Dobry den, zalezi na mnozstvi a kvalite... Da se z ni vyrabet ledacos..plstit, spradat ale na druhou stranu se z ni dela tepelna izolace, ktera je draha jak pes... Vyborne se hodi na prikryvani zahrady na zimu takze ji muzete vyuzit misto chvoji... Propousti a zaroven drzi vlahu, stejne tak i vzduch moza by se dalo s ni mulcovat.. Misto netkanych textilii... Http://www.dalefootcomposts.co.uk/products/wool-compost.p.aspx
nebo ji kompostovat... Chystam se to letos vyzkouset, ne snad primo taklhe... Takze bych pod kazdou sazenici dala chomac vlny, lopatku substratu a na vrch sazenici... Zkratka s vlnou se da delat hodne veci.. Je mi lito ze tady zmizel veskery vlnarsky prumysl... Moje maminka strihala angoraky posilala to do spradelny a zpetne platila za obarvena a kvalitni vlnena klubicka..vlnu zatim cpeme do pytlu a manzel tim izoluje ruzne technicke stavby pocinaje kotelnou, kurnikem atd...
Dobrý den, kompostování vlny není možné. Alespoň ne v normálních podmínkách. Navíc je to veliká škoda. Na fauně se objevuje inzerát na výkup nebarvené ovčí vlny. Nemám zkušenost.
Je možné taky nechat vlnu vyprat a vyčesat za peníze a potom si ji sám zpracovat. Plstění má asi nejmenší finanční vstupy a dají se dělat krásné a užitečné věci.Ve zpravodaji SCHOK napsala paní postup výroby prošívané deky z ovčí vlny. Byl tam i zhruba rozpočet kolik to celé od vyprání, vyčesání a ušití vyjde. Proč tedy vlnu ničit. Pořádají se i kurzy na zpracování vlny.
Dobrý den, psala jsem, že nemám zkušenost. Mám jenom 3 zvířata a chci si vlnu zpracovat domu. Vím, že je firma, která vlnu buď vykoupí a dá méně peněz nebo je možné ji vyměnit za jejich hotové výrobky. Také úplné podrobnosti neznám, ale vím, že je ta možnost. Dávám i sem pro inspiraci svůj výrobek. Je mi jasné, že velkochovatel není schopen vlnu zpracovat sám.