Dobrý den, chováme v práci kozy. Cca 2 měsíce máme i kozlíka. Je možné, že je naše koza březí? Jak dlouho březost trvá? Moc děkuji za rady.
Jestli je vaše koza, nebo kozy které chováte v práci březí, záleží na tom, u kterých - které, je ten kozlík. Tak že s kozlíkem už může být některá koza březí od prvního společného dne.
Zatím máte ještě do prvního možného porodu tři měsíce na to, aby jste si tu pročítal-la témata a zjistil-la co vlastně obnáší chov koz. To je času...!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Roklanko, myslíte? Jsou vážně velmi mladí... čistě hypoteticky ano, ale zas tak moc bych tomu nevěřila.. ve třech měsících je to spíš rarita. Každopádně bych kozlíka co nejdřív vylifrovala od kozenek. A bacha - samci jsou hoooodně vynalézaví, co se týče znovuobnovení kontaktu se samicemi :).
Nebyl by to první tříměsíční otec. Osobně tuto zkušenost nemám, neb se mi kůzlata rodí v únoru a kozičky se mi v květnu ještě nerozprskaly, ale podle aktivity kozlíků, když kozičky jen odhání mouchy a mrskají ocáskem, jsem o tom přesvědčená.Takže odděluju kozlíky od koziček ve třech měsících. Stalo se mi, že se rozprskala 4 měsíční a ta se propasírovala chovatelským pletivem ke kozlům a bylo vymalováno. Znám chovatele, kterým se to stalo. Jsou to malí čiperové.
Prosím o radu
Dobrý den přivezl jsem si 3 kozi měli by být zabřezlé, mají zvětšené břicho a sem tam se jim bříško vlní sou usebe a trkají se sou neklidné netuším kdy je pan nechal připustit tudíš nevím termín porodu u zadních noch jsou propadle a břicho pokleslé nevíte prosim vás v jakém stadyu mohou být děkuji za odpověd.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co takhle prilozit fotky holek nejlip zboku a zezadu s pipinou a veminkem. Pak by bylo mozne odhadnout alespon neco. Kazdopadne vsechna zvirata to maji tak individuelne, ze je otazka, jestli Vam to k necemu bude.
Najdete si radeji tady na jinych vlaknech, jake mate sledovat znamky bliziciho se porodu - to je vetsi jistota nez vestit z fotek..
To jako leží od včerejška večera na stejném místě? Jemně zmáčkněte struk, jako by jste chtěl dojit. Jestli ucítíte že je struk plný mléka(mleziva), nebo jestli už mléko kape ze struku samo, tak je otázka chvilky kdy žačne rodit. Ovce mě žerou někdy i během porodu, protože od bolesti mnohdy nevědí co mají dělat. Kozy většinou před poroden nežerou a jen jsou nervózní, ale není to pravidlo.
Víc nevím co bych poradil. Ještě snad - poznáte že bachor funguje?
Všem moc děkuji za rady bohužel veterinař to musel ukončit mam ještě 2 kozy přivezl jsem si je od pana který se oně nestaral mněli paznechty dlouhé 10 cm ve hnoji po kolinka panovi je odebrala veterinarní správa, vipiplal sem si je ale tato to asi neunesla bohužel mně to mrzí s vererynařem jsem radši ve spojení snad porod zvládnou.