Pravděpodobně umírající srna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2015 22:50
Seraphine112

XXX.XXX.61.54

Ahoj všem, vím, že toto téma je nejspíš poněkud netradiční. Přesto by mě zajímal váš názor. Máme doma srnu, neptejte se jak jsme k ní přišli, není to nic nelegálního, máme ji už pět let jako v podstatě "mazlíka". Už od včerejška to s ní jde ale z kopce a obávám se, že se nedožije rána. Nežere, má neustále pěnu u tlamy, křečovitě sevřenou tlamu, že jí ani nejde otevřít (chtěla jsem se podívat, jestli třeba nemá něco v dýchacích cestách), skřípe zuby a stále stojí, zjevně má potíže s dýcháním. Nejprve jsem si myslela, že je nadmutá, ale to jsem už vyloučila. Nevíte co by to mohlo být? Napadl mě zápal plic, ale nechápu tu sevřenou tlamu.

25.2.2015 00:22
roklanka

XXX.XXX.45.82

Pěnová tympanie, okamžitě do ní nalijte olej, pokud ještě žije.

25.2.2015 06:40
bischof.vlastimil

XXX.XXX.226.180

Co mám tak zkušenosti od chovatelů tak jste asi jediní tedy pokud ji máte spolu s ovcemi či kozami co jí mají tak dlouho... jindy to společně dlouho s ovcemi a kozami nepřežijí (tedy to mi říkají).

25.2.2015 08:32
Seraphine112

XXX.XXX.61.54

Nalít do ní nic nelze, přes spasmus těch svalů (asi žvýkacích) nelze otevřít tlamu, snažila jsem se do ní dostat alespon vodu, dokonce stříkačkou ale stejně to nelze...

Přidejte reakci

Přidat smajlík