Dobrý den mám jednu ovci na vypásání malé louky. Včera ráno jsem jí šel dát vodu a ovce ležela nemohla vstát a má velký průjem.Žere normálně dávám jí seno, tvrdý chleba a vodu nic jiného. Ted k ní chodím tak 5 krát denně vždy jí pomůžu vstát ona se napije pak jí nechám chvíli projít a zase si lehne. Nevíte co s ní? Jak bych jí mohl pomoct předem děkuji za pomoc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ovce je skoda. Mozna kdybyste mel dve, netrpela by mimo jine smutkem a stresem. Kazda druha nemoc je zpusobena i stresem.
sorrio

XXX.XXX.21.1
Dobrý večer...takto závažnou věc neřešte tady, ale volejte veterináře!
chovatel 159
napsal(a):
Dobrý den mám jednu ovci na vypásání malé louky. Včera ráno jsem jí šel dát vodu a ovce ležela nemohla vstát a má velký průjem.Žere normálně dávám jí seno, tvrdý chleba a vodu nic jiného. Ted k ní chodím tak 5 krát denně vždy jí pomůžu vstát ona se napije pak jí nechám chvíli projít a zase si lehne. Nevíte co s ní? Jak bych jí mohl pomoct předem děkuji za pomoc.
Měl by jste se nejdřív snažit zastavit průjem opakovaným podáváním hned několika
tablet živočišného uhlí nebo smecty rozmíchané v tmenším množství vody, nebo
nálevem odvaru z dubové kůry. Průjem může mít ze silného začervení a pak je nutné
ji odčervit. Bez veterináře odčervovák nekoupíte, leda že by jste sehnal od některého chovalele z okolí, kterému zbylo. Jak hodně chleba ovci dáváte ? není plesnivý?
Z toho by také byl průjem. Prohmatejte ovci na hřbetě. Jestli nahmatáte hodně
vystouplé kosti, ostrou páteř, což je známka velké vyhublosti a možnosti ketózy.
Bylo by vhodné, nutné ji ukázat veterináři. Z toho, že je ovce sama průjem nemá.
Dobrý den moc děkuji za rady.Včera jsem sehnal odčervení od jednoho chovatele z vesnice.Dávám jí tak 2 krajíce chleba plesniví určitě není kontroluji.Dnes když sem jí chtěl zvednout tak mi zůstal velký kus vlny v ruce a nevěřil jsem co je pod ní.Jen kost a kůže.Ale bachor má pořádný.Podle toho co jsem si tu přečetl je to asi ta ketoza poradíte mi co by jsem měl udělat ovce žere pije vše ok akorát že nemůže vstát a už se ani neudrží na nohou a je hubená prosím o pomoc nerad bych o ní přišel.A ještě jsem se chtěl zeptat jak dlouho by se to léčilo.