Dobrý den,
právě jsem se vrátila z pastviny, kde jedné ovečce(kříženec ZW) teče z jedné nosní dírky zelený hlen, ovečka je měsíc po porodu, má pod sebou dvě jehňata, normálně žere, nezdá se na ní nic v nepořádku.v nosní dírce není vidět žádný cizí předmět, jedině že by byl dost hloboko.nekašle, nezadýchává se.
A jedné anglonubijce teče z očí, pár posledních dní trochu a dnes snad "probrečela" celý den
podle toho jek má mokrý obličej, výtok není hnisavý spíš taková voda, oči vypadají normálně nejsou zarudlé, koza celkově vypadá v pohodě. také u nás několik posledních dní dost fouká a ona je stále venku.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Ráno volám veterináře, ale teď v sezoně může i nějakou dobu trvat než se k nám dostane.
Možná, že už hledám problém kde ani není, ale máme letost dost špatný rok, tak radši řeším dřív, než později.
předem děkuji za odpovědi.
Nechci Vás děsit, ale tohle jsem pozorovala u své kozy a pak přišel průjem a několik dní nežraní, kozu se podařilo zachránit, ale jen tak tak. Možná to byla nějaká viróza, která kozu oslabila a pak podlehla zřejmě začervení. Ani veterinář ani tady se mi nepodařilo zjistit, co mohlo způsobit ty hleny z nosu a slzení očí, taky by mě to zajímalo (léčila jsem až ten průjem, panacur, farmatan, černý čaj s glukopurem, vývar z lněného semínka, kvásek). Zdena.