Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2015 21:16
sansa

XXX.XXX.64.23

Dobrý den, chtěli bychom vykastrovat pomocí kastračních gumiček kozlíky, na starším vláknu jsem se dočetla, že se jim gumičky nasazují do týdne jejich věku a tady se chci zeptat jestli gumičky opravdu zaškrtí, všechno, při pohledu na ně je v prostřed gumiček otvor, který by dále mohl vyživovat daný orgán, zaškrtí ho opravdu dobře? Za odpovědˇděkuji.

8.4.2015 22:13
bischof.vlastimil

XXX.XXX.210.1

Tak v podstatě záleží na tom jak chcete kastrovat a ještě se mi nestalo aby, ten orgán, po aplikaci gumičky fungoval smajlík

8.4.2015 22:15
eržika

XXX.XXX.86.96

Kastrace gumičkou po týdnu života je podle mně hrozně brzy. My podle rady zkušených gumičkujeme tak ve dvou měsících. Hlavně musíme nejprve zkontrolovat, zda jsou obě varlátka sestouplá a teprve potom zagumičkovat.

9.4.2015 08:28
sansa

XXX.XXX.64.23

eržika napsal(a):
Kastrace gumičkou po týdnu života je podle mně hrozně brzy. My podle rady zkušených gumičkujeme tak ve dvou měsících. Hlavně musíme nejprve zkontrolovat, zda jsou obě varlátka sestouplá a teprve potom zagumičkovat.

Děkuji za odpovědˇ, nám se to zdálo taky hodně brzy, ale i naše veterinářka řekla, že maximálně do 14-ti dnů věku kozlíka a určitě to funguje?Máme gumičky i kleště, ale žádné zkušenosti.

9.4.2015 10:21
roklanka

XXX.XXX.46.156

Čím dřív, tím líp, ale musí mít sestouplá varlata.U kozlíků bývají, u beránků někdy sestupují později.

10.4.2015 05:49
sansa

XXX.XXX.64.23

roklanka napsal(a):
Čím dřív, tím líp, ale musí mít sestouplá varlata.U kozlíků bývají, u beránků někdy sestupují později.

Děkuji Vám za radu, moc nám pomohla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík