Tak to asi těžko seženete. Máme tři, kousek od Prahy, a bez šance - pokud jich není aspoň 20, nikdo jet nechtěl. Navíc bych je musela z pastviny tahnout domů a pižlat asi v obýváku - není tam elektrika. Koupila jsem za pár korun nůžky, věnovala tomu jedno odpoledne a holky jsou už zas jak ze škatulky. Dá se to, nebojte.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jde jen o to, zda budete po cestě nějakého střihače. Jsou tací, kteří jezdí po celé ČR a třeba budou ochotní přibrzdit. Samozřejmě v případě, že máte jen jednu ovci, můžete těžko očekávat, že vás její ostříhání vyjde na 100 Kč... (cesta, čas než si střihač připraví náčiní zabere daleko více času než střiž samotná).
Za mě - určitě ostříhat růčo - sice je to spousta času, ale zas si to naplánujete, kdy se vám to hodí a nemusíte nikoho shánět a uhánět ;) není třeba mít nůžky na ovce, stačí dobré nůžky na papír s kratšími širšími čelistmi a kvalitním ostřím, aby se hned nestupily o nečistoty ve vlně (mám Wenger). Já dám jednu ovci cirka za třičtvrtě hodiny... snažím se moc nepostříhat a některé záhyby jsou oříškem.. (kolem pipky, plecka).