Správné zpracování jehněčího masa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

E.D.

5.7.2015 22:52
E.D.

XXX.XXX.114.1

Dobrý den, zítra potřebujeme zabít jedno jehně. Prosím o rady na zpracování masa (nejde mi o recepty, spíše o péči o maso po zabití). Jak jehně zabít, vyvrhnout,... víme, jen nevím, co s masem potom. Prý se má nechat vyvěsit v chladné místnosti. Žádnou takovou ale nemáme k dispozici. Je možné maso nechat místo toho třeba několik hodin v chladné vodě? Nebo naporcovat a nechat uležet v lednici? Předem děkuji za rady...

5.7.2015 23:18
dadu

XXX.XXX.250.70

V pátek jsem zabíjela kůzle. Též nemám, kde ho pověsit, takže jsem ho načtvrcené nechala asi 2 hodiny ve studené vodě (dvakrát jsem ji vyměnila, aby byla opravdu studená) a pak jsem ho dala do ledničky. V sobotu jsem dala v pohodě do mrazáku S jehnětem to asi může být stejné.

E.D.

7.7.2015 12:42
E.D.

XXX.XXX.114.1

Děkuji, nakonec jsem to udělala na sucho, také pomohla studená voda, ale ochlazovala nádoby pekáče s rozloženým masem na utěrkách jen zvenku... Maso vychladlo, do dneška je v ledničce a teď ho jdu nabalíčkovat do mrazáku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík