Pavel10

XXX.XXX.89.231
Můžu si odčervovat jehňata sám bez přítomnosti veterináře? A čím se dají odčervit?
Do tlamy určitě při nadávkování stříkačkou a pokud se cítíte na injekci tak můžete aplikovat i injekčně. Ale pro přípravek stejně musíte k veterináři. A je lépe si rozborem trusu nechat zjistit, proti čemu vlastně odčervovat (pokud vám tedy nepadají z jehňat kousky tasemnic, tam bych to asi nacpala rovnou Aldifalem).
Pavel10

XXX.XXX.89.231
ovcezkopce
napsal(a):
Do tlamy určitě při nadávkování stříkačkou a pokud se cítíte na injekci tak můžete aplikovat i injekčně. Ale pro přípravek stejně musíte k veterináři. A je lépe si rozborem trusu nechat zjistit, proti čemu vlastně odčervovat (pokud vám tedy nepadají z jehňat kousky tasemnic, tam bych to asi nacpala rovnou Aldifalem).
Určitě radši do talmy.A přípravek mi určí vet. ? zatím díky
samuell011

XXX.XXX.19.124
Ja som sam odcervoval injekcne kozy. bal som sa ze budu vyskakovat. ani o tom nevedely. ked budes kupovat odcervovaciu latku je treba vediet vek a pribliznu hmotnost.
Pavel10

XXX.XXX.89.231
Tak to radši nechám na veterinářovi ať mi je odčervý sám. Ale všem za radí díky :)
Pavel
Bude to lepší. Neříkám že to jsou spasitele ale studovali na to a tak by jsme od nich měli očekávat jisté vědomosti a praxi.
Já si již pár let provádím většinu veterinárních zákroků sam - proto že je dělám ve chvíli kdy jsou vhodné dle potřeby (obhajuji to u urgentních případů tim že nechci nechat zvíře trpět- když veterinář není vždy k zastižení). Musím ale podotknout že jsem se roky učil ( a stále učím a pokud možno vše konzultuji) od a i pod dohledem veterinářů, veterinárních techniků a praktiku. A absolvoval jsem i kurzy ty ale především pro humánní medicínu a studoval literaturu, články i studie.
Dnes si troufnu od aplikaci značení, úpravy špatných paznehtů, stříhání ovcí, šití ran, aplikaci léčiv, odběry...
Život nám dá chvíle kdy se máme rozhodnout a je to jen na nás.
Pavel10

XXX.XXX.89.231
bischof.vlastimil
napsal(a):
Bude to lepší. Neříkám že to jsou spasitele ale studovali na to a tak by jsme od nich měli očekávat jisté vědomosti a praxi.
Já si již pár let provádím většinu veterinárních zákroků sam - proto že je dělám ve chvíli kdy jsou vhodné dle potřeby (obhajuji to u urgentních případů tim že nechci nechat zvíře trpět- když veterinář není vždy k zastižení). Musím ale podotknout že jsem se roky učil ( a stále učím a pokud možno vše konzultuji) od a i pod dohledem veterinářů, veterinárních techniků a praktiku. A absolvoval jsem i kurzy ty ale především pro humánní medicínu a studoval literaturu, články i studie.
Dnes si troufnu od aplikaci značení, úpravy špatných paznehtů, stříhání ovcí, šití ran, aplikaci léčiv, odběry...
Život nám dá chvíle kdy se máme rozhodnout a je to jen na nás.
Jak už jsem psal tak radši to nechím na odborníkovi jelikož bych to asi nezvládl dát ovci injekci možná tak odčervit do té tlaymy.
bischof.vlastimil
napsal(a):
Časem si na to možná troufnete jako i jiný chovatele a pak bude jen otázka zdali Vám veterinář dá to léčivo...
Odčervení pastou do tlamy ovce není nic těžkého, pokud s ovcemi manipulujete normálně nám prostě veterinář dal pastu, řekl kolik které podle váhy a my už pak provedli ten úkon sami
Pavel10

XXX.XXX.89.231
Včera jsem volal z veteterinářem a také mi to říkal že mi dá pastu a já jim to dám sám do talmy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pár desítek korun.

napsal(a):
Pár desítek korun.
Asi tak.