Dobrý den, chtěla bych se poradit.Co by ještě mohlo být s kozlem? Mám 2 letého 100% AN kozla. Letos byl první zimu ve venkovní salaši. Byl stále zdravý až najednou začal chodit po kolenou. Paznehty jsme mu ostříhali, ošetřili ale moc se nezměnilo. Sice když jdu k němu, tak nakonec na všechny čtyři vyskočí ale první kroky jsou vždy po kolenou. Měla jsem doma i veterináře, teplota normální, paznehty bez známek zánětu, dočetla jsem se o laminitidě ale to také vyloučil. V článku se u laminitidy doporučovala analgetika, tak jsme to zkusili ale změnu jsem nezaznamenala. Zdá se mi, jako by ho bolely zadní nohy, jakoby moc prošlapoval spinky a nohy tak nějak divně pokládal. Jinak je stále záživný, kozy a ovce ho stále baví. Vypouštím ho teď do většího prostoru, tak co ho zajímá tam si dojde /I když s takovou obtížnější chůzí / ale když se u žrádla může pohybovat po kolenou, využije toho. A tak jediné co mě napadá, jestli ho nebolí klouby, protože přes zimu byl v malém prostoru a tak se daleko míň pohyboval než normálně a nebo i to, že přes zimu přibral? Děkuji za radu.