Zdravím všechny. Mám dotaz dá se kozí mléko zmrazit a následně z něj vyrobit sýr? Mám syna který nejí nic jiného než sýr. Dělám mu kozí sýry a chtěla nechtěla bych ho v době zasušení kozy o to připravit. Máte někdo zkušenost s výrobou sýra ze zmaženého mléka?Pokud chci dělat sýr z pasterizovaného mléka, mám ho nejprve pasterizovat a pak zmrazit, nebo past.až potom? Má pak sýr - pokud to vůbec jde stejnou chut a konzistenci?Dělám měkký - nedohřívaný.Jde to vůbec? Za zkušenosti a rady předem děkuji.
Katuuuuu

XXX.XXX.1.181
Dobrý den, chtěla bych se zeptat v čem kozí mléko zamrazit a jak dlouho tam může být aby bylo chuťově stejné jako čerstvé. A zda zamrazit pasterované nebo nepasterované.
Děkuji Katka
kelišová
napsal(a):
Samozřejmě se dá zamrazit,ale při rozmrazování nechat roztát volně
Ještě bych doplnila..zmrazuji mleko v pet flaskach,jak syrove,tak pasterovane..v nezmenem stavu vydrzi v mrazicim boxu(-20°C) 4-5 měsíců..dele zmrazene mleko po pozvolnem rozmrazeni začíná vlockovat..bilkovina se sráží..
Mlezivo mi vydrží diky hustotě a tuku, klidne rok i vic, k pouziti pro kuzlata v nouzi..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zamrazuji čerstvé kozí mléko v pet lahvích,vydrží i rok.Rozmrazuji pozvolna v lednici.Dělala jsem z takového mléka i sýr a tvaroh,nic mu nebylo.Letos jsem rozmrazila slepicím zapomenutou lahev po 2 letech.Na chuť mléku nic nebylo,ale dostaly ho slepice.