Uživatel s deaktivovaným účtem

Kde bydlite ze neprsi? Me prijde ze uz si ani nepamatuju za poslenidch 14dni kdy neprselo. Kdo nestih behem neceleho tydne nasusit seno, tak mu to prerostlo.
Bydlíme v Olbramovicích u Moravského krumlova, je to Znojemsko a za vodu se modlím každej den a nic.Jen se bouří a voda padá všude v okolních vesnicích jen u nás nic.Louka je uplně vypasená a bez vody neroste nic a to i přestože máme louku u pokoka a v púl metru když se kopá je už spodní voda, ale letos to prostě nestačí.Ještě jsem tak suchej rok co máme ovce nezažila.Nikdy nestačili louku vypásat, museli jsme ji i sekat aby tráva nepřerostla a letos jim adsolutně nestačí a s chutí papají i seno. No je to děs
Vojtěškové úsušky jsou velmi bohaté krmivo, dávám na kozu hrst po konci pastevní sezony a v zimě. Dobře si rozmyslete příkrm pro ovce, já je nechovám, ale vím, že jsou náchylnější ke ketoze, tak aby jste si v dobrém úmyslu nezadělala na problém, neb i mladá zvířata dobře krmená jí u konce březosti mohou dostat.Nepsala jste nic o plemeni, které chováte. Kamarádi co chovají ovce (na maso), když už přikrmují, tak až před porody. Jinak se krmí ovce a mléko, jinak na maso. Snad se vám ozve nějaký ovčák a poradí.
Děkuji za vaši odpověď, mám masné plemeno sufolků a právě se bojím abych to s krmnou dávkou nepřehnala až bych začala v zimě krmit.Je mi jasné že musím pomalinku zvikat, ale kolik pak je maximum netuším.Byla bych moc ráda jestli mi poradí někdo, kdo má zkušenost s ovinkama a vojtěškouvou granulí.
Dobrý den, když jsem ovečky chovala, dokrmovala jsem vojtěškovými granulemi, nyní mám jen kozičky, a dělám to také, neb mám AN kozy. a i když mám pastvu krásnou, není v ní ale velké zastoupení jeteliny. Takže já bych klidně i ovečky dokrmovala v případě, že máte pastvu chudou na jetelinu, a chcete přilepšit, tedy na zmasilost i mléčnost. Pokud máte kvalitní pastvu, pak to asi není nutné, já je dávám ale i jako pamslek, když je potřebuji nalákat. V zímě dokrmuji určitě. Opět z důvodu, že v seně nemám zastoupenu jetetelinu. - jakožto zdroj bílkovin. Určitě je to ale věcí názoru a zkušeností. Já dávám 1/4 hrneček ráno a večer spolu s jádrem. A žabky vypadají spokojeně.
Čimo

XXX.XXX.100.185
Síce Vám neporadím ako ich prikrmovať, ale ak je teraz dobrá cena, ak máte miesto na skladovanie a ak to trvanlivosť granúl umožňuje, urobte si zásoby a v zime sa smejete.
Lenis

XXX.XXX.0.70
Dobrý den..chtěla bych si pořídit ovečky...ale kniha chov ovcí od Horáka nyní není k sehnání, tak študuju na internetu..jasné že seno je důležité, voda čistota, odčervování, přikrmování granulema pro ovečky ale už mi proboha někdo prozraďte z čeho je JÁDRO ?
TO JE SMĚS ČEHO..A V JAKÉM POMĚRU..asi jsou všichni znalci ale já fakt nevím..prosím prozraďte mi to někdo..ať si můžu konečně nějaké dvě (zatím dvě) ovčí holky dovézt. pozemek na spásání máme..do kopce ale ovečky to myslim zvládnou...stáj už mají také nachystanou tak už jen to Jádro potřebuju vědět U nás nikdo nic nezabije takže to budou rodinní mazlíci tak chci aby se nám dožili co nejdéle...
Lenis
napsal(a):
Dobrý den..chtěla bych si pořídit ovečky...ale kniha chov ovcí od Horáka nyní není k sehnání, tak študuju na internetu..jasné že seno je důležité, voda čistota, odčervování, přikrmování granulema pro ovečky ale už mi proboha někdo prozraďte z čeho je JÁDRO ?
TO JE SMĚS ČEHO..A V JAKÉM POMĚRU..asi jsou všichni znalci ale já fakt nevím..prosím prozraďte mi to někdo..ať si můžu konečně nějaké dvě (zatím dvě) ovčí holky dovézt. pozemek na spásání máme..do kopce ale ovečky to myslim zvládnou...stáj už mají také nachystanou tak už jen to Jádro potřebuju vědět U nás nikdo nic nezabije takže to budou rodinní mazlíci tak chci aby se nám dožili co nejdéle...
Jádro se říká obilovinám. Každý míchá podle toho co sežene. pro ovce je nejlepší oves a ječmen. Doporučuje se porojet mačkačem, pro lepší využití. Mačkač nemám, tak oves krmím celý a ječmen šrotovaný na hruho. Jemný šrot je dráždí v nose a kašlou. Taky jsem jeden rok sehnala kukuřičné otruby. Tady se pěstuje kukuřice většinou na siláž, na zrno jen málo. Na stránkách www.schok.cz knihu Chov ovcí od Horáka nabízejí. Zkuste objednat tam.
Lenis

XXX.XXX.0.70
přezdívka
napsal(a):
Jádro se říká obilovinám. Každý míchá podle toho co sežene. pro ovce je nejlepší oves a ječmen. Doporučuje se porojet mačkačem, pro lepší využití. Mačkač nemám, tak oves krmím celý a ječmen šrotovaný na hruho. Jemný šrot je dráždí v nose a kašlou. Taky jsem jeden rok sehnala kukuřičné otruby. Tady se pěstuje kukuřice většinou na siláž, na zrno jen málo. Na stránkách www.schok.cz knihu Chov ovcí od Horáka nabízejí. Zkuste objednat tam.
Moc moc děkuji