Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.1.2014 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Chováte někdo v malochovu kozy na roštech? Jaké máte případné zkušenosti, je to dobrá věc nebo raději klasická pevná podlaha s podestýlkou?

Neregistrovaný uživatel

15.1.2014 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Kozy mají ve chlívku rošty a myslím že je to lepší než podlaha hlavně přes zimu.Přebytečná močovina odteče a koza je tím pádem pořád v suchu.Jana

Neregistrovaný uživatel

15.1.2014 13:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Díky za příspěvek! Jak ty rošty máte řešené? Z jakého materiálu?

Neregistrovaný uživatel

15.1.2014 14:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Rošty máme s dřevěných hranolků 10x5.Nevím jak to napsat.Hranolky cca 80 cm od sebe a přes ně jako by jste dělala mřížku kus vedle kusu.Ty spodní hranolky dát od sebe tak aby se rošt neprohýbal a ty horní ne moc daleko od sebe aby tam kozeně nezůstalo kopýtko a nezlomila si nohu.Na jaře když jdou holky ven tak vykydám,rošt zvednu a pod ním to vyčistím a nechám vyschnout.Druh dřeva ale nevím ale byla to měkota.Jana

Neregistrovaný uživatel

16.1.2014 10:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Nikdko jiný na roštech nechováte??

Neregistrovaný uživatel

17.1.2014 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.102

mam chliv vyrovnanej paletama a zatim super spotreba slamy podle lonnska ctvrtina a kozy v suchu
uvidime na jare omlouvam se za chybejicicarky a hacky ale pisu to na tabletu
Broneksmajlík

Neregistrovaný uživatel

18.1.2014 09:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Také zajímavé řešení na způsob roštů, díky za příspěvek

Neregistrovaný uživatel

18.1.2014 11:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.226

Mám kozy ve chlívě, kde byli bejci a mám tam klasicky tesy nad vyspádovanou podlahou pod úrovní ve zbytku domu , takže taky v pohodě. Ani nepodestýlám, stačí jim co si natahají trochu sena. Jen z kraje, než si trochu nastlaly sami, jsem pod ně házela slámu. Venku chceme použít neopracovanou slabou kulatinu z probírky, skrz to to taky proteče a jsou v suchu. Kamarád to tak má a osvědčilo se mu to. Když nějaká část uhnije, tak se vymění, ale ne komplet celé, jen co je potřeba.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2014 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Jaké máte rozestupy mezi latěmi či tesy aby si kůzlata nezlomila nohy?

Neregistrovaný uživatel

19.1.2014 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.226

tak tesy se dávají volně na sraz, pokud je to syrové dříví, suché asi 1-1,5 cm mezírka stačí. A ta kulatina taky volně na sraz, to už nenabyde a časem se z ní oloupe kůra, tak to bude volně protíkat a nikomu tam noha neuvízne. Tady v kravíně si třeba svlíkla kráva kopyto o kovový rošt, asi to je výjimečná záležitost, ale to bych asi nechtěla mít.

Neregistrovaný uživatel

23.1.2014 10:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Prosím o další zkušenosti s chovem koz na roštech. Jak se vám to osvědčuje a jaké rošty používáte? Budu předělávat podlahu ve stájí pro kozy a rošty na zhruba polovině podlahy se mi zdají jako dobrá volba. Za vaše rady díky!

Neregistrovaný uživatel

23.1.2014 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.15

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám kozy ve chlívě, kde byli bejci a mám tam klasicky tesy nad vyspádovanou podlahou pod úrovní ve zbytku domu , takže taky v pohodě. Ani nepodestýlám, stačí jim co si natahají trochu sena. Jen z kraje, než si trochu nastlaly sami, jsem pod ně házela slámu. Venku chceme použít neopracovanou slabou kulatinu z probírky, skrz to to taky proteče a jsou v suchu. Kamarád to tak má a osvědčilo se mu to. Když nějaká část uhnije, tak se vymění, ale ne komplet celé, jen co je potřeba.

To venkovní provedení po sloupnutí kůry a namoknutí bude kluzké. Mám to vyzkoušené a je to na zlomení nohy kozí i lidské. M.

Neregistrovaný uživatel

23.1.2014 13:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Kulatina bude kluzká i uvnitř,když bude od moči a bobků.

Neregistrovaný uživatel

23.1.2014 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Co tak zkusit palety? mezery zatlučete latěma.Nespojovat ale moc kusů k sobě aby jste to na jaře neměli moc těžký až to budete zvedat k čištění.To by šlo ne? Janasmajlík

Neregistrovaný uživatel

23.1.2014 17:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Používáte někdo plastové rošty určené pro prasata?

Neregistrovaný uživatel

23.1.2014 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Myslím že by to šlo,pokud máte možnost je sehnat.Nejsou zrovna nejlevnější a ty co jsem viděla tak rozměrově nic moc.Jana

Neregistrovaný uživatel

23.1.2014 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Právě mám možnost roštů z plastu po prasatech,potřeboval bych někoho, kdo je na podobných roštech chová. Díky

Neregistrovaný uživatel

26.1.2014 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Nikdo nechováte kozy na plastových roštech?

Neregistrovaný uživatel

26.1.2014 11:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Pokud máte možnost tak bych to vůbec neřešila a použila je.Plast nebo dřevo? to je úplně fuk.Mezery na kopítka budou akorát,tak o nic nejde.Možná budou ještě lepší protože při jarním čištění je můžete i umýt a nebudou uhnívat.smajlík.Jana

Neregistrovaný uživatel

26.1.2014 14:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Pokud máte možnost tak bych to vůbec neřešila a použila je.Plast nebo dřevo? to je úplně fuk.Mezery na kopítka budou akorát,tak o nic nejde.Možná budou ještě lepší protože při jarním čištění je můžete i umýt a nebudou uhnívat.smajlík.Jana

Jasně, já jen,že to není nejlevnější záležitost tak abych neudělal chybu, proto jsem chtěl příspěvek od někoho kdo mě podpoří v nákupu nebo naopak napíše, že to z nějakého důvodu není dobré řešení.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2014 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Právě proto jsem vám psala že to není nejlevnější řešení.Otázkou je za kolik je máte a hlavně nesmíte zapomět že prasečí rošty jsou v menších rozměrech.Za dva rošty dáte cca 1000 kč ale rozměrově je to jako 1 dřevěná paleta kterou pořídíte za cca 200 kč.Tak si to pořádně spočítejte at neproděláte gatěTaky záleží jak velký máte chlívek.Jana

Neregistrovaný uživatel

26.1.2014 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Právě proto jsem vám psala že to není nejlevnější řešení.Otázkou je za kolik je máte a hlavně nesmíte zapomět že prasečí rošty jsou v menších rozměrech.Za dva rošty dáte cca 1000 kč ale rozměrově je to jako 1 dřevěná paleta kterou pořídíte za cca 200 kč.Tak si to pořádně spočítejte at neproděláte gatěTaky záleží jak velký máte chlívek.Jana

Mám malý chov,chovám kozeny pro zábavu, ale i tak to kydání je docela dřina, protože udusaný hnůj to je něco,ale to všichni znáte. Od roštů si slibuji ulehčení a hlavně urychlení práce při vyklízení stáje.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2014 18:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.133

Není pčeci jen lepší,když si ty kozeny můžou lehnout na suchou slámu?

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.34

Rošty by měly fungovat bez problémů, co jsem četl tak jsou tak chována nejen prasat,ale i krávy apod. Na yotube je několik příspěvků s roštových chovů koz ze zahraničí. Přesto bych se také rád zeptal kdo kozy na roštech chováte a jestli nemáte foto?Dík

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Snad si nemyslíte že když bude mít koza rošty tak nemusíte podestýlat.Rošty jsou k tomu aby jste nemuseli podestýlat tolik,protože přebytečná močovina odteče.Ale koza podestýlku mít musí.Ráda bych vám poslala foto ale díky podestýlce rošty stejně nejde vidět,podestýlka je vysoká..Až na jaře až se vykydá.

Neregistrovaný uživatel

28.1.2014 08:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.157

Chováte někdo v malochovu kozy na roštech? Jaké máte případné zkušenosti, je to dobrá věc nebo raději klasická pevná podlaha s podestýlkou?

Zdravím,náhodou mám kozenky taky na roštu,ale,bylo to spíš využití stoletého chlívku,když jsme kupovali baráček.Nevím,co na tom chovali,ale na hranolech máme půlkulatuny i s kůrou,smrk a ještě jsme je neměnilismajlík Myslím,že pod kulatinama je nějaká díra,močka se nehromadí,takže rošt nezvedám.V zimě teda mám vysokou podestýlku a pak je trochu horší čištění.Vykydám a pak malou kopačkou jezdím mezi rošty a všechno to vyberu,tam je to jasně nejmokřejší.Je to 100letý chlívek,tak jsme ted postavili nový s betonovou podlahou,no,jestli jsme udělali dobře,nevím,ale kozenky budou mít volný přístup do sadu.smajlík Trochu nás vystrašily ty vet.kontroly,co tady po okolí brouzdají a jen buzerují chovatelesmajlík Kozu zná většina jen z knížky,ale řečí,co se má a nemá,to mají dost.Tak,záleží hlavně na nich,aby se jim to líbilo a spadalo do norem,co vyhovuje zvířátkům,je pro ně vedlejší.smajlík
Snad se někdo nebude zlobit za můj názor.Hlavně,at jsou kozenky v suchu a čistotě a my,se neudřemesmajlík ,Monika

Neregistrovaný uživatel

28.1.2014 08:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Normální člověk a chovatel se na vás určitě zlobit nebude protože je to naprostá pravda.Ti nahoře vůbec neví o co jde a mají tendenci jen buzerovat a pokutovat.Zapomínají že realita je jiná než ty jejich pos.....ný tabulky,sezení v kanclu a brouzdání přírodou.smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.1.2014 12:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.32

Z mé zkušenosti, stáje pro kozenky jsme udělali ve staré stodole, jelikož byla podlaha hliněná naskládala jsem vrstvu cihel, nasypala písek, pak druhou vrstvu cihel a opět vrstvu písku, na to teprve podestýlka. Moc nám to vyhovuje, moč se nedrží, jsou v suchu a čistotě, vždy na jaře důkladně vykydám, vyčistím, vysypu vápnem a navozím vrstvu písku a tak to dělám každý rok. Osvědčilo se nám tosmajlík Dita

Neregistrovaný uživatel

29.1.2014 10:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Snad si nemyslíte že když bude mít koza rošty tak nemusíte podestýlat.Rošty jsou k tomu aby jste nemuseli podestýlat tolik,protože přebytečná močovina odteče.Ale koza podestýlku mít musí.Ráda bych vám poslala foto ale díky podestýlce rošty stejně nejde vidět,podestýlka je vysoká..Až na jaře až se vykydá.

No to si právě myslím, protože rošty u každého hospodářského zvířete jsou od toho,aby moč a výkaly propadly a zvíře bylo v suchu. Jen se zeptám, proč musí mít koza podestýlku? Neberte to nějak špatně, je to jen dotaz, nemyslím to špatně. Byl jsem se podívat v chovu, kde takto chovají kozeny ustájené na plastových roštech, nepřipadlo mi,že by strádaly, jsou v čistotě a suchu. Kozy si stejně poměrně hojně podestýlají při krmení senem. Pokud někdo na plastových či obdobných roštech kozy chováte tak sem dejte vaše zkušenosti. Díky

Neregistrovaný uživatel

29.1.2014 11:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Koza musí mít vysokou podestýlku at leží na čem koliv.Chovatel který chová na roštech bez podestýlky pro mne není chovatel ale hovado.Neberte si z něj příklad.To že máte rošty vám ušetří slámu ale nechat j na holích roštech? Hnus.

Neregistrovaný uživatel

29.1.2014 14:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Koza musí mít vysokou podestýlku at leží na čem koliv.Chovatel který chová na roštech bez podestýlky pro mne není chovatel ale hovado.Neberte si z něj příklad.To že máte rošty vám ušetří slámu ale nechat j na holích roštech? Hnus.

Proč hovado? Kozeny byly ve výborné kondici, neviděl jsem nic co nasvědčovalo nějaké újmě, o roštovém chovu uvažuji, samozřejmě mi na zvířatech záleží tak proto se zde vyptávám, vaše příspěvky mi ale nejsou jasné, vždyť se tak chovají i prasat, krávy, králíci atd. Nechápu proč by to měl být hnus, můžete to blíže vysvětlit? Kozy právě chovám na podestýlce celé roky,ale chov na roštech mi připadne daleko čistější. Děkuji za vaši zkušenost

Neregistrovaný uživatel

29.1.2014 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Prase je prase a u koz jak je známo má být vysoká podestýlka.Nevím jestli je to dáno tím že koza je prostě samá kost a bez podestýlky si pořádně neodpočine.Možná byli v dobré kondici ale myslím že si pořádně neodpočine při ležení na roštech dost trpí a myslím že je to dost bolestivý odpočinek.Každý musíme vědět co je pro zvířata nejlepší.Usnadnit si práci na úkor toho aby moje zvířata trpěla,to určitě ne.A ta koza vám to neřekne.Zkuste půl chlíva nechat holého a půl s podestýlkou.Co myslíte kde bude obsazeno?

Neregistrovaný uživatel

29.1.2014 18:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Prase je prase a u koz jak je známo má být vysoká podestýlka.Nevím jestli je to dáno tím že koza je prostě samá kost a bez podestýlky si pořádně neodpočine.Možná byli v dobré kondici ale myslím že si pořádně neodpočine při ležení na roštech dost trpí a myslím že je to dost bolestivý odpočinek.Každý musíme vědět co je pro zvířata nejlepší.Usnadnit si práci na úkor toho aby moje zvířata trpěla,to určitě ne.A ta koza vám to neřekne.Zkuste půl chlíva nechat holého a půl s podestýlkou.Co myslíte kde bude obsazeno?

Nemůžu si pomoct,byť s roštovou podlahou nemám zkušenosti tak při mrknutí se na videa na youtube, kde jsou chovy na roštech mi nepřipadá,že by byla zvířata týraná či ubohá,právě naopak, co jsem viděl několikrát v klasických chovech na podestýlce bylo kolikrát otřesné. Mám v plánu to udělat přesně jak jste napsal/a tzn.zaroštovat a část nechat nastlanou a to kvůli pozorování co budou preferovat-právě kvůli tomuto se zde dotazuji, jestli někdo na plastových roštech chová a jaké s tím má zkušenosti. Při odpočinku v na pastvině, kde měly nastlanou stáj, pak zaparkovanou vlečku či hromadu dřeva nebo skruže si k odpočinku vybíraly přednostně tato "nenastlaná" místa a nepřipadlo mi,že by trpěly. Vy jste na plastových roštech někdy choval/a nebo z čeho čerpáte informace?

http://www.youtube.com/watch?v=bsC5-9JJy6I

Neregistrovaný uživatel

30.1.2014 09:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.6

Tedy argument "jak je známo...", je fakt dost nepřesvědčivý.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2014 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Já chovám na dřevěných roštech.Nevím z čeho soudíte že je argument dost nepřesvědčivý.Ustelte si kozám jak chcete,jsou to koneckonců vaše kozy.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2014 11:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Já chovám na dřevěných roštech.Nevím z čeho soudíte že je argument dost nepřesvědčivý.Ustelte si kozám jak chcete,jsou to koneckonců vaše kozy.

Nikdo z nás nechce svým opečovávaným svěřencům záměrně ublížit, dotaz zněl jaké máte zkušenosti s chovem koz na roštech, myšlenky jsou sice pěkná věc, ale daleko raději bych zde uvítal zkušenosti někoho, kdo na roštech, a to nejlépe plastových, kozy chová, aby se podělil o své zkušenosti. Jinak ano, podestýlky či hluboké podestýlky se používají, protože je to jednoduché řešení-sám ho používám, to ale neznamená, že je to nejlepší řešení a že chov na roštové podlaze není dobrý.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2014 11:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.6

Soudím z toho, že to v podstatě argument není.

Neregistrovaný uživatel

1.2.2014 07:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Včera jsem mluvil s veterinářem ohledně použití roštů z plastu v chovu koz, říkal mi, že co jezdí po chovech tak to ještě neviděl, ale neměl by to být sebemenší problém, jen je zásada, aby se do otvorů nemohla dostat noha kozy či kůzlat, jinak by to mělo být dle jeho slov daleko lepší jak pro zdraví tak i pro pohodu zvířat. Dotazuji se zde, protože pořízení plastových roštů bude stát poměrně dost peněz a nejraději bych zde uvítal příspěvek někoho, kdo na takových roštech kozy chová.

Neregistrovaný uživatel

10.2.2014 13:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Opravdu nikdo na plastových roštech kozeny nechováte?

Neregistrovaný uživatel

10.2.2014 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Jak vidíte tak na plastových roštech kozy opravdu zřejmě nikdo nechová.

Neregistrovaný uživatel

10.2.2014 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Jak vidíte tak na plastových roštech kozy opravdu zřejmě nikdo nechová.

Právě chovají jen se nedaří od nich získat příspěvek. Našel jsem příspěvek na králíkářském foru, kde chovatel píše, že tak chová kozy, prasata, drůbež a že je to všechno super. Chtěl jsem získat více názorů na použití těchto roštů v chovu koz, dozvědět se případná úskalí. Co se dá dělat, nezbývá než to vyzkoušet sám. Všem vám zde za vaše příspěvky děkuji

Neregistrovaný uživatel

29.3.2014 16:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.14

Vracím se k tomuto tématu, chová někdo z vás na roštech? Jaké s tím máte zkušenosti?

Neregistrovaný uživatel

9.7.2014 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.154

Vracím se k tomuto tématu. Chová někdo z vás na roštech, nejlépe plastových kozy? Jaké s tím máte zkušenosti? Viz níže jsem našel chov na plastových roštech, vypadá to v pohodě.

http://www.youtube.com/watch?v=Sw3A9B-z2m8

Neregistrovaný uživatel

9.7.2014 15:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.251

Přijde mi to nepřirozené - jak výzkumák. Taky by mě zajímalo, jak je to řešeno z hlediska odchytávání moči - nemůžete to přeci nechat vsakovat do země (tedy, můžete, ale kdyby přišla kontrola, tak by je asi sakra zajímalo, kam moč odtéká a jak s ní nakládáte...)...
Na druhou stranu to má asi pozitivum v dobré ošetřitelnosti povrchu - jde to dobře očistit, vydesinfikovat... ale to je asi tak jediné, co v tom vidím plusového smajlík

Ronaldino

17.1.2020 14:54
Ronaldino

XXX.XXX.63.66

Dobry den,

chtela bych se zeptat zadavatele vlakna jak nakonec situaci vyresil, jestli rosty pouzil a pripadne jak je s tim spokojen. Resim podobny problem. Presne diky Youtube vidim ze kozy v trebaze nastlane ubikaci radeji lezi na drevenych polickach.... Neverim ze by koza byla az tak hloupa a neumela si odpocinout.
Z toho mi vyplyva ze koza klidne a spokojene na rostech vydzi a staci nekde male misto se slamou kde si muze lehnout kdyby chtela....
Toliko praxe ze zahranici.

Jak to funguje u Vas?

Diky za Vase sdileni informaci at se Vam chov dari

17.1.2020 15:37
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Naše kozy jsou po cely den venku, mimo mrazivé dny v zimě..letost je ještě pouštíme ,je poměrně teplo..na noc,jak se setmi,zavirame do teplé maštale..každá ma svůj box,zlaby,jesle,závěsne kýble na krmeni (granule,ječmen,trochu kukuřice)..podlahu z prken,které jsou nabité na asi 5cm trámcich..stoji na původní podlaze z kamenných placaku..kozy jsou stále v suchu,moč protéká mezi prkny dolů a potom zlabkem do jimky..ráno jen smeteme na lopatu bobky.. trochu stlát slamou začínáme,když je vetsi zima a když se narodi kuzlata. ..

19.1.2020 13:30
kozozrout

XXX.XXX.229.125

Dělám to léta už stejně. V boxech mám dřevěné rošty s úzkou mezerou. Na porody podestelu, a udržuji v suchu. Jakmile začnou kůzlata běhat, jdou ven, boxy jsou otevřené. na noc se kůzlata shluknou v kozích jesličkách. Po odchovu vyčistím, a potom jen vymetám bobky a je pořád čisto. Na podzim nadzvednu rošty a vyhrabu. Všude mám udělány odtokové díry, a ty mi vedou do sudu s močkou. Venku mají kozy přístřešek na jih, zdržují se většinou tam, i přes zimu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík