Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2015 18:49
vanvanda

XXX.XXX.202.128

Chci se zeptat proc zere jehne vlnu a pak umira po otevreni ma zmolky ve střevech dostavaj sul s mineralama.

3.4.2015 20:14
bischof.vlastimil

XXX.XXX.40.16

Dobrý den vlnu muže zrat třeba proto ze je to vlna z oblasti kolem veminka kde muže matce odstříkavat mleko a tak po nem muže byt cítit i chutnat...

3.4.2015 20:36
vanvanda

XXX.XXX.202.128

To ne chodej a oskubavaj jak se ovce drbou.

3.4.2015 22:38
pajca

XXX.XXX.73.177

vanvanda napsal(a):
To ne chodej a oskubavaj jak se ovce drbou.

Nechápu z odpovědi dost dobře, jestli oškubávají vlnu z ovcí, nebo ze stromů
nebo keřů o které se ovce drbou. Ale třeba si sedím na vedení.
Oškubávání sebe nebo druhého se může stát zlozvykem, a požírání vlny snahou
něco z ní získat. Zkuste přidat ještě jiný minerální liz.
Jestli se však ovce drbou o stromy, může to být proto, že jim znepříjemňují život
kloši nebo všenky. Dejte ovce ostříhat, jestli nejsou a přelečte je proti vnějším
parazitům Butoxem, nebo Coopers spot onem. Zajistí veterinář, pokud nemáte.
Při ostříhání by Vám i stříhač řekl, jetli nemají ovce případně jiný kožní problém,
kvůli kterému by se drbaly.

3.4.2015 22:45
vanvanda

XXX.XXX.202.128

Maj mineralni liz i se selenem, ovce nemaj nic mam ovce kterym sama pada vlna a ty jehňata to proste zerou nikdy jsem to nemnela a to je chovam uz hodne dlouho.

3.4.2015 23:03
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak jim asi neco chybi... MOZEK Ale jinak je to dost drsny zvlast jeslti opravdu z te priciny umiraji... jedna se o ojedinely pripad nebo je to pravidlo u vasich vsech mladych?... Hele protoze to je docela zajimavy nedalo mi to a vygooglovala jsem tohle...
jedna se o Lizavku ? http://www.zootechnika.cz/clanky/zaklady-chovatelstvi/zoohygiena-a-choroby-hospodarskych-zvirat/choroby-prezvykavcu/metabolicke-poruchy-u-prezvykavcu.html
tak at vam to k necemu je

3.4.2015 23:20
vanvanda

XXX.XXX.202.128

Juknu se no dela to par jehnat ale asi tri uz nejsou.

4.4.2015 11:10
profesor1

XXX.XXX.192.99

Máte pravdu, udělají se žmolky v žaludku a jehně uhyne. Máte jehňata s matkami odděleně, nebo všechny dohromady? Jedna z možností proč to začnou dělat je to, že jim druhá(silnější) jehňata vypijí od mamin mléko a ony se snaží taky krást, hlavně ze zadu, ale už není co. Ovce je většinou při tom pomočí, tak mají ušpiněné hlavy. Zvyknou si na slané a pak jednak od hladu, ale i od chuti na slané oškubávají, cumlají a žerou vlnu.
U svojich jehňat jsem si všiml, že rády olizují sůl, ale minerálního lizu se ani nedotknou, tak zkuste dát kusovou sůl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík