Uzemnění u el. ohradníku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.4.2015 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Dobrý večer,
Jsem chovatel ovcí, ale ovce mám pouze v ohradě z uzlíkového pletiva, které bych chtěl jěště doplnit o cca 2 řady el.ohradníku + pouzít i na rozpulování pastvy (pastva cca 10,5ha) dosud jsem používal jen pletivo připevněné na roxor tyče (a i ta úráce no strašný ), ale to už ten nějaký rok slouží a chtěl jsem zkusit i zmněnu.
LZE POUŽÍT OBYČ. KOVOVOU TYČKU A NA ŠROUBY PŘIDĚLAT VODIVÝ DRÁT?

Jaké používáte uzemnění k el.ohradníku, pokud přiložíte i nějaké to foto budu velice rád.
Mockrát děkuji ra zady.
Pavel Jahoda).

toncek

14.4.2015 17:53
toncek

XXX.XXX.95.118

Kvalita uzemnění je asi to nejdůležitější a hodně opomíjené na správné funkci eletrických ohradníků. Hodně záleží na tzv. rezistivitě (odporu) půdy, jiné hodnoty (kvalitu) bube mít uzemnění v jílové, písčité, nejhojší má v kamenité půdě. Dle mého názoru je lepší než-li kupovat sady uzěmnění u dodavatelů ohradníků, zajít do velkoprodejny elektroinstalačního materiálu (kde mají i hromosvodový) a koupit klubo nebo alespoň 15 metrů zemnícího pozinkovaného pásku 30x4 mm, který doplníte min. dvěmi zemnícími tyčemi 1,5m a zakopete to do výkopu alespoň 50 cm hlubokého (tyče samozřejmě zarazíte nakonec a v průběhu), svorky pořádně dotáhnouti a zatřít alespoň penetrákem. Tento způsob uzemnění Vám vydrží v zemi 30 let a když ho doplníte správnou přepěťovou ochranou, tak nemusíte mít strach ani z úderu blesku do ohradníků (což se u nekterých pastvin také stává). Dáte za to 1500, - a den práce.
S pozdravem Toncek.
Práci zdar .

Neregistrovaný uživatel

14.4.2015 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

toncek napsal(a):
Kvalita uzemnění je asi to nejdůležitější a hodně opomíjené na správné funkci eletrických ohradníků. Hodně záleží na tzv. rezistivitě (odporu) půdy, jiné hodnoty (kvalitu) bube mít uzemnění v jílové, písčité, nejhojší má v kamenité půdě. Dle mého názoru je lepší než-li kupovat sady uzěmnění u dodavatelů ohradníků, zajít do velkoprodejny elektroinstalačního materiálu (kde mají i hromosvodový) a koupit klubo nebo alespoň 15 metrů zemnícího pozinkovaného pásku 30x4 mm, který doplníte min. dvěmi zemnícími tyčemi 1,5m a zakopete to do výkopu alespoň 50 cm hlubokého (tyče samozřejmě zarazíte nakonec a v průběhu), svorky pořádně dotáhnouti a zatřít alespoň penetrákem. Tento způsob uzemnění Vám vydrží v zemi 30 let a když ho doplníte správnou přepěťovou ochranou, tak nemusíte mít strach ani z úderu blesku do ohradníků (což se u nekterých pastvin také stává). Dáte za to 1500, - a den práce.
S pozdravem Toncek.
Práci zdar .

Aha tak to asi zkusím děkuji za radu i ta cena je celkem přijatelná. Ale chtěl bych zkusit jestli půjde i ta kovová nemáte s tím zkušenosti ? ? ? ? ? ? ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík