Povolení k chovu a sousedi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.4.2013 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.46

Zdravím všechny. Chtěl bych si pořídit na zahradu pár ovcí. Tak jse se chtěl zeptat, jestli musím mít souhlas sousedů nebo povolení obce příp. hygieny atd. k tomuto chovu. Děkuji za rady.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2013 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím všechny. Chtěl bych si pořídit na zahradu pár ovcí. Tak jse se chtěl zeptat, jestli musím mít souhlas sousedů nebo povolení obce příp. hygieny atd. k tomuto chovu. Děkuji za rady.

Musíte mít registrované hospodářství, v první řadě.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2013 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Na pár ovcí potřebujete zaregistrované hospodářství ,ale souhlas nebo povolení ne. Renata

Neregistrovaný uživatel

30.4.2013 16:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.136

A na více zvířat ano? Tedy je potřeba nějaké povolení??

Neregistrovaný uživatel

30.4.2013 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.6

Povolení sousedů nepotřebujete.pouze musíte mít vše OK, když Vás někdo udá- tzn., zaregistrované hospodářství a zaregistrovaná (a oznámkovaná) zvířata. Sousedy nesmíte obtěžovat nadměrným hlukem a zápachem.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2013 20:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.0

Registrovat mlade ovce musite az po 6 mesicich od narozeni smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.4.2013 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.200

Raději si zjistěte, jestli není místní vyhláškou nějak u vás omezen chov hospodářských zvířat, bohužel se to omezuje už i na venkově. Pokud omezeno není a vše ve vašem chovu bude v pořádku, sousedům si můžou akorát tak trhnout nohou.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2013 22:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18

Ne, nemusíte sousedům nic hlásit, o nic je žádat, zrovna tak nic na město (obec).

Otázka je, jestli je pro vás problém zvolat přes plot - sousede, zítra dovezu dvě
ovečky na zkoušku na spásání, tak se nelekněte.

Registrované hospodářství mít nemusíte (pokud nemáte kolem sebe bonzáky).
A pokud seženete neregistrovaná zvířata.

Já ani netušil, že se nějaká registrace provádí.
Vesele jsme si chovali osm ovcí, soused tři, nikdo se na nic neptal - veterinář, střihač...
Nikdo nic neřešil. Takže jsme si užívali sladké nevědomosti.
Pak jsem chtěl přejít na jiné plemeno a sehnal jsem registrovaného beránka.
A začal kolotoč s registrací. Je fakt, že je to příliš papírů pro nic, není třeba se toho bát.

Mládě se registruje DO 6 měsíců od narození.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2013 08:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.6

Reaguji na výše uvedený ,,příspěvek": pokuta za neregistrované hosp. může být 20 tis.kč(+ zbytečné problémy).

Neregistrovaný uživatel

1.5.2013 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.136

Reaguji na výše uvedený ,,příspěvek": pokuta za neregistrované hosp. může být 20 tis.kč(+ zbytečné problémy).

Ano, známý také platil, snad 5tis.Kč. Je to zbytečné, toho papírování zase není tolik. A sousedi nebývají často zrovna tolerantní...

měšťák

6.2.2017 22:08
měšťák

XXX.XXX.33.4

Zdravím, no a když chci koupit jenom 2 jehňata na spásání cca 2000m a na podzim je dát do mrazáku tak je musím taky registrovat? A další rok na jaře nové jehňata zase registrovat? Nebo je to jinak?

6.2.2017 22:19
přezdívka

XXX.XXX.105.195

měšťák napsal(a):
Zdravím, no a když chci koupit jenom 2 jehňata na spásání cca 2000m a na podzim je dát do mrazáku tak je musím taky registrovat? A další rok na jaře nové jehňata zase registrovat? Nebo je to jinak?

Ano je to tak. Chápete to dobře. Koupit přihlásit a po zabití odhlásit. Velký bratr musí mít přehled.

7.2.2017 02:03
lesakm

XXX.XXX.104.26

měšťák napsal(a):

Vydají vám číslo hospodářství které budete mít dokud ho nezrušíte stále a na toto číslo si potom budete už jen přihlašovat zvířata při nákupu a odhlašovat při porážce, to je celé, kupovaná zvířata ovšem už musejí mít čísla při nákupu aby jste měl co nahlásit..ML.

7.2.2017 02:08
lesakm

XXX.XXX.104.26

Registrovat mlade ovce musite az po 6 mesicich od narozeni smajlík

Registrovat je musíte nejpozději do 6ti měsíců ale to jen v tom případě že se u vás narodila, pokud však opouštějí hospodářství dříve než v 6ti měsících musejí být zaregistrována před opuštěním svého rodného hospodářství. ML.

měšťák

7.2.2017 18:42
měšťák

XXX.XXX.33.4

Aha. No tak dík za info.

Lic

11.3.2017 15:33
Lic

XXX.XXX.100.212

S ovcema akorad obtezujete sousedy okolo sebe hlukem a smradem a to nikdo z vas neresi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2017 16:18

Dejchej ty...demente :) me obtezujou hejsi jako jses ty, rucicky oboje doleva ale plna huba kecu.

11.3.2017 16:20
lilo

XXX.XXX.201.210

To sice obtezujem... ale narozdil od dementu bez ovci mame co na rozen, do mrazaku, a do klobasek... pokud se vam smrad ovci nelibi a hluk ovci nelibi odstehujte se do mesta... pripadne pozadejte vaseho souseda aby presel na prasata ... na to je potreba koukat trosku jinou optikou...

Lic

11.3.2017 16:34
Lic

XXX.XXX.100.212

JAK RIKAM DENETI.

Lic

11.3.2017 17:08
Lic

XXX.XXX.100.212

Kdyz vam soused 10m od oken nasadi 8 ovci tak je to u me demet.

11.3.2017 18:50
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

11.3.2017 19:18
lilo

XXX.XXX.201.210

No tak zase vse ma sva pravidla... i chov... i diskuze tady!... pokud nemate duvod ptat se normalne normalne vam take nikdo nebude odpovidat... aneb podle hesla na hruby pytel hruba zaplata... ono jde diplomaticky vyresit mnoho potizi a se sousedy nemusite mit vykopanou valecnou sekeru... otazka je jeslti jste uz se sousedem na tohle tema mluvil... nebo jeslti jen prskate sobe pod vousy ci tady na ifaune... ono take hodne zalezi na tom jeslti vas s.erou ty ovce nebo ten soused... prvne se zamyslete nad timhle... jeslti nahodou ty ovce nejsou jen zastupnou velicinou za uplne jine spory... no a pokuste se s tim pracovat...

Tomáš Nevěřící

11.3.2017 19:38
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.224.243

Někteří chovatelé se opravdu chovají jako dementi.Nedívají se nalevo, napravo, jako by nic jiného neexistovalo, než jejich záliba v chovu.Jestli si někdo dá bez oznámení sousedovi pod jeho okna 8 ovcí, nemá k demenci daleko.A s dementama se diplomatickou cestou nedá řešit nic.

12.3.2017 16:25
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak pak tu jsou nejake zakony... poda podnet k prosetreni na obecni urad a na hygienu... za svymi pravy si samozrejme musi stat zvlast pokud s jeho sousedem neni zadna rozumna domluva... ale jak jsem jiz psala... mel by si v sobe urovnat to co ho ser.e vic... jestli ovce nebo soused...

Tomáš Nevěřící

12.3.2017 17:29
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.224.243

Ano, to ujasnění mu velmi pomůže.Ovce přestanou mečet, smrdět a bourat plot.Tak jestli doteď proti sousedovi nic neměl, tak nyní tomu nasadil korunu.

12.3.2017 17:58

Lilo, že se vyčerpáváte polemikami s takovým ignorantem vulgárním...

Lic

12.3.2017 18:27
Lic

XXX.XXX.100.212

Uz dva roky mam tento problem se sousedem s ovcema tet jich tam pribylo dalsich 5 jehnat kdyz stavel ohradu tak tvrdil ze to ma na slepice. Tet tam jsou ovce slepice kaceny... Manzelka ma migreny to si dovedete predstavit jak to vypada doma. Jeste neni leto a uz to je dost citit a rve to tu od rana do vecera.

Tomáš Nevěřící

12.3.2017 18:43
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.224.243

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lilo, že se vyčerpáváte polemikami s takovým ignorantem vulgárním...

Vážená, mohla by jste upřesnit něco vulgárního v mému příspěvku?
Děkuji.

12.3.2017 19:05
zdena-cina

XXX.XXX.131.97

Lic napsal(a):
Uz dva roky mam tento problem se sousedem s ovcema tet jich tam pribylo dalsich 5 jehnat kdyz stavel ohradu tak tvrdil ze to ma na slepice. Tet tam jsou ovce slepice kaceny... Manzelka ma migreny to si dovedete predstavit jak to vypada doma. Jeste neni leto a uz to je dost citit a rve to tu od rana do vecera.

Ano vidím že bychom měli ten dobytek poslat do města, tam je přeci líp.

12.3.2017 19:39

Tomáš Nevěřící napsal(a):
Vážená, mohla by jste upřesnit něco vulgárního v mému příspěvku?
Děkuji.

Pravda, pojem "dement" je zařazen do slovníku psychologů i psychiatrů, ale pokud se používá v kontextu, jak ho používáte Vy, dá se považovat za vulgární.
Stejně, jako "kráva" je název zvířete a pokud tak nazvete sousedku, jedná se o vulgaritu. Víme?

Je velmi nepříjemné, když se tu někdo chodí vylévat takovým způsobem.
Můžete tu nadávat, ale my za vás vaše problémy nevyřešíme.
To, že je někdy sousedské soužití složité, by mohl potvrdit asi každý z nás.
To, že jsou lidi čím dál méně tolerantní, je taky jasné už dlouho...
Zvířata pro mnoho obyvatelstva už prostě mezi lidi nepatří a jediné přípustné, kde je chovat, je kdekoli mimo civilizaci - daleko za obcemi, na samotách, aby neobtěžovaly. Jenže tam se zase chtějí chodit z obcí venčit lidi na procházky a nechat běhat svoje psy na volno a když tam ten chovatel postaví ohradu, tak bude taky hned oheň na střeše... takže vlastně chov jakéhokoli hospodářského zvířete se zdá jako zásah do dnešní "civilizace".

Jenže, přestože se to nezdá, ony ty růžovoučké hroudy masa v těch plastových vaničkách v Lidlu v tom chlaďáku nevyrostli. Víme? Ony se prostě někde a z někoho musely narodit a někde vyrůst. Pokud bychom všechna zvířata zavřely do stájí a chlévů (za městem), sice by bylo méně stížností od lidí Vašeho typu, ale bohužel bychom tím vytvářeli jen další druh potravin, které nejsou k jídlu...

Tomáš Nevěřící

13.3.2017 08:51
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.224.243

Pravda, pojem "dement" je zařazen do slovníku psychologů i psychiatrů, ale pokud se používá v kontextu, jak ho používáte Vy, dá se považovat za vulgární.
Stejně, jako "kráva" je název zvířete a pokud tak nazvete sousedku, jedná se o vulgaritu. Víme?

Je velmi nepříjemné, když se tu někdo chodí vylévat takovým způsobem.
Můžete tu nadávat, ale my za vás vaše problémy nevyřešíme.
To, že je někdy sousedské soužití složité, by mohl potvrdit asi každý z nás.
To, že jsou lidi čím dál méně tolerantní, je taky jasné už dlouho...
Zvířata pro mnoho obyvatelstva už prostě mezi lidi nepatří a jediné přípustné, kde je chovat, je kdekoli mimo civilizaci - daleko za obcemi, na samotách, aby neobtěžovaly. Jenže tam se zase chtějí chodit z obcí venčit lidi na procházky a nechat běhat svoje psy na volno a když tam ten chovatel postaví ohradu, tak bude taky hned oheň na střeše... takže vlastně chov jakéhokoli hospodářského zvířete se zdá jako zásah do dnešní "civilizace".

Jenže, přestože se to nezdá, ony ty růžovoučké hroudy masa v těch plastových vaničkách v Lidlu v tom chlaďáku nevyrostli. Víme? Ony se prostě někde a z někoho musely narodit a někde vyrůst. Pokud bychom všechna zvířata zavřely do stájí a chlévů (za městem), sice by bylo méně stížností od lidí Vašeho typu, ale bohužel bychom tím vytvářeli jen další druh potravin, které nejsou k jídlu...

Já problémy nemám, tak je zde ani nemusím řešit.Na tuto diskuzi jsem narazil náhodou a občas na něco dal svůj názor, ale po reakci některých pisatelů pochybuji, že je to forum opravdových chovatelů.Po pročtení některých vláken se tady dají odpovědní chovatelé spočítat na prstech jedné ruky.Zbytek si to o sobě myslí nebo se snaží sám sebe přesvědčit o své chovatelské dokonalosti.Vám se zdá, že lidé jsou čím dál míň tolerantní k chovům ale nepřipouštíte, že to může být i naopak.Žádná nebo minimální tolerance k lidem, kteří před městem šli hledat klid a pohodu na vesnici.Tady sedí pořekadlo - kdo seje vítr, sklízí bouři.Chovatel vidí jen svůj zájem, upřednostňující svoje zvířata před lidmi.
Co se týká růžového masa z Lídlu, tak tam pro mně za mně může ležet v chlaďáku roky a ani vy pro mně maso nemusíte produkovat.Vystačím si sám.Mám svoje produkty.Určitě by mně nenapadlo chovat prasata, když bych věděl, že to sousedům může vadit.Upřednostňovat kus žvance před dobrýmy vztahy se sousedy, by mně nestálo za to.Takový masožrout nejsem, najíst se dá i bez masa.Nebudu nikomu škodit a dělat naschvály, vrátilo by se mně to jako bumerang a to mně není zapotřebí.
Taky si nepamatuji, že bych si tu na něco stěžoval, nemám na co.To si mně asi s někým pletete.
Neškodilo by aby si většina z vás přečetla občas vlákna zpět.Budete překvapení co jste kdy psali.Zvlášť vyžívná je reakce v diskuzi započatá zoolog, když se zhrozila na přibuzenskou plemenitbou jednoho chovu.Místo aby jste tu zhovadilost odsoudili, tak jste pisatele-ku napadali z udavačství.Jen málo kdo se těch nebohých zvířat nebo pisatele (pisatelky) zastal.Nikomu nevadí co se tam děje, víc vám vadí, že si toho někdo všímá.Takže chovejte si ci chcete, jak chcete, ale neškoďte těm, kdo v životě zastávají jiné priority a postupy.To jsem si naivně myslel, že je to chovatelské fórum a něco se zde dozvím.Zatím jsem se dozvěděl, že se můžou nedodržovat zákony, vyhlášky a předpisy, když mně nikdo nepráskne.Opravdu velmi poučné...

13.3.2017 09:21
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Já problémy nemám, tak je zde ani nemusím řešit.Na tuto diskuzi jsem narazil náhodou a občas na něco dal svůj názor, ale po reakci některých pisatelů pochybuji, že je to forum opravdových chovatelů.Po pročtení některých vláken se tady dají odpovědní chovatelé spočítat na prstech jedné ruky.Zbytek si to o sobě myslí nebo se snaží sám sebe přesvědčit o své chovatelské dokonalosti.Vám se zdá, že lidé jsou čím dál míň tolerantní k chovům ale nepřipouštíte, že to může být i naopak.Žádná nebo minimální tolerance k lidem, kteří před městem šli hledat klid a pohodu na vesnici.Tady sedí pořekadlo - kdo seje vítr, sklízí bouři.Chovatel vidí jen svůj zájem, upřednostňující svoje zvířata před lidmi.
Co se týká růžového masa z Lídlu, tak tam pro mně za mně může ležet v chlaďáku roky a ani vy pro mně maso nemusíte produkovat.Vystačím si sám.Mám svoje produkty.Určitě by mně nenapadlo chovat prasata, když bych věděl, že to sousedům může vadit.Upřednostňovat kus žvance před dobrýmy vztahy se sousedy, by mně nestálo za to.Takový masožrout nejsem, najíst se dá i bez masa.Nebudu nikomu škodit a dělat naschvály, vrátilo by se mně to jako bumerang a to mně není zapotřebí.
Taky si nepamatuji, že bych si tu na něco stěžoval, nemám na co.To si mně asi s někým pletete.
Neškodilo by aby si většina z vás přečetla občas vlákna zpět.Budete překvapení co jste kdy psali.Zvlášť vyžívná je reakce v diskuzi započatá zoolog, když se zhrozila na přibuzenskou plemenitbou jednoho chovu.Místo aby jste tu zhovadilost odsoudili, tak jste pisatele-ku napadali z udavačství.Jen málo kdo se těch nebohých zvířat nebo pisatele (pisatelky) zastal.Nikomu nevadí co se tam děje, víc vám vadí, že si toho někdo všímá.Takže chovejte si ci chcete, jak chcete, ale neškoďte těm, kdo v životě zastávají jiné priority a postupy.To jsem si naivně myslel, že je to chovatelské fórum a něco se zde dozvím.Zatím jsem se dozvěděl, že se můžou nedodržovat zákony, vyhlášky a předpisy, když mně nikdo nepráskne.Opravdu velmi poučné...

Pokud někdo hledá "klid" na vesnici, tak to neznamená, že bude ticho jako v hrobě. Rozdíl mezi městem a vesnicí je v tom, že ve městě smrdí výfukové plyny a na vsi hnůj od hospodářských zvířat. Jde to si vybrat. Ten zápach od zvířat je méně škodlivý. Ve městě od samého rána je hluk z dopravy, na vesnici kokrhají kohouti a bečí ovce a kozy, popřípadě se ozývají jiná zvířata.

13.3.2017 09:26

Nojo, kdyz nekdo hleda klid na vesnici, tak by mel zahodit ruzovy brejle a odstehovat se rovnou na samotu. Dnesni vesnice neni oaza klidu, jen naivka si to muze myslet a s touhle predstavou se nekam stehovat :)
Na vesnici pokud je to jeste vesnice se pracuje, pracuji stroje a lidi, nikolik lidi a kosa, hrabe...potichoucku polehoucku. Cinorodejsi z nas pracujou od nevidim do nevidim, takze v sobotu rano se rozjedou cirkule, natocej se traktory a jde se na vec. Na vesnici je taky minimalni vyskyt polosilenych vegetarianu a veganu, protoze opet kdyz je to cinorodej vesnicak, tak potrebuje fungovat na tuky, bilkoviny... na mrkem to moc nejede.
Chovat zvirata nekomu pod oknama je trosku divny ale opet nesedi me to na "normalni" vesnici kde hospodarsky staveni maji mezi sebou policka, louky, meze apod. Jina vec jsou rozmach satelitu a je mozny se ze nekdo v "osade" najde komu jeste zustaly chovatelsky choutky. Myslim ze tak blizskym sousedstvim trpi i on. Proste jednoduse vesnice neni pro kazdyho.

Pribuzenska plemenitba neni zas takovej zlocin, horsi se me zda vynucovani si nesmyslsnych zakonu. Ty zvirata to neboli a holt spatne vyvynuty mlade pojde, prirodni vyber. Za par desitek let by se takovy stadecko bez zasahu cloveka vyvrbilo.

13.3.2017 09:34
profesor1

XXX.XXX.192.98

To mě připomíná sousedy, kterým vadí že z mé stodoly, díky spárám mezi prkny sem tam vypadne stéblo sena na cestu, no a taky že tam mám ovce. Nezajímá jich, že stodola tam stojí přes sto let a jejich domky ani né padesát. Taky rychle zapomněli, že doma ještě chodili na suché záchody. Jó nakoupili sekačky, z předzahrádek si udělali trávníčky a jen vysedávají v pergolách a pomlouvají. A taky vlastně mají ty slavné migrény. Osobně bych takový výhled jak je výše na fotce - s drůbeží, ovcema a jehňaty zdanil.

13.3.2017 10:00

Hehe profesore, asi ste jim nedal ochutnat to jehneci...? :)
Taky bych ho zdanil, vypada to na pidi vybeh u baraku, zaprsi a zviratka budou mit woodstock, takze bych jim naparil vyssi dane a pokudu za tyrani!

Accuracy

13.3.2017 10:08
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Lic napsal(a):

Ale to nemáte pod voknama, leda byste bydlel v té maringotce.

13.3.2017 10:51
přezdívka

XXX.XXX.105.195

profesor1 napsal(a):
To mě připomíná sousedy, kterým vadí že z mé stodoly, díky spárám mezi prkny sem tam vypadne stéblo sena na cestu, no a taky že tam mám ovce. Nezajímá jich, že stodola tam stojí přes sto let a jejich domky ani né padesát. Taky rychle zapomněli, že doma ještě chodili na suché záchody. Jó nakoupili sekačky, z předzahrádek si udělali trávníčky a jen vysedávají v pergolách a pomlouvají. A taky vlastně mají ty slavné migrény. Osobně bych takový výhled jak je výše na fotce - s drůbeží, ovcema a jehňaty zdanil.

To je ono. Měšťák se přestěhuje na vesnici a myslí si, že si z něj každý sedne na pr.del. Když kupoval barák, tak si musel být vědom toho, že se v okolí chovají minimálně slepice. A ty taky dokáží udělat pěkný kravál. Měla jsem tu jednu takovou sousedku, co si myslela, že šež.rala všechna moudra. Když jela s kočárkem a měla mě potkat, tak vždycky něco nutně musela urovnat prckovi a na mě vystrčila zadek. Jednou dvakrát si toho člověk nevšimne, ale když to bylo pokaždé, tak jsem začala pochybovat o jejím IQ. Sice to byla inženýrka, ale jak říkala moje máma " vůl zůstane volem, i kdyby měl 10 titulů" Odstěhovala se, když bylo klukovi asi 4 roky. No on za tátou jen dojíždí.

13.3.2017 10:54

mozna cekala ze ji ho pochvalite a vy nic, se nedivim ze to vzdala :).

Lic

13.3.2017 12:43
Lic

XXX.XXX.11.220

Bydlim tu uz 30let. Ten soused se sem naplavil.Ty problemy zacal on do je doby tu byl klid.

juliepraha

13.3.2017 14:44
juliepraha

XXX.XXX.12.161

No neda mi :) Manzelka ma migreny z par ovecek a par slepic? Nebo ze vzteku, ze soused ma kozu? Budte rad, ze se mate na co divat, obcas je dobre TV vypnout, prestat sledovat ulici a ordinaci, je to docela dobry relax, pozorovat zviratka a nemuset se o nej starat. Taky by mohl soused postavit prodejnu nebo sklad, kam by jezdilo 1000 aut denne :).

Lic

13.3.2017 15:41
Lic

XXX.XXX.33.130

Koukam ze jste nikdy nezazil rvat ovce je to fak mazec.Poslouchat cele dny a od peti od rana neustale zavrene okna.

13.3.2017 15:43

Vzdycky muze bejt hur stezovateli :) my je zase musime v topny sezone otvirat jen tehkdy kdyz je soused odplynovanej a to je daleko horsi. Jestli ty ovce rvou, tak mu je otravte a prestante rvat tady :) A nebo otravte souseda a neotravujte na ifaune, tady vam nikdo nepomuze ani vas nepolituje.

13.3.2017 16:12
lilo

XXX.XXX.201.210

No to je casty problem starousedliku vyrovnat se se zmenou pomeru... nekdy si hold souseda nevyberem... migreny vasi zeny bych nespojovala s chovem ovci...

13.3.2017 16:17
lilo

XXX.XXX.201.210

Lic napsal(a):
Koukam ze jste nikdy nezazil rvat ovce je to fak mazec.Poslouchat cele dny a od peti od rana neustale zavrene okna.

Ale jo.. jsou zakony ktere upravuji chov hospodarskych zvirat... tak se na ne mrknete... existuji normy hygienicke a proto vam doporucuju se obratit na hygienu... ta resi kolik metru od baraku, smrad, vystaveni hluku a jine obecne parametry...ale vse je primo umerne mistnim pomerum...

Tomáš Nevěřící

13.3.2017 16:47
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.224.243

Zlehčovat něčí nemoc, jako je migréna může jen největší ubožák.A navíc dotyčný nikdy nepsal, že jeho paní má migrénu z imrvére mečících ovcí.Dokonce pán není příchozí z města, ale je to naopak.Pán je starousedlík a naplavenina z města tam mění zaběhnuté pořádky a zvyklosti.To se opravdu povedlo, kór když zdejší chovatelé nechodí pro hrubé slovo na lidi z města daleko.
Jinak těma co dřou na hospodářství od rána do večera, se to tu celý den jenom hemží.Asi nosí compy s sebou na pastviny a do chlévů.

13.3.2017 17:15
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Zlehčovat něčí nemoc, jako je migréna může jen největší ubožák.A navíc dotyčný nikdy nepsal, že jeho paní má migrénu z imrvére mečících ovcí.Dokonce pán není příchozí z města, ale je to naopak.Pán je starousedlík a naplavenina z města tam mění zaběhnuté pořádky a zvyklosti.To se opravdu povedlo, kór když zdejší chovatelé nechodí pro hrubé slovo na lidi z města daleko.
Jinak těma co dřou na hospodářství od rána do večera, se to tu celý den jenom hemží.Asi nosí compy s sebou na pastviny a do chlévů.

Teď je taková "mrtvá sezona". Ovce obahněné, tráva zatím v nedohlednu, tak zbývá čas na počítač. A taky si musíte mezi prací chvilku oddechnout. A je jedno, jestli si přečtete noviny nebo kouknete na i faunu a pokud máte k tématu co říct, tak přidáte příspěvek.

Tomáš Nevěřící

13.3.2017 17:48
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.224.243

přezdívka dnes v 10:51
To je ono. Měšťák se přestěhuje na vesnici a myslí si, že si z něj každý sedne na pr.del.

Lic

13.3.2017 17:53
Lic

XXX.XXX.100.212

OK zdar a silu dobytku

Lic

13.3.2017 17:56
Lic

XXX.XXX.100.212

CTI A PAK URAZEJ. BYDLIM TU 30 let. SEDLAKU.

13.3.2017 17:57
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Chi chi,

ještě trochu těch duchovních keců, a začnu si myslet, že se nám vrátil Neregistrovaný Nechovatel .

13.3.2017 18:59

Tome, presne tak, byls rychlejsi. Vidim to na nechovatele silesiana.) Nekdy se i starousedlik na tu vesnic nehodi, vylifroval bych takovy nechovatele do mesta na vesnici akorat zabiraj misto plac...a vysiraj.

Karel P.

13.3.2017 19:19
Karel P.

XXX.XXX.224.243

Presne tak!Všechny vystěhovat a zabrat kozama, kozlama, beranama a ovcama.Zplundrovat pozemky, zahrady a zasmradit celou vesnici.
Na to jste tu experti.

13.3.2017 19:45

Jeste kravy jste zapomnel, volove samozrejme poslat zpatky do mesta, na urady a do vlady. :).

13.3.2017 20:05
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přepišme dějiny. Nejhorší na světě je to, když vám chovatel ovcí řekne - "Dobré ráno sousede!"
Bývalo to jinak. No jiná doba.

Karel P.

13.3.2017 20:07
Karel P.

XXX.XXX.224.243

Jeste kravy jste zapomnel, volove samozrejme poslat zpatky do mesta, na urady a do vlady. :).

Kdyby se vrátil zpátky do města ten potížista, co si myslel, že na venkově je anarchie, a že může zasmradit a zakydat půl vesnice, tak bychom neměli co řešit.A ovce by si do města mohl vzít s sebou.

13.3.2017 20:09

A nejvíc mě na tom baví, jak si dokáže jeden člověk, aby byl nenápadnej, několikrát za den změnit identitu

Takovou expertku máme na Koních taky. Ta si dokonce psala sama sobě a podporovala se navzájem, aby měla i nějaké pozitivní reakce, když od normálních běžných uživatelů byly jen samé nesouhlasné... když jsem tohle četla tady, tak se mi úplně vybavila... naštěstí tahle osoba tady nezasí*rá vlákna napříč ovcemi, ale jen jedno.. takže kdo si chce ulevit, otevře toto. Když chce být užitečný, chodí na vlákna jiná (PS: Jdu tedy jinam ).

13.3.2017 20:12
jonek

XXX.XXX.33.6

Karel P. napsal(a):
Presne tak!Všechny vystěhovat a zabrat kozama, kozlama, beranama a ovcama.Zplundrovat pozemky, zahrady a zasmradit celou vesnici.
Na to jste tu experti.

Dobře víš že o tom to tady není. Z fotky je patrné, aspoň mi to tak přijde, že se příběh neodehrává někde uprostřed návsi ale za dědinou. Asi nikdo nikoho nikam nestěhuje, o tom se tam taky nepíše. A je jenom dobře, když se někdo snaží se o pozemky postarat trochu přirozenou cestou a nenechávají je zarůst kdovíjakou džunglí a nebo naopak nedělají si z nich golfové trávníčky. To totiž plundrování je. Ve statistikách se dá dohledat, jestli hospodářských zvířat mezi lidmi v dlouhodobým horizontu přibývá a nebo ubývá. Nedělejme z naší krajiny jeden velkej golfovej trávník a podívejme se trochu zpátky - jak se tady kdysi za dob našich dědů žilo. A nepřetvářejme si tu krajinu (tím myslím ty původní částí vesnice, ne novou výstavbu) k obrazu svému ale nechejme jí původní ráz co nejvíc to jde. Zkrátka flora a fauna patří k sobě, s tím nic nenaděláš a jestli to nechceš pochopit, tak sem na fórum fakt ani radši nechoď. Experte.

13.3.2017 20:15

Ba ne, hhippie, tenhle člověk už tu byl víckrát a na různých vláknech. Dává si různá jména a taky si sám dává hodnocení. Vadí mu naše nadšení a rád by to tu rozvrátil.

Lic

13.3.2017 20:21
Lic

XXX.XXX.100.212

Tak tohle byl uder na hlavicku. TAK TOHLE ME OPRAVDU NENAPADLO. ZREME S TIM MA PANI ZKUSENOST.

13.3.2017 21:07

Ano, mám, konkrétně s Vámi, a taky vím, kdo jste.

Lic

14.3.2017 05:15
Lic

XXX.XXX.100.212

No to ja taky vypadate dobre.

14.3.2017 07:10

Tys musel bejt ale hodnej ze ti v ustavu hned rano pustej internet. Pane jo.

Accuracy

14.3.2017 07:24
Accuracy

XXX.XXX.1.187

přezdívka dnes v 10:51
To je ono. Měšťák se přestěhuje na vesnici a myslí si, že si z něj každý sedne na pr.del.

Ono je jedno, kdo je měšťák. Podstatné je, že hospodářské zvířectvo na vesnici patří. Tečka. Nemá přednost před lidmi, ale když si někdo na oploceném plácku chová pár ovcí a drůbež, tak to prostě je v pořádku. I kdyby tam měl koně nebo hýkavého osla nebo ječící perličky, tak to pořád bude v pořádku. Samozřejmě by na to měl své sousedy předem upozornit a mít vše kolem vyřešeno (co s hnojem, kdo se bude starat, když onemocní atd.), ale v opačném případě nemůžou vadit ta zvířata jako taková, ale špatná péče o ně.

14.3.2017 07:51
profesor1

XXX.XXX.192.98

Lic napsal(a):
S ovcema akorad obtezujete sousedy okolo sebe hlukem a smradem a to nikdo z vas neresi.

Vítejte na zdejší diskuzi. Děkujeme že jste mezi nás přišel. Určitě budete dle vašeho úvodního příspěvku slušný člověk, s dobrým vychováním, v okolí oblíbený, prostě dobrák od kosti. Setkáváme se s váma tady už třetí den a zatím jste pro nás velkým přínosem a obohacením.

Lic

14.3.2017 09:46
Lic

XXX.XXX.100.212

Ja jsem tu uz dlouho ja mam prece vice identit.

14.3.2017 13:14
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Hele Lic, tady jsou samí poctiví chovatelé, jak měšťáci, tak vesničané.Je dobře, že se na vesnici vrací chovatelství, pěstitelství, konečně děti z města se učí znovu na prázninách u babiček, jak vypadá koza, jak chutná mlíko, že je to konečně mlíko a ne ředěný balakryl z marketů.
Také máme tak sto metrů souseda, dostavěl, pochází z dědiny, slípky mu skákaly po stole a ted mu vadí vůně slípek, ale že cítím e 2x do týdne smrad z prasečáku, to mu nevadí.Tak toto jsou katastrofy, když vesničan si hraje na pána z města.

Lic

14.3.2017 18:10
Lic

XXX.XXX.100.212

Tak to jste jak muj soused taky se prestehoval jsem a zaplavil to tady zvirectvem ach ty mestaci.Nekokate na pravo nalevo.

14.3.2017 18:13
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Lic napsal(a):
Tak to jste jak muj soused taky se prestehoval jsem a zaplavil to tady zvirectvem ach ty mestaci.Nekokate na pravo nalevo.

Možná, když se rozkoukáte, uvidíte více chovů a myslím si, že na každé vesnici jsou ještě docela hojně vidět králíci, slepice, husy, kačeny, holubi, nespočítaně psů, koček, ovcí, koz, aspon u nás na vesnici a to je dobře.
Krásný pohled na spokojená zvířátka.
kdo nemá rád zvířata, evidentně nemá rád lidi.

16.3.2017 18:13
kozí dech

XXX.XXX.192.194

...ha soused si pořídil kozu ... a já žádnou nemám... ... A ani nechci. Úplně by mi stačilo, kdyby sousedovi ta jeho pošla... Ta naše povaha česká...

juliepraha

17.3.2017 12:58
juliepraha

XXX.XXX.12.161

Jojo, a kdyz uz mu nechcipla, tak z toho budu mit cely den migreny :).

Karel P.

18.3.2017 13:41
Karel P.

XXX.XXX.224.243

K sousedským vztahům, obtěžování a netoleranci.
Svoboda není triviální pojem a není vhodné ji trivializovat za účelem demagogie. Svoboda pro jednoho může znamenat omezení svobody druhého. Svoboda prodejce může omezovat svobodu kupujícího, atp. Rozpoznáváme minimálně svobodu negativní (nedostatek omezení a pravidel) a svobodu pozitivní (svoboda k dosažení určitých cílů). Kde tvoje svoboda končí, moje začíná – a naopak.
Těžkosti spočívají v roli státu, ne v roli jedince. Stát může pozitivně prosadit určitá opatření a způsob života, kterému se pak jedinci musí podřizovat. Stát také může negativně odstranit některá omezení, ale jedinec má stále volbu: i když je něco povoleno, nemusí to dělat- na rozdíl od toho, že nesmí dělat to, co je výslovně zakázáno. Oba přístupy mohou mít kladné nebo záporné důsledky. Stát může pozitivně zakázat kouření nebo rasovou diskriminaci, nařídit povinnou školní docházku atp. Stát může negativně odstranit některá omezení a regulace trhu, střelných zbraní či trestu smrti. Jednotlivci a skupiny pak mohou – ale nemusí – této negativní svobody využít. Negativní svoboda poskytuje zákonnou zónu pro uplatnění svobody pozitivní.
Základním kritériem je, že ve vyspělé společnosti svoboda jednoho nesmí výrazně omezit svobodu druhého. Skutečná svoboda tedy musí spočívat v respektování svobody druhých. Má svoboda kouřit nemá omezit vaši svobodu dýchat čistý vzduch a jejich svobodu neplatit daně za mé poškozování zdraví svého i vašeho. Má svoboda dýchat čistý vzduch omezuje vaši svobodu kouřit.Je to tedy otázka rovnováhy, nastupuje role demokracie a vůle většiny nad vůlí menšiny. Jinak to bohužel ve společnosti nejde. “Boj” za svobodu je vlastně úsilím o demokraticky prosaditelnou rovnováhu. Sami přece volíme mezi “svobodou” diváků fotbalového derby na Strahově, anebo “svobodou” posluchačů koncertu v Rudolfinu.
Svoboda tedy není pouhou svobodou střílet… ale hlavně nebýt zastřelen. Svoboda není pouhou svobodou znečišťovat okolí jedy, špínou a hlukem… ale hlavně nebýt otráven, dýchat čistý vzduch, žít v čistém a důstojném prostředí. Svoboda není jen svobodou okrádat… ale také svobodou nebýt okraden.

Nuckí

6.8.2019 16:44
Nuckí

XXX.XXX.185.193

Dobrý den, koupil jsem si stavební pozemek jednalo se o menší developerský projek kde se pole rozparcelovalo na 9 parcel představte 3 x 3 parcely. Výsledkem je, že jedna parcela je uprostřed. Na osmi parcelách postupně vyrostlo 8 nových krásných domů lidé si tam udělali okrasné zahrady, dětská hřiště, bazény prostě idylka. Jediný kdo nestaví je majitel prostředního pozemku, který je ze všech stran obklopen ostatními parcelami.

No a tento majitel seká trávu jen dva krát do roka. Díky tomu tam roste džungle, ze které se šíří plevel na nákladně udržované anglické trávníky sousedních pozemků. Když už tohoto souseda donutíme trávu posekat nechá ji tam ležet a pak ji shrne na hromadu a tam ta tráva hnije. Výsledkem je strašný puch. Domlouvali jsme mu ať si pořídí robota, který mu to tam bude sekat ona nás ale poslal do háje prý jsme na vesnici tak ať si zvykáme, že ho městské móresy nezajímaji.

Když jsme to hnali k úřadům tak milý soused přitvrdil a vypustil tam stádo ovcí. Takže kromě tlející trávy, plevele tam máme 5 ovcí, které serou přímo vedle mého plotu. V létě jde z toho strašný puch a těch much prostě děs a teď si představte, že vedle toho máte bydlet, postavili jste si bazén chcete se v klidu vykoupat ovšem při tom smradu a rojích much to fakt nejde a to nemluvím o grilování to se mouchy k nám jen hrnou.

Jinak řečeno náš soused, který má pozemek uprostřed zástavby nových moderních rodinných domů, kde nikdo nemá ani jednu slepici si založil chov ovcí čímž nás všechny vytočil do ruda. Jo a zapoměl jsem říct, že náš soused tam samozřejmě nebydlí on ten smrad nemusí čuchat takže je mu to buřt.

Chci se zeptat dá se s tím něco dělat?

6.8.2019 20:56
Prestige

XXX.XXX.102.13

Odstěhujte se do města.

6.8.2019 23:18
canka

XXX.XXX.35.234

Nuckí napsal(a):
Dobrý den, koupil jsem si stavební pozemek jednalo se o menší developerský projek kde se pole rozparcelovalo na 9 parcel představte 3 x 3 parcely. Výsledkem je, že jedna parcela je uprostřed. Na osmi parcelách postupně vyrostlo 8 nových krásných domů lidé si tam udělali okrasné zahrady, dětská hřiště, bazény prostě idylka. Jediný kdo nestaví je majitel prostředního pozemku, který je ze všech stran obklopen ostatními parcelami.

No a tento majitel seká trávu jen dva krát do roka. Díky tomu tam roste džungle, ze které se šíří plevel na nákladně udržované anglické trávníky sousedních pozemků. Když už tohoto souseda donutíme trávu posekat nechá ji tam ležet a pak ji shrne na hromadu a tam ta tráva hnije. Výsledkem je strašný puch. Domlouvali jsme mu ať si pořídí robota, který mu to tam bude sekat ona nás ale poslal do háje prý jsme na vesnici tak ať si zvykáme, že ho městské móresy nezajímaji.

Když jsme to hnali k úřadům tak milý soused přitvrdil a vypustil tam stádo ovcí. Takže kromě tlející trávy, plevele tam máme 5 ovcí, které serou přímo vedle mého plotu. V létě jde z toho strašný puch a těch much prostě děs a teď si představte, že vedle toho máte bydlet, postavili jste si bazén chcete se v klidu vykoupat ovšem při tom smradu a rojích much to fakt nejde a to nemluvím o grilování to se mouchy k nám jen hrnou.

Jinak řečeno náš soused, který má pozemek uprostřed zástavby nových moderních rodinných domů, kde nikdo nemá ani jednu slepici si založil chov ovcí čímž nás všechny vytočil do ruda. Jo a zapoměl jsem říct, že náš soused tam samozřejmě nebydlí on ten smrad nemusí čuchat takže je mu to buřt.

Typický měšťák s anglickým trávníčkem a bazénkem...odstěhujte se do města...na vesnici zvířata patří a lidi jako vy,takový hnidopichové,co chovy zvířat bojkotují a urgují u úřadů o vymizení zvířat z vesnic,bych nakopala do prd.le...
Buďte rád,že tam máte jen ovce..vedle mě by jste měl kozy a koně a to je sama moucha a hnůj...a vadí to tu někomu?Ne...na vesnici tohle prostě patří..

Janae1

7.8.2019 08:15
Janae1

XXX.XXX.160.6

canka napsal(a):
Typický měšťák s anglickým trávníčkem a bazénkem...odstěhujte se do města...na vesnici zvířata patří a lidi jako vy,takový hnidopichové,co chovy zvířat bojkotují a urgují u úřadů o vymizení zvířat z vesnic,bych nakopala do prd.le...
Buďte rád,že tam máte jen ovce..vedle mě by jste měl kozy a koně a to je sama moucha a hnůj...a vadí to tu někomu?Ne...na vesnici tohle prostě patří..

To jsou zase kydy. Ano na vesnici zvířata patří, ale nesmí nikoho obtěžovat.
Taky chováme a žijeme na vsi, mnoho lidí se tu žíví hospodařením, ale chce to soudnost. Pokud mám parcelu uprostřed novostaveb, tak je blbost pustit na ní ovce. Když chci ovce, koupím louku, ne parcelu, když koupím parcelu a nechci stavět, je logické, že ji několikrát do roka musím posekat.

Ještě k dotazu, když se u nás prodávají parcely, musí se na nich snad do tří let začít stavět, pak padají vysoké pokuty, které se navyšují. Nemáte něco takového?

7.8.2019 12:19
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Nuckí napsal(a):

Jestli těm ovcím kydá, tak máte bohužel opravdu smůlu.
Jestli tam ty ovce žijí vlastním životem bez sousedovy péče, zkuste to hnát přes KHS, např. že ovce nemají vodu, žijí v bordelu atd.
Jinak za předpokladu, že se jedná o vesnici a adekvátně veliký pozemek na pět ovcí, jestliže ty ovce jsou krmené a udržované, má tam schválený pravidelně vyvážený hnojník, tak holt platí, že ovce má určitý pach, s tím se nedá nic dělat.
Jako moc si to nedovedu představit, kdyby tam měl mít pět ovcí bez sena, tak ten pozemek má aspoň půl hektaru, to přece na takovém pozemku nemůže imrvére smrdět. Jestli je tam má na malém pozemku se senem, tak tam musí alespoň obden jít, takže obden sbírá kobližky, to taky nemůže být tak zlé.

Jako sama za sebe, kdyby tam měl jen tu trávu, kterou seká dvakrát do roka, tak to nechápu, komu to může vadit. Ty ovce, no, jestli tam nekydá nebo má na malém pozemku hnojník, který vyváží jednou za sto let, tak to pak jo.
Ale starosta, policie, měření emisí či čeho, to všechno si myslím že má menší šanci na úspěch, než na to jít přes legislativu, ale to prostě záleží na tom, jestli se opravdu porušení zákona dopustil, např. nenahlášené ovce, neschválené hnojiště, ovce bez vody, ovce nejsou označené atd. Otázkou je, čeho dosáhnete. Aby soused neodešel s pokutou a nezůstalo všechno při starém. Na druhou stranu, jeho to taky přece nemůže bavit, pořád se s někým handrkovat, takže třeba to klepnutí přes prsty bude stačit.
A jestli toto všechno má skutečně v pořádku, tak je to trest za to, že jste ho otravovali zbytečně s tou trávou. Protože to mi teda hlava nebere - nálet semen různých bylin přesahuje za větru několik km. Já bych chápala, že Vám vadí, kdyby tam pěstoval akáty nebo něco takového, co odnožuje, ale trávu?!

7.8.2019 12:23

sekání pozemku 2x do roka je úplně normální. Neměli jste ho zbytečně provokovat, udávat a tahat po úřadech. Vašeho souseda zcela chápu.

7.8.2019 13:15
lukasel

XXX.XXX.38.130

A proc lezete na vesnici kdyz Vam vadi hospodarska zvirata?

Tohle je trend doby...mestaci maji plny zuby mesta, tak se prestehuji na vesnici a zacnou omezovat mistni, kteri tady do ted v poklidu zili. Chteji mit ticho, klid a jakmile zakokrha kohout, je citit nejaky zvire v okoli nedej boze nekdo pracuje s traktorem je okamzite pruser...kontroly, udani na vsech uradech co cloveka napadnou....prijde mi ze si mysli, kdyz si na vesnici postavi barak, ze se jim budou vsichni podrizovat a rusit to co na vesnici delaly x generaci....kde jinde se ma chov provozovat nez na vesnici?! To ze nejste schopni, ochotni tohle akceptovat je Vas problem...jestli se Vam vesnicky zivot nelibi valte zpet do mesta...jak rikal deda: jak se nastehuje panelak na dedinu chystej bic...mozna to nekomu prijde tvrdy nazor ale bohuzel zkusenost je taky tvrda...

7.8.2019 13:44
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak tady je to celé nová zástavba, takže to není o lidech, co na vesnici dělali x generací. Ono taky záleží, jak to zkrátka vypadá jako celek, jestli je to nějaká vilková oblast v lesoparku u malého místního hypermarketu, kde jsou parcely pět set metrů čtverečních, tak tam naskládat doprostřed pět ovcí je fakt na hlavu.
Ale pokud to je prostě normální nová zástavba na vesnici, tak tam není kam uhnout, tam prostě ovce byly vždycky. A pokud ty ovce jsou normálně chované, krmené, mají to tam uklizené, jsou na rozumně velkém prostoru, tak bych to považovala naopak za přidanou hodnotu, chodila bych se na ně koukat a užívala bych si je. Takto si tady jeden pán půjčuje ovce na výpas zahrady, nosí mu tam celá ves v taškách a bedýnkách tvrdý chleba a padaná jablka, ať jim to dá, až bude chtít. Spousta lidí se nabídla, že si může u nich v sadu nasíct trávu nebo nasušit seno.
U nás se třeba s měšťáky nesetkáváme, jsme uprostřed luk, polí a lesů, teď tu hučí kombajny a traktory třeba celou noc, protože se sklízí, tak se sem nestěhují. A nikdo si nestěžuje na hluk, prach, smrad, prostě to je vesnice.
My tu zas máme super sousedku ze „starousedlické“ rodiny, která chová slepice na pár metrech, má jich tam spoustu, nečistí jim výběh, jak zaprší, je to smrad a blato, žádná výhra to taky není. Výběh je geniálně zakomponován pod strom se studní s pitnou vodou, takže vidět kohouta sedět přímo na studni a kálet na ni není vůbec nic výjimečného. Zasadili jsme k plotu nahusto tuje jako zástěnu, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat. Jak vane vítr směrem k nám, tak je to prostě zážitek. A to na zahradě vyjma pískoviště a houpačky pro synovce máme zahrádku, skleník, keře, stromy, samé užitkové věci... Jako taky máme slepice, ale na stejné rozloze jich máme sedm, ona drahá sousedka jich má přes dvacet. Takže já to snad i chápu, že ty ovce vadí, pokud tam jsou v hnoji, i když souhlasím, že na vesnici patří jak ovce, tak i ten hnůj (ten ale nepatří sousedovi pod okno). Ono opravdu záleží nejvíc na tom, jak to tam celé vypadá.
Ale hádat se o trávu, to je až směšné, jak je to blbé.

7.8.2019 15:27
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

lukasel napsal(a):
A proc lezete na vesnici kdyz Vam vadi hospodarska zvirata?

Tohle je trend doby...mestaci maji plny zuby mesta, tak se prestehuji na vesnici a zacnou omezovat mistni, kteri tady do ted v poklidu zili. Chteji mit ticho, klid a jakmile zakokrha kohout, je citit nejaky zvire v okoli nedej boze nekdo pracuje s traktorem je okamzite pruser...kontroly, udani na vsech uradech co cloveka napadnou....prijde mi ze si mysli, kdyz si na vesnici postavi barak, ze se jim budou vsichni podrizovat a rusit to co na vesnici delaly x generaci....kde jinde se ma chov provozovat nez na vesnici?! To ze nejste schopni, ochotni tohle akceptovat je Vas problem...jestli se Vam vesnicky zivot nelibi valte zpet do mesta...jak rikal deda: jak se nastehuje panelak na dedinu chystej bic...mozna to nekomu prijde tvrdy nazor ale bohuzel zkusenost je taky tvrda...

Ono to může být i naopak. Někdo z vesnice se přistěhuje do města, kde chov domácích zvířat omezuje místní vyhláška nebo územní plán a přivede si zvířata a smradem a hnojem obtěžuje ostatní. A ještě se diví a cítí se ukřivděný. Chce vrátit čas 100 let zpět, kdy město byla vesnice.
Co byste poradil teď těm v tom městě?

7.8.2019 15:47

ChoKoz napsal(a):
Ono to může být i naopak. Někdo z vesnice se přistěhuje do města, kde chov domácích zvířat omezuje místní vyhláška nebo územní plán a přivede si zvířata a smradem a hnojem obtěžuje ostatní. A ještě se diví a cítí se ukřivděný. Chce vrátit čas 100 let zpět, kdy město byla vesnice.

Omezit chov domácích zvířat v obci/městě vyhláškou nelze. To bývávalo, ale dávno už není možné. Takové vyhlášky jsou z podstaty neplatné.

Jak v obci, tak ve městě je obrana jediná, a to soudní. Troufnu si říct, že na obci žalující neuspěje, pokud to zamoření zápachem nebude extrémní. Ve městě bych naději na úspěch u soudu viděla, ale hodně by záleželo na výkladu onoho neurčitého pojmu "v míře nepřiměřené místním poměrům".

7.8.2019 18:29
lukasel

XXX.XXX.30.254

ChoKoz napsal(a):

Nepotrebuju nikoho poucovat, kazdej sveho stesti strujce...jen sem napsal svuj nazor, ktery je bohuzel opodstatnen zkusenosti...podle me by se mel kazdej snazit zapadnout a prijmout styl zivota tam kam se rozhodnul nastehovat...napr. jestli se clovek z mesta nastehuje na dedinu kde stoji x let kravim, prasecak, hospodari sedlak nebo nekdo chova pro radost popripade pro svuj uzitek... a ten dotycnej si zacne stezovat na ten danej provoz...prominte ale prijde mi to ujety...to samy vnimam kdyz se nekdo prestehuje z dediny do mesta na lokalitu nejakyho sidliste a na par metru ctverecnych nataha zvirectvo...snad je to srozumytelne napsany aby sme se pochopily jak je to mysleny...

8.8.2019 07:08

Taky mi vadí, když v době sucha běhá soused každý týden za sekačkou a pak natajno kropí trávník v noci, napouští bazén a jeho prťaví psíci celý den fistulkou vyjí a vydávají zvuky připomínající štěkot. No, ale půjdu ho kvůli tomu udávat, ne nepůjdu. Sice vztahy nemáme dobré, ale na svém pozemku, já, pán ty pán. Za námi taky zkusili jít kvůli zvířatům a můj takřka dvoumetrový muž je hnal takovým tempem, že nevěděli, kde nechal tesař díru. Osobně bych raději vycházela po dobrém, ale pokud sousedská válka spočívá jen v tom že se nezdravíme, je mi jedno. Mě nikdo nebude předepisovat co podle něj můžu nebo nemůžu chovat či pěstovat na svém pozemku, pokud neporušuju zákon, nenechám si od nikoho nic diktovat.

8.8.2019 10:10

ChoKoz napsal(a):

Bohužel neznám nikoho kdo se přestěhoval do města a chtěl by tam chovat hospodářská zvířata,ale opačně,kdy se měšťáci přestěhují na vesnici a tam jim zvířata vadí,tak takových znám dost.

8.8.2019 13:29
xchipsy

XXX.XXX.142.3

To je zase výplod nějakého hatera (nebo adminů, protože je tu mrtvo, tak je potřeba zakládat nové nebo vytahovat staré diskuze - zcela náhodou je to vždy někdo neregistrovaný a nebo zaregistrovaný před pár dny...).
Že vás baví se tím zabývat

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

3.5.2023 10:38
gajdovka

XXX.XXX.114.114

přezdívka napsal(a):
To je ono. Měšťák se přestěhuje na vesnici a myslí si, že si z něj každý sedne na pr.del. Když kupoval barák, tak si musel být vědom toho, že se v okolí chovají minimálně slepice. A ty taky dokáží udělat pěkný kravál. Měla jsem tu jednu takovou sousedku, co si myslela, že šež.rala všechna moudra. Když jela s kočárkem a měla mě potkat, tak vždycky něco nutně musela urovnat prckovi a na mě vystrčila zadek. Jednou dvakrát si toho člověk nevšimne, ale když to bylo pokaždé, tak jsem začala pochybovat o jejím IQ. Sice to byla inženýrka, ale jak říkala moje máma " vůl zůstane volem, i kdyby měl 10 titulů" Odstěhovala se, když bylo klukovi asi 4 roky. No on za tátou jen dojíždí.

no vidíte a já měšťák se přestěhuju do dědiny,nakonec vesnice a stará lufťačka otravuje život,že mi jednou za rok uteče koza na její metrovou trávu nebo spadená jablka,ale že celou zimu vyháním z jeí zahrady srnky,které jí plot demolují,zespodu odháčkují,stejně je to na moje zvířata.dokonce jednou na mě zvonila,že mi tam utekla zvířata,nakonec jsem z jejího odvedla cizí ovce,které šly za neposekanou trávou a ne moje.stará semetrika na mě řve,že ji to nezajímá a žaluje na obci

3.5.2023 13:27
juhaj

XXX.XXX.164.121

Plně vás chápu. Tohle dokáže zkazit den. Soused pod námi na mě často číhal a řval na mě, že jsem k.... A to bylo ještě milé, protože můj pes štěká a jeho tu ruší, hlavně v noci. Podotýkám, že jsem vždy feny na noc zavírala. No, už je v nebi ( nebo někde jinde).
Mimochodem, já jsem z Prahy, do vesnice přivdaná.

3.5.2023 15:33
gajdovka

XXX.XXX.114.114

juhaj napsal(a):
Plně vás chápu. Tohle dokáže zkazit den. Soused pod námi na mě často číhal a řval na mě, že jsem k.... A to bylo ještě milé, protože můj pes štěká a jeho tu ruší, hlavně v noci. Podotýkám, že jsem vždy feny na noc zavírala. No, už je v nebi ( nebo někde jinde).
Mimochodem, já jsem z Prahy, do vesnice přivdaná.

dnes na katastru jsem dokonce zjistila, že plot má metr na mojim a smrk,co mi větve zasahovaly na pozemek 2 m,etry,tak kozeny okousaly a ona na mě řvala, ať to neřežu,že je na mém pozemku také, tak bude akce,reakce,už toho mám dost

4.5.2023 07:21

gajdovka napsal(a):
dnes na katastru jsem dokonce zjistila, že plot má metr na mojim a smrk,co mi větve zasahovaly na pozemek 2 m,etry,tak kozeny okousaly a ona na mě řvala, ať to neřežu,že je na mém pozemku také, tak bude akce,reakce,už toho mám dost

Gajdovko, zlu se prece nema ustupovat

4.5.2023 07:31
gajdovka

XXX.XXX.114.114

Gajdovko, zlu se prece nema ustupovat

právě a tím se řídím celý život,ale jsou to nervy

janae.

4.5.2023 13:21
janae.

XXX.XXX.160.6

Máte digitalizaci?
Bez ní se těžko domůžete na metr přesné hranice, řešili jsme mnoho let a vždy byl výsledek, že kolem hranice je pruh nikoho právě pro tyto sousedské spory.
Po digitalizaci je pokoj, hranice jsou jasně dané a tečka.

Já si všímám jiného trendu než tu popisujete. Měšťák se přistěhuje na vesnici a pořídí zvířectvo, které obtěžuje. Notabene se ještě snaží starousedlíky poučovat, že jsou na vesnici a na vesnici zvířectvo patří.
Nějak mu nedochází, že i na vesnici se život mění a už to není jako za krále Klacka, slepice už dávno nelítají po návsi.

5.5.2023 10:35
gajdovka

XXX.XXX.114.114

janae. napsal(a):
Máte digitalizaci?
Bez ní se těžko domůžete na metr přesné hranice, řešili jsme mnoho let a vždy byl výsledek, že kolem hranice je pruh nikoho právě pro tyto sousedské spory.
Po digitalizaci je pokoj, hranice jsou jasně dané a tečka.

Já si všímám jiného trendu než tu popisujete. Měšťák se přistěhuje na vesnici a pořídí zvířectvo, které obtěžuje. Notabene se ještě snaží starousedlíky poučovat, že jsou na vesnici a na vesnici zvířectvo patří.
Nějak mu nedochází, že i na vesnici se život mění a už to není jako za krále Klacka, slepice už dávno nelítají po návsi.

Digi nepotřebuji,když jsem to kupovala,geodet přesně zaměřil,označil.
Ano,jsem rozený měšťák,ale mám zemědělské vzdělání a už chovám zvířenu 20 let a nejsme žádné satelitní městečko,ale malá vesnice,kde mají lidé ovce,koně,králíky a kohouty.Takže určitě nikoho neobtěžuji a jedubaba není starousedlík,ale negativní lufťanda,která tady půl roku není.My tady žijeme,tolerujeme ,že se ještě semtam staví kolem našeho,takže se práší,rachotí,stojí na soukromých pozemcích s náklaďáky,rozrajtují a znečistí jedinou cestu,jezdí na motorkách po poli.A moje zvířata jsou na konci dědiny,čili neobtěžují nikoho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík