Lukas8

XXX.XXX.22.74
Dobrý den, krmíte nebo máte zkušenost s krmením ovcí cukrovarskými řízky, mám možnost je mít za pakatel, tak se chci zeptat jestli je možno jim je vubec dávat pokud ano tak v jakém množství cca. Děkuji za reakce.
Lukas8

XXX.XXX.166.0
Mam zatim jen dve ovecky a rizky budu mit za dekuji tak se ptam. Budou granulovany, tak predpokladan z je namocim a potom budu krmit.
Lukas8

XXX.XXX.166.0
Mam je normalne namocit a potom krmit, tak jak se to dava treba konim?
MiškaLussy
napsal(a):
Pánové, teď mi psal známí co chová kozeny, že ty sušené řepné řízky prodává Drcman krmiva za 8kč za kilo. Jestli je to pravda, tak cena dobrá, že? Asi se tam taky zajedu zeptat
Drcman je prodává a já jsem špatně propočítal cenu faktury si neberu a tak to nemám rozepsáno přesně omlouvám se...
Kupuji je od 7 do 15Kč/ kg.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já letos kupovala za 5 Kč / kg. Ono zase záleží na tom, jaké mají složení - můžou ho mít dost rozdílné (kvalita).. ale s tím se stejně nikdo nebude v laborce mořit a investovat do toho.. Tím chci jen říct, že lze předpokládat, že originál balené s etiketou bude nejspíš kvalitnější a plnější potřebných živin, než "noname". Taky pozor na ty levnější, aby nebyly chycené plísní, nebo s příměsí hlíny, atp. (taky už jsem viděla takový "vzoreček" :)
Jinak na krmení řepných řízků jsou rozdílné názory - že je to "prázdná" vláknina, která vlastně zvířeti moc nedá.. kdyby Vás to zajímalo, sjeďte nějaké články na koňských webech..
Já je tedy osobně taky krmím - ovcím, kozám, i koním. Ovcím/kozám do toho míchám šrot a přilepšuji krmnou řepou. Dokud má člověk pár kusů, tak se s tím může matlat