Kozí mléko nejde zasýřit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2015 12:43
bedulka

XXX.XXX.108.193

Dobrý den posledních 10 dní mi nejde zasýřit kozí mléko. Krmím pořád stejně, mléko je pitné bez chuťových vad. Sýřidlo bude asi v pořádku. Kravské se mi sráží. Taky při vzorku při výpočtu síly a množství sýřidla se mi vzotek stazí a v množství 10 litrů nic. Koza je připustěná 14 dní. To je jediná změna. Máte podobné zkušenosti. Děkuju za odpovědi. Béďa.

MiškaLussy

22.11.2015 13:15
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Zdraví vás Béďo, asi neporadím, ale měla jsem taky, podle mě zničehonic podobný problém. Koza na první pohled zdravá, žádná antb. v sobě neměla.. (aspoň jsem o nich nevěděla). Veterinář mi přišel očkovat králíky, řekla jsem mu jaký mám problém, vzal si vzorek mléka od té kozeny a zavezl do laboratoře. Takže k mému údivu a zděšení jí v mléku našli stafylokoka. Kozička nepochází z mého chovu, byla nově zakoupená. Nevím, jestli stafylokok v mléku na zasýření může mít vliv, ale do té doby se mi sýry úspěšně dařilo dělat. Až jsem mléko od ostatních kozen slila s mlékem nové kozičky, tak se mi přestalo dařit. Byla jsem strašně naštvaná, co jsem si to domů přivezla! Teď jsme ve fázi léčby, ale jak to dopadne nikdo neví. Popřeji, ať si daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík