Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2015 16:50
laso325

XXX.XXX.252.55

Dobrý den, chtěl bych se zeptat(poradit). Mám dvě ovce tento týden měli mít jehňata večer jsem u nich byl vše v pořádku a ráno když jsem přišel tak jehňata mrtvá. Dostávají normálně seno, vodu, minerální sůl, ječmen, a teď jsem jím předtím začal podávat Hydrovit a stejně se to nepodařilo. Přitom minulý rok normálně každá měla dvě. Nevím co s tím...

27.2.2015 17:27
roklanka

XXX.XXX.45.82

To se stát může, proč se tak stalo můžeme jen hádat. I takto odvrácnou tvář má chovatelství. Nic nenaděláte, hlídejte vemena jestli nehřejou, nebo nemění barvu, ovce by se měly zasušit samy.

27.2.2015 18:37
lilo

XXX.XXX.201.210

Nepisete zda-li uz ta jehnata vecer byla ne svete... v pripade ze ne... tak mohly jit zadni polohou a zkratka to nerozdejchali... stava se... pokud tomu chcete predchazet musite vedet pribliznou dobu bahneni, casteji kontrolovat vysledovat vsechny atributy pocinajiciho porodu a pockat si a rku-li asistovat. prihlizet, kontrolovat az do momentu kdy budou jehnata sucha a opravdu napita... pak maji vyssi sanci prezit... i tak jsou prvni tri dny po porodu rizikove... zdravim a at uz se dari lepe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík