Čím odčervit jehňata? Můžu to provéct i sám bez veterináře..?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pavel10

4.8.2015 10:50
Pavel10

XXX.XXX.89.231

Můžu si odčervovat jehňata sám bez přítomnosti veterináře? A čím se dají odčervit?

4.8.2015 11:24
ovcezkopce

XXX.XXX.168.4

Do tlamy určitě při nadávkování stříkačkou a pokud se cítíte na injekci tak můžete aplikovat i injekčně. Ale pro přípravek stejně musíte k veterináři. A je lépe si rozborem trusu nechat zjistit, proti čemu vlastně odčervovat (pokud vám tedy nepadají z jehňat kousky tasemnic, tam bych to asi nacpala rovnou Aldifalem).

Pavel10

4.8.2015 12:05
Pavel10

XXX.XXX.89.231

ovcezkopce napsal(a):
Do tlamy určitě při nadávkování stříkačkou a pokud se cítíte na injekci tak můžete aplikovat i injekčně. Ale pro přípravek stejně musíte k veterináři. A je lépe si rozborem trusu nechat zjistit, proti čemu vlastně odčervovat (pokud vám tedy nepadají z jehňat kousky tasemnic, tam bych to asi nacpala rovnou Aldifalem).

Určitě radši do talmy.A přípravek mi určí vet. ? zatím díky

4.8.2015 15:55
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Veterinář by ho jistě měl určit, ale vy byste si měl taky nastudovat něco sám, ať máte vůbec představu co je na co a kolik se toho dává. Tady na Fauně se to opakuje pořád. A k jednotlivým přípravkům si najdete na netu i příbalové letáky s přesným dávkováním a (kontra)indikací.

samuell011

4.8.2015 19:14
samuell011

XXX.XXX.19.124

Ja som sam odcervoval injekcne kozy. bal som sa ze budu vyskakovat. ani o tom nevedely. ked budes kupovat odcervovaciu latku je treba vediet vek a pribliznu hmotnost.

Pavel10

5.8.2015 09:57
Pavel10

XXX.XXX.89.231

Tak to radši nechám na veterinářovi ať mi je odčervý sám. Ale všem za radí díky :)
Pavel

6.8.2015 23:19
bischof.vlastimil

XXX.XXX.216.81

Bude to lepší. Neříkám že to jsou spasitele ale studovali na to a tak by jsme od nich měli očekávat jisté vědomosti a praxi.
Já si již pár let provádím většinu veterinárních zákroků sam - proto že je dělám ve chvíli kdy jsou vhodné dle potřeby (obhajuji to u urgentních případů tim že nechci nechat zvíře trpět- když veterinář není vždy k zastižení). Musím ale podotknout že jsem se roky učil ( a stále učím a pokud možno vše konzultuji) od a i pod dohledem veterinářů, veterinárních techniků a praktiku. A absolvoval jsem i kurzy ty ale především pro humánní medicínu a studoval literaturu, články i studie.
Dnes si troufnu od aplikaci značení, úpravy špatných paznehtů, stříhání ovcí, šití ran, aplikaci léčiv, odběry...
Život nám dá chvíle kdy se máme rozhodnout a je to jen na nás.

7.8.2015 10:50
rarach

XXX.XXX.143.26

Aldifal není na tasemnice?

Pavel10

7.8.2015 10:51
Pavel10

XXX.XXX.89.231

bischof.vlastimil napsal(a):
Bude to lepší. Neříkám že to jsou spasitele ale studovali na to a tak by jsme od nich měli očekávat jisté vědomosti a praxi.
Já si již pár let provádím většinu veterinárních zákroků sam - proto že je dělám ve chvíli kdy jsou vhodné dle potřeby (obhajuji to u urgentních případů tim že nechci nechat zvíře trpět- když veterinář není vždy k zastižení). Musím ale podotknout že jsem se roky učil ( a stále učím a pokud možno vše konzultuji) od a i pod dohledem veterinářů, veterinárních techniků a praktiku. A absolvoval jsem i kurzy ty ale především pro humánní medicínu a studoval literaturu, články i studie.
Dnes si troufnu od aplikaci značení, úpravy špatných paznehtů, stříhání ovcí, šití ran, aplikaci léčiv, odběry...
Život nám dá chvíle kdy se máme rozhodnout a je to jen na nás.

Jak už jsem psal tak radši to nechím na odborníkovi jelikož bych to asi nezvládl dát ovci injekci možná tak odčervit do té tlaymy.

7.8.2015 11:49
bischof.vlastimil

XXX.XXX.48.34

Časem si na to možná troufnete jako i jiný chovatele a pak bude jen otázka zdali Vám veterinář dá to léčivo...

7.8.2015 13:02
lizbeth

XXX.XXX.212.33

bischof.vlastimil napsal(a):
Časem si na to možná troufnete jako i jiný chovatele a pak bude jen otázka zdali Vám veterinář dá to léčivo...

Odčervení pastou do tlamy ovce není nic těžkého, pokud s ovcemi manipulujete normálně smajlík nám prostě veterinář dal pastu, řekl kolik které podle váhy a my už pak provedli ten úkon sami smajlík

Pavel10

7.8.2015 13:51
Pavel10

XXX.XXX.89.231

Včera jsem volal z veteterinářem a také mi to říkal že mi dá pastu a já jim to dám sám do talmy.

13.6.2016 19:31
radekkkkkk

XXX.XXX.234.90

Zdravím, chtěl jsem se zeptat kolik stojí cca na jednu ovci odčervení vnější a vnitřní od veterináře ? Děkuji Radek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.6.2016 22:14

Pár desítek korun.

16.6.2016 14:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pár desítek korun.

Asi tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík