Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

McMike

29.9.2015 15:26
McMike

XXX.XXX.203.30

Zdravím.

Chtěl jsem se zeptat, zda je možné podle čísla ušní známky někde dohledat původ ovce (plemeno, stáří, ...)?

Děkuji Michal.

29.9.2015 16:17
přezdívka

XXX.XXX.105.195

McMike napsal(a):
Zdravím.

Chtěl jsem se zeptat, zda je možné podle čísla ušní známky někde dohledat původ ovce (plemeno, stáří, ...)?

Děkuji Michal.

Pokud byla ovce v KU a znáte přibližné stáří, tak se k tomu lze po chvíli pátrání dobrat na stránkách SCHOK v odstavci plemenné hodnoty. Jestli byla z chovu mimo kontrolu užitkovosti, tak nezjistíte nic.

McMike

30.9.2015 09:41
McMike

XXX.XXX.203.30

Kupoval jsem jehňata ve věku cca 3 měsíců. A zajímalo by mě, jestli se dá ověřit informace, které mně podal původní chovatel.

30.9.2015 10:27
přezdívka

XXX.XXX.105.195

McMike napsal(a):
Kupoval jsem jehňata ve věku cca 3 měsíců. A zajímalo by mě, jestli se dá ověřit informace, které mně podal původní chovatel.

Záleží na tom, jestli je máte registrované nebo ne. Podle dotazu předpokládám, že je registrované nemáte, protože by jste se neptal na stáří. Ve sjetině z Hradištka je číslo jehněte, datum narození a číslo matky. To ostatní se dá dohledat dost těžko, jak už jsem psala výše, pokud není zvíře z chovu v KU nezjistíte prakticky nic.

McMike

30.9.2015 13:15
McMike

XXX.XXX.203.30

Registrované je mám. Stáří znám a číslo matky taky. Mě šlo hlavně o to, zda se dá podle čísla ušní známky zjistit někde na internetu souhrnné informace o jehněti, potažmo o ovci. To o stáří bylo jen tak obecně, protože je asi nejdůležitější vědět plemeno a stáří.
Ale děkuji za reakci.

30.9.2015 18:08
lesakm

XXX.XXX.104.26

Pokud zvířata pocházejí z chovu který dělá kontrolu užitkovosti (KU) můžou vám na ně ve schoku v Brně vystavit podle evidenčního čísla POP (průkaz o původu) kde je vše vypsané včetně % plemen ze kterých zvíře vzešlo, jeden stojí 250, -
pokud zvířata nepocházejí z KU nemáte šanci sám zjistit nic, jen co vám prodávající řekne, je to jako se psy buď je s papírama nebo pouliční směs ML.

30.9.2015 19:19
přezdívka

XXX.XXX.105.195

lesakm napsal(a):
Pokud zvířata pocházejí z chovu který dělá kontrolu užitkovosti (KU) můžou vám na ně ve schoku v Brně vystavit podle evidenčního čísla POP (průkaz o původu) kde je vše vypsané včetně % plemen ze kterých zvíře vzešlo, jeden stojí 250, -
pokud zvířata nepocházejí z KU nemáte šanci sám zjistit nic, jen co vám prodávající řekne, je to jako se psy buď je s papírama nebo pouliční směs ML.

250 Kč je na berana, na bahnice je za 50 Kč.

30.9.2015 19:26
lesakm

XXX.XXX.104.26

No za 50 to bývalo jen pro chovatele který zvíře odchoval ale možná to je dnes jinak všechno se mění... ML.

30.9.2015 19:39
přezdívka

XXX.XXX.105.195

lesakm napsal(a):
No za 50 to bývalo jen pro chovatele který zvíře odchoval ale možná to je dnes jinak všechno se mění... ML.

Aha, tak to nevím, já objednávala jen na svoje odchované ovce. Jestli je to jinak, tak se omlouvám. Na svého odchovaného berana, kterého jsem nechávala doma pro nepříbuzné ovečky jsem platila 250. Letos mám ovečky ohodnocené, ale o Pop jsem zatím nežádala. Asi to nechám až po aukcích a dotacích. Teď tam mají práce dost a tohle zase tak nespěchá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík