Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.252
Včera se nám narodila dvě kůzlata. Obě mají boule pod hlavou na krku... Ta velikost je značná , je to jak dvě vejce...kozy chovám 16 let , vždy máme ročně tak 4 vrhy kůzlat od různých koz. ale s tímhle jsem se ještě nesetkala...Ta kůzlata se s boulema už narodila...obě kůzlata jsou slabší na nohy - to znamená , že jedno se postavilo až asi za 15 hodin po narození a druhé kůzle zatím vůbec....už je 28 hod od narození, zatím nestojí.
ležáka mám doma , chodím ho přikládat ke koze , a dokrm z lahve...
Druhá koza mi rodila před měsícem, ta má kůzlata v pořádku. Kozy jsou na neomezených pastvinách, okusují stromy, trávy, keře, vše co chtějí....pořád stejná péče, nikdy jsme se s takovýma boulema nesetkali, až nyní...čtu na diskuzích o utvoření boule až u starších kůzlat... Ale naše se s tím už narodili.....a je to sakra velký....jako dvě vejce...zítra vezu jedno z kůzlat ukázat vetovi, ale i tak bych ráda znala názor jiných chovatelů....co to je ? díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Včera se nám narodila dvě kůzlata. Obě mají boule pod hlavou na krku... Ta velikost je značná , je to jak dvě vejce...kozy chovám 16 let , vždy máme ročně tak 4 vrhy kůzlat od různých koz. ale s tímhle jsem se ještě nesetkala...Ta kůzlata se s boulema už narodila...obě kůzlata jsou slabší na nohy - to znamená , že jedno se postavilo až asi za 15 hodin po narození a druhé kůzle zatím vůbec....už je 28 hod od narození, zatím nestojí.
ležáka mám doma , chodím ho přikládat ke koze , a dokrm z lahve...
Druhá koza mi rodila před měsícem, ta má kůzlata v pořádku. Kozy jsou na neomezených pastvinách, okusují stromy, trávy, keře, vše co chtějí....pořád stejná péče, nikdy jsme se s takovýma boulema nesetkali, až nyní...čtu na diskuzích o utvoření boule až u starších kůzlat... Ale naše se s tím už narodili.....a je to sakra velký....jako dvě vejce...zítra vezu jedno z kůzlat ukázat vetovi, ale i tak bych ráda znala názor jiných chovatelů....co to je ? díky
Nedostatek jodu,nubije na to trpí. Je třeba kápnout každému kůzleti jdo do huby a matce dát taky (třeba do vody). Někdy se narodí i mrtvá kůzlata se strumou. Roklanka
Barča 1

XXX.XXX.49.198
Prosím v jaké podobě jod a jaké dávky. Kde zakoupit. Děkuji.
rapotacka11
napsal(a):
Nespěcháte....
A co takhle poradit a neprudit, pokud odpověď znáte? Nebylo by to lepší? Tak asi pravděpodobně tazatelka Barča 1 nechtěla zakládat nové vlákno, když tady z loňského roku už jedno na toto téma je. Pravděpodobně se jí přihodilo totéž, hledala odpověď a zjistila jen částečnou. Vaše komnenty jsou občas fakt poněkud OT.
Barčo, bohužel nevím, nemám s tím zkušenost, snad poradí někdo znalejší.
fawnalee
napsal(a):
A co takhle poradit a neprudit, pokud odpověď znáte? Nebylo by to lepší? Tak asi pravděpodobně tazatelka Barča 1 nechtěla zakládat nové vlákno, když tady z loňského roku už jedno na toto téma je. Pravděpodobně se jí přihodilo totéž, hledala odpověď a zjistila jen částečnou. Vaše komnenty jsou občas fakt poněkud OT.
Barčo, bohužel nevím, nemám s tím zkušenost, snad poradí někdo znalejší.
Pardon, přehlédla jsem se...
- myslela jsem, že zad. čekala tolik dní...
My kapeme jodovou tinkturu, tu co se v lékárně vyrábí, ne Betadine. Kůzleti jednu kapku denně a dospělým kozám 6 kaoek na kostku cukru. U jedné kozy to kůzle zvládlo i bez jodu, je 14 cti denní a je v pohodě. U druhé kozy jedno kůzle uhynulo druhý den po porodu a duhé kůzle teď pipláme. Chodíme mu dávat mléko, samo nepije. Veterinář říkal, že záleží na tom, jestli kůzle vydrží, než se jod do těla zapracuje, nebo jestli dřív chcípne.