Jak dosáhnout toho, aby rohy kozičky nebyly nebezpečné?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2015 00:33
monikafris

XXX.XXX.155.121

Dobrý den, budu mít kozičku, která bude ve stáji i na pastvině s klisnou. Chci předejít případnému zranění klisny a chtěla bych kozičce nějak omotat rohy např polystyren obmotat lepící páska na koberce. Nevím, zda to bude fungovat. Prosím, nemáte nějaký typ jak rohy obvázat a nebo jiným způsobem dosáhnout toho, aby nebyly nebezpečné? Také jsem slyšela, že se na rohy dávají tenisové míčky. Děkuji za rady a typy! Pokud budete mít i fotku, budu moc ráda! :).

14.8.2015 07:39
roklanka

XXX.XXX.45.197

Nemyslím si, že by koza byla koni tak nebezpečná. Můžete natáhnout na rohy kousky hadice, pokud jí tam vydrží, to vydrží déle, než tenisák. Já znám případ, kdy kobyla (nerada) zlomila koze nohu, když na ní šlápla.

14.8.2015 08:51
canka

XXX.XXX.33.9

Též mám kobylu společně s třemi zakrslými kozičkami, z toho jeden je kozel...všichni jsou rohatí a jsou naprosto v klidu..nikdy se mi nestalo, že by klisnu nějak zranili, nikdy se nepokusili nějak do ní trknout či něco podobného...maximálně kozel, když se kozy prskají, tak si kozy hlídá, a vždycky se postaví na zadní proti kobyle a poskakuje tam a odhání ji, což je spíše úsměvné, když to člověk vidí, jak si ten prcek dovoluje na koně...ale nikdy nepoužil rohy...

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2015 15:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky bych nejdřív vyzkoušela, jak se na sebe tváří a kdyby byly v pohodě, kozu bych polstrováním netrápila. Já mám kobyly (byla 1 shetlandka a 1 velká) na zimu společně ve výběhu s ovcemi (beran velký pomalu jak ta shetlandka a rohatý - ale rohy zatočené) a kozami (zakrslé holandské, rohaté, jako má Canka) a nikdy nebyl problém. Vlastně jediné, co jsem kdy v tomto mixu řešila, je 1) jak vymyslet krmeliště, aby všem vyhovovalo,2) když jsou maličká kůzlátka, aby se nepřipletla pod kopyto, které je v pár dnech kozího života stejně velké jako jejich tělíčko... ale za 3 roky odchovů se nikdy žádný úraz nestal. Kobyla je nezákeřná a kůzlata dostatečně rychlá na to, aby se nechala zašlápnout

24.8.2015 08:36
jindra.hyska

XXX.XXX.203.11

Já jsem to s naší Lízou vyřešila, omotání molitanu a izolační páskou.

29.8.2015 12:14
monikafris

XXX.XXX.155.121

Děkuji za všechny odpovědi! :) Kozičce jsme hned po jejím příjezdu omotaly rohy kobercovou páskou a přez špičky rohů ještě přehli kousek pěnového materiálu. Kozička si už pěkně u nás zvykla. Naučila se na ohradníky a chodí s klisnou do výběhu. Když vyvedu ven první klisnu, tak koza už je z toho nervozní a pak rychle utíká za ní. Jsou už na sebe zvaklé a kamarádí spolu! Což byl účel. :).

29.8.2015 22:54
kelišová

XXX.XXX.155.253

Zdravím, pokud jste omotali rohy páskou zkuste je po 14 dnech odlepit a podívat se co to dělá.Odrohovali jsme kozla kastračními gumičkami a protoze si je drbáním o strom vzdycky přetrhal, dostala jsem radu at je olepím páskou.Po 2 týdnech jsem se podívala co to dělá a páska musela dolů.Rohy smrděli hnilobou a byli jako by uhnívali.

30.8.2015 07:02
jindra.hyska

XXX.XXX.203.11

Dobrý den, jistě že rohy kontrolujeme smajlík a pravdou je, že páska s molitanem nedrží věčně, tak že ji to čas od času musíme celé předělat, ale rohy jsou vždy v pořádku.Možná, kdyby rohy měla omotané velkou vrstvou a neprošel by k nim vzduch, tak by to mohlo dělat neplechu, ale páska má mezi sebou škvíry a molitan je prodyšný, tak to vcelku je to nejlepší, co jsme mohli vymyslet.
Omotané rohy viděla i veterinářka, když byla u nás a neměla žádné námitky, když omotané rohy viděla.Tak že u nás to je vše OK. smajlík
Řekla bych, že špičky, neboli konce rohů, na pásku s molitanem, reagují jinak, než část rohů, co vyrůstá hned od hlavy(odrohování) tam je ten roh jakoby živější a konce rohů, jakoby mrtvější.
Nevím, nejsem odborník přes rohy, ale myslím si to tak smajlík

30.8.2015 12:23
kelišová

XXX.XXX.155.253

Jo, jo s molitanem myslím nebude problém..Komentář byl myšlen pro Monikafris která psala jen o pásce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík