Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2015 07:02
maron-li

XXX.XXX.103.35

Dobrý den,
naše koza je po prodeji jejich kůzlat moc smutná, nechce žrát. Není sama, máme ještě 3 kozičky. Potkali jste se někdy s tímto problémem? Jak dlouho bude trvat její smutek? Jak jí v jejím smutku pomoci? Vidím že se moc trápí

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2015 11:37

Je to individuální, ale může to trvat dost dlouho, určitě ji to přejde v říji. Já nechávám kůzlata s kozou právě proto až do té doby, i kozlíky, ale vím, že to vždycky prostě nejde. Pokud má koza víc kůzlat, nechám jí tak dlouho aspoň jedno. Došla jsem k tomu rozhodnutí poté, co jsem jednou byla svědkem toho, že koza doslova hlasitě naříkala nad mrtvým kůzletem a jednou jiná málem utekla do neznáma hledat ztracené kůzle, byť už nebylo úplně malé. Naštěstí se našlo. M.

20.5.2015 12:55
maron-li

XXX.XXX.103.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to individuální, ale může to trvat dost dlouho, určitě ji to přejde v říji. Já nechávám kůzlata s kozou právě proto až do té doby, i kozlíky, ale vím, že to vždycky prostě nejde. Pokud má koza víc kůzlat, nechám jí tak dlouho aspoň jedno. Došla jsem k tomu rozhodnutí poté, co jsem jednou byla svědkem toho, že koza doslova hlasitě naříkala nad mrtvým kůzletem a jednou jiná málem utekla do neznáma hledat ztracené kůzle, byť už nebylo úplně malé. Naštěstí se našlo. M.

Diky za odpověď, udělal jsem chybu, teď to už vím, příště ji alespoň jedno kůzle nechám, hold chybama se člověk učí
Jsem úplný začátečník, tak bych se rád zeptal, jestli až ji smutek přejde v říji, mám ji dát ke kozlovi okamžitě? Není to brzy? Rodila v únoru.

20.5.2015 13:03
moonika

XXX.XXX.250.144

maron-li napsal(a):
Dobrý den,
naše koza je po prodeji jejich kůzlat moc smutná, nechce žrát. Není sama, máme ještě 3 kozičky. Potkali jste se někdy s tímto problémem? Jak dlouho bude trvat její smutek? Jak jí v jejím smutku pomoci? Vidím že se moc trápí

Ako dlho nechce žrať? pri strese sa môže oslabiť imunita a viac sa rozmnožiť parazity a pod.

20.5.2015 13:06
moonika

XXX.XXX.250.144

maron-li napsal(a):
Diky za odpověď, udělal jsem chybu, teď to už vím, příště ji alespoň jedno kůzle nechám, hold chybama se člověk učí
Jsem úplný začátečník, tak bych se rád zeptal, jestli až ji smutek přejde v říji, mám ji dát ke kozlovi okamžitě? Není to brzy? Rodila v únoru.

Ruja býva až na jeseň, nechajte kozičku odpočinúť. So smútkom je to u každej kozy iné, niektorá jeden dva dni volá za malými, iná si to akoby ani nevšimne, ale aj keď mi kozy smútili, nikdy neodmietali žrať.

20.5.2015 13:17

Pokud by vůbec nežrala dva dny, je to průšvih, ale tak zlé to snad nebude. Ale jak do ní v tom případě něco dostat, to by mě také zajímalo.
Říji míváme na přelomu léta, koncem července.

20.5.2015 14:40
roklanka

XXX.XXX.46.88

Koza může smutnit, ale žrát nepřestane, alespoň mě se to nikdy nestalo a to svá kůzlata kozy slyší, protože jsou při odstavu ve stejné stodole. Pokud koza nežere, poslechněte si žaludky, jestli jedou.

20.5.2015 21:29
maron-li

XXX.XXX.103.35

Moc děkuji všem za rady a příspěvky, tak kozenka je už lepší, ještě je trochu smutná ale už žere! tak snad už nejhorší máme za sebou.

21.5.2015 19:18
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Já to také zažila, tři kůzlata umřela u porodu a koza nad nima plakala, já s ní, když jsem je odklízela.Bohužel jsem s ní nebyla u porodu a nevím, co se stalo.Pak už jsem vždy byla od prvních bolestí, ve dne v noci a vždy jí nechala kůzle.Takže z původních dvou koz jsem měla stádo.Je to droga, ale krásná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík