Registrace – jak je to správně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hank

8.4.2015 09:11
Hank

XXX.XXX.141.32

Mám dvě ovečky suffolk, jedna z nich bude během měsíce mít mladé.
Jsou neregistrované, přiznám se, že jsem nevěděla, že je to povinné. Nyní bych je chtěla zaregistrovat, ale nevím, až se narodí jehně, jestli se tam musí uvádět beran, ten určitě nebyl plemenný. Jak to udělat, aby to bylo správně. Prosím, jestli byste ni mohl někdo poradit.

8.4.2015 10:54
profesor1

XXX.XXX.192.99

Všichni mlčí, tak je trochu hecnem...
Oveny zaregistrujte, jestli chcete dál registrovat i jejich potomky, tak objednejte i známky navíc, kvůli poštovnému. Jehňata se musí označit do půl roku od narození, tedy i za registrovat. Jehňata na prodej a na zabití jednou známkou, jehňata na chov dvě známky. Jehně které zabijete do půl roka (případně do roka - kdo pozná že jehně nemá v roce půl roku? ) neznámkujte, je to škoda známky. Ještě pozor! na známkování potřebujete kleště! Dříve paní poradila kdo ve vašem okolí jaké kleště má, dneska nevím. Tak jako přesně nevím, jak se to řeší s tím neplemenným beranem, ale jde to i bez něj, zatím. Na tohle mám lidi, tak vše stoprocentně nevím. Určitě vám to ještě někdo upřesní, případně to vyhledáte v předcházejících diskuzích, tak jako spousta fíglů jak co dělat aby jste ušetřila. Taky je řešení zavolat na šok, teda SCHOK, tam vám poradí, jsou za to placení!

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2015 11:23

Otce nemusíte nikde uvádět, aspoň u koz to tak je, předpokládám, že je to u ovcí stejné. Dokonce ani matku nemusíte uvést. Jen zaregistrovat zvíře starší 6 měsíců. M.

Hank

8.4.2015 11:47
Hank

XXX.XXX.141.32

Takže případné jehně nemusím ohlašovat hned po porodu, ale až v tom půl roce,.

8.4.2015 16:42

Ano, navíc se těžko pozná, jestli je mu 6 nebo 10 měsíců. M.

Přidejte reakci

Přidat smajlík