Dobrý den, budu mít kozičku, která bude ve stáji i na pastvině s klisnou. Chci předejít případnému zranění klisny a chtěla bych kozičce nějak omotat rohy např polystyren obmotat lepící páska na koberce. Nevím, zda to bude fungovat. Prosím, nemáte nějaký typ jak rohy obvázat a nebo jiným způsobem dosáhnout toho, aby nebyly nebezpečné? Také jsem slyšela, že se na rohy dávají tenisové míčky. Děkuji za rady a typy! Pokud budete mít i fotku, budu moc ráda! :).
Též mám kobylu společně s třemi zakrslými kozičkami, z toho jeden je kozel...všichni jsou rohatí a jsou naprosto v klidu..nikdy se mi nestalo, že by klisnu nějak zranili, nikdy se nepokusili nějak do ní trknout či něco podobného...maximálně kozel, když se kozy prskají, tak si kozy hlídá, a vždycky se postaví na zadní proti kobyle a poskakuje tam a odhání ji, což je spíše úsměvné, když to člověk vidí, jak si ten prcek dovoluje na koně...ale nikdy nepoužil rohy...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky bych nejdřív vyzkoušela, jak se na sebe tváří a kdyby byly v pohodě, kozu bych polstrováním netrápila. Já mám kobyly (byla 1 shetlandka a 1 velká) na zimu společně ve výběhu s ovcemi (beran velký pomalu jak ta shetlandka a rohatý - ale rohy zatočené) a kozami (zakrslé holandské, rohaté, jako má Canka) a nikdy nebyl problém. Vlastně jediné, co jsem kdy v tomto mixu řešila, je 1) jak vymyslet krmeliště, aby všem vyhovovalo,2) když jsou maličká kůzlátka, aby se nepřipletla pod kopyto, které je v pár dnech kozího života stejně velké jako jejich tělíčko... ale za 3 roky odchovů se nikdy žádný úraz nestal. Kobyla je nezákeřná a kůzlata dostatečně rychlá na to, aby se nechala zašlápnout
Děkuji za všechny odpovědi! :) Kozičce jsme hned po jejím příjezdu omotaly rohy kobercovou páskou a přez špičky rohů ještě přehli kousek pěnového materiálu. Kozička si už pěkně u nás zvykla. Naučila se na ohradníky a chodí s klisnou do výběhu. Když vyvedu ven první klisnu, tak koza už je z toho nervozní a pak rychle utíká za ní. Jsou už na sebe zvaklé a kamarádí spolu! Což byl účel. :).
Zdravím, pokud jste omotali rohy páskou zkuste je po 14 dnech odlepit a podívat se co to dělá.Odrohovali jsme kozla kastračními gumičkami a protoze si je drbáním o strom vzdycky přetrhal, dostala jsem radu at je olepím páskou.Po 2 týdnech jsem se podívala co to dělá a páska musela dolů.Rohy smrděli hnilobou a byli jako by uhnívali.
Dobrý den, jistě že rohy kontrolujeme a pravdou je, že páska s molitanem nedrží věčně, tak že ji to čas od času musíme celé předělat, ale rohy jsou vždy v pořádku.Možná, kdyby rohy měla omotané velkou vrstvou a neprošel by k nim vzduch, tak by to mohlo dělat neplechu, ale páska má mezi sebou škvíry a molitan je prodyšný, tak to vcelku je to nejlepší, co jsme mohli vymyslet.
Omotané rohy viděla i veterinářka, když byla u nás a neměla žádné námitky, když omotané rohy viděla.Tak že u nás to je vše OK.
Řekla bych, že špičky, neboli konce rohů, na pásku s molitanem, reagují jinak, než část rohů, co vyrůstá hned od hlavy(odrohování) tam je ten roh jakoby živější a konce rohů, jakoby mrtvější.
Nevím, nejsem odborník přes rohy, ale myslím si to tak