Výtok z nosu, slzení očí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2015 19:25
slunecnivrch

XXX.XXX.165.134

Dobrý den,
právě jsem se vrátila z pastviny, kde jedné ovečce(kříženec ZW) teče z jedné nosní dírky zelený hlen, ovečka je měsíc po porodu, má pod sebou dvě jehňata, normálně žere, nezdá se na ní nic v nepořádku.v nosní dírce není vidět žádný cizí předmět, jedině že by byl dost hloboko.nekašle, nezadýchává se.
A jedné anglonubijce teče z očí, pár posledních dní trochu a dnes snad "probrečela" celý den
podle toho jek má mokrý obličej, výtok není hnisavý spíš taková voda, oči vypadají normálně nejsou zarudlé, koza celkově vypadá v pohodě. také u nás několik posledních dní dost fouká a ona je stále venku.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Ráno volám veterináře, ale teď v sezoně může i nějakou dobu trvat než se k nám dostane.
Možná, že už hledám problém kde ani není, ale máme letost dost špatný rok, tak radši řeším dřív, než později.
předem děkuji za odpovědi.

22.4.2015 13:52
petrako

XXX.XXX.3.11

Nechci Vás děsit, ale tohle jsem pozorovala u své kozy a pak přišel průjem a několik dní nežraní, kozu se podařilo zachránit, ale jen tak tak. Možná to byla nějaká viróza, která kozu oslabila a pak podlehla zřejmě začervení. Ani veterinář ani tady se mi nepodařilo zjistit, co mohlo způsobit ty hleny z nosu a slzení očí, taky by mě to zajímalo (léčila jsem až ten průjem, panacur, farmatan, černý čaj s glukopurem, vývar z lněného semínka, kvásek). Zdena.

Přidejte reakci

Přidat smajlík