Václav K

XXX.XXX.219.8
Dostal jsem do problémů se SVS soused mne udal přišli na kontrolu a našli několik koz beze známek.
Trochu jsem se hrabal v zákonech a zjistil jsem, že jateční zvíře do 1 roku, které není určeno k vývozu ani obchodu podle vyhlášky
136/2004 § 22 odst 4 a následně nařízení rady ES 21/2004 příloha A 7
nemusí mít 2 známky CMSCH... ale jedna nesmazatelná známka a 2 písmena a číslo hospodářství. Vzhledem k tomu že to nařízení EU je to u nás platné a není tam sankce - ta je jenom u veterinárního zákona..
Podle mne tedy mohu mít 100 koz ve stáří do 1 roku (kdo to prokáže) a sankce žádné.
Mám pravdu?
Véna
http://eagri.cz/public/web/ws_content?contentKind=regulation§ion=1&id=57619&name=136/2004
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32004R0021&from=CS.
To by potom muselo být těch 100 zvířat poraženo a zkonzumováno ve vaší rodině. Jasně, že nikdo nepozná, jestli je zvířeti 11 nebo 13 měsíců, pokud to nemá napsané černé na bílém. Stejně je ale musíte mít registrovaná a do bjednávky známek se píše, jestli chcete do jednoho ucha nebo do obou uší. I když by z toho zvířete vyrostl sebelepší krasavec či krasavice, tak je jen na porážku. O tom právě rozhodnete už v době, kdy mu ty známky dáváte a někdy odhadnout jak bude zvíře vypadat je velice těžké. Sankce za neoznačená zvířata jsou pokud žádáte o dotace. Tam je přeně dané kolik % stáda je chybně označeno, popřípadě neoznačeno a podle toho jdou korunky dolů. Jak je to sesankcema pro letošní rok nevím, protože jsem přišla o podstatnou část pastvin a už se mě nevyplatilo žádat. Od letoška jsou nová pravidla a myslím, že je to čím dál větší buzerace ve stylu dej blbci funkci, vymyslí lejstro.
Václav K

XXX.XXX.219.8
V tom 21/2004 je na konci A 7 napsáno, že pokud po 12 měsících to nejde na porážku tak se musí řádně zaregistrovat - tak, že to staví na hlavu náš veterinární zákon.
Sankce dávají za neregistrované kozy i bez dotací. (můj případ).
Václav K
napsal(a):
V tom 21/2004 je na konci A 7 napsáno, že pokud po 12 měsících to nejde na porážku tak se musí řádně zaregistrovat - tak, že to staví na hlavu náš veterinární zákon.
Sankce dávají za neregistrované kozy i bez dotací. (můj případ).
A je to skutečně těch 50 000? Nebo to je při prvním zjištění míň. Asi taky záleží co na vás všechno soused napráskal. Není nad přející sousedy.
Václav K

XXX.XXX.219.8
No v tom EU 21/2004 žádný sankce nejsou, tak že si myslím že mám kozy nebo ovce podle EU tak jim na ucho ale bez díry dám jakoukoliv známku třeba z pet lahve a je to podle legislativy EU, která je ve vyhlášce MZV uznaná jako platná.
Václav K
napsal(a):
No v tom EU 21/2004 žádný sankce nejsou, tak že si myslím že mám kozy nebo ovce podle EU tak jim na ucho ale bez díry dám jakoukoliv známku třeba z pet lahve a je to podle legislativy EU, která je ve vyhlášce MZV uznaná jako platná.
Jenomže jiný zákon zase říká, že každá koza a ovce musí být registrovaná v centrální evidenci zvířat v Hradištku a tam asi se známkama s pet lahve neuspějete.
Václav K

XXX.XXX.219.8
Ve vyhlášce v prvním příspěvku je jasně napsáno že platí i ES 21/2004 příloha A 7 a ten to píš jinak do 1 roku "jatečního" zvířete.
Václav K
napsal(a):
Ve vyhlášce v prvním příspěvku je jasně napsáno že platí i ES 21/2004 příloha A 7 a ten to píš jinak do 1 roku "jatečního" zvířete.
Nevím, zase jsem to tak důkladně nezkoumala, já mám zaregistrováno a známky beru do obou uší. Tak pak napište jak jste dopadl a kterou vyhlášku považují páni úředníci za nadřazenou té druhé.