Půjčení ovcí na výpas

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.38

chci půjčit své ovce na výpas. Samozřejmě zdarma, do dobrých podmínek, ověřil jsem si to. Jen se chci zeptat, zda je ideální podepsat něco na způsob smlouvy atd. děkuji za pomocsmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 18:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Vždycky je lepší mít papír, kde je všechno řádně popsáno. Hlavně zodpovědnost za zdraví ovcí, platba za veterináře v případě problémů, kdo bude veterináře při problémech volat, o čem musí být majitel ovcí bezpodmínečně informován.
I mezi dobrými známými pořádek dělá přátele.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 23:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.227

koukám drzost lidí nezná mezí. Jak vypůjčit si ovci či jehně na vypásání? Tak prostě jestli mám zájem o jehně tak si ho pořídím a pak ho prodám dál nebo skonzumuji sám. Ale tohle opravdu je vrchol drzosti Jirka

Neregistrovaný uživatel

11.5.2013 06:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
koukám drzost lidí nezná mezí. Jak vypůjčit si ovci či jehně na vypásání? Tak prostě jestli mám zájem o jehně tak si ho pořídím a pak ho prodám dál nebo skonzumuji sám. Ale tohle opravdu je vrchol drzosti Jirka

A co takhle možnost, že pán nemá dostatek pastvin a tak si vyjdou oba vstříc?

Navíc když už, tak ovce 2, je to stádové zvíře. Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

11.5.2013 08:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.38

nehledám v tom žádnou drzost, je to celkem běžná věc a pomůže to svým způsobem oběma stranám

Neregistrovaný uživatel

11.5.2013 10:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.74

My měli loni v létě ovce u kámoše na zahradě a pak u jedné kolegyně z práce. Oni byli nadšení jak mají vypaseno a nám se vzpamatovala pastvina a nemuseli jsme začít v létě krmit senem. Kolegyně byla z oven tak nadšená, že si od nás nakonec koupila beránka jako společníka ke koze.
Ale vše bylo jen na dobré slovo.

Neregistrovaný uživatel

11.5.2013 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Kdyby tak chtěl na měsíc někdo moje kozy ! Já bych se vzpamatovala, jemu by kozy vyplenily zahradu.....A všichni by byli spokojení smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.5.2013 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.38

máte pravdu, mluvíte mi z dušesmajlík

Neregistrovaný uživatel

11.5.2013 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.204

Kdyby tak chtěl na měsíc někdo moje kozy ! Já bych se vzpamatovala, jemu by kozy vyplenily zahradu.....A všichni by byli spokojení smajlík

smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

11.5.2013 18:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.102

Je lepší ovce půjčit a zajistit jim vše potřebné, jelikož člověk co je chová by o nich měl taky něco vědět.
Pokud si je pořídí někdo jako tenhle přispěvovatel tak mu stejně pojdou,jelikož o chovu neví vůbec nic.

Co se týče smluv tak záleží kam ovce umísťujete. Tohle přemísťování má svá pro i proti.
Taky jsem to tak praktikoval,ale ted většinou odmítám nebo si beru paušální poplatek.
Když si budou zahradu sekat tak do toho taky něco vrazej a to nemluvím o čase.

Neregistrovaný uživatel

11.5.2013 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.38

pochopil jsem to správně, že to bylo na citovaný příspěvek a ne na zadavatele dotazu, na mě....smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.5.2013 10:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.102

Jo bylo to na citovaný příspěvek. Trochu mě popudila jeho blbost. V půjčování problém nevidím. Vždy záleží na domluvě.

Neregistrovaný uživatel

13.5.2013 09:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.27

Mno, pokud jste tak do 50 km od Phy a máte jich aspoň 10 takdejte vědět, trávy na spásání mám víc než moje stádo zvládá a každá koza dobrá smajlík. Odčervujem, ovce majitelům stříháme, zajistíme převoz a ještě se obvykle domluvíme na nějakém poplatku. Vše na smlouvu.
Tomáš

Neregistrovaný uživatel

13.5.2013 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Mno, pokud jste tak do 50 km od Phy a máte jich aspoň 10 takdejte vědět, trávy na spásání mám víc než moje stádo zvládá a každá koza dobrá smajlík. Odčervujem, ovce majitelům stříháme, zajistíme převoz a ještě se obvykle domluvíme na nějakém poplatku. Vše na smlouvu.
Tomáš

Dík za nabídku. Ale jsem od Prahy 100 km na sever a mám jen 4 dospělé kozy a 6 kůzlátek, co pijí mlíčko smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.5.2013 22:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.253

tak nám ukaž svoje kozy smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.5.2013 22:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.253

Vždycky je lepší mít papír, kde je všechno řádně popsáno. Hlavně zodpovědnost za zdraví ovcí, platba za veterináře v případě problémů, kdo bude veterináře při problémech volat, o čem musí být majitel ovcí bezpodmínečně informován.
I mezi dobrými známými pořádek dělá přátele.

Správně, a pokud to chcete bez nároku na vzájemné plnění, nazvěte takovou dohodu Výpůjčkou dle Občan. Zák. a je to

Vzor takové dohody (pro ovce zjevně nepřiměřeně obsáhlý) je zde:

http://www.kostal.cz/files/www/Vypujcka_schv_CZ.pdf

Já bych je půjčil jen s dohodou, uhynou mu a co pak. Jinak za vypásání ovcemi s pasáčkem se běžně platí jako za sekání sekačkami, takže když chce vypásat zadara, ať se stará a aspoň vodu, stín a sůl dodává smajlík

Neregistrovaný uživatel

14.5.2013 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

tak nám ukaž svoje kozy smajlík

Ale to já ráda, nemám se za co stydět!

Neregistrovaný uživatel

14.5.2013 22:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.189

Bezvadná reakce na rádoby vtip !!!

Neregistrovaný uživatel

16.5.2013 18:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.27

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

16.5.2013 18:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.27

Dík za nabídku. Ale jsem od Prahy 100 km na sever a mám jen 4 dospělé kozy a 6 kůzlátek, co pijí mlíčko smajlík

Kde konkrétně na severu, Liťák, Lípa, Bolka...

mívám občas cestu a není problém přibrat vozejček smajlík

Tomáš

Neregistrovaný uživatel

16.5.2013 19:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.19

Nějak jsem nepochopila příspěvek o drzosti. Také bych uvítala, nebo dokonce zvažuji zapůjčení ovcí na výpas. Trávy všude dost a nechat jí ladem je škoda. Na druhou stranu prostě nemám čas stavět oplocení, přístřešek, nosit vodu, mít jedno oko stále na pastvě, jestli se něco neděje a ještě za to platiti. Takže zůstane jen u úvah a vlastní zvířata nechci, prostě na ně nemám čas, věnovat se jim dlouhodobě. Samozřejmostí je jistě smlouva pro případ čehokoli.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2013 22:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.38

Tak již jsem ovečky v úterý půjčil. A vše zatím proběhlo ok. Pán velice příjemný, zajímal se o vše. Nechá ovečky ostříhat, ptal se na to, jaký potřebují liz atd. A že prý vše zaplatí. No zatím spokojenost. A v sobotu se tam jedu kouknout..... smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.5.2013 06:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.136

Jaké je tak půjčovné? Ono je to taky takový divný, budu se někomu starat o zvířata, někteří dokonce nechají ostříhat, budou se krmit na mým, budu za ně mít zodpovědnost musím vybudovat oplocení a ještě za to zaplatím.... No není lepší rajtovat na nějakým sekačkovým traktůrku a machrovat na sousedy...?! Sice je to taky položka, ale aspon je to moje sakum prásk a nemusím se nikomu zodpovídat. Tento příspěvek berte jako pohled z druhé strany.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2013 08:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.102

Jaké je tak půjčovné? Ono je to taky takový divný, budu se někomu starat o zvířata, někteří dokonce nechají ostříhat, budou se krmit na mým, budu za ně mít zodpovědnost musím vybudovat oplocení a ještě za to zaplatím.... No není lepší rajtovat na nějakým sekačkovým traktůrku a machrovat na sousedy...?! Sice je to taky položka, ale aspon je to moje sakum prásk a nemusím se nikomu zodpovídat. Tento příspěvek berte jako pohled z druhé strany.

Pokud máš zahradu jak golfové hřiště tak rajtovat na traktůrku můžeš. Bude tě to stát pouze čas,benzín, udržbu traktůrku a někam budeš muset vyhodit tu trávu co posekáš.
Pokud máš pozemek křivej,tak si moc nezarajtuješ. Budeš tam běhat s křoviňákem a to už taková masírka není.
Pokud někomu půjčím ovce tak těch starostí moc nemá. Jsou to moje ovce a já se o ně postarám. Když má oploceno tak dobrý a když jim napustí vodu tak paráda. Co víc bych mohl chtít od člověka co ovcím nerozumí.
Každej musí zvážit co je pro něj přijatelnější. Ceny jsou různé. Záleží na spoustě věcí. Plnej servis i s posekáním nedopasků stojí jinak než pohé umístění ovcí ke kamarádovi.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2013 08:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.29

Já jsem zrovna o omhle přemýšlela, když naše obec kupovala zahradní traktůrek za 150 tisíc, protože neví, co s obecní trávnou. Mohli sehnat pár ovcí a baču, který by je permanentně honil po obci, a na podzim by byla grilovačka :)

Neregistrovaný uživatel

19.5.2013 23:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.123

Tak již jsem ovečky v úterý půjčil. A vše zatím proběhlo ok. Pán velice příjemný, zajímal se o vše. Nechá ovečky ostříhat, ptal se na to, jaký potřebují liz atd. A že prý vše zaplatí. No zatím spokojenost. A v sobotu se tam jedu kouknout..... smajlík

A nebyli už ovečky snězené?

Neregistrovaný uživatel

20.6.2013 22:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.241

no taky sem uvažovala půjčit si ovce na výpas,jehňata jsou docela drahá,skopové nejím tak co potom s tím,tak bych si jich pár půjčila,nebo někdo kdo má menší pastvu a potřebuje to někam dát než se mu jeho vzpamatuje,mám ha pastviny,krásná tráva,chovám kozy,ale ty té trávě moc nedaj,ovce by měly přístřešek kdyby se chtěli skovat,vodu,ale mám obavu co kdyby se něco stalo,ze zkušenosti vím ,že člověk se ani nenaděje a průser je na světě,jak by se to pak řešilo,navíc by mi žraly seno,kozy ho mají v jeslích pořád,seno kupuju tak zas celou sezónu živit cizí ovce,takže asi na jaře 3 beránky na výpas a pak je zabít pro psa nebo prodat v mase

Neregistrovaný uživatel

13.7.2013 19:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.111

Dobrý den, nemáte prosím ještě jednu ovečku k zapůjčení? Jsme u Dobříše. Díky, Zdenka

Neregistrovaný uživatel

14.7.2013 15:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.133

ovce je parovy tvor a myslim ze i v zakone je psano, ze se musí chovat 2 a vice...
kupte si 2 jehnate po 1200,- (klidne i po jednom) a na podzim je prodate anebo je snite.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2013 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.143

Mám vymazaný komplet tel.seznam a nemám na vás kontakt.Abychom se mohly později domluvit na vrácení oveček.Okr.Vyškov zavolejte mi prosím,mějte hezké dny

Lenna8

4.6.2019 00:56
Lenna8

XXX.XXX.60.85

Dobrý den. Chtěla bych jsi také půjčit ovečky na spasani zahrady.Jsou velmi pečlivě sekačky 🙂 Před 3 lety jsme měli vlastní ale do toho už jít nechci. Půjčuje někdo i na Moravě? Děkuji za odpověď Lenka 🙂

5.6.2019 22:07
reznade

XXX.XXX.216.36

Lenna8 napsal(a):
Dobrý den. Chtěla bych jsi také půjčit ovečky na spasani zahrady.Jsou velmi pečlivě sekačky 🙂 Před 3 lety jsme měli vlastní ale do toho už jít nechci. Půjčuje někdo i na Moravě? Děkuji za odpověď Lenka 🙂

Kde na Moravě? A jak velkou zahradu máte na spasení?
My můžeme zapůjčit okolí Uh. Hradiště, Uh. Brodu případně Zlína směrem na Uh. Brod či Uh. Hradiště. Akorát mám na zapůjčení jen jednu ovci z jehnětem nebo 2 ovce. Příští jaro klidně 2 ovce s jehňaty. Poplatek nevyžadujem, ale smlouvu o zapůjčce a určité ručení při ztrátě nebo úhynu ano. A samozřejmě vlastní oplocení a doplňování vody.
Adéla

18.6.2019 16:37
Justa

XXX.XXX.107.6

Vypujcka ovci je nahodou dobra myslenka, pokud mate ovce jak kontrolivat a tak, vlastni padtvinu mame ale presto jsem ovcim domluvila vypasani pozemku, pristi tyden he tam stehujem, s kazdodennim dohledem

13.4.2021 09:01
Argopes

XXX.XXX.28.226

Dobry den, take bych si rad vypujcil par..az 4 ovce na spaseni travy. Najdu zde nekoho v okoli Ceske lipy? Uvazoval sem o koupi, ale nejsem pripraven mit je celorocne a zabit je na zimu se me nechce, proto uvazuju o zapujcce.

16.5.2021 13:31
DeNou

XXX.XXX.73.1

Nabízím 3 Ouessantské ovečky s jehnětem na výpas.Jsme kousek od Ivančic.

16.5.2021 20:06
Jejda

XXX.XXX.91.129

Dobrý den. Nezapomeňte při zapůjčení ovcí na výpas, že musíte mít zaregistrované hospodářství v ústřední evidenci. Přísun ovcí zaevidujete v ÚE, stejně tak na podzim zase odsun ovcí zpět. V ÚE se neeviduje, kdo je majitel ovce, ale kde se ovce nachází, u kterého chovatele.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2021 22:11

To zase tak nedramatizujte :)

17.5.2021 10:22
Jejda

XXX.XXX.91.129

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To zase tak nedramatizujte :)

Nedramatizuju, nepřeháním, ale mluvím ze zkušeností známých chovatelů. Plemenářská inspekce je nekompromisní. Kdo nevěří, ať tam neběží, ale při placení pokuty se ráčí usmívat.

17.5.2021 10:32

Lepsi je mluvit ze svoji zkusenosti. Protoze na "zname" chovatele v KU, dotace apod chodi tech kontrol neurekom vic i za rok.

17.5.2021 10:41
Jejda

XXX.XXX.91.129

Máte pravdu. Někdy ale stačí i "dobrý" soused a vlítnou Vám ty holky přepočítat tuze rychle.

17.5.2021 11:18

Ale jo, ve vsem mate pravdu :) Dostali nas.

30.5.2021 15:08
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

Jejda napsal(a):
Dobrý den. Nezapomeňte při zapůjčení ovcí na výpas, že musíte mít zaregistrované hospodářství v ústřední evidenci. Přísun ovcí zaevidujete v ÚE, stejně tak na podzim zase odsun ovcí zpět. V ÚE se neeviduje, kdo je majitel ovce, ale kde se ovce nachází, u kterého chovatele.

Přeji pěkný den,
mohu se zeptat, to znamená ,
1. co parcelní číslo pozemku = registrované hospodářství neb
2 . co katastr = registrované hospodářství neb
3. co obec = registrované hospodářství neb
4. co zaspaný majitel ovce v ÚE s registrovaným hospodářstvím= registrované hospodářství

děkuji mám pastviny roztahané jak v různých katastrech jedné obce , tak i v různých obcích
Jitka

30.5.2021 17:03
Jejda

XXX.XXX.91.129

suffolkovce napsal(a):
Přeji pěkný den,
mohu se zeptat, to znamená ,
1. co parcelní číslo pozemku = registrované hospodářství neb
2 . co katastr = registrované hospodářství neb
3. co obec = registrované hospodářství neb
4. co zaspaný majitel ovce v ÚE s registrovaným hospodářstvím= registrované hospodářství

děkuji mám pastviny roztahané jak v různých katastrech jedné obce , tak i v různých obcích
Jitka

Dobrý den. Nebude se Vám to líbit, ale vyhláška č 136/2004 Sb. říká, že:
Hospodářstvím se pro účely jeho zaevidování u pověřené osoby rozumí
a) stavba, zařízení nebo místo v držení jednoho chovatele,
b) pozemek, na kterém jsou zvířata držena, nebo více takových pozemků, které se nacházejí i na více katastrálních územích, ale tvoří spolu jeden celek; pokud tento pozemek nebo tyto pozemky bezprostředně navazují na stáj nebo na soubor stájí s chovem zvířat, která jsou na pozemku pasena a tvoří s ním jeden celek, jedná se o jedno hospodářství.

Poznámka: Pověřená osoba = Českomoravská společnost chovatelů, a.s. - www.cmsch.cz

Dle vyhlášky, dle ČMSCH a dle ČPI jsou odpovědi na Vaše otázky následující:
1. pokud je vedle sebe několik na sebe navazujících pozemků s různými parc. č. mělo by to být jedno hospodářství.
2. Pokud jsou bezprostředně na sebe navazující pozemky na různých katastrech, zaeviduje se u hospodářství jeden z těchto katastrů.
3. Z výše uvedeného vyplývá, že pozemky v různých obcích mají být registrovány jako samostatné hospodářství.
- Výjimkou by bylo, kdyby pozemek A v jedné obci navazoval pozemek B v druhé obci.
- Pozemek na jednom konci obce má být jiné hospodářství než pozemek na druhém konci stejné obce za předpokladu, že na sebe tyto pozemky nenavazují.
4. ÚE eviduje majitele jen u koní. U ovcí se eviduje jen to, na kterém hospodářství (u kterého chovatele) ovce je - a jedna ovce může být klidně Franty, druhá Lojzy a chovatel nemusí vlastnit ani jednu ovečku ze stáda.

30.5.2021 18:37
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

děkuji
Jitka

30.5.2021 18:48
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

Hospodářstvím se pro účely jeho zaevidování u pověřené osoby rozumí
a) stavba, zařízení nebo místo v držení jednoho chovatele,
b) pozemek, na kterém jsou zvířata držena, nebo více takových pozemků, které se nacházejí i na více katastrálních územích, ale tvoří spolu jeden celek; pokud tento pozemek nebo tyto pozemky bezprostředně navazují na stáj nebo na soubor stájí s chovem zvířat, která jsou na pozemku pasena a tvoří s ním jeden celek, jedná se o jedno hospodářství.

Jenže já mám zvířata a pozemky, ale nemám žádné stavby, zařízení - dle ochranářů stáje a zařízení pro chov ovcí nepotřebuji, tak mi to tedy píší stabilně do zamítavých závazných stanovisek k žádostem o stavbu seníku se stájí, obdobně stabilního plotu.

Navíc, co si představit pod pojmem MÍSTO dle bodu a) - já to tedy chápu, jako ty různé pozemky, co do katastru a i obce, jenž mám v držení.

Do dle b) pozemky se nevejdu, když musí navazovat na stáje, které nemám.

Takže mě z toho vychází, že mám jen jedno hospodářství na všech pozemcích, tj. místo v mém držení, a to bez ohledu na katastr a obci.

Jitka

30.5.2021 19:26
Jejda

XXX.XXX.91.129

K bodu a) je tam slovo místo - já tomu rozumím, že se jedná o jednotné číslo tohoto podstatného jména, to znamená jedno místo. Pokud by jste měla mít pravdu, bylo by psáno místa.
Pokud nemáte žádné stavby, tak se Vás týká bod b). Možná by bylo výstižnější a srozumitelnější, kdyby text za středníkem byl jako samostatná věta nebo odstavec. Píše se tam, že v případě více pozemků, tyto tvoří jeden celek - to Vaše všechny pozemky dohromady netvoří!!!
Text za středníkem vyjadřuje to, že pozemek (pastvina) s navazující stájí je jedno hospodářství a ne dvě samostatná.
Vzhledem k tomu, že je zřejmé, že všechny Vaše pozemky na sebe nenavazují, domnívám se, že Vaše úvaha obsažená v poslední větě je mylná.

31.5.2021 10:57
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

Jejda napsal(a):
K bodu a) je tam slovo místo - já tomu rozumím, že se jedná o jednotné číslo tohoto podstatného jména, to znamená jedno místo. Pokud by jste měla mít pravdu, bylo by psáno místa.
Pokud nemáte žádné stavby, tak se Vás týká bod b). Možná by bylo výstižnější a srozumitelnější, kdyby text za středníkem byl jako samostatná věta nebo odstavec. Píše se tam, že v případě více pozemků, tyto tvoří jeden celek - to Vaše všechny pozemky dohromady netvoří!!!
Text za středníkem vyjadřuje to, že pozemek (pastvina) s navazující stájí je jedno hospodářství a ne dvě samostatná.
Vzhledem k tomu, že je zřejmé, že všechny Vaše pozemky na sebe nenavazují, domnívám se, že Vaše úvaha obsažená v poslední větě je mylná.

Mělo by to být co katastr to hospodářství. Tedy např. Obec X má číslo CZ 111111111 a obec Y číslo CZ 22222222 a obec Z číslo CZ 333333333

4.6.2021 08:17
Minimarca

XXX.XXX.8.51

Dobrý den, půjčí někdo ovce v okrese Svitavy? Děkuji 737 306 730

9.6.2021 22:40

Minimarca napsal(a):
Dobrý den, půjčí někdo ovce v okrese Svitavy? Děkuji 737 306 730

Neni lepsi koupit, vyloucit tak moznost, ze se jim u vas cokoli stane a pak je bud zase prodat nebo snist?

10.6.2021 13:00
Minimarca

XXX.XXX.12.97

Není lepší nechat druhého co chce a neřešit to? Asi jsem zvážila běžnou variantu, když hledám jinou....

10.6.2021 13:05

Neni lepsi dat to teda zrovna do inzerce, kdyz vas dobra rada nezajima?

3.6.2022 09:06
MirkaSenesnice

XXX.XXX.113.133

Mohla bych vás poprosit, stále půjčujete? Máme zájem, středočeský kraj. Moc díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík