Uživatel s deaktivovaným účtem

Před pěti měsíci jsem koupil tříměsíční podíl.AN kozičku.Původní majitel mě ji dovezl ze vzdálenosti asi sta kilometrů a ujištování, že přiveze jen ten nejkvalitnější chovný materiál v naší mejlové komunikaci nebraly konce.Už tehdy při předávání a zaplacení nehorázné ceny se mě zdála nějaká drobná, spíš zanedbaná a špatně vyživená.Ani vlastně nevím, proč jsem si ji vzal.asi z lítosti nad zvířetem.V současnosti, tedy osmiměsíční má váhu 20 kg a kohoutkovou výšku necelých 60 cm při velmi intenzivním a kvalitním krmení.Jsem z toho trochu frustrován, protože jsem chtěl zvíře, ze kterého bych chtěl mít jednou užitek.Nevím a stále se rozhoduji, zda si ji nechat a dál krmit co do ní vleze a nebo ji raději zavčasu vyřadit, někomu ji dát jen tak na spásání a zbytečně dál nemrhat časem a finančními prostředky.Co soudíte z vlastních chovů prosím o tělesných proporcích mojí osmiměsíční kozičky, které se mě zdají hodně nedostatečné a zda je naděje, že i z tak růstově "podražené"kozičky může narůst koza standartních rozměrů.
P.
napsal(a):
Před pěti měsíci jsem koupil tříměsíční podíl.AN kozičku.Původní majitel mě ji dovezl ze vzdálenosti asi sta kilometrů a ujištování, že přiveze jen ten nejkvalitnější chovný materiál v naší mejlové komunikaci nebraly konce.Už tehdy při předávání a zaplacení nehorázné ceny se mě zdála nějaká drobná, spíš zanedbaná a špatně vyživená.Ani vlastně nevím, proč jsem si ji vzal.asi z lítosti nad zvířetem.V současnosti, tedy osmiměsíční má váhu 20 kg a kohoutkovou výšku necelých 60 cm při velmi intenzivním a kvalitním krmení.Jsem z toho trochu frustrován, protože jsem chtěl zvíře, ze kterého bych chtěl mít jednou užitek.Nevím a stále se rozhoduji, zda si ji nechat a dál krmit co do ní vleze a nebo ji raději zavčasu vyřadit, někomu ji dát jen tak na spásání a zbytečně dál nemrhat časem a finančními prostředky.Co soudíte z vlastních chovů prosím o tělesných proporcích mojí osmiměsíční kozičky, které se mě zdají hodně nedostatečné a zda je naděje, že i z tak růstově "podražené"kozičky může narůst koza standartních rozměrů.
P.
Standartních rozměrů asi ne, asi už zůstane menší. Záleží taky s jakou kozou je to křížené a kolik bylo kůzlat ve vrhu.. Letos to asi na připuštění nebude. Původnímu majiteli asi stálo za to jet s kůzletem tak daleko. Udělal jste chybu, že jste si pro ni nejel sám, aby jste viděl v jakém prostředí vyrostla a jaká byla její matka. Nebo se jedná o nějakého překupníka, který skupuje kde co za levný peníz a pak draze prodá. Říká se, že každý den se narodí jeden blbec a tak je potřeba toho využít.

Kozičku mě dovezl nějaký Pavlík ze sev.Moravy tuším okres Nový Jičín nebo Fr.Místek.Pravděpodobně to asi není chovatel, ale jen obchodník se zvířaty.Mám ale takové tušení, že kozičku odstavil velmi brzy od matky(kozička byla ze trojčat), někdy v šesti týdnech a pak jen dokrmuje levnýma náhražkama.V kolika týdnech nebo měsících by se měla kozička odstavit, která je určená pro další chov?Děkuji
P.
Chyba je především u vás.Nevidět chov, rodiče kozičky, nechat si jí přivést a koupit si zvíře, které na první pohled vzbuzuje otázky a ještě za ní zaplatit, to mi už hlava nebere. Překupníků je hodně, podvodníků taky a fungují díky vám a podobně naivním lidem.
To jestli kozička doroste, je ve hvězdách, faktem je, že v 8 měsících s váhou 20kg je opravdu malá. Kozičky do chovu se odstavují od matek ve třech měsících.
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155
napsal(a):
P.
Zdravím vás, je to tak, jak píše roklanka. Pokud plánujete chovné zvíře, tak navštivte chovatele a chtějte vidět rodiče kozičky. Dneska nás navštívil pan šlechtitel, či plemenář, uchovňovali jsme letošní kozičky. To je vážení, měření délky obou uší, kontrola chrupu ohledně předkusu a prohlídka vemínka, jestli nemá kozička pastruky? Kozičky narozené koncem ledna, které jsou ze čtyřčat měli váhu 68kg, druhá kozička 61kg. Ta třetí je prodaná. Kozičky narozené v dubnu vážili 51kg a druhá 52kilo, a páreček narozený 21.července, tak kozička vážila 30kg, kozlík 36kg. Nechávám je u maminek pět měsíců. Ono se mi to oplatí. Narostou mi z nich krásná a velká zvířata, za které se při případné prodeji nemusím stydět. Nebudu se tajit tím, že po zbonitování koziček dostali všechny, až na jednu, třídu ER. Ta jedna má od narození přirostlou špičku ouška směrem ven, tak dostala Elitu. Vaše kozička, je opravdu podražená v růstu, dejte ji ještě čas a občas ji zvažte. Ale pokud do konce roku nepřibere na 30kg a do jara, aspoň na 40 kg, tak se asi nejspíš do chovu nehodí.
MiškaLussy
napsal(a):
Zdravím vás, je to tak, jak píše roklanka. Pokud plánujete chovné zvíře, tak navštivte chovatele a chtějte vidět rodiče kozičky. Dneska nás navštívil pan šlechtitel, či plemenář, uchovňovali jsme letošní kozičky. To je vážení, měření délky obou uší, kontrola chrupu ohledně předkusu a prohlídka vemínka, jestli nemá kozička pastruky? Kozičky narozené koncem ledna, které jsou ze čtyřčat měli váhu 68kg, druhá kozička 61kg. Ta třetí je prodaná. Kozičky narozené v dubnu vážili 51kg a druhá 52kilo, a páreček narozený 21.července, tak kozička vážila 30kg, kozlík 36kg. Nechávám je u maminek pět měsíců. Ono se mi to oplatí. Narostou mi z nich krásná a velká zvířata, za které se při případné prodeji nemusím stydět. Nebudu se tajit tím, že po zbonitování koziček dostali všechny, až na jednu, třídu ER. Ta jedna má od narození přirostlou špičku ouška směrem ven, tak dostala Elitu. Vaše kozička, je opravdu podražená v růstu, dejte ji ještě čas a občas ji zvažte. Ale pokud do konce roku nepřibere na 30kg a do jara, aspoň na 40 kg, tak se asi nejspíš do chovu nehodí.
Dnes je 15. listopadu tj do konce roku 15 + 31 = 46 dní. Pokud má teď 20 kg tak na konci roku těžko bude mít 30. To by musela denně přibírat víc jak 200 gramů a to vsadím boty že nepřibere. Stačilo by 1 kg za týden a na podzim příštího roku by z ní mohla být docela pěkná koza. Počítejte s tím, že tohle je jen teorie. Praxe může být o dost odlišnější. Pro začátek bych poslala bobky na rozbor a podle výsledků ji odčervila, popřípadě dala třeba něco proti kokcidiím. Ty váhy co paní uvádí jsou za 100% AN. Pokud je to kříženka s něčím, tak počítejte tak o 10 kg míň.

Díky za reakce, které jsou povzbuzující, ale na druhou stranu pro mě skličující.Ta realita je takoková, jak píšete a dobře mě tak.Snažím se s tím Pavlíkem spojit a najít nějaké řešení, ale asi to nebude snadné.Roklana, jestli se nepletu je někde z jižních Čech a vás Lussy kde bych popřípadě mohl navštívit, jestli by to bylo blíž.
P.
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155
Určitě, budu ráda, když poznám někoho nového, kde se chovem koziček zabývá.. Mohla bych se zeptat, kolik jste kozičku zaplatil?
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155
napsal(a):
Díky za reakce, které jsou povzbuzující, ale na druhou stranu pro mě skličující.Ta realita je takoková, jak píšete a dobře mě tak.Snažím se s tím Pavlíkem spojit a najít nějaké řešení, ale asi to nebude snadné.Roklana, jestli se nepletu je někde z jižních Čech a vás Lussy kde bych popřípadě mohl navštívit, jestli by to bylo blíž.
P.
Kroměřížsko

MiškaLussy
napsal(a):
Kroměřížsko
Dobrý večer, dal jsem za ni devatenáct set.Myslím si, že to zase není až tak moc a možná ta cena odpovídá kvalitě zvířete a také úrovni chovu.Ta finanční částka, kterou bych chtěl za podílovou dát pro mě nebyla vůbec směrodatná a důležitá.Čistokrevnou AN jsem nechtěl, prý jsou více choulostivější a náročnější.Zkrátka jsem chtěl aspoň něco trochu na úrovni a tento pán mě zahrnul superpativy svých zvířat.Byla to chyba se upnout na prvního "chovatele", který dal nabídku a který je zřejmě zdatnější obchodník než chovatel.
Uherskohradišťsko.
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155
napsal(a):
Dobrý večer, dal jsem za ni devatenáct set.Myslím si, že to zase není až tak moc a možná ta cena odpovídá kvalitě zvířete a také úrovni chovu.Ta finanční částka, kterou bych chtěl za podílovou dát pro mě nebyla vůbec směrodatná a důležitá.Čistokrevnou AN jsem nechtěl, prý jsou více choulostivější a náročnější.Zkrátka jsem chtěl aspoň něco trochu na úrovni a tento pán mě zahrnul superpativy svých zvířat.Byla to chyba se upnout na prvního "chovatele", který dal nabídku a který je zřejmě zdatnější obchodník než chovatel.
Uherskohradišťsko.
Však ještě není s kozičkou nic straceno. Podstrojujte jí a uvidíte, jak se s tou svojí muší váhou popere . A cena taky dobrá, nevím sice kolikati procentní kozička je, ale podílové kozeny bývají lepší dojnice než 100% kozy. Ale já si na ty moje stěžovat nemůžu. Jsem zvědavá na výsledky kontroly užitkovosti.. Jinak jsme skoro sousedi
roklanka
napsal(a):
Mám známou, co dala za podílovku 4000, - a taky byla hodně podtržená, nakonec z ní vyrostla hezká koza, dokonce i dobrá dojnice. Vykoupila jí ze soucitu.
Nemám kozy v KU a paní Kořínková mě na ně vystavila bílý výpis bez bonitace. Prostě normální užitková koza. Kůzlata i když připouštím u licentovaného plemeníka prodávám jako na maso za 65 Kč za kg v živém. Takže u mě by 20 kg kozička byla za 1300. Bez dovozu. Cena je smluvní. Záleží na tom jak se dá kupující přesvědčit. Třeba za kozu i když byla inzerovaná jako 100% AN, ale prý bez nároku na PoP a prodávající za ní chtěl 12 000, tak to bych nedala ani za kozu s nárokem na PoP. Za to se dá koupit 5 koz bílých nebo hnědých a určitě ta anglonubijka tolik mléka nenadojí jako těch 5. Záleží jak si to kdo spočítá a čemu dává přednost.