Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2015 11:09
tom.tady

XXX.XXX.159.83

Nevíte kde a jestli někde vyčesávají vyčiněné houně?
Máme už je po půlce zimy pěkně zafilcované. Kartáč na psy sice funguje, ale z dvojpostele jich máme devět a to bych se s tím prudil celý den.

T.

24.1.2015 23:07
bischof.vlastimil

XXX.XXX.33.35

Jen aby jsme si rozuměli myslíte vyčiněne kuže?

24.1.2015 23:10
tom.tady

XXX.XXX.159.83

Uhmmm ... Z ovcí

T.

24.1.2015 23:32
bischof.vlastimil

XXX.XXX.33.35

No jde o to ze myslivci jimi oznacuji kuze predatoru a nekteri kuze i ovci ale ja slovem houne oznacuji (mam zazite) spise, plstenou ostrihanou vlnu jenz ma na jedne ci dvou stranach chlup.,
Pokud je to tedy normalni kozesina a kartaci na psi to moc nejde tak to zanest kozesnikovy ci kozeluhovy ale z vlastni zkusenosti vym ze pokud se na tom lehava nebo casto chodi je to otazka casu a bude to znovu a bude se to stupnovat smajlík

26.1.2015 22:32
pod Ostrým vrchem

XXX.XXX.142.4

Jak se teda dá vyrobit ta opravdová houně? Nikdy jsem to neviděla. Jak je třeba velká: jako deka? Je nejprve utkaná a posléze vachovaná (zplstěná)? Nebo jde o přímo zplstěná ostříhaná rouna? Případně jakým způsobem se to vytábělo, nebo vyrábí? Jak je to tlusté...
Trošku mi není jasné jak může mít plstěná věc na jedné nebo obou stranách chlup. Jako jde si s tím pohrát, ale proč by to někdo dělal u houně? Není to nakonec opravdu nejprve tkané: něco na způsob guby?
Dík za osvětu!

27.1.2015 00:00
bischof.vlastimil

XXX.XXX.47.130

pod Ostrým vrchem napsal(a):
Jak se teda dá vyrobit ta opravdová houně? Nikdy jsem to neviděla. Jak je třeba velká: jako deka? Je nejprve utkaná a posléze vachovaná (zplstěná)? Nebo jde o přímo zplstěná ostříhaná rouna? Případně jakým způsobem se to vytábělo, nebo vyrábí? Jak je to tlusté...
Trošku mi není jasné jak může mít plstěná věc na jedné nebo obou stranách chlup. Jako jde si s tím pohrát, ale proč by to někdo dělal u houně? Není to nakonec opravdu nejprve tkané: něco na způsob guby?
Dík za osvětu!

Výroba houně s chlupem na jedné straně je plstenim (většinou jednoho rouna) ostříhane části- pokud by se ostříhala již zplsnatena ovce bylo by to rychlejší a fajn smajlík vypadá to jako kožešina ale bez kůže.
Popravdě tu oboustrannou jsem ještě neviděl jen o ni slyšel. A z vrchu to muže vypadat jako ta guba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík