El. ohradník - kůzlata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2015 11:42
lexin

XXX.XXX.120.178

Prosím o radu. Mám el. ohradník 4J - momentálně vypnuty a kůzlatům bude příští týden měsíc.
Pokud ho zapnu, neublíží jim? Nebo ještě nechat zatím vypnutý. Starý kozy jsou zatím v poho. Nemají lákadla, proč by měli zdrhat. Mám kombinaci dřevěnou ohradu a ohradník. Kůzlata ty prolezou a hned se ale vrátí.

Neregistrovaný uživatel

7.4.2015 15:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

lexin napsal(a):
Prosím o radu. Mám el. ohradník 4J - momentálně vypnuty a kůzlatům bude příští týden měsíc.
Pokud ho zapnu, neublíží jim? Nebo ještě nechat zatím vypnutý. Starý kozy jsou zatím v poho. Nemají lákadla, proč by měli zdrhat. Mám kombinaci dřevěnou ohradu a ohradník. Kůzlata ty prolezou a hned se ale vrátí.

To se nemusíte bát že by jim ublížil když se dotknou 1-2 tak pak se už nepřiblíží...A k tomu zdrhání=záleží jaký velký máte rozestupy ohr.lanek nad sebou.

8.4.2015 07:40
hehe

XXX.XXX.52.142

Ahoj. Kuzlata se rychle nauci se k ohradniku nepriblizovat, ale je dobry mirny nacvik. Parkat ho budou mit snahu cumlat a zjistila jsem ze kuzlata po rane necouvaji ale v soku skoci dopredu. nevim, jaky ohradnik mate, ale pokud ma oka, muze v nem kuzle zustat viset, nebo proskoci na druhou stranu lankoveho ohradniku a bude venku..
My to delali tak, ze jeden pri zapnuti ohradniku sedel u vypinace a koukal jak netusici kuzle neznou tlamickou zuzla ohradnik. Pak rana, rev, skok, honem vypnout, jit utesit kuzle a znovu. Za par ran se vsechna kuzlata uctive vyhybala jakemukoliv provazku...hrozny na pohled, ale bolo to rychle...

Přidejte reakci

Přidat smajlík