Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Čimo

6.8.2015 09:08
Čimo

XXX.XXX.100.190

Názov témy asi nie je presný, nakoľko by som rád odstavil kozľa (má už takmer 5 mesiacov) od cicania mlieka, ale zároveň mám záujem ponechať ho s matkou na pastve, nie oddelene. Má niekto skúsenosti, resp. existuje nejaký prostriedok (kryty na struky? a pod.) na vyriešenie tejto záležitosti?
Za reakcie vopred ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2015 10:04

Používám náplast Transpore 3M, na což mě přivedla jedna pisatelka tady na ifauně. Lepím na každý struk křížem přes sebe asi 8 cm dlouhé pásky. Občas to kůzle strhne, ale většinou to vydrží. Zakrývání celého vemene jsem také používala, ale to je dobré jen u klidných koz, protože mladší a pohyblivější kozy se někde zaháknou a stáhnou si celou "podprsenku" i s popruhem. Navíc jsou někdy od popruhů a gum odřené.M.

Čimo

7.8.2015 13:58
Čimo

XXX.XXX.100.190

Vďaka za reakciu. Prosím Vás a kde ste tú "podprsenku" zohnali? Je to bežne v predaji, alebo domáca výroba?

8.8.2015 15:28

Zkuste si to zadat taky na ifauně, já to vyrobila z látkového pytlíku od rýže basmati a popruhů, které jsem koza přivázala kolem zad. Ale opravdu ty náplasti jsou skvělé, jdou pěkně odlepit a kzu to nijak netahá. Zkusila jsem různé druhy náplastí a jen tahle jedna je ta pravá. M.

8.8.2015 19:10
kosta

XXX.XXX.114.1

Ty náplasti budu muset příští rok zkusit.Také mám problém.Máme kozy volně pohromadě
a často se stane skoro pravidelně že některý jedinec obejde všechny kozy a vypije co může.
Tak to jde až do podzimu než jde na maso.Když chci mléko tak zavírám kozu na noc do kotce.
Ráno si nadojím a přes den kůzlata pijou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík