Uživatel s deaktivovaným účtem

Ať jsem hledala, jak jsem hledala, našla jsem jen velice málo informací o tomto plemeni.
To se tak před rokem stalo, že jsem narazila na inzerát o prodeji bahnic kh a protože jsem po nich už delší dobu pokukovala, jednu jsem koupila. Jenže... Ona "se mi nějak zakrsla"...
Zvířata jsou samozřejmě odčervována, jakmile je stáhnu z travnaté pastviny, tak jsou ještě k senu přikrmována jádrem s čerstvou zeleninou, minerální liz k dispozici.
Jenže cirka 9měsíční jehnice má odhadem tak 25kg...
Vypadá v pořádku, nemá (ani neměla) průjem, žere normálně, není moc zvědavá (kontaktní), ale nestraní se stáda...prostě nijak nevybočuje z davu.
Tak se chci zeptat - jedná se o pozdní plemeno? Že by dorůstaly samice později a mohly se zapouštět třeba až na druhém roce? Nikde jsem dopředu toto nevyčetla... Na chovatelku již nemám kontakt, protože ten prodej zprostředkovával někdo někomu...znáte to :( ale viděla jsem otce i matku a připadali mi poměrně velcí, tak kolem těch 50 kg měli.
No, tak jsem samozřejmě nepřipouštěla a čekám... Kdy už konečně po tom jádru začne růst
Díky za názory (nápady).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Díky Roklanko za kontakt, nějak jsem to přehlédla!