Ketrin9876

XXX.XXX.239.255
Dobrý den, před dvoma dňami se naší prvničce narodil kozlík a kozička. Ale dnes jsem si všimla že kozlik má v rozkroku pytlík plný moči.keď jsem ho lehce zmáčkla tak normálně odcházela kudy má. Co teď s tím? Je to naše celkově třetí kúzle a i když se snažím o kozách vzdělávat o tomhle jsem nikde nečetla. Druhé foto je po vymáčknutí a.
Ketrin9876

XXX.XXX.239.255
Aha děkuji, a co teď s ním?nedjde to nějak upravit aby vydržel do podzimu? K životu se má dobře, pije, běhá poskakuje.sice to není plemenik, takže byl stejně určený na porážku. Je fakt že oba rodiče jsou bezrohí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste, jestli Vám nějaký tip nedají na veterinární fakultě v Brně. Třeba chtějte doktora Zajíce, on už Vás na někoho odkáže.
Nezbývá než čekat a doufat, že doroste do porážkové váhy, Někdy si protrhnou ten vak a může následovat infekce, ale nic s tím nenaděláte. Je třeba zvýšené pozornosti, někdy není problém viditelný, ale kůzle, zesmutní a je lepší rána z milosti. Problém který vidíte nemusí být jediný, celé močové ústrojí je anomální. Nebo si můžete odpustit starosti a utratit ho hned. Dle mých zkušeností je to 40:60 že doroste.

Takového kozlíka jsme teď také měli, ale plnil se mu jen ten vak a jiný vývod na moč neměl.Veterinář mu vak nařízl, takže moč neustále odkapávala.Zabíjeli jsme ho minulý týden, ve dvou měsících.Sice pil z láhve i od kozy, ale už zaostával a také aby se v teple netrápil.Uvnitř měl dva močové měchýře.Vyvržený bez hlavy vážil 5,5Kg.

Pro neangličtináře: ten vak vzniká rozšířením močové roury v případě, že je nějaký problém s její průchodností. Moč prostě pod tlakem močovou rouru roztlačí a zde se hromadí.
No a problém s průchodností může být různý. Může tam být vrozené zúžení na konci penisu, může být anomálně utvářený takový ten červovitý výběžek na konci penisu, kterým močová roura prochází, může tam být rozštěp pije různého rozsahu...
Ketrin9876

XXX.XXX.239.255
Všem děkuji za rady. Zase jsem o něco chytřejší. Kozel naštěstí močové cesty průchozí má i když mu to trvá dlouho. Tak ho budeme sledovat A uvidíme. Zatím vypadá spokojeně a nevidím rozdíl ve vývoji oproti jeho sestře.