Rohy - zpracování lebky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2015 08:46
Kamerunky z kopce

XXX.XXX.64.137

Dobrý den. Potřeboval bych poradit, jak nejlépe zpracovat lebku z berana, ale bude to asi podobné i u krav a podobně. Vyvaření a vybělení kostí peroxidem je mě metoda známá, ale nevím jak sundat toulce – rohy, abych je nepoškodil. Můžu je ponořit do vařící vody a oni pak půjdou sundat z kosti a já vypláchnu vnitřek, nebo je vařením zničím? Také by mě zajímalo, zda máte nějaké zkušenosti, čím rohy poté co jsou vyčištěné vyplnit. Děkuji předem všem z přínosné informace.

anonymní

11.6.2015 12:55
anonymní

XXX.XXX.220.45

Klidně vyvařte i s rohama, ty nezničíte a pak půjdou lehce stáhnout.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2015 22:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli se nepletu, tak táta - myslivec - plnil zbraně divokých prasat epoxidem.. Jinak taky vařil celé a pak obral. Pokud byste měl možnost, tak někdo to nechává ožrat velké lesní mravence - krásně lebku vybělí ;) ale na to jistě taky existují nějaké chemikálie..

12.6.2015 22:05
Kamerunky z kopce

XXX.XXX.55.86

Díky všem. Tak jsem to vyvařil celé, rohum ce nic nestalo a šli krásně dolů, maso taky, ale to jsem nahrubo obral a zbytek domyl vapkou na dvoře - ani nevíte jakou měl pes radost. Lebku vybělím peroxidem - dělám to tak, že lebku pokreju toaletním papírem který poleju peroxidem a nechám pár hodin ve tmě působit, pak uschnout a je hotovo. S tím mraveništěm nemám dobrou zkušenost, protože kost je pak spíše dožluta. S těma zbraněma divočáka se to dělá aby nepopraskali, ale rohy jsou z jiného materiálu, tak snad vydržej, ale budu je radši sušit pomalu ve stínu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík