Který zdroj je lepší?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KlokočíPetr

28.7.2015 12:34
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

Který ze zdrojů je lepší pro ovce? Či jaký používáte vy zdroj na ovce či kozy?
http://www.almvizovice.cz/kombinovane-ohradniky/kombinovany-zdroj-patura-p-4

http://www.almvizovice.cz/bateriove-ohradniky/elektricky-ohradnik-bateriovy-compact-power-b-40

Potřebuji zdroj baterioví nebo kombinovaný jelikož poblíž pastvy není možnost zapojení do síťe.
předem díky Klokočí Petr.

28.7.2015 13:00
bischof.vlastimil

XXX.XXX.42.1

Ten druhy je slabý...

KlokočíPetr

28.7.2015 15:34
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

A myslíte si že ten 1 by se dal použít?

28.7.2015 16:46
bischof.vlastimil

XXX.XXX.42.1

Tak bylo by ještě dobré vědět jak bude ohrada dlouha, z čeho bude vodivá část a co od toho očekáváte... když tak mi můžete večer zavolat na 777593032 řeknu více.

KlokočíPetr

28.7.2015 20:25
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

Ohrada bude cca 300m jenom rozpulení pastvy a budou tam 3x vodivá lanka nad sebou očekávání? jenom aby ovce neprolezli na 2stranu ohrady. Jinak díky.

28.7.2015 21:17
bischof.vlastimil

XXX.XXX.40.91

Ten první zdroj by měl snad stačit ale není to žádný zázrak.

A když to mate jen na toto nepřemýšlel jste o uzlikovem pletivu?

KlokočíPetr

28.7.2015 21:31
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.229

Uzl.pletivem mám oplocenou louku a potřebuji aby to šlo posouvat.

KlokočíPetr

30.7.2015 11:36
30.7.2015 11:42
bischof.vlastimil

XXX.XXX.236.106

KlokočíPetr napsal(a):
JEŠTĚ JSEM NAŠEL TENTO- http://www.forstagro.cz/elektricky-ohradnik/zdroje-impulzu/kombinovane-zdroje/dual-d3-230v-12v-3j-2j.html
CO MYSLÍTE BUDE STAČT?

Dobrý den už z těch obrázku na zdroji je vidět že není pro ovce. Na ovce doporučuji alespoň 3J. Kolem 5J už to jde ale ani kvalitní zdroj nenahradí správné zapojení, používání a starání se o ohradu.

KlokočíPetr

30.7.2015 14:29
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

Ok díky tak se po nějakém poohlídnu který má alespoň 3J.

30.7.2015 16:29
melkor

XXX.XXX.17.140

3J je málo pro ovce, jako vodič ocel lanko nebo drát, vodič hodně nízko, dobře napnout, nejlépe napínákem a hlavně ovce ostříhat.doporučuji kontaktovat firmu kamir, mají velký výběr zdrojů a odborníky kteří poradí.

KlokočíPetr

31.7.2015 14:34
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

OK ale skorovšude je psáno že stačí 3J.

31.7.2015 18:16
bischof.vlastimil

XXX.XXX.236.106

melkor napsal(a):
3J je málo pro ovce, jako vodič ocel lanko nebo drát, vodič hodně nízko, dobře napnout, nejlépe napínákem a hlavně ovce ostříhat.doporučuji kontaktovat firmu kamir, mají velký výběr zdrojů a odborníky kteří poradí.

Nevím jak moc jste to četl nebo jak špatně jsem já pochopil předchozí diskuzi ale myslím že to chce mobilní...
No tak osobně si myslím že např. ALM Vizovice má větší výběr než kamír ale to jsem tahat nebudu.
A pokud někdo ví o ohradnících víc než já tak sem s ním smajlík
ohrady stavím již přes 11 let a to i jako službu, Sám vlastním přes 15 zdrojů impulzů od nejrůznějších firem i samo-domo výroby jak bateriové tak síťové ale určitě tím nechci říct že obchodníci nemají odborníky jenž nejsou pouze prodejci ale mají hodně zvířat a ohrad v různých podmínkách pro to aby měli zkušenosti...

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2015 18:52

Dost se podcenuje uzemeni. Az zase nekdy budu delat novy ohrady, tak tam hodim mezi prvni a druhej, brano od zeme, dalsi drat kterej bude na nekolika mistech uzemenej. At je to poradne kope.

31.7.2015 18:59
bischof.vlastimil

XXX.XXX.236.106

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dost se podcenuje uzemeni. Az zase nekdy budu delat novy ohrady, tak tam hodim mezi prvni a druhej, brano od zeme, dalsi drat kterej bude na nekolika mistech uzemenej. At je to poradne kope.

To je dobrá věc pokud máte ocelové dráty a uděláte to správně...

KlokočíPetr

1.8.2015 11:17
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

bischof.vlastimil napsal(a):
To je dobrá věc pokud máte ocelové dráty a uděláte to správně...

Pane Bischov nedalbyste sem fotky těch zdrojů pro inspiraci?

KlokočíPetr

1.8.2015 16:32
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

Fotky než bych sem dal by trvalo... navíc nafotit zdroje tak aby jsem neprozradil kde a jak je ukrývám před nenechavími lidmi moc nejde. Ale pokud to půjde nafotím a dam. Některé zdroje se u nás neprodávají (mám je z UK), jine jsou doma vyráběné a některé jsou již staré, par odkazu na ty novější:
www.google.cz/search?q=koral+zdroj&client=ms-android-samsung&prmd=im&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIg_K-tOHxwIVx74UCh3v7QEj#tbm=isch&q=ohradnikovy+zdroj&imgrc=H2okks-WV1-iMM%3A
www.google.cz/search?q=koral+zdroj&client=ms-android-samsung&prmd=im&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIg_K-tOHxwIVx74UCh3v7QEj#tbm=isch&q=ohradnikovy+zdroj&imgrc=vXHpYFecxW7H4M%3A
www.google.cz/search?q=koral+zdroj&client=ms-android-samsung&prmd=im&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIg_K-tOHxwIVx74UCh3v7QEj#tbm=isch&q=ohradnikovy+zdroj&imgrc=NrxXkjlbRYoc_M%3A
www.almvizovice.cz/kombinovane-ohradniky/kombinovany-zdroj-duo-power-x-4000
www.almvizovice.cz/sitove-ohradniky/elektricky-ohradnik-sitovy-power-profi-ni-7000
www.almvizovice.cz/sitove-ohradniky/sitovy-zdroj-ako-minotor
www.google.cz/search?q=koral+zdroj&client=ms-android-samsung&prmd=im&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIg_K-tOHxwIVx74UCh3v7QEj#tbm=isch&q=ohradnik+koral+zdroj&imgrc=Af_m9_owgzKfCM%3A.

Bohužel odkazi nelze načíst pouze jenom od ALM vizovice jsem se kouknul.

KlokočíPetr

1.8.2015 16:33
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

Ale jinak díky.

2.8.2015 23:18
bischof.vlastimil

XXX.XXX.32.252

Bohužel se mi nedaří vložit foto...
Jsem stále na cestách a mobil není plnohodnotnou náhradou smajlík

KlokočíPetr

3.8.2015 11:07
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

Bohužel se mi nedaří vložit foto...
Jsem stále na cestách a mobil není plnohodnotnou náhradou smajlík

Tak až to půjde.Tak to sem tehdy hodte.

18.11.2017 20:53

Dobrý večer, stojím před rozhodnutím který zdroj koupit pro ovce na pastvinu ve 4 řadách drátu a bude oploceno cca 3,5ha. Zdali tento https://www.kamir.cz/elektricky-ohradnik-raptor-6000-opticka-kontrola-napeti-3-kv-a-uzemneni či tento https://www.kamir.cz/elektricky-ohradnik-ako-minotor-pro-skot-ovce-kone-divokou-zver-sitovy nemáte z některých z nich osobní zkušenosti z praxe?

A ještě se chci zeptat zdali je lepší když mám pastvinu přes cestu cca 350m jestli je lepší vést ohradník k ohradě VN kabelem vzduchem či zemí a zdroj mít doma u baráku nebo je lepší 220V dotáhnout na pastvinu přes prodlužku a zapojit zdroj až tam či naopak? předem všem děkuji za odpověď.

18.11.2017 21:58

A co pořídit něco levnějšího, ale silnějšího?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/81979967/Elektricky-ohradnik-7J-15000V-230V.php.

A přívod elektřiny k ohradě: VN kabelem bys to měl pěkně drahý, pokud bys ho zakopával tak by to bylo ještě dražší, to i v případně pokud bys tahal 220V až na pastvinu. Pokud máš nějakou dobrou možnost, jak to tam dotáhnout vzduchem tak bych radil to. A lanka bych doporučil použít nějaké co nemaj moc velkej odpor, je to dost znát.

18.11.2017 22:18

A co pořídit něco levnějšího, ale silnějšího?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/81979967/Elektricky-ohradnik-7J-15000V-230V.php.

A přívod elektřiny k ohradě: VN kabelem bys to měl pěkně drahý, pokud bys ho zakopával tak by to bylo ještě dražší, to i v případně pokud bys tahal 220V až na pastvinu. Pokud máš nějakou dobrou možnost, jak to tam dotáhnout vzduchem tak bych radil to. A lanka bych doporučil použít nějaké co nemaj moc velkej odpor, je to dost znát.

Díky kostey za odpověď..ale tady těmto home made zdrojům moc nevěřím.

18.11.2017 22:35

To já taky nevěřil, ale je spousta chovatelů (včetně mě) co je má a jsou prostě v pohodě. Já je čas od času doporučim, až si skoro říkám že bych mu nemusel dělat reklamu takhle zadara

Co se týče těch zdrojů co si dával odkazy, tak to je prašť jako uhoď. Žádnym z nich nic nezkazíš. Všichni ti daj záruku, všude to v těch krabičkách funguje stejně, takže co se zdrojů týče koukej na to kolik to má Joulů a kolik to stojí. Na 3,5ha ve 4 řadách drátu ti takhle silný zdroj bude stačit, pokud to do toho nepoleze moc trávy a pokud nejsou ovce permanentní útěkářky..

18.11.2017 23:12

To já taky nevěřil, ale je spousta chovatelů (včetně mě) co je má a jsou prostě v pohodě. Já je čas od času doporučim, až si skoro říkám že bych mu nemusel dělat reklamu takhle zadara

Co se týče těch zdrojů co si dával odkazy, tak to je prašť jako uhoď. Žádnym z nich nic nezkazíš. Všichni ti daj záruku, všude to v těch krabičkách funguje stejně, takže co se zdrojů týče koukej na to kolik to má Joulů a kolik to stojí. Na 3,5ha ve 4 řadách drátu ti takhle silný zdroj bude stačit, pokud to do toho nepoleze moc trávy a pokud nejsou ovce permanentní útěkářky..

Neříkám že nejsou špatný ale prostě toto bych si doma do zásuvky nedal... kdybych potřeboval bateriovy a pan je nabízel tak asi jo ale do site to nechci riskovat.

19.11.2017 09:31

Ok, chápu, ale například mně doma vyhořel právě AKO zdroj. Naštěstí bez následků a od tý doby mám zdroj venku.

19.11.2017 09:52

Tím ale nechci říct, že zdroje od AKO jsou špatné, nebo nebezpečné. Máme jich 5 v práci a bez problémů fungují až así 15 let a věřil bych mu víc, než tomu druhému na který jsi dával odkaz.

19.11.2017 11:10

Ok, chápu, ale například mně doma vyhořel právě AKO zdroj. Naštěstí bez následků a od tý doby mám zdroj venku.

Určitě zdroj mít jedině někde venku v nějaké bedně ale ne přímo v baráku. Takže z těch dvou radši Minotor než Raptor?

20.11.2017 00:06

Určitě zdroj mít jedině někde venku v nějaké bedně ale ne přímo v baráku. Takže z těch dvou radši Minotor než Raptor?

Jo, sice člověk riskuje, že mu to venku z bedny někdo třeba šlohne, ale aspoň sníží šanci že doma vyhoří. A koukám na ty zdroje trochu podrobnějc a ony jsou nakonec oba od AKO. Takže se ty spíš rozmysli, jestli dáš o těch pár stovek víc za 3 desetiny Joulu, co bys měl k dobru u MINOTORu a podle toho se rozhodni. Já ti asi neporadim přesně jakej z nich vzít, já tu svůj tip na jiný typ už dal. Bral bych zkrátka něco silnějšího.
Hlavně ale měj pořádné uzemnění, pak ti oba udělají dobrou službu, pokud ti do drátů nikde nepoleze tráva.

29.11.2017 11:45
Ares1985

XXX.XXX.35.42

Ako zabezpečite, ked mate zdroj na pasienku, aby Vam ho neukradli...mate ho nejak zamknuty? dik.

29.11.2017 15:48
profesor1

XXX.XXX.192.98

Železná bedna z kovošrotu, aby tam vlezla i baterie. Ještě mám i ze staré expanznádoby, ale ta je těžší. Přivařit - přišroubovat panty na víko, na to ouško na zámek (kladku ) a je to.

29.11.2017 17:44
dad

XXX.XXX.225.133

Ta expanzka je dobrý nápad , jen aby těch přemisťovatelů nebylo víc naráz

29.11.2017 18:39
Ares1985

XXX.XXX.44.38

Dik za inšpiráciu.

30.11.2017 13:35
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tohle je ten druhý z expanzky. Je to v podstatě to samé. Napadl dneska sníh, tak už jsem ho byl vypnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík