Krácení ocásků u jehnátek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Consejo

21.7.2015 22:00
Consejo

XXX.XXX.168.43

Dobrý den, můžu se zeptat, jaké máte zkušenosti s krácením ocásků pomocí gumiček? Na co si dát pozor?
Děkuji.

linzii

22.7.2015 21:13
linzii

XXX.XXX.1.174

Dobrý den, zadejte si to heslo zde na Fauně a vyskočí Vám spousta odkazů, kde se to v mnoha diskuzích již řešilo. Jsou nějaké termíny odkdy dokdy se to dle zákona dělat smí. Ale v podstatě je třeba se trefit mezi obratle ocásku a hlavně dávat pozor, aby do rány nekladly vajíčka mouchy. První minuty jsou děsivé, jehňata to tahá a tlačí, válí se div ne po zemi, za pár minut je to ale lepší a druhý den o ničem neví. Pak kontrolovat a za pár týdnů ocásek upadne. Já je vždy dohledám a odstraním z ohrady, někdy mi je domů nosí kočky Při tom zkontroluji, zda jsme se při nasazování trefili a je to. měla jsem darovaného berana, měl ocas a nedoporučuji. Na jaře jsme ho museli co týden chytat a ocas mu čistit od průjmu po nové trávě, nabalovaly se mu tam koule a zapařil se mu zadek, což ho jistě bolelo. Tak to měl, když sem přijel. Takže jsme stříhali a byl v pohodě. Bez ocasu je to určitě lepší, zvláště pro jehnice a připouštění ovcí, porody..

Consejo

22.7.2015 22:28
Consejo

XXX.XXX.168.43

Co se může stát, pokud se mezi obratle netrefím?

22.7.2015 22:43
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Bude tam koukat holá kost. Když dáte gumičku mezi obratle, tak se kůže stáhne a pahýl se lépe zacelí.

Consejo

22.7.2015 22:55
Consejo

XXX.XXX.168.43

A je možné ještě trochu s tou gumičkou hýbnout, když jsem jí dávála včera?

22.7.2015 23:11
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Consejo napsal(a):
A je možné ještě trochu s tou gumičkou hýbnout, když jsem jí dávála včera?

To už asi nepůjde. Jedině tu starou oddělat a dát novou o kousek blíž k zadku, jestli tam je ještě místo.

Consejo

23.7.2015 09:35
Consejo

XXX.XXX.168.43

Tak se budu modlit aby to bylo mezi obratli :).

linzii

23.7.2015 21:25
linzii

XXX.XXX.1.174

Už jsem viděla ocásek, který upadl i s nasazenou gumičkou přes obratel. Prostě se ten obratlíček uškrtil, přestal se živit, uschl a ocásek upadl nad ním. Takže nezoufejte. Ale bylo to mladé jehně. Jen to asi pak trvá prostě déle. Jak se ocásky škrtí, jsou oproti zbytku hubenější a visí, to poznáte.

Consejo

24.7.2015 17:14
Consejo

XXX.XXX.168.43

Jj už jsem viděla jak to probíhá, ale já je poprvé nasazovala sama, jinak mi to vždy dělal kamarád ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2015 12:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Letos se me stalo ze beranek dostal otravu krve. Vratila se mu udajne ta "zkazena" krev skrz gumicku zpatky do obehu. Prezil to a uz je zase jura, ale mel to opravdu na male, dva dny byl jako mrtvola. Je to krizenec suffolkxromanovka a je mozne ze strangulacni gumicka mela na jeho slabsi ocasek moc velky otvor. Takze temhle mrnousum mozna pockat tyden az dva az trochu naberou. U suffolku jsem nikdy problem nemel ty maj uz po narozeni ocas u korene pekne tlustej.

Consejo

28.7.2015 20:53
Consejo

XXX.XXX.168.43

Ano jehnátka byli suffolci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík