Kamerunská ovce - maso

Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2015 13:08
123majkl

XXX.XXX.59.183

Dobrý den, chtěl bych se zeptat chovatelů kamerunských ovcí jakou chuť a barvu má jejich maso? Chovám masné plemeno ovcí a kozy, ale kamerunské ovce jsem neměl. Kamarád mi chce přivézt beránky na porážku, abych mu je porazil a chtěl bych jejich maso ochutnat. Prý je výrazně červené a chuť jako zvěřina. Tak by mne to zajímalo, zda je to pravdou? Díky za odpovědi. Petr.

15.9.2015 18:43
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

123majkl napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat chovatelů kamerunských ovcí jakou chuť a barvu má jejich maso? Chovám masné plemeno ovcí a kozy, ale kamerunské ovce jsem neměl. Kamarád mi chce přivézt beránky na porážku, abych mu je porazil a chtěl bych jejich maso ochutnat. Prý je výrazně červené a chuť jako zvěřina. Tak by mne to zajímalo, zda je to pravdou? Díky za odpovědi. Petr.

Ano, je tmavší (jako každé skopové) a má o dost míň loje, než "jiné" skopové. Co se týká chuti zvěřiny - no nevím, je to prostě skopové a když to napajcujete divokým kořením, můžete si myslet, že je to zvěřina. To záleží, jak to kdo vnímá. My jíme jen dospělé ovce a to jak kamerunky, tak kříženky zwartbles, romanovky nebo suffolka a když se maso odlojuje (takže z něj necítíte tolik ovčí pach), nezdá se mi rozdílné. Jen na kamerunkách je masa pomálu, to radši kejtičku z pořádného macka .

16.9.2015 07:16
chovatelka kamerunek

XXX.XXX.170.130

Vše je spíše o krmení a stáří kusu. Maso se barvou od jehněčího neliší. Pokud beránci, které doveze kolega, byli jenom na pastvě, bez přilepšení a jsou to letošní kusy, bude maso výborné, křehké a velice rychle hotové. Chuť je nezaměnitelná nedá se přirovnat k hovězímu ani ke zvěřině, je jemnější. Pokud však byli beránci přikrmování zrnem nebo pečivem a jsou to třeba starší kusy, tak může i u nich být docela hodně loje a to pak je maso cítit po skopovém. My jsme třeba porovnávali i chuť masa vykastrovaných a nekastrovaných jedinců a rozdíl v chuti nebyl. Každopádně starší ovce (2 roky) byla tužší a víc cítit po "beranině" než cca 10 měsíční beránek. Zkusit doporučuji každopádně. Zadní kýta nebo "kotletka" jsou bezkonkurenční. I přední nožky naložené a pečené v celku jsou velice lahodné.

23.12.2015 22:32
Spede

XXX.XXX.39.3

Chtěl bych koupit na jaře kamerunského beránka, který by mi obskočil kamerunské ovečky a potom bych ho chtěl dát na podzim na gril. Bojím se že maso bude cítit. Vím, že o příspěvek výše je kastrovaný a nekastrovaný, ale jestli obskakoval nebo ne. Nebo jestli je v tom vůbec nějaký rozdíl. Máte někdo zkušenosti s takovým masem nebo je i hloupost chtít pustit několika měsíčního beránka, aby mi obskočil ovečky?
Děkuji.

25.12.2015 17:38
nadja

XXX.XXX.112.238

Chováme kamerunky už pár let a mám ve stádě i nekastrované beránky. Ovce říjej celoročně, beran si je sice před mlaďasem ohlídá, ale i tak se on snaží. Zabíjeli jsme nedávno 9ti měsíčního a maso bylo stejné jak z kastrátů.

matsik

18.1.2016 20:35
matsik

XXX.XXX.143.1

My jsme zabíjeli 6 letého berana protože to jeho trkání už nešlo vydržet.Mysleli jsme že to maso bude tuhý tak jsme z něj dělali klobásy(byli výborný) kus si moje máma jen tak pro zkoušku dala stranou a udělala guláš a ono to maso vůbec nebylo tuhý a ani nezapáchalo bylo moc dobrý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík