stybbinka
napsal(a):
Zdravím!
Jaké máte zkušenosti s ovčími sítěmi s plastovými výztuhami mezi vodiči? Nelámou se
vám po čase (po zteření) při častější manipulaci s ohradníkem? Jsou po zlomení opravitelné? Opravdu se s nimi lépe manipuluje a lépe drží?
Moc díky za všechny reakce!
Ty tyčky k sítím se dají koupit. Třeba firma Kamír. Možná i někde jinde. Je dobré jich mít pár v zásobě. Ale že by nějak moc praskaly se říct nedá. Měla jsem polámané, když se mi do sítě zamotala srna a jednou odrostlé sele divočáka.
Měla jsem na mysli spíše ty plastové výztuhy, např. viz tehleten typ: http://www.kamir.cz/sit-na-ovce-pro-elektricky-ohradnik-titan-v-105-cm-d-50-m
Já mám zkušenost takovou, že sami od sebe ty plastové výztuže moc nepraskají, ale stačí, když se vám párkrát sítěmi projdou jehňata a za nimi velké ovce a popraskají jak nic...vypadne ten konec z toho spojovacího článku a sem tam jde nastrčit zpět a sem tam ne...
sítě jsou drahá věc, ale beru to tak, že můžu přemisťovat kdy potřebuji, když mi do toho ovce vletí tak max se síť potrhá, ale ovce se nezraní (bohužel vyzkoušeno) ale nejhorší jsou ty tyčky...mám tyčky s výztuhou, jenže spoj dole je stejně celý z umělé hmoty a ten nevydrží nic a náhradní tyčka vyjde na cca 80kč + doprava z Kamíru-nic moc.
lizbeth
napsal(a):
Já mám zkušenost takovou, že sami od sebe ty plastové výztuže moc nepraskají, ale stačí, když se vám párkrát sítěmi projdou jehňata a za nimi velké ovce a popraskají jak nic...vypadne ten konec z toho spojovacího článku a sem tam jde nastrčit zpět a sem tam ne...
sítě jsou drahá věc, ale beru to tak, že můžu přemisťovat kdy potřebuji, když mi do toho ovce vletí tak max se síť potrhá, ale ovce se nezraní (bohužel vyzkoušeno) ale nejhorší jsou ty tyčky...mám tyčky s výztuhou, jenže spoj dole je stejně celý z umělé hmoty a ten nevydrží nic a náhradní tyčka vyjde na cca 80kč + doprava z Kamíru-nic moc.
Když se stane a síť je potrhaná, tak vezmu vázací drátek, všecno pěkně zadrátuju a síť funguje dál. Je to nejrychlejší a nejlevnější řešení. Když obcházím ohradu, tak si beru do kapsy klubíčko drátu a kleště.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mel jsem titan asi 105cm, vickrat uz to nechci doma ani videt. Tycky blato, cekal jsem laminatovy. Plastovy vzpery byly hned po rozbaleni asi dve vytrzeny. Reklamoval jsem. Nekdo bude oponovat ze to je mobilni apod. Je, ale ja si radsi obezenu celou pastvinu dratem nebo kdyz nejsou penize tak lankem a pak par laminatovych tycek a delim si to. Sit ma zbytecne moc metru lanka, vetsi odpor nez drat. Utikavym a skakavym mrcham to mozna zabrani, ale normalni ovce respektuje i try rady vodice. Nekomu i dve ( viz muj soused ). Hlavne tam musi jit porad proud.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Mel jsem titan asi 105cm, vickrat uz to nechci doma ani videt. Tycky blato, cekal jsem laminatovy. Plastovy vzpery byly hned po rozbaleni asi dve vytrzeny. Reklamoval jsem. Nekdo bude oponovat ze to je mobilni apod. Je, ale ja si radsi obezenu celou pastvinu dratem nebo kdyz nejsou penize tak lankem a pak par laminatovych tycek a delim si to. Sit ma zbytecne moc metru lanka, vetsi odpor nez drat. Utikavym a skakavym mrcham to mozna zabrani, ale normalni ovce respektuje i try rady vodice. Nekomu i dve ( viz muj soused ). Hlavne tam musi jit porad proud.
No my vypásáme i blízko kolem domu, cesty, kde než bych natáhla řady drátů a zatloukla kůly, tak můžu ohradu předělávat znova...každopádně až ovce budou mít jisté místo (základnu) tak tu určitě udělám napevno a zbytek budou vypásat v sítích.
lizbeth
napsal(a):
Vždycky se snažte mít ohradu ze sítí vedenou v rovině a v namáhaných mistech ji, podpořit, třeba sklolaminatovou tyčkou.
Co se týka praskání dole u hrotu je potřeba si davat pozor na správnou manipulaci a pokud si seženete trubičku jenž odpovída vnitřním průměrem venkovnímu průměru tyčky lze ji vyztužit !
bischof.vlastimil
napsal(a):
Vždycky se snažte mít ohradu ze sítí vedenou v rovině a v namáhaných mistech ji, podpořit, třeba sklolaminatovou tyčkou.
Co se týka praskání dole u hrotu je potřeba si davat pozor na správnou manipulaci a pokud si seženete trubičku jenž odpovída vnitřním průměrem venkovnímu průměru tyčky lze ji vyztužit !
Jojo to děláme, půlka hrotů už je převařená...manipulace v tomhle suchu je kritická, prostě nejde a nejde zapíchnout, tak chodím s konví vody a máčím, ale většinou to moc nepomůže...dost tyček se zlomí v místě, kde se spojuje tyčka s hrotem-to je totiž z umělé hmoty