
Na Zlobici byla před několika lety soutěž stříhačů, které jste se také zůčastnil, jako absolvent kurzu
pro pokročilé. Jak jste se umístil, si jistě vzpomenete. Buďte tak laskavý a dejte začínajícím čas
vyzrát, přestaňte je nazývat zbavovačema vlny a jinak urážet.Teké jste stál jednou na startu.
Nakonec mám otázku. Poč píšete ze tří adres? 209.186, 3.144 126.82.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

Dobrý den pane střihači. Tak koukám že vaše příspěvky už začínají být klidnější. Taky mě udivilo kolikrát jste se účastnil střihkurzů. Ale to je každého věc. Ani nevíte jak rád bych šel pracovat s vámi, ale bohužel mám záda sprominutím v prdeli, tak jsem rád když si doma ostříhám svoje menší stádečko. Nechci se s váma dohadovat, ale stojím si za tím že na tom nemůžete prodělat. Jestli teda neděláte nic jiného, tak chápu že je to sezónní výdělek a je těžké z toho vyžít celý rok. Jestli jezdíte po kopcích felícii tak si nestěžujte, že musíte často obměňovat svůj vozový park. Jinak je každého věc jestli si tady přiveze slony nebo velbloudy. Kdyby nebylo těchto dobrodruhů, tak bych na našich loukách viděl jen samé valašky. S plemenitbou to dělám úplně stejně jako vy. Taky mám čistokrevné matky i plemeníky (dvě plemena) a některé křížím.
A ještě něco - doufám že do těch drátů nepočítáte přestřižení elektrického drátu od sříhacího strojku?smajlík (bez urážky , to jen tak pro odlehčení)
A jestli máte zájem o vlnu, tak vám zajistím po 25Kč/kg.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.45

Ovce chovám 11 let, takže moc nevím, jak to tady vypadalo s plemeny dřív, ale umím si to představit: na kopcích valašky, pod kopci merina. Masná plemena asi moc nefrčela, neboť "skopové maso smrdí". Pak se přestala vykupovat vlna a nějaký dobrodruh tu začal chovat dejme tomu suffolky. A kdyby v té době existovala takováto veřejná debata, asi by se do něj všichni pustili, co že to sem chce přitáhnout za černohlavé příšerky. A dnes už tu vlnaté ovce téměř nepotkáme, zato masných je všude hafo.
Myslím, že podobné to bude i s tímto plemenem. Až se toho chytnou (solventní) nadšenci - nedělám si iluze o ceně takových ovcí a hlavně plemeníků- kteří budou ochotni přivézt kvalitní zvířata do republiky a rozšířit jejich chov natolik, aby byly dostupné i pro méně solventní ovčáky, nikdo se už tady tomu divit nebude. Stejně to bylo s anglonubijskými, burskými nebo zakrslými kozami. Počkejme si tak 20 let a uvidíme.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 11:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

ano je to tak,tady už jě několik chovatelů dorperů a je o ně velký zájem,je pravda že pořizovací ceny jsou vyšší,ale rychle se podle mne investice vrátí,protože časem budou osatatní masná plemena vytlačena tímto plemenem,protože jak říká jeden chovatel dorperů,až to plemeno poznáte,nikdy jiné už nebudete chtít :-)

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.194

ano máte pravdu je to u nás takové, mnoho chovatelů chová v malém.Nejsme ani Austrálie,USA a ani Nový Zéland,jsme malá země a nikdy tady nebudou velkochovy jako na těchto kontinentech.Proč vám ale vadí,že mnoho chovatelů nebo zájemců o chov doveze něco nového,podle mne je to věc každého a každý at si doveze co chce.Na svazu to neradi vidí a majitelům nových plemen hází klacky pod nohy,nesmyslné podmínky pro zapsání nových plemen do kontroly užitkovosti a neochota vás funkcionářů zapříčiní to,že se nová plemena budou organizovat jinde než ve svazu.Není se co divit,dáváte chovatelům jako dotace na chovná zvířata jen almužny,jen aby to pokrylo vaše kontroly.že lidi chovají křížence nebo bezpapírová zvířata,také to má počátek tohoto problému na svazu.Proč chovatelé odstupují se svými chovy z kontroly užitkovosti?Z mých známých chovatelů je to několik chovů které už nejsou v kontrole užitkovosti a to třeba z důvodu nevhodného přístupu zástupců svazu kteří provádějí kontroly užitkovosti.Ono,svaz je tady pro chovatele ale my chovatelé je živíme,a mnoho klubů zjišťuje jaká je možnost opustit svaz a chovat a mít cho v kontrole užitkovosti bez svazu.Pozor nejste nenahraditelní

Nevím teď zdali je to na mne ale trochu se mi zdá že mne někdo háže do SCHOK kde jsem jako člen a odebírám casopis :-) Nikdo chovatele nenutí aby provaděli KU ve svazu pokud vím je tu i nezávyslá organizace. A podle mě jsou kříženci lepší než čistokrevná zvířata ale má to mít konec. mě nevadí že jsi sem lidé vozí nové plemena ale vadí mi že se ty plemena moc neudrží v čistokrevném a vychvalují se do nebe. A stejně pak zjistí že to není to nej. Vadí mi spousta věcí třeba že nelze přivést oficiálně ovce od jinud než z zemi s kodem. Nebo nesmyslné papírování ale vydím v tom i smysl když se setkávám s chovateli po celé CR a vím jak to opravdu chodí

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 19:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.194

Vaše O K pane Vlastimile B. mě stále podsouvá myšlenku o vašem IQ. Opakovaně se snažíte
chovatele přesvědčit, že je vlna dobře prodejná a ten kdo ji ,,výhodně" nezpeněží si za to může sám,
protože pro to nic neudělal. Co by jste chtě, aby chovatel dělal s vlnou, když se ceny pohybují od
osmi do možná osnácti, za to nejlepší co může být.
K dřívějším dotovaným cenám za vlnu Vám také něco řeknu, protože to nemůžete pamatovat ve svých
nějakých 26 letech. Tehdy se platilo za nejlepší 150 kč a za ty kaštany ze stehen a břicha 26 kč za kg.
Poslední rok, když se za vlnu ještě platilo, dali cenu, jakou dostávali Státní statky, -220 za kvalitní a 90 kč
za vlnu z noh a břicha. Kdo byl tedy dotovaný?. Drobní chovatelé?.
Co by jste chtěl za péči za 8-10 kč?
Vaše výpočty, že za vlnu chovatel urtží přibližně 30 kč z ovce je také hloupost. Výkup vlny je organizovaný
mizerně a chovalel by s vlnou musel jet většinou spoustu kylometrů a za benzín utratí víc než utrží za
vlnu.Proto se na to raději vykašlou. Vminulosti byl výkup vlny na jaře a na podzim snad v každém
městě. Měli jsme možnost jezdit na dvě místa a nebylo to dál jak 12 km. Dnes máme na výběr, 30-200 km,
při ceně mnohokrát menší.
K vašim hláškám o stříhačích, že je jich v ČR příliš, ale bohužel pár solidních a slušných, mezi které se
nepochybně počítáte, bych řekla asi toto. Když jse byla malá holka na základní škole, tak nám paní,
později soudružka učitelka říkala, když se někdo chlubil. Děti pamatujte si, že staré přísloví tvrdí, že
samochvála smrdí.
Proč Vlastimile děláte z ostatních stříhačů neschopné hlupáky? O začátečnících po kurzu ani nemluvě.
Proč jste absolvoval kurz 5x? .Když jste začínal, tak byly kurzy pro začínající, a pak byla možnost kurz
pro pokročilé. K nám jezdí stříhač, který tolik kurzů neabsolvoval a je skvělý.Stovku ovcí za den ,levou
zadní.
Na Zlobici byla před několika lety soutěž stříhačů, které jste se také zůčastnil, jako absolvent kurzu
pro pokročilé. Jak jste se umístil, si jistě vzpomenete. Buďte tak laskavý a dejte začínajícím čas
vyzrát, přestaňte je nazývat zbavovačema vlny a jinak urážet.Teké jste stál jednou na startu.
Nakonec mám otázku. Poč píšete ze tří adres? 209.186, 3.144 126.82.

Pokud Vám tedy zchází dotování vlny neměly jste měnit režim :-)
Vlna je tento rok prodejná od 1 koruny po 37 Kč/kg (takže na ovci je jistě aspoň jedno kg surové vlny) , u vyprané a vyčesané můžeme mluvit až o 70Kč (toto je ale zákon poptávky) a výkupčí si přijede když se sním domluvite. Vždy je to otázka ceny a množství. Já nemám problém udat cokoli je jen otázka za jakou cenu.
Střihač je ve světě uznán po ostříhání 10tis. ovcí a střihače rozděluji podle toho kolik si berou za práci, jak se k vlně chovají (neměly by totiž vlnu znehodnocovat ale zhodnocovat!!!) a jak pracují s ovcí, proto říkám že někteří jen ovci vlny zbaví. No a podle mně by to nemělo zkončit u toho že přijedu k Vám na stádo ostříhám ovce, vyrovnáme se a jedu pryč. Střihač u nás v CR by měl poradit a to už z toho důvodu že každou ovci měl v ruce a zkušené oko vydí.
A k tomu ,,kdo smrdí,, vám sice říkaly ale já nedám na ostatní a pokud se v dnešním světě neumíte prodat tak daleko nedojdete.
Kurzy jsem absolvoval protože nemužete chtit aby jste se něco naučila za dva dny a 20 ovcích. No a každý instruktr Vás naučí něco,No a chyby jenž děláte na sobě moc nespozorujete, nemluvě o tom že mám i mezinárodní kurz a certifikát. Jak jsem dopadl na soutěži ve zlobici si bohužel nevzpomenu protože jsem soutěží absolvoval více (na zlobici min.dvakrát) jak u nás tak v zahraničí ale to je pro to že jdu s kůží na trh a nebojím se za to jak pracuji. Na slovensku se nás sejde na soutěži i 25 střihačů a je to super v zahraničí není problém i 50 soutěžících ale to jsem už odbočil.
O tom kdo ostříháhá kolik ovcí za den je u nás ošemetné mluvit protože tu není možné porovnávat hrušky a jabka střihači vím o čem je řeč a je rozdíl pokud děláte stovku ovcí každý den nebo jednou za týden a pak klid. Já jsem stál na startu jako učeň a než jsem se dostal ke stříhání měl jsem tvrdou školu no a dnešní účastníci kurzu dokonce i chtějí aby jsme je vzali do party protože přeci absolvovali kurz. NEJSEM PROTI A DOKONCE SI I SÁM DOVOLÍM NĚKOHO NĚCO NAUČIT ALE TI LIDÉ CHÁPOU ŽE POTŘEBUJÍ JEŠTĚ NA SOBĚ PRACOVAT A TOHO SI VÁŽÍM. Nepíši z jedné adresi protože jezdím po CR a stříhám ovce.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.194

Dobrý den pane střihači. Tak koukám že vaše příspěvky už začínají být klidnější. Taky mě udivilo kolikrát jste se účastnil střihkurzů. Ale to je každého věc. Ani nevíte jak rád bych šel pracovat s vámi, ale bohužel mám záda sprominutím v prdeli, tak jsem rád když si doma ostříhám svoje menší stádečko. Nechci se s váma dohadovat, ale stojím si za tím že na tom nemůžete prodělat. Jestli teda neděláte nic jiného, tak chápu že je to sezónní výdělek a je těžké z toho vyžít celý rok. Jestli jezdíte po kopcích felícii tak si nestěžujte, že musíte často obměňovat svůj vozový park. Jinak je každého věc jestli si tady přiveze slony nebo velbloudy. Kdyby nebylo těchto dobrodruhů, tak bych na našich loukách viděl jen samé valašky. S plemenitbou to dělám úplně stejně jako vy. Taky mám čistokrevné matky i plemeníky (dvě plemena) a některé křížím.
A ještě něco - doufám že do těch drátů nepočítáte přestřižení elektrického drátu od sříhacího strojku?smajlík (bez urážky , to jen tak pro odlehčení)
A jestli máte zájem o vlnu, tak vám zajistím po 25Kč/kg.

Střihačské kurzy jsou na pár dní spousta informací a jen pár mašinek i omezený počet instruktoru takže pokud někdo řekne že mu stačí jeden kurz, nemluví pravdu.Pokud by někdo na něčem prodělával tak to nedělá dlouho, protože základní poučka: ,,podnikání je za účelem dosažení zisku,,. NEdělám je střihání. Pořád lepší nakupovat felicie než Váši ladu nivu, já nejsem proti dovozu ani všech plemen. Ale vydím a slyším jak to většinou končí což bohužel mnoho z Vás tu nemá možnost.
Já nejsem výkupčí :-) a kabel od strojku jsem si nikdy nepřestříhnul a ani neznám nikoho komu by se to podařilo

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

Nevím teď zdali je to na mne ale trochu se mi zdá že mne někdo háže do SCHOK kde jsem jako člen a odebírám casopis :-) Nikdo chovatele nenutí aby provaděli KU ve svazu pokud vím je tu i nezávyslá organizace. A podle mě jsou kříženci lepší než čistokrevná zvířata ale má to mít konec. mě nevadí že jsi sem lidé vozí nové plemena ale vadí mi že se ty plemena moc neudrží v čistokrevném a vychvalují se do nebe. A stejně pak zjistí že to není to nej. Vadí mi spousta věcí třeba že nelze přivést oficiálně ovce od jinud než z zemi s kodem. Nebo nesmyslné papírování ale vydím v tom i smysl když se setkávám s chovateli po celé CR a vím jak to opravdu chodí

koukám že vy můžete napsat i knihu co všechno umíte a taky víte jak to chodí,možná začněte taky chodit za holkama a věřte že život není jen o ovcích a vašem umu,žijte i jiným než ovcemi,pokuste se realizovat i jiným

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.194

Ovce chovám 11 let, takže moc nevím, jak to tady vypadalo s plemeny dřív, ale umím si to představit: na kopcích valašky, pod kopci merina. Masná plemena asi moc nefrčela, neboť "skopové maso smrdí". Pak se přestala vykupovat vlna a nějaký dobrodruh tu začal chovat dejme tomu suffolky. A kdyby v té době existovala takováto veřejná debata, asi by se do něj všichni pustili, co že to sem chce přitáhnout za černohlavé příšerky. A dnes už tu vlnaté ovce téměř nepotkáme, zato masných je všude hafo.
Myslím, že podobné to bude i s tímto plemenem. Až se toho chytnou (solventní) nadšenci - nedělám si iluze o ceně takových ovcí a hlavně plemeníků- kteří budou ochotni přivézt kvalitní zvířata do republiky a rozšířit jejich chov natolik, aby byly dostupné i pro méně solventní ovčáky, nikdo se už tady tomu divit nebude. Stejně to bylo s anglonubijskými, burskými nebo zakrslými kozami. Počkejme si tak 20 let a uvidíme.

I do dnes jsou zde merina a valašky a jejich chovatele na ně nedají dopustit.
A vzpomenete si prosím kdy se objevila většina nemocí a problémů?
Ještě pár let zpatky se ovce chovali převážně ve stájích a každé nové plemeno jenž někdo přiveze je to nejlepší... A to mne rozčiluje protože se vždy někdo najde kdo se napálí, koupí předraženě a lituje toho. Nejvíc to vydím u psů a i když vím že je to chyba kupujicich tak mám zlost protože se zde vyskytuje hodně překupniku (množitelů a je jim naka přibuzenska plemenitba ukradená) co se tvaří jako chovatele.
Je totiž problém i pro větší odběratele nakoupit dobrý plemený materiál jenž by měl být základem.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 20:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.194

koukám že vy můžete napsat i knihu co všechno umíte a taky víte jak to chodí,možná začněte taky chodit za holkama a věřte že život není jen o ovcích a vašem umu,žijte i jiným než ovcemi,pokuste se realizovat i jiným

Nechápu to ale věřte že žiji

Neregistrovaný uživatel

10.10.2012 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

Pana střihače Vlastimila B. neznám a ani nevím o koho se jedná. V mnoha věcech bysme se asi neshodli, ale v několika bodech mu musím dát za pravdu:
1. je pravda, že základem chovu každého plemene musí být kvalitní genetický materiál. A sehnat ho, dovézt a hlavně ufinancovat je opravdu dost obtížné.
2. je pravda, že spousta lidí vychvaluje kdejaké nově dovezené plemeno jako "to nejlepší" a je taky pravda, že žádné takové plemeno neexistuje. Jsou jenom plemena s různými vlastnostmi a tyto vlastnosti mohou představovat výhodu nebo nevýhodu v závislosti na situaci. Jestli jsou vlastnosti toho kterého plemene pro mě výhodné nebo ne, to už si musí každý rozhodnout sám. (Ať už jde o ovce, psi, králíky atd.)
3. je pravda, že absolovent kurzu ještě není střihač.
V čem se asi neshodneme ja názor na výhodnost a prodejnost vlny. Hlavně pro malé chovatele je to někdy vážně problém. Možná, že se vlna dá zpeněžit tak, že tržba za ni uhradí náklady na stříž a možná i něco zbyde, ale pokud má někdo čtyři pět ovcí na spásání pozemku, tak mu to za ty starosti se sháněním střihače a odbytu prostě nestojí. A vůbec to nemusí být jen o penězích. A srstnatá plemena ovcí by podle mě byla docela zajímavá alternativa.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 05:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.194

Pana střihače Vlastimila B. neznám a ani nevím o koho se jedná. V mnoha věcech bysme se asi neshodli, ale v několika bodech mu musím dát za pravdu:
1. je pravda, že základem chovu každého plemene musí být kvalitní genetický materiál. A sehnat ho, dovézt a hlavně ufinancovat je opravdu dost obtížné.
2. je pravda, že spousta lidí vychvaluje kdejaké nově dovezené plemeno jako "to nejlepší" a je taky pravda, že žádné takové plemeno neexistuje. Jsou jenom plemena s různými vlastnostmi a tyto vlastnosti mohou představovat výhodu nebo nevýhodu v závislosti na situaci. Jestli jsou vlastnosti toho kterého plemene pro mě výhodné nebo ne, to už si musí každý rozhodnout sám. (Ať už jde o ovce, psi, králíky atd.)
V čem se asi neshodneme ja názor na výhodnost a prodejnost vlny. Hlavně pro malé chovatele je to někdy vážně problém. Možná, že se vlna dá zpeněžit tak, že tržba za ni uhradí náklady na stříž a možná i něco zbyde, ale pokud má někdo čtyři pět ovcí na spásání pozemku, tak mu to za ty starosti se sháněním střihače a odbytu prostě nestojí. A vůbec to nemusí být jen o penězích. A srstnatá plemena ovcí by podle mě byla docela zajímavá alternativa.

Já jsem nikdy neřekl že je vlna výhodná ale stojím si za tím že pokud alespoň trochu máte v podvědomí jak se starat o vlnu už na ovcí tak není služba za stříž závratná no a pokud to naorganizujete s odčervením evidencí a paznehty... tak je to nejlepší možnost. A u mích chovatelů i s pár ovečkami vydím že se dokáží spojit a vlnu prodat dohromady což mne vede k těmto názorům a tento rok se již hodně chovatelům podařilo prodat vlnu tak že pokryla náklady na střihače i s mírným ziskem.

P.S.: já jsem nikdy netvrdil že to není alternativa protože radši bych vyděl plemeno srstnaté než několik let nestříhané ovce!!! ale zdělil jsem své obavy že pokud nepřijde na stádo střihač tak často již nikdo jiný kdo by mohl poznat problém (s paznehty,parazity....) a to mě trápí

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 07:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

Já jsem nikdy neřekl že je vlna výhodná ale stojím si za tím že pokud alespoň trochu máte v podvědomí jak se starat o vlnu už na ovcí tak není služba za stříž závratná no a pokud to naorganizujete s odčervením evidencí a paznehty... tak je to nejlepší možnost. A u mích chovatelů i s pár ovečkami vydím že se dokáží spojit a vlnu prodat dohromady což mne vede k těmto názorům a tento rok se již hodně chovatelům podařilo prodat vlnu tak že pokryla náklady na střihače i s mírným ziskem.

P.S.: já jsem nikdy netvrdil že to není alternativa protože radši bych vyděl plemeno srstnaté než několik let nestříhané ovce!!! ale zdělil jsem své obavy že pokud nepřijde na stádo střihač tak často již nikdo jiný kdo by mohl poznat problém (s paznehty,parazity....) a to mě trápí

Tak vidím, že v zásadním rozporu nakonec nejsme. Určitě se shodneme na tom (a ne jen my dva, ale doufám, že většina chovatelů), že o každou ovci, ať už má vlnu nebo srst, se člověk zkrátka musí pořádně starat. :-)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

Ano, nakonec jsme se v zásedních věcech celkem shodli, ale stále mám z pana "střihače" pocit, že bez střihače se ovce chovat nedají. Nechci ale znovu rýpat, jen dodám, že já ovcím stříhám pazdnechty třikrát za rok a odčervuji min. dvakrát ročně. Vzhledem k tomu že 99%chovatelů stříhá jednou za rok tak životnost jejich ovcí asi moc dlouhá není! Už jsem několikrát prodal ovce úplným začátečníkům a vždy s tím, že jim ovce chodím odčervovat. Starat se o kopyta je naučím a vysvětlím. Stříhače jim doporučím, protože si záda musím šetřit na svoje ovečky.
Myslím si, že to s chovateli ovcí tak tragické není. Každý jednou začínal a vědomosti nabíral časem. Podle mne trápení zvířat spíše najdeme u "zlatokopů", kteří ač chovu rozumí, tak jim jde jen o peníze. Pamatuji si tak před deseti lety jednoho chovatele, který měl zvířata pojištěné a bral dotace za sečení luk. Na zimu moc sena nenasušil z důvodu že většinu luk z ekonomických důvodů pomulčoval. Pak mu v zimě zdychala jedna kráva za druhou a on se jen usmíval a říkal, že se mu to víc vyplatí, než kdyby projížděl naftu kvůli senu a pak kvůli krmení. Naštěstí mu to moc dlouho nevydrželo.
Každý nemůže vědět vše, proto je tady ta diskuse, aby se kdo neví mohl zeptat. Taky mě třeba některý dotaz rozesměje, nebo zvedne ze židle, ale snažím se když vím, poradit, nebo jen prostě napsat svůj názor, nebo zkušenost! Taky jsem se tady už hodněkrát ptal a některé rozumy jsem vyčetl z popsaných zkušeností ostatních. smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

ať už jde o ovce, psy, králíky atd.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 11:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.169

Chtěla bych se zaptat pana STŘIHAČE, co myslí tím "starat se o vlnu na ovci". To jako mám ovce pravidelně koupat nebo kartáčovat? Nebo má vybírat osiny a bodláky (to si neumím v praxi moc představit). Většina chovatelů, které znám včetně mě, chová ovce venku s přístřeškem a stříhá je 1x za rok, někdo na jaře, někdo na podzim. Já dávám přednost podzimnímu stříhání. A tahle péče se zdá asi panu STŘIHAČOVI málo. Tak poraďte, co ještě dělat víc. Dana

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

ať už jde o ovce, psy, králíky atd.

No jo, psy jako pány!smajlík Omluva veliká!!!

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 17:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122

Nechápu, proč tak někoho rozčiluje špatně napsané i . Ten někdo je možná lepší v pravopise ale
ten kdo tu chybu napsal, je možná zase lepší ve znalostech z chovu. Na čem tu záleží víc ?
Já myslím že tyto prkotiny by se tu řešit nemusely a komu to vadí, ať se kousne dřív do prstu,
než začne upozorňovat.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.194

Chtěla bych se zaptat pana STŘIHAČE, co myslí tím "starat se o vlnu na ovci". To jako mám ovce pravidelně koupat nebo kartáčovat? Nebo má vybírat osiny a bodláky (to si neumím v praxi moc představit). Většina chovatelů, které znám včetně mě, chová ovce venku s přístřeškem a stříhá je 1x za rok, někdo na jaře, někdo na podzim. Já dávám přednost podzimnímu stříhání. A tahle péče se zdá asi panu STŘIHAČOVI málo. Tak poraďte, co ještě dělat víc. Dana

Nekrmit za hlavu, bodláky na pastvině osiny atd ... neznám pravydelně totiž udržuji pastviny mulčuji. Ocasky jehňatum zakracuji, ovce předstříhávám a nechodí ani nelehají v blátě. A 2-3 dny před stříháním je dobré ovce okoupat :-)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 18:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.194

Ano, nakonec jsme se v zásedních věcech celkem shodli, ale stále mám z pana "střihače" pocit, že bez střihače se ovce chovat nedají. Nechci ale znovu rýpat, jen dodám, že já ovcím stříhám pazdnechty třikrát za rok a odčervuji min. dvakrát ročně. Vzhledem k tomu že 99%chovatelů stříhá jednou za rok tak životnost jejich ovcí asi moc dlouhá není! Už jsem několikrát prodal ovce úplným začátečníkům a vždy s tím, že jim ovce chodím odčervovat. Starat se o kopyta je naučím a vysvětlím. Stříhače jim doporučím, protože si záda musím šetřit na svoje ovečky.
Myslím si, že to s chovateli ovcí tak tragické není. Každý jednou začínal a vědomosti nabíral časem. Podle mne trápení zvířat spíše najdeme u "zlatokopů", kteří ač chovu rozumí, tak jim jde jen o peníze. Pamatuji si tak před deseti lety jednoho chovatele, který měl zvířata pojištěné a bral dotace za sečení luk. Na zimu moc sena nenasušil z důvodu že většinu luk z ekonomických důvodů pomulčoval. Pak mu v zimě zdychala jedna kráva za druhou a on se jen usmíval a říkal, že se mu to víc vyplatí, než kdyby projížděl naftu kvůli senu a pak kvůli krmení. Naštěstí mu to moc dlouho nevydrželo.
Každý nemůže vědět vše, proto je tady ta diskuse, aby se kdo neví mohl zeptat. Taky mě třeba některý dotaz rozesměje, nebo zvedne ze židle, ale snažím se když vím, poradit, nebo jen prostě napsat svůj názor, nebo zkušenost! Taky jsem se tady už hodněkrát ptal a některé rozumy jsem vyčetl z popsaných zkušeností ostatních. smajlík

Bez střihače se obejdete pokud jste šikovní ale je to poslední osoba která Mohla většinou pomoci protože jste již všechny ostatní eliminovaly- tj. plemenáře, veterináře...

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 22:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

Já už eliminoval i střihače. Tak že asi příští rok začnu raději chovat mandelinky smajlík smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 23:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.82

Já už eliminoval i střihače. Tak že asi příští rok začnu raději chovat mandelinky smajlík smajlík

Tak to gratuluji ale ted frčí chovat kloše :-) protože na amerického brouka vyzráli už soudruhové

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

Nechápu, proč tak někoho rozčiluje špatně napsané i . Ten někdo je možná lepší v pravopise ale
ten kdo tu chybu napsal, je možná zase lepší ve znalostech z chovu. Na čem tu záleží víc ?
Já myslím že tyto prkotiny by se tu řešit nemusely a komu to vadí, ať se kousne dřív do prstu,
než začne upozorňovat.

protože žijeme v jedenadvacátém století ve střední Evropě a jsme češi,je ostudou když dospělý člověk neumí napsat správně slovo.
Podle vás můžeme být negramoti,hlavně že umíme ostříhat ovci?
To je názor

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.200

Dnes jsem tu měla střihače a přišla řeč i na tyto bezvlnné ovce. Střihač je tedy vůbec nezná, ale když jsem mu říkala, že jim vlna naroste na zimu a ne jaře vylíná, jen poznamenal: to ta pastvina musí pak vypadat. Tak mě napadlo, jak se tohle v reálu řeší? Přece si chovatelé Dorperů nenechají celou pastvinu zaneřádit chuchvalci vylínané vlny. To jí pak sbírají, nebo jí z těch ovcí vyčesávají?

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.186

protože žijeme v jedenadvacátém století ve střední Evropě a jsme češi,je ostudou když dospělý člověk neumí napsat správně slovo.
To je názor

Já s Vaším názorem souhlasím, ostuda to je a taky jsem se za tu chybu omluvil. Jen by mě zajímalo, čím jsem si vysloužil Vaši pozornost, co se týče pravopisu? Nebo to moje měkké "i" je opravdu jediná hrubka v tomhle vlákněsmajlík?

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 16:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.204

... můžete prosím říct alespoň jeden případ kdo v česku kříží kamerunky s Dorprem?
připadá mi to jako smyšlená informace.

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 16:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.204

Zkušenost chovatele: línání vlny se na pastvě nijak neprojevuje. Ani v cárech , ani v chomáčcích. Snad jen na drbadle .

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 16:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.204

Informace o chovu v ČR najdete na www.dorper.biz

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 17:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.204

Ano jsou a je to masné plemeno DORPER . Na jaře z nich vlna v cárech vypadá a přes léto mají chlupy jako kozy. Dobře a často se kříží s kamerunkama na zlepšení masné užitkovosti.

... můžete prosím říct alespoň jeden případ kdo v Česku kříží Kamerunky s Dorprem?

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 18:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.204

1. V řetězci zpracování vlny jste jaksi nezmínil zpracovatele. Žádný významný není.
2. Z vašeho vyjádření je jasné , že o tématice nic nevíte a jen jste se chytil problematiky srst kontra vlna.
3. Popostrčte se trochu ke studiu stavu šlechtění ovcí ve světě. Je zřejmé, že nic o tom nevíte.
4. Doučování českého pravopisu je také na místě.

Ve vašem případě bych radil: " Mlčeti zlato"

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.101

Tak vložím fotky kříženců dorper x kamerunka. Křížení je vhodné proto že dorper rodí malá jehňata a tak kamerunka je v pohodě porodí a na podzim jsou dvakrát větší než čisté kamerunky. Míra

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 20:21

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.144

... můžete prosím říct alespoň jeden případ kdo v česku kříží kamerunky s Dorprem?

No asi někdo jako ten kdo v ČR kříží kamerunky s romanovkou :-)

Neregistrovaný uživatel

13.10.2012 21:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.144

1. V řetězci zpracování vlny jste jaksi nezmínil zpracovatele. Žádný významný není.
2. Z vašeho vyjádření je jasné , že o tématice nic nevíte a jen jste se chytil problematiky srst kontra vlna.
3. Popostrčte se trochu ke studiu stavu šlechtění ovcí ve světě. Je zřejmé, že nic o tom nevíte.
4. Doučování českého pravopisu je také na místě.

Ve vašem případě bych radil: " Mlčeti zlato"

-Zpracovatele? nevím ale já znám spostu lidí co odemně chtějí vlnu na to aby si ji zpředly... A vím i kam zavést vlnu pokud chci výrobky.
-O tématice?
-Šlechtění ovcí ve světě je asi stejně jako koní je několik směrů (a tak to prosím upřesněte)?
-Doučování pravopisu :-) Děkuji ale nevím proč ,,čeština muj kobil,,

Neregistrovaný uživatel

14.10.2012 00:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122

To je názor

A čí je to ostuda, Vaše snad? Že na to reagujete. Vlastík nás chce učit správným názvům a chce
pusunovat naše myšlení, Vy nám budete opravovat pravopis. V žádném století, minulém současném,
ani těch budoucích, nebudou umět všichni Češi správně pravopis. Co s tím budete dělat? To je
k zbláznění, že? Minulý týden jsem si četla zprávu od paní doktorky a zpočátku jsem měla dojem,
že je doktorka cizinka, ale není. Před asi dvěma týdny se nechal vyfotit pan předseda TOP 09
a kandidát na prezidenta pan Schvarzenberg u cedule, s vlastnoručním nápisem jako vzkaz voličům:
VAŠE VOLBA ROZHODNE PRO PĚT CELÍCH LET. To je o něco horší, než tady na Ifauně. No ale
co, pousměju se nad tím a život jde dál. Já mu tedy psát nebudu, aby se styděl. Vy ano?

Od doby, kdy se změnil vítr, který nám tu vane, z východního na západní se dětem v mateřinkách
vtlouká do hlaviček víc angličtina a němčina, než čeština. Tak se nevzrušujte, lepší to nebude.
Nebo se vzrušujte, ale stejně nic nezměníte. Až budete opravovat moje chyby, tak si z toho budu
dělat asi tolik, jako z loňského sněhu.
Já sem chodím proto, abych poradila, když si myslím že mám čím a abych si přečetla zkušenosti
jiných.
Proč sem chodíte Vy? Opravovat pravopis? Nebo poradit? Nebo že by jste snad někdy něco
nevěděl ( a) ?

Neregistrovaný uživatel

14.10.2012 22:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

A čí je to ostuda, Vaše snad? Že na to reagujete. Vlastík nás chce učit správným názvům a chce
pusunovat naše myšlení, Vy nám budete opravovat pravopis. V žádném století, minulém současném,
ani těch budoucích, nebudou umět všichni Češi správně pravopis. Co s tím budete dělat? To je
k zbláznění, že? Minulý týden jsem si četla zprávu od paní doktorky a zpočátku jsem měla dojem,
že je doktorka cizinka, ale není. Před asi dvěma týdny se nechal vyfotit pan předseda TOP 09
a kandidát na prezidenta pan Schvarzenberg u cedule, s vlastnoručním nápisem jako vzkaz voličům:
VAŠE VOLBA ROZHODNE PRO PĚT CELÍCH LET. To je o něco horší, než tady na Ifauně. No ale
co, pousměju se nad tím a život jde dál. Já mu tedy psát nebudu, aby se styděl. Vy ano?

Od doby, kdy se změnil vítr, který nám tu vane, z východního na západní se dětem v mateřinkách
vtlouká do hlaviček víc angličtina a němčina, než čeština. Tak se nevzrušujte, lepší to nebude.
Nebo se vzrušujte, ale stejně nic nezměníte. Až budete opravovat moje chyby, tak si z toho budu
dělat asi tolik, jako z loňského sněhu.
Já sem chodím proto, abych poradila, když si myslím že mám čím a abych si přečetla zkušenosti
jiných.
Proč sem chodíte Vy? Opravovat pravopis? Nebo poradit? Nebo že by jste snad někdy něco
nevěděl ( a) ?

no,jak je vidět,pravděpodobně se chcete vy zviditelnit a blinkat tady svá moudra,mě se dotýká když na veřejném foru někdo dělá hrubky.Stane se to,pisatele jsem informoval a on uznal svůj omyl,nevím proč chcete vy dělat soudce a hrát si na spravedlivého ,požádal vás o to ten Vlastík?Asi ne,jen tady prudíte dlouhosáhle blinkáte o kravinách,nesmysl o doktorce a bilbordu,proč se tady vy vzrušujete a píšete jako další reakci na vyřešené???
Nemáte co dělat tak myslíte že tady získáte uznání když jinde to nejde???Nebo chcete pochvalu za svou dobrotu ??? A nebo vás zajímají doopravdy mé odpovědi na vaše otázky ??? a proč ???

PS : ješte mě napadlo,nechcete nám tady napsat svůj příběh? Jak jste začínali, jak jste úspěšní,co rodina co zvládáte,komu jste co nandali,ským si co vyříkali,jak jste skvělí,užasní,neskonale rozumní a spravedliví ,čeho jste si ještě všimli ???to je možná důvod proč píšete co ??? hledáte čtenáře ??? pište

Neregistrovaný uživatel

15.10.2012 11:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

Hmmmmmm tady zase asi někdo dlouho nesouložil!!!!!!! Taky mám občas potřebu někomu vynadat, ale opravdu nejvíc mě vytočí ten, co začne někomu vyčítat pravopisné chyby!!! Připomíná mě totiž moji sestru, kantorku a navíc češtinářku. Je děsně háklivá na pravopis a na slovní obraty. Často se mě ptá proč já jsem skoro pořád optimista a plný hůmoru. Často jí odpovím, že je to proto, protože neřeším takové pi*oviny jako je pravopis a pod. . Některá hrubka je opravdu do očí bijící, ale taky se překlepnu, nebo prostě nevím a nechce se mě to hledat.
Všem normálním se omlouvám za vulgárnost a všem neomylným - jdětě do pr*ele! smajlík smajlík
(začíná nový týden, tak si jej zkazit nenecháme že?!?! :-) )
(totiŽ?, nebo totiŠ???? smajlík a proč? /díky/)

Neregistrovaný uživatel

15.10.2012 21:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122

Děkuju za podporu:-)

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

Hmmmmmm tady zase asi někdo dlouho nesouložil!!!!!!! Taky mám občas potřebu někomu vynadat, ale opravdu nejvíc mě vytočí ten, co začne někomu vyčítat pravopisné chyby!!! Připomíná mě totiž moji sestru, kantorku a navíc češtinářku. Je děsně háklivá na pravopis a na slovní obraty. Často se mě ptá proč já jsem skoro pořád optimista a plný hůmoru. Často jí odpovím, že je to proto, protože neřeším takové pi*oviny jako je pravopis a pod. . Některá hrubka je opravdu do očí bijící, ale taky se překlepnu, nebo prostě nevím a nechce se mě to hledat.
Všem normálním se omlouvám za vulgárnost a všem neomylným - jdětě do pr*ele! smajlík smajlík
(začíná nový týden, tak si jej zkazit nenecháme že?!?! :-) )
(totiŽ?, nebo totiŠ???? smajlík a proč? /díky/)

no ,to je profil inteligenta,když nevíte co,tak sem zahrnete souložení,jste s odpuštěním primitiv,snad nejsou všichni co chovají ovce jen tupci kteří neumí česky a svůj osrovtip předvádějí rádoby legrační reakcí o souložení.Možná nepotřebujete být vzdělaný a stačí vám si vrznout a to je pro vás možná to jediné co umíte a jste sám se sebou spokojený,je otázkou,co si o tom myslí vaše protistrana,myslím při té samotné akci,jestli už si zvykla,nebo jestli to vždy nějak přečká a vy z toho máte pocit hrdiny.Nevím,ale neznám mezi svými přáteli a chovateli takový primitivizmus.Možná tím vy zastíráte svůj omezevý obzor.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

Tak to jsem rád, že tohle byla už minimálně druhá věc, která se vás dotkla! smajlík Aspoň něco pane dokonalý! Ale asi vás zklamu. Raději zůstanu veselý primitiv, než věčně nespokojený rádoby inteligent!!! A vaše protistrana je určitě nanejvýš spokojená, protože jestli jste chlap, tak má vaše partnerka doma pořádného k***ta a jestli jste žena tak ........ dál si to doufám při své inteligenci domyslíte! smajlík
A mimochodem víte co jste - http://www.youtube.com/watch?v=H6UIGbI0zBA ,
http://www.youtube.com/watch?v=QEsVL9Lr80k&feature=endscreen&NR=1 - tohle je naprosto dokonalé smajlík

Přeji hezký deštivý den!

Neregistrovaný uživatel

17.10.2012 08:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

Tak to jsem rád, že tohle byla už minimálně druhá věc, která se vás dotkla! smajlík Aspoň něco pane dokonalý! Ale asi vás zklamu. Raději zůstanu veselý primitiv, než věčně nespokojený rádoby inteligent!!! A vaše protistrana je určitě nanejvýš spokojená, protože jestli jste chlap, tak má vaše partnerka doma pořádného k***ta a jestli jste žena tak ........ dál si to doufám při své inteligenci domyslíte! smajlík
A mimochodem víte co jste - http://www.youtube.com/watch?v=H6UIGbI0zBA ,
http://www.youtube.com/watch?v=QEsVL9Lr80k&feature=endscreen&NR=1 - tohle je naprosto dokonalé smajlík

Přeji hezký deštivý den!

jen mám připomínku,nemyslím si,že máte jinou možnost , jak píšete ,,raději zůstanu veselý primitiv .... ,, vy máte snad jinou možnost ? Jste si jist žě to můžete změnit? třeba když budete chtít tak přestanete být veselý a budete neveselý,tedy smutný ? Předpokládám,že opravdu zůstanete a to ať chcete nebo ne,protože to nejde ovlivnit , je to dané .
Udělám vám radost ,to proto aby vaše veselost primitiva byla posílená,tak tedy -svým ostrovtipem zraňujete naprosto destruktivně nás dva i naše dvě dospívající děti,při čtení vašich zpráv nás naplňuje pocit méncenosti a co více,připadáme si prázdní,neschopní a pocit, že jsme doposud nežili nás frustruje,podařilo se vám pokořit celou naší rodinu.Má náš život vůbec smysl??
nezapomeňte odepsat a poslat zase nějakého smailíka nebo bude ty ty ty, ty jeden veselý

PS : u nás neprší,u nás je sluníčko

Neregistrovaný uživatel

17.10.2012 09:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.254

Škoda, že tu není blijící smajlík. Neboť mě je z této diskuze blivno. Nejen, že jsem už dávno ztratila přehled, kdo koho z čeho osočuje, ale hlavně už ani skoro nevím, o co tu původně šlo. smajlík
Nemohli byste si prosím vyměnit mejlové adresy a vyříkat si to soukromě?
Dana

Neregistrovaný uživatel

17.10.2012 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.37

Škoda, že tu není blijící smajlík. Neboť mě je z této diskuze blivno. Nejen, že jsem už dávno ztratila přehled, kdo koho z čeho osočuje, ale hlavně už ani skoro nevím, o co tu původně šlo. smajlík
Dana

:-):-):-)

Neregistrovaný uživatel

17.10.2012 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.78

:-):-):-)

smajlíksmajlíksmajlík,přesně můj názor.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2012 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

Dana

a proč je vám z toho blivno,tady není nic co by dráždilo zažívání,co je pro vás tak drastické že se vám zvratky tlačí nahoru?

Neregistrovaný uživatel

17.10.2012 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.7

a proč je vám z toho blivno,tady není nic co by dráždilo zažívání,co je pro vás tak drastické že se vám zvratky tlačí nahoru?

Blivno je mi z několika důvodů. Zajímavá diskuze na téma výhody a nevýhody ovcí plemene Dorper se zvrhla ve vzájemné předhánění, kdo koho zajímavěji urazí, případně kdo je větší primitiv nebo lepší češtinář. Dále z toho, že se nikdo pod takovýto příspěvek nepodepíše - proč asi? Mimo jiné, když nevím, kdo co píše a komu to adresuje, netuším, komu je to určeno a kdybych byla vztahovačná, mohla bych to vzít i osobně.
Pokaždé, když vidím, že přibyl další příspěvek, otvírám vlákno s nadějí, že se něco dozvím o ovcích. A posledních cca 10 příspěvků (možná víc) zavírám zklamaná, že zase prd.
Dana

Neregistrovaný uživatel

17.10.2012 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

Blivno je mi z několika důvodů. Zajímavá diskuze na téma výhody a nevýhody ovcí plemene Dorper se zvrhla ve vzájemné předhánění, kdo koho zajímavěji urazí, případně kdo je větší primitiv nebo lepší češtinář. Dále z toho, že se nikdo pod takovýto příspěvek nepodepíše - proč asi? Mimo jiné, když nevím, kdo co píše a komu to adresuje, netuším, komu je to určeno a kdybych byla vztahovačná, mohla bych to vzít i osobně.
Pokaždé, když vidím, že přibyl další příspěvek, otvírám vlákno s nadějí, že se něco dozvím o ovcích. A posledních cca 10 příspěvků (možná víc) zavírám zklamaná, že zase prd.
Dana

ale tady nemá nikdo povinost vás informovat o ovcích,až někdo bude mít chuť o ovcích psát,bude to tady,jiné psaní neubírá místo na příspěvky o ovcích,vaše zklamání je jen vašim zklamáním a vy jste také už účastníkem předhánění se,vítám vás.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2012 23:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

no,jak je vidět,pravděpodobně se chcete vy zviditelnit a blinkat tady svá moudra,mě se dotýká když na veřejném foru někdo dělá hrubky.Stane se to,pisatele jsem informoval a on uznal svůj omyl,nevím proč chcete vy dělat soudce a hrát si na spravedlivého ,požádal vás o to ten Vlastík?Asi ne,jen tady prudíte dlouhosáhle blinkáte o kravinách,nesmysl o doktorce a bilbordu,proč se tady vy vzrušujete a píšete jako další reakci na vyřešené???
Nemáte co dělat tak myslíte že tady získáte uznání když jinde to nejde???Nebo chcete pochvalu za svou dobrotu ??? A nebo vás zajímají doopravdy mé odpovědi na vaše otázky ??? a proč ???

PS : ješte mě napadlo,nechcete nám tady napsat svůj příběh? Jak jste začínali, jak jste úspěšní,co rodina co zvládáte,komu jste co nandali,ským si co vyříkali,jak jste skvělí,užasní,neskonale rozumní a spravedliví ,čeho jste si ještě všimli ???to je možná důvod proč píšete co ??? hledáte čtenáře ??? pište

Opravdu si myslíte, že tenhle příspěvek může napsat inteligentní člověk? Srší z vás sobeckost a netolerantnost, že by despota?! Další vaše příspěvky mě v tom jen utvrzují. Vždyť vy tady každému jenom nadáváte. Běda tomu kdo má jiný názor než vy! Už jste se někdy zasmál sám sobě? Pardón, já zapomněl, na dokonalém člověku není nic k smíchu a smysl pro hůmor je určitě podle vás ponižující. To jak se tady navážíte do pisatelek, mě naprosto přesvědčuje o tom, že jste narozdíl odemne v posteli ten nejvšímavější milenec! Budu vás citovat - "... a stačí vám si vrznout a to je pro vás možná to jediné co umíte a jste sám se sebou spokojený,je otázkou,co si o tom myslí vaše protistrana,myslím při té samotné akci,jestli už si zvykla,nebo jestli to vždy nějak přečká a vy z toho máte pocit hrdiny..." Musím říct, že tímhle jste mou protistranu opravdu rozesmál! Já vím asi bude taky podle vás primitivní, ale co už. A nezoufejte, za chvíli jsou tu vánoce a konečně si opět taky vrznete, určitě dle brožury. Jestli jsem se dotkl vaší rodiny, tak těm se opravdu omlouvám!, vám se omluvím, až se vy omluvíte těm pisatelkám, které jste tak napadl za to, co zde napsaly! Vás jsem určitě nepokořil, jen jsem si prostě dovolil vám oponovat a na to určitě nejste zvyklý. Spíše jsem vás ale jen upozornil, aby jste se mírnil ve svých odpovědích. Nazval jste mě primitivem, určitě jste mě tím neurazil, porotože inteligentní člověk by - 1. nikdy takové příspěvky jako vy nepsal; 2. nikdy by nikoho nenazval primitivem a 3. nikdy by neodepisoval a nehádal se s takovým primitivním hulvátem jak jsem já smajlík (bez smajla to není ono!)
Ono tituly před jménem a počty vystudovaných škol ještě nezaručují vysoký stupeň inteligence!
Ale možná je všechno jinak. Byly volby a možná jste nezískal preferenční hlasy. Proto ta averze. To nic soudruhu, to přejde!
A ostatní mají pravdu! Toto tu určitě nepatří! Moc se všem omlouvám, ale to pitomé chlapské ego mě nedá nereagovat :-)
Pan dokonalý už mě nebaví, tak už asi reagovat nebudu, raději se budu věnovat své ženě, zjistil jsem že mám co zlepšovat :-) Jejdáááá, ona je středááááá, tak fofrem do ložnice, abych stihl tento týden ještě tak zetři středy :-) smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.10.2012 13:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.22

Opravdu si myslíte, že tenhle příspěvek může napsat inteligentní člověk? Srší z vás sobeckost a netolerantnost, že by despota?! Další vaše příspěvky mě v tom jen utvrzují. Vždyť vy tady každému jenom nadáváte. Běda tomu kdo má jiný názor než vy! Už jste se někdy zasmál sám sobě? Pardón, já zapomněl, na dokonalém člověku není nic k smíchu a smysl pro hůmor je určitě podle vás ponižující. To jak se tady navážíte do pisatelek, mě naprosto přesvědčuje o tom, že jste narozdíl odemne v posteli ten nejvšímavější milenec! Budu vás citovat - "... a stačí vám si vrznout a to je pro vás možná to jediné co umíte a jste sám se sebou spokojený,je otázkou,co si o tom myslí vaše protistrana,myslím při té samotné akci,jestli už si zvykla,nebo jestli to vždy nějak přečká a vy z toho máte pocit hrdiny..." Musím říct, že tímhle jste mou protistranu opravdu rozesmál! Já vím asi bude taky podle vás primitivní, ale co už. A nezoufejte, za chvíli jsou tu vánoce a konečně si opět taky vrznete, určitě dle brožury. Jestli jsem se dotkl vaší rodiny, tak těm se opravdu omlouvám!, vám se omluvím, až se vy omluvíte těm pisatelkám, které jste tak napadl za to, co zde napsaly! Vás jsem určitě nepokořil, jen jsem si prostě dovolil vám oponovat a na to určitě nejste zvyklý. Spíše jsem vás ale jen upozornil, aby jste se mírnil ve svých odpovědích. Nazval jste mě primitivem, určitě jste mě tím neurazil, porotože inteligentní člověk by - 1. nikdy takové příspěvky jako vy nepsal; 2. nikdy by nikoho nenazval primitivem a 3. nikdy by neodepisoval a nehádal se s takovým primitivním hulvátem jak jsem já smajlík (bez smajla to není ono!)
Ono tituly před jménem a počty vystudovaných škol ještě nezaručují vysoký stupeň inteligence!
Ale možná je všechno jinak. Byly volby a možná jste nezískal preferenční hlasy. Proto ta averze. To nic soudruhu, to přejde!
A ostatní mají pravdu! Toto tu určitě nepatří! Moc se všem omlouvám, ale to pitomé chlapské ego mě nedá nereagovat :-)
Pan dokonalý už mě nebaví, tak už asi reagovat nebudu, raději se budu věnovat své ženě, zjistil jsem že mám co zlepšovat :-) Jejdáááá, ona je středááááá, tak fofrem do ložnice, abych stihl tento týden ještě tak zetři středy :-) smajlík

přesně potvrzujete mé přesvědčení že jste to čím chcete zůstat,tedy veselým primitivem,to je vaše vizitka ten veselý primitiv,to jste o sobě napsal sám.
To potvrzuje výši vašeho IQ,středa,skočí na starou,to se dobře pamatuje - středa zdejší lopaty k tomu mají další díl- je středa ja ho tam třeba,to přesně odpovídá tomu jak jsem vás odhadl.Jste nevzdělaný a zakomplexovaný,protože jste nedosáhl žádného vzdělání,frustrují vás vzdělaní.Soudruhem jsem nikdy nebyl,věkově jsem to nestihl.
Tady jsem nikomu nenadával,jen jsem pokládal otázky a pokud to bral kdokoliv jako nadávku na sebe,potom tady platí přísloví o té postřelené huse.
Nevadí mi že už nebudete reagovat,i tak jste to vydržel dlouho při vašem vzdělání , a konečně už nemáte co oponovat.Já jsem s vámi nezačal psát,to jen vy jste myslel,že budete stíhat mi to ,,natírat,, a že mi ukážete a ostatním jak jste chytrý nebo snad chítrí i bez vzdělání,vidíte,nejde to dub zůstane dubem a pařez pařezem a věřte,to vzdělání opravdu k něčemu je.

Neregistrovaný uživatel

18.10.2012 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.21

Dana

:-)

Neregistrovaný uživatel

18.10.2012 14:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.133

Dobrý den. Pokud někdo sháníte stříhače, ozvěte se mi. A navíc, já si vlnu, kterou ostříhám od Vás i vykoupím...Teda pokud není opravdu hodně špinavá, nebo několikaletá... Jsem ze severu Moravy, ale dá se dojet kamkoliv, záleží na domluvě.

Neregistrovaný uživatel

18.10.2012 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

Nedá si říct a nedá si říct.... :-))
".........to jen vy jste myslel,že budete stíhat mi to ,,natírat,...." Ano přiznávám, nestíhám, vyhrál jste. Stal jste se vítězem dostihů ubohosti. Gratuluji! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tady jsem nechal prostor pro vaše okolí, aby vás dostatečně poplácali po zádech jako vítězi. Určitě vám to udělá děsnou radost.
U lopaty jsem dělal asi dva měsíce po škole, přesto bych si nedovolil nikoho kdo pracuje manuálně tak opovržlivě urážet jako vy! Opravdu si myslíte, že potřebuji tady někomu dokazovat že jsem chytrý? smajlík Začínám mít radost, že jsem vás poznal, protože díky vám mě zase stouplo sebevědomí. Víte , já jsem ......... vlastně vy víte všechno :-). Máte pravdu pařez zůstane pařezem. Já klidně zůstanu veselým primitivem a někdo zase arogantním idiotem. Svět je naštěstí pestrý. A asi teda s váma budu dál komunikovat, protože jste si našel někoho na urážení a ponižování a teď vás vaše okolí určitě nepoznává, protože má od vás klid. Co bych pro ně neudělal.

Neregistrovaný uživatel

20.10.2012 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.70

Nazdar lidičky,
sleduji Vaše příspěvky se zájmem a čekám s čím novým zase příjde " pan STŘIHAČ".
Jen se divím, že se necháte tak vytočit a snížíte se až k urážkám. Vím velmi dobře o koho se jedná a mohu říct, že střihat UMÍ! a že je chválenka a chytrý jak rádio ještě neznamená, že jej dáme odstřelit. Každý jsme nějaký, někdo cáklý a někdo inteligent...? Přece proto nepřestaneme chovat ovečky ať už s vlnou nebo bez a nebudem se držet hesla "na hrubý pytel hrubá záplata."
Pokud máte problém sehnat střihače s malým "s" tak si zavolejte na SCHOK a oni vám poradí.
Nenechte si otrávit den... vždyť život je tak krásný ale krátký.

Neregistrovaný uživatel

22.10.2012 14:32

Neregistrovaný uživatel

23.10.2012 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.101

Přidám fotky dalšího plemene co se nemusí stříhat NOLANA

Neregistrovaný uživatel

23.10.2012 20:22

Neregistrovaný uživatel

25.10.2012 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.186

Nazdar lidičky,
sleduji Vaše příspěvky se zájmem a čekám s čím novým zase příjde " pan STŘIHAČ".
Jen se divím, že se necháte tak vytočit a snížíte se až k urážkám. Vím velmi dobře o koho se jedná a mohu říct, že střihat UMÍ! a že je chválenka a chytrý jak rádio ještě neznamená, že jej dáme odstřelit. Každý jsme nějaký, někdo cáklý a někdo inteligent...? Přece proto nepřestaneme chovat ovečky ať už s vlnou nebo bez a nebudem se držet hesla "na hrubý pytel hrubá záplata."
Pokud máte problém sehnat střihače s malým "s" tak si zavolejte na SCHOK a oni vám poradí.
Nenechte si otrávit den... vždyť život je tak krásný ale krátký.

Nechápu tuto narážku ale to asi ani nevadí.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2012 14:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

No jestli je to narážka na vás a vy ji nechápete tak je asi trefná :-)) A jestli to není na vás, tak to neřešte. Prostě paní potvrzuje, že střihač střihat umí a že není na odstřel. Toť vše :-)

Neregistrovaný uživatel

25.10.2012 21:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.144

No jestli je to narážka na vás a vy ji nechápete tak je asi trefná :-)) A jestli to není na vás, tak to neřešte. Prostě paní potvrzuje, že střihač střihat umí a že není na odstřel. Toť vše :-)

No právě pokud to mělo být na mě tak nechápu podstatu, protože já s -novým- nepřicházím. Chápu že pro spoustu lidí možná jsou mé postoje novoty ale to pro někoho bylo i chování ovcí ,,extenzivně,, , zatím co pro jiné ,,národy,, je to zaběhlá věc.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2012 21:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.162

Nechápu proč se snažíte srovnávat ČR s jinými státy? Nejsme N. Zéland, nebo já nevím co. Zajeďte si do Finska a řekněte tam někomu, že tady první co uděláte se skopovým masem je to, že jej odlojujete. Bude na vás koukat jak na idiota. U nas prostě tisícihlavá stáda ovci asi nikdy stejně nebudou, tak jako nikdy nebude skopové běžně u řezníka viset na hácích. Jsme prostě prasožrouti. Minimum lidí má možnost se chovem ovcí uživit, tak si chovají jen ty své 4 -5 oveček nebo koz. Kdo vám dneska dá za 1kg jehněčího 250,-Kč ? Turek, nebo Mongol možná, ale kvůli čtyřem jehňatům k vám nepojede. Hodně lidí si splní svůj sen a pořídí si své první ovečky nebo kozy. Zkušenosti hledají třeba na téhle diskuzi. Tak je potřeba jim poradit a ne jim vynadat.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2012 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.186

Nechápu proč se snažíte srovnávat ČR s jinými státy? Nejsme N. Zéland, nebo já nevím co. Zajeďte si do Finska a řekněte tam někomu, že tady první co uděláte se skopovým masem je to, že jej odlojujete. Bude na vás koukat jak na idiota. U nas prostě tisícihlavá stáda ovci asi nikdy stejně nebudou, tak jako nikdy nebude skopové běžně u řezníka viset na hácích. Jsme prostě prasožrouti. Minimum lidí má možnost se chovem ovcí uživit, tak si chovají jen ty své 4 -5 oveček nebo koz. Kdo vám dneska dá za 1kg jehněčího 250,-Kč ? Turek, nebo Mongol možná, ale kvůli čtyřem jehňatům k vám nepojede. Hodně lidí si splní svůj sen a pořídí si své první ovečky nebo kozy. Zkušenosti hledají třeba na téhle diskuzi. Tak je potřeba jim poradit a ne jim vynadat.

Je tu zvykem srovnávat ve všem protože se mají lépe. Máme zde i velká stáda ovcí :-) a i skopové zde vysí u řezníka na hácích ale proč když může putovat do vídně,prahy atd... za lepší peníze. já prodávám za 50kč v živém a jsem spokojený.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2014 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.118

To vám může být jedno, jaký má důvod chovat ovečky bez vlny. Já si také budu pořizovat ovečky, a chci jedině bez vlny, to ale neznamená, ze se o ně dotyčný, kteří si je pořizuji nestarají. V dnešní době mít vlnu? na co! Ten kdo má větší pozemek a má tam jen trávu, tak ovečky chová jako sekačku, (pořídí 3 - 4 ks.) ale to neznamená že se o ně nepostará.......Tak zklidni hormony.........Jon.smajlík

Neregistrovaný uživatel

31.12.2014 16:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.180

To vám může být jedno, jaký má důvod chovat ovečky bez vlny. Já si také budu pořizovat ovečky, a chci jedině bez vlny, to ale neznamená, ze se o ně dotyčný, kteří si je pořizuji nestarají. V dnešní době mít vlnu? na co! Ten kdo má větší pozemek a má tam jen trávu, tak ovečky chová jako sekačku, (pořídí 3 - 4 ks.) ale to neznamená že se o ně nepostará.......Tak zklidni hormony.........Jon.smajlík

Toto je téma nad kterým se hodně lidem vaří krev a bude to tak dál. V principu zde nejde asi o to zdali ovce mají či nemají mít vlnu ale jde tu o české chovatele. A bohužel mám zkušenost že hodně chovatelů ,,srstnatých plemen,, má problém. Můžeme zde i polemizovat čím to je?
Jestli jejich přístupem k chovu a tím že jim nepřijede zkušený střihač je ostříhat a zároveň poradí nebo je to tím chovným materiálem jenž je zde k dispozici???

Neregistrovaný uživatel

3.1.2015 10:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.229

Jaké chovat plemeno ovcí? Takové které vyhovuje chovateli svou náročností nebo nenáročností, co chovatel očekává od daného plemene a je jedno jestli je to šumavka, valaška, suffolk, ouessantka či dorper. Proč se asi nedaří srstnatým plemenům? Není to až tak chyba chovatelů, ale je třeba vědět odkud tato plemena pocházejí. Dorper je z Jižní Afriky a ji zvyklé na jiné klimatické a výživové podmínky a to samé je u kamerunek.
A co se stříhání týče, je třeba se nejdřív zeptat za kolik střihač stříhá. Já bych nikdy za 2 ovečky 900 Kč nechtěl....to bych raději doporučil někoho kdo je blízko chovatele. Já osobně stříhám od 40 do 100 Kč, to podle počtu a podle toho v jakém stavu ovce jsou (100 je pokud jsou silně "zahnojené"). A cca 3 Kč za km (počítano tam a zpět) a ještě se snažím aby v dané lokalitě bylo v ten den víc chovatelů.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2015 14:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.180

Jaké chovat plemeno ovcí? Takové které vyhovuje chovateli svou náročností nebo nenáročností, co chovatel očekává od daného plemene a je jedno jestli je to šumavka, valaška, suffolk, ouessantka či dorper. Proč se asi nedaří srstnatým plemenům? Není to až tak chyba chovatelů, ale je třeba vědět odkud tato plemena pocházejí. Dorper je z Jižní Afriky a ji zvyklé na jiné klimatické a výživové podmínky a to samé je u kamerunek.
A co se stříhání týče, je třeba se nejdřív zeptat za kolik střihač stříhá. Já bych nikdy za 2 ovečky 900 Kč nechtěl....to bych raději doporučil někoho kdo je blízko chovatele. Já osobně stříhám od 40 do 100 Kč, to podle počtu a podle toho v jakém stavu ovce jsou (100 je pokud jsou silně "zahnojené"). A cca 3 Kč za km (počítano tam a zpět) a ještě se snažím aby v dané lokalitě bylo v ten den víc chovatelů.

...no já bych spíš řekl že chovat plemeno, podle toho co mu můžu nabídnout... Ale to je můj názor
A jen třikrát za 11 let co stříhám jsem si vzal 100 Kč za ovci no a za cestu jsem si nikdy nevzal víc jak 1000 Kč i když jezdím po celé ČR. Cena za stříhání by měla být smluvní a různá protože nikde zde nejsou stejné podmínky u chovatelů a ovce se stříhají rozdílně ale to patří do jiné diskuze

Neregistrovaný uživatel

3.1.2015 17:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.54

Je fakt, že minulé jaro jsem prvně pozvala střihače a taky mi ovce ostříhal poměrně s dost šrámy (chudák plemeník měl postříhané koule jak blázen smajlík). Navíc jsem si říkala (už jsem tu taky přispívala do jiného vlákna kvůli tomu), že v téhle rychlosti vůbec není šance na kvalitní ošetření paznehtů. Že je sice sestřihne nůžkami, ale jen do roviny, přerostlou rohovinu, ale ty dutinky, co se mají vyřezávat, ho nechávají klidným...
Za mě - menší stádečko si stříhám taky ručně - Wenger nůžkami na papír - sice to člověku trvá spoustu času, ale dá se. A na více ovcí musím pozvat střihače - to kdybych dělala růčo, tak mi z toho odejde hřbet a mám to na týden...
Ve starších přísvěvcích tohoto vlákna se řešil výkup vlny - nějak jsem žila v domění, že většina chovatelů (menších) stejně nemají odbyt, tak si to rovnou barou ti střihači s sebou a prodávají až když nastřádají větší množství... takže argument, že nechci ovce s vlnou, protože je to nevýdělečný sortiment, mi přijde lichá.
Každopádně napadání chovatele, že si bude pořizovat ovci bez vlny, protože se o ní nechce starat, mi přijde krátkozraké a nemístné. Každému může být přeci úplně jedno, co za zvířata chovám a jaké k tomu mám pohnutky.. ;)
Hhippie

Neregistrovaný uživatel

3.1.2015 18:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.195

Je fakt, že minulé jaro jsem prvně pozvala střihače a taky mi ovce ostříhal poměrně s dost šrámy (chudák plemeník měl postříhané koule jak blázen smajlík). Navíc jsem si říkala (už jsem tu taky přispívala do jiného vlákna kvůli tomu), že v téhle rychlosti vůbec není šance na kvalitní ošetření paznehtů. Že je sice sestřihne nůžkami, ale jen do roviny, přerostlou rohovinu, ale ty dutinky, co se mají vyřezávat, ho nechávají klidným...
Za mě - menší stádečko si stříhám taky ručně - Wenger nůžkami na papír - sice to člověku trvá spoustu času, ale dá se. A na více ovcí musím pozvat střihače - to kdybych dělala růčo, tak mi z toho odejde hřbet a mám to na týden...
Ve starších přísvěvcích tohoto vlákna se řešil výkup vlny - nějak jsem žila v domění, že většina chovatelů (menších) stejně nemají odbyt, tak si to rovnou barou ti střihači s sebou a prodávají až když nastřádají větší množství... takže argument, že nechci ovce s vlnou, protože je to nevýdělečný sortiment, mi přijde lichá.
Každopádně napadání chovatele, že si bude pořizovat ovci bez vlny, protože se o ní nechce starat, mi přijde krátkozraké a nemístné. Každému může být přeci úplně jedno, co za zvířata chovám a jaké k tomu mám pohnutky.. ;)
Hhippie

Střihači si nic neberou. Vlna se po stříhání musí trochu vytřídit a musí proschnout. Řekněte mě jak by to asi dělal.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2015 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.54

Střihači si nic neberou. Vlna se po stříhání musí trochu vytřídit a musí proschnout. Řekněte mě jak by to asi dělal.

Nechápu dotaz?
Střihač, co byl u mě, si vzal vlnu, že jí prodává do výkupu (prý dle kvality se dál používá nejčastěji pro stavební účely).
Jak to myslíte, "jak by to asi dělal?"? Nejspíš když přijede domů po střihání, tak se o vlnu postará, jak je třeba. Já vlnu nezpracovávám, tedy nevím, co vše je s ní třeba.
Nerozumím, proč takový výpad... smajlík
Hhipp

Neregistrovaný uživatel

3.1.2015 22:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.20

Nechápu dotaz?
Střihač, co byl u mě, si vzal vlnu, že jí prodává do výkupu (prý dle kvality se dál používá nejčastěji pro stavební účely).
Jak to myslíte, "jak by to asi dělal?"? Nejspíš když přijede domů po střihání, tak se o vlnu postará, jak je třeba. Já vlnu nezpracovávám, tedy nevím, co vše je s ní třeba.
Nerozumím, proč takový výpad... smajlík
Hhipp

Já bych ji teda takhle nebrala, protože to je dvojí práce. U chovatele zbalit, doma vybalit a vytřídit a potom zase napytlovat a za cenu 12 Kč za kg - to je poslední výkupní cena. To, že bylo za vlnu 100 až 180 Kč za kg podle kvality už je jenom pro pamětníky.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 08:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.180

Já si vlnu (pokud za to stojí) beru a ponižuji tím část ceny za službu.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 08:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.180

Hhippie

Není to sice do téhle diskuze vhodné,
protože byla původně úplně o něčem jiném, musím však reagovat...
,,Šrámy,, na ovci při stříhání nejsou ničím hezkým ale stanou se zejména při podmínkách jaké nám chovatelé v ČR dávají. Nechci nikoho obviňovat, nechci nikoho chránit.
Je to jen o tom že nerad slyším:
Jsem si pozval střihače a ten to odflákl.

Máme tu lidi co si myslí že jsou střihači po jednom kurzu od SCHOK, začínal jsem jako učeň u nejlepších střihačů u nás, věnuji se tomuto řemeslu již 11 let s absolvováním několika kurzů, soutěží a stále se necítím jako pan Střihač. Ale s klidem v srdci mohu říci že za ty roky co stříhám, když už nic jiného, tak jsem poznal chovatele a ovce a proto pokud si mě někdo pozve nedostane pouze kvalitní služby ale i zkušenosti a dobré rady za ty roky nastřádané, je ovšem pak na chovateli jak s nimi naloží.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.180

Já bych ji teda takhle nebrala, protože to je dvojí práce. U chovatele zbalit, doma vybalit a vytřídit a potom zase napytlovat a za cenu 12 Kč za kg - to je poslední výkupní cena. To, že bylo za vlnu 100 až 180 Kč za kg podle kvality už je jenom pro pamětníky.

Ano všechno z doby před klíčovou zvonkohrou je jen pro pamětníky smajlík
Třeba to:
Kolik plemen ovcí se zde chovalo?
A s jakou sortou vlny?
Jaký byl TRH na vlnu ?
Kolik stál svetr?

A JAKÁ JE KVALITA VLNY DNES?

Nová plemena sem k nám do ČR proudí stejně jako informace ale bohužel se najde jen pár dobrých chovatelů a to škodí CHOVU OVCÍ podle mě nejvíce.
NEPÍŠI ZDE o malo-chovatelích kteří si koupí jehňata na vypasení zahrady a na podzim je zabijí protože těch je málo. Ale naproti tomu zde máme spoustu chovatelů smajlík se zaručeně čistokrevnými ovcemi bez POP a toho já se bojím smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 10:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.210

Třeba to:
A s jakou sortou vlny?
Jaký byl TRH na vlnu ?
Kolik stál svetr?

Nová plemena sem k nám do ČR proudí stejně jako informace ale bohužel se najde jen pár dobrých chovatelů a to škodí CHOVU OVCÍ podle mě nejvíce.
NEPÍŠI ZDE o malo-chovatelích kteří si koupí jehňata na vypasení zahrady a na podzim je zabijí protože těch je málo. Ale naproti tomu zde máme spoustu chovatelů smajlík se zaručeně čistokrevnými ovcemi bez POP a toho já se bojím smajlík

no hold tu chybi obchodni slusnost... je tu chaos a tak jsme jen krucek od total control... ktere navic vyjdeme vstric a privitame ji s nadsenim... pritom by stacilo dodrzovat bozi desatero... to je totiz zakon nad zakony... a nebylo by potreba dalsich paskvilu zakonu ktere se meni podle rezimu ktery zrovna vladne...a schvalne drive nez budete tohle komentovat vyhledejte si ho prectete si ho zamyslete se a pak teprve komentujte...
Proste tady lidem chybi par facek do dobre vychovy...
Ale to uz se vzdaluju od zadavatele a jeho chuti chovat ovce bez vlny... svoboda cloveka neni o tom co musi nebo co muze... ale o tom co nemusi...smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 11:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.195

Třeba to:
A s jakou sortou vlny?
Jaký byl TRH na vlnu ?
Kolik stál svetr?

Když už jsme u pamětníků, tak v obchodech byl dostatek kvalitní vlny na pletení a skoro každá ženská zvládla uplést svetr. Takže co kus to originál. Když už se svetr okoukal, tak se rozpáral, vlna se použila na další. Když jsem chodila na střední školu, upletla jsem si šaty z pletací příze HANKA - vyráběla VLNĚNA BRNĚNEC. Byla to ta levnější, protože byla jenom mykaná. Dnes už mě je přes 60 let a šaty už samozřejmě neobléknu, ale rozpárala jsem je a upletla jsem si sukni. Kvalitní vlněná pletací příze se dá koupit i dnes. Jenomže už jsme zhýčkané automatickými pračkami. Vlněnný výrobek vyžaduje praní v ruce, aby sloužil co nejdéle.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 13:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.54

Není to sice do téhle diskuze vhodné,
protože byla původně úplně o něčem jiném, musím však reagovat...
,,Šrámy,, na ovci při stříhání nejsou ničím hezkým ale stanou se zejména při podmínkách jaké nám chovatelé v ČR dávají. Nechci nikoho obviňovat, nechci nikoho chránit.
Je to jen o tom že nerad slyším:
Jsem si pozval střihače a ten to odflákl.

Máme tu lidi co si myslí že jsou střihači po jednom kurzu od SCHOK, začínal jsem jako učeň u nejlepších střihačů u nás, věnuji se tomuto řemeslu již 11 let s absolvováním několika kurzů, soutěží a stále se necítím jako pan Střihač. Ale s klidem v srdci mohu říci že za ty roky co stříhám, když už nic jiného, tak jsem poznal chovatele a ovce a proto pokud si mě někdo pozve nedostane pouze kvalitní služby ale i zkušenosti a dobré rady za ty roky nastřádané, je ovšem pak na chovateli jak s nimi naloží.

Vůbec jsem neříkala, že něco odflákl. Jen že jsem byla udivena, jak byla zvířata postříhána (nikde nic tak vážného, abych musela desinfikovat, ale šrámů bylo hodně).
A s těmi paznehty - pokud dělá zvíře za 5 minut / ks i s pazhehty, tak je jasné, že to nemůže být "dokonalé", jak si to udělá někdo sám, když ho nehoní čas. A jak víme, čas jsou peníze, takže rozumím, že střihač dělá jen to nutné, aby stihl ještě vícero dalších klientů..
Cena o vlnu ponížena nebyla. Ale to má každý nastavený jinak - já vlnu k ničemu nepotřebovala a brala jsem to tak, že když se bude hodit jemu, proč mu jí nedat. Vlnu z merinek jsem si nechala a zatím mi leží v garáži (potažmo jsme zase u toho, jak tu někdo zmiňoval - ty čistokrevné bez POP... jako začátečník jsem pořídila "čistokrevné" merinky a až později se dozvěděla, že ty pravé mají pouze nepigmentovanou kůži, tedy moje sice s bílou vlnou, ale s puntíkatými hlavami, jsou nejspíš taky míšenky... ale vlnu mají krásnou, úplně jinou než ostatní a dá se zpracovávat..)
I letos budu ráda, když mi přijede střihač, protože o nikom jiném v okolí zatím nevím. A myslím, že je blbost, si na pár oveček pořizovat vlastní strojek už i proto, co tu padlo - člověk to musí umět, aby zvířatům neublížil, údržba strojků, fyzická náročnost... ikdyž když zápasím s 80kg ovcí sama s nůžkami 40 minut, je to dost srovnatelé s pěti minutami se strojkem..smajlík
PS: Pane Střihači, ono každý to má vážně nastavené jinak - někdo má zájem zkušnosti předávat (budiž pochválen) a někomu je to jedno - odpracuje a jede po štaci dál... to je ve všech profesích stejné.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 15:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.106

Když už jsme u pamětníků, tak v obchodech byl dostatek kvalitní vlny na pletení a skoro každá ženská zvládla uplést svetr. Takže co kus to originál. Když už se svetr okoukal, tak se rozpáral, vlna se použila na další. Když jsem chodila na střední školu, upletla jsem si šaty z pletací příze HANKA - vyráběla VLNĚNA BRNĚNEC. Byla to ta levnější, protože byla jenom mykaná. Dnes už mě je přes 60 let a šaty už samozřejmě neobléknu, ale rozpárala jsem je a upletla jsem si sukni. Kvalitní vlněná pletací příze se dá koupit i dnes. Jenomže už jsme zhýčkané automatickými pračkami. Vlněnný výrobek vyžaduje praní v ruce, aby sloužil co nejdéle.

Teď bohužel nemáme moc kvalitní vlny

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.106

Vůbec jsem neříkala, že něco odflákl. Jen že jsem byla udivena, jak byla zvířata postříhána (nikde nic tak vážného, abych musela desinfikovat, ale šrámů bylo hodně).
A s těmi paznehty - pokud dělá zvíře za 5 minut / ks i s pazhehty, tak je jasné, že to nemůže být "dokonalé", jak si to udělá někdo sám, když ho nehoní čas. A jak víme, čas jsou peníze, takže rozumím, že střihač dělá jen to nutné, aby stihl ještě vícero dalších klientů..
Cena o vlnu ponížena nebyla. Ale to má každý nastavený jinak - já vlnu k ničemu nepotřebovala a brala jsem to tak, že když se bude hodit jemu, proč mu jí nedat. Vlnu z merinek jsem si nechala a zatím mi leží v garáži (potažmo jsme zase u toho, jak tu někdo zmiňoval - ty čistokrevné bez POP... jako začátečník jsem pořídila "čistokrevné" merinky a až později se dozvěděla, že ty pravé mají pouze nepigmentovanou kůži, tedy moje sice s bílou vlnou, ale s puntíkatými hlavami, jsou nejspíš taky míšenky... ale vlnu mají krásnou, úplně jinou než ostatní a dá se zpracovávat..)
I letos budu ráda, když mi přijede střihač, protože o nikom jiném v okolí zatím nevím. A myslím, že je blbost, si na pár oveček pořizovat vlastní strojek už i proto, co tu padlo - člověk to musí umět, aby zvířatům neublížil, údržba strojků, fyzická náročnost... ikdyž když zápasím s 80kg ovcí sama s nůžkami 40 minut, je to dost srovnatelé s pěti minutami se strojkem..smajlík
PS: Pane Střihači, ono každý to má vážně nastavené jinak - někdo má zájem zkušnosti předávat (budiž pochválen) a někomu je to jedno - odpracuje a jede po štaci dál... to je ve všech profesích stejné.

,,Pravých,, merinek je u nás jak šafránu protože prý byly překonány smajlík a jako člověka se zájmem o vlnu mě to moc mrzí.
,,křížených ovcí,, je u nás v ČR si dovolím tvrdit tak 40% chovů ale všichni tvrdí že mají čistokrevné

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 17:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.195

Teď bohužel nemáme moc kvalitní vlny

Kvalitní 100% vlna je většinou z dovozu,ale na to mě důchod nestačí. Různé směsové s akrylem nebo bavlnou naší výroby se dají koupit za přijatelnou cenu.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.54

,,Pravých,, merinek je u nás jak šafránu protože prý byly překonány smajlík a jako člověka se zájmem o vlnu mě to moc mrzí.
,,křížených ovcí,, je u nás v ČR si dovolím tvrdit tak 40% chovů ale všichni tvrdí že mají čistokrevné

To bych si tipla, že i daleko víc. Podle mě většina malochovů, "když už to musí být", má čistokrevného pouze berana :(
S těmi merino ovcemi by mě to ale nenapadlo, že jsou v ČR tak vzácné. Každopádně jsem se po nich nesháněla, přišly ke mě náhodou, takže mi nevadí, že nejsou čistokrevné. Vlnu zpracovávají děti ve školce pouze pro své účely (nejčastěji plstění) a k tomu je i vlna merino-kříženek dostatečně kvalitní :)
Hhippie

Neregistrovaný uživatel

4.1.2015 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.210

Kvalitní 100% vlna je většinou z dovozu,ale na to mě důchod nestačí. Různé směsové s akrylem nebo bavlnou naší výroby se dají koupit za přijatelnou cenu.

moje mamca chovala angoraky ve smyslu kraliku.. a vnlu z nich davala do spradelny a barvirny.. a co poslala to ji vratili spradene a obarvene... to byla myslim vyborna sluzba... angora je jemnonka a mekoucka a nekousala... proto v dnesni dobe vlna z angoraku to je pak palka... ale da se samozrejme sehnat alpaka, stoprocentni merino i jine vlny v ruznych upravach... i v rozumnych cenach... ackoli pak svetr vyjde draz nez akrylovy z tesca nemluve o nutnosti ho uplest... prat rucne... to je jasne... ale ta kvalita neni tak dobra... chlup je v tom kratky takze se z toho navynu zkratka vymotava v takovych nevzhlednych cuckach.co ani netvori zmolek...bohuzel... ale je fakt ze zatim kupuji na dolni hranici ceny vlny...ale neni nad pleteni z vlny i kdyz trochu na tele kouse... sama chovam ovecky na maso a striz vyuzivame jako izolaci na ruzne male stavby...

11.1.2015 12:04
ojtek

XXX.XXX.86.214

Ovce bez vlny, to je téma, když je vlna neprodejná?Vlna se dá prodat, ale chce trochu snahy..Dorper se sice nestříhá, možná jedna výhoda, pro toho kdo si nechce"přidělávat starosti", a co další výhody? o těch se zde nepíše.Pokud je tak zázračné, je spodivem že se ještě vůbec chovají ta z vlnou, Je to věc mody, jak jeto dlouho co nebylo lepšího plemene než suffolk.Jak se to řeší s vlnou co z nich opadá na pastvině, o tu je zájem?.A co se týká stříhačů, je jich u nás dost, jen chce to opět trochu starosti, alespon číst inzeráty, Ono jeto jinak, kdyby tak stříhaly v neděli a hlavně zadarmo, nebo alespon za tu"vlnu".A co takhle kachny bez péří, nevíte o plemeni, škubání nenávidím a o péří také nikdo nestojí.Toby bylo něco...chovu zdar.Vojta

12.1.2015 10:54
bischof.vlastimil

XXX.XXX.250.194

Střihaču ovcí je u nás málo ale jsou i tací co dělají v neděli smajlík

16.2.2015 06:58
kop82

XXX.XXX.185.95

Dobrý den, sháním kamerunky nejlépe 3 samice. Jsem ze severní Moravy ale dojel bych si do Olomouckého nebo Zlínského kraje. Nevíte o někom kdo by měl tak na březen/duben 2015? Nebo o nějaké farmě která je přímo chová? Předem děkuji za info.

Pápai Sándorné

27.2.2015 16:26
Pápai Sándorné

XXX.XXX.98.234

Szeretnék venni 10 db dorper juhot. hogyan lehetséges.
Üdv. Pápai Sándorné Magyarország Mezőtúr.

Šerif

19.10.2019 21:44
Šerif

XXX.XXX.181.218

Dobrý den pane žiju na vesnici a nesnáším týrání zvířat a taky nesnáším chytráka který všechno ví a za vším vidí nějaký problém i když jde jen o dotaz je mě vás líto

.hannah.

20.10.2019 00:26
.hannah.

XXX.XXX.122.236

Já jsem mimo čistých Dorperů křížila kamerunky s Dorperem. A to jen z důvodu, že jsem se nedokázala zbavit kamerunek, který jsem měla ráda. Maso chuťově bezkonkurenční, lepší jak z čistých.

Přidejte reakci

Přidat smajlík